Ahad, 28 Oktober 2012

11 di bau sarawak - Google Blog Search

11 di bau sarawak - Google Blog Search


BLOG SARAWAK: 11 <b>di bau sarawak</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Aug 2012 11:30 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Posted:

[unable to retrieve full-text content]

11 di miri sarawak - Google Blog Search

11 di miri sarawak - Google Blog Search


Kenangan <b>di Sarawak</b> « All The Best !

Posted: 20 Oct 2012 10:48 PM PDT

Salam

Bosan-bosan hari ahad ni terbelek-belek gambar lama kt laptop. Gambar kenangan lama waktu kerja dulu di Miri Sarawak . Rindu pula saat itu. Sudah 5 tahun berlalu. 5 tahun juga tak menjejakkan kaki lagi ke Sarawak. Entahlah bila lagi dapat ke sana walaupun Sabah berjiran dengan Sarawak tu. Apa pun, banyak kenangan, pengalaman dan banyak ilmu yang telah diperoleh yang masih cuba diaplikasi dan diperbaiki dengan suasana kerja baru yang cukup berbeza sekarang ini. Terima seadanya kerana ini takdir dariNya.

Jabatan Akauntan Negara Malaysia (JANM @ AG)

Antara gambar kenangan yang masih dalam simpanan. Kenangan bekerja di Jabatan Akauntan Negara Malaysia Cawangan Miri Sarawak sebagai Pembantu Tadbir Kewangan W17 (20.02.2006 hingga 20.12.2007)

P/s : Esok 22.10.2012 tarikh gaji kakitangan awam. Inilah antara kerja yang pernah dilakukan dulu menguruskan gaji kakitangan awam daerah Miri Sarawak. 2 minggu sebelum tarikh gaji ni memang sibuklah key ni  data dan proses gaji. Memang best. Rindu saat itu…

11 di daro sarawak - Google Blog Search

11 di daro sarawak - Google Blog Search


BLOG SARAWAK: 11 <b>di daro sarawak</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jun 2012 03:31 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

SK BAYANG <b>DARO SARAWAK</b>: <b>Di</b> Mana SK Bayang

Posted: 04 May 2012 10:27 PM PDT

Sk Bayang merupakan sekolah kategori Pedalaman 2 dan berada di DAERAH DARO..BAHAGIAN MUKAH.
Untuk pergi ke sini dari Sarikei perlu menggunakan bot laju MAJU STALON 1 dan 2.Bot hanya pergi 2 kali sehari ke Sekolah SK Bayang pada pukul 12 tengah hari dan pada pukul 2 petang..Tambang hanya RM15 sehala.Sekiranya lepas dari masa tersebut kenalah cartar bot dengan bayaran RM300 sekali perjalanan.Perlu di ingat bahawa kena datang awal ke bot dalam 30min lebih awal kerana bot sentiasa penuh..kalau lewat duduk atas bumbung lah jawabnya.
SK Bayang mempunyai staff guru seramai 13 orang termasuk Guru Besar...Staff bukan guru seramai 6 orang.Sk Bayang merupakan sekolah berasrama yang di huni seramai 52 orang pelajar asrama.
Penduduk dan pelajar hampir 100% berbangsa iban.Terdapat 9 buah rumah panjang di sekitar kawasan sekolah..guru dan pelajar menggunakan air hujan sebagai sumber air utama untuk keperluan harian.
Bekalan elektrik menggunakan generator hampir 24jam dan tidak sepenuhnya kerana perlu menjimatkan minyak diesel.Rumah guru tidak mencukupi kerana semua guru yang sudah berkahwin perlu meninggalkan anak isteri dan suami kerana rumah guru agak terhad.guru perlu berkongsi sebuah rumah untuk 3 orang guru.

Kepada guru-guru yang hendak berpindah ke sini boleh lh cuba untuk memohon..or hubungi saya di 0198384492 (cikgu Faizal)untuk pertanyaan..

ads