Sabtu, 4 Februari 2012

11 di saratok sarawak - Google Blog Search

11 di saratok sarawak - Google Blog Search


Cik Ardell dengan flare effect bikin terus dari kamera bukan <b>...</b>

Posted: 01 Feb 2012 08:04 AM PST

Jaman filem sebelum era deejeetal susah payah orang nak elakkan flare sebab kesannya akan menghilangkan kontras gambar serta warna jadi "tawar".
Masa kini budak-budak berkampung di Facebook nak sangat efek flare photoshop ni dan kasik kaler kuning-kuning dan desaturate sikit lagi siap bilang.. "toning" gitu….

Ms Ardell by Ted Adnan

Ms Ardell, lighted with an umbrella far, far away and flared from camera left lagi...

Ni nak kongsi, tak perlu 44 layer fotoshop pun BOLEH dapatkan flare yang sebenar . Dalam kamera. Dengan pakai lampu denyar. Malam-malam boleh tidur awal beb tak payah lah nak "Edit" 44 layer gitu sampai pagi whoah hahahahahaha

——————

Sekian marketing untuk hari ini, tunggu pengumuman tentang "Bengkel Penataan Cahaya Lokasi Bersama Ted Adnan" pada hari Sabtu, 10hb March 2012 di Kuala Lumpur nanti.

Bengkel penataan cahaya di Saratok Sarawak pada bulan Februari 2012 ni masih on sebab tiket Airasia dah beli lama dah! Jupa anda di Saratok sana nanti, macham-macham saya nak share nanti :D:D:D

Full content generated by Get Full RSS.

ADAKAH WANG SEGALANYA - PKR UMPAN UNDI <b>DI SARATOK</b>

Posted: 17 Dec 2011 12:05 AM PST

                 
                     Cara PKR mengumpan UNDI di SARATOK..??


  
Ini adalah saya copy n paste dari blogger  kampung saya.. bahasa iban.. kalau salah tulung perbetulkan...
"Harapan menua sitak N.34 Krian nuju ngagai Wakil ke dipilih rakyat ke baru.. Ngarap ke janji semaia sidak ke maia berkempen di kemendar serta di adu.. janji tetap janji..
Ninga cerita PKR ka meri RM 600/sebulan ke orang berumur 60++(Warga emas), Meri Rm 1000.00 ngagai bala anaknembiak ke ka nurun besekula ngagai Universiti, Ngatur masalah tanah temuda bangsa iban, meri tanah area bajau-selambong...
ARAP ke nyadi nyata..rugi rakyat dah ngundi enti nyema janji tuk enda di amat.."
saya kurang faham dengan apa yg tertulis tp boleh ler.. bunyinyer lebih kurang mcm nie....  
 ' Harapan mereka yg mengundi di N34 Krian ke arah pemilihan wakil rakyat yg baru... harap janji dapat di tepati...
Dengar cerita  PKR akan beri RM600 sebulan (fuhh sebulan tuhh... banyakkkk) yg berumur 60++ (warga emas) ...  RM1000 untuk anak2 yg bakal ke univesiti... menyelesaikan masalah tanah bangsa iban, bagi tanah area Bajau - Selambong  <--nama tempat.... 
Harap dapat jadi kenyataan -- rugi rakyat kalau janji ini tak dapat ditepati...." <--- adakah janji ini akan ditepati... lihat saja selangor... apa dah jadi... hal tanah tak dapat di selesaikan.. gegegereeeee... 
JADI DIMANAKAH JANJI PKR ... JGN ASAL ORG IBAN JER NAK DITIPU... SEKARANG DEPA PUN DAH CANGGIH LOHH... SIAP ADA INTERNET LAGI KAT UMAH PANJANG DEPA/setakat ekon tak yah cerita ler.... DALAM HUTAN TUH... RUMAH ADA ASTRO AKU TAK HAIRAN... DEPA SIAP ADA PRABOLA ..LEH TENGOK LUAR NEGARA NYER BERITA N CERITA.... jg agak2 ler nak menipu PKR oiiiiiii............... 
Full content generated by Get Full RSS.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads