Rabu, 2 Mei 2012

11 di kuching sarawak - Google Blog Search

11 di kuching sarawak - Google Blog Search


Bahang &#39;Bersih3.0′ sudah terasa <b>di Kuching</b>.<b>Sarawak</b> | pisaukarat

Posted: 25 Apr 2012 04:13 AM PDT

;

Kuching – Sebentar tadi Naib Ketua Wanita PKR Malaysia Pn Voon Shiak Ni dan Ketua Wanita PKR Sarawak Pn Nurhanim Hana Mokhsen bersama ahli-ahli parti telah mengedarkan risalah Bersih3.0 kepada orang ramai di sekitar Waterfront dan Jalan Satok, Kuching, Sarawak.

Pn Voon dan Pn Nurhanim mengetuai lebih kurang 20 orang ahli lengkap menggunakan t-shirt Bersih3.0 mengambil peluang untuk bersuai kenal dengan masyarakat di sekeliling sambil mendengar pandangan mereka.

Kehadiran mereka disambut baik oleh pengunjung-pengunjung yang membanjiri kawasan waterfront petang tadi. Ada yang menjerit memanggil mereka kerana mahukan risalah yang diedarkan. Kenderaan yang lalu lalang juga ada yang berhenti untuk bertanyakan tentang aturcara Bersih3.0 yang dijadualkan berlangsung di Waterfront pada 28 April 2012 pukul 2.00pm. Mereka menyatakan sokongan terhadap agenda Bersih3.0 dan berjanji untuk turun pada hari tersebut nanti.

Lengkap berpakaian Bersih3.0 bersama Pn Voon dn Pn Nurhanim

Sementara itu, pengedaran risalah di Satok juga diterima baik oleh masyarakat yang lalu lalang dan peniaga disekitarnya. Risalah telah diedarkan kepada orang ramai yang berada didalam restoran dan kedai-kedai berhampiran.

Sebanyak lebih kurang 1000 helai risalah telah berjaya diedarkan kepada orang ramai di kedua-dua lokasi.

Sila hadir beramai-ramai memakai baju Kuning pada 28 April 2012 jam 2.00pm di hadapan bangunan Mahkamah lama Waterfront Kuching.

11 di betong sarawak - Google Blog Search

11 di betong sarawak - Google Blog Search


Berita Harian Edisi <b>Sarawak</b>: Politeknik Metro yang akan dibina <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 27 Mar 2012 11:10 AM PDT


BETONG : Sarawak bakal menerima sebuah lagi institusi kemahiran iaitu Politeknik Metro yang akan dibina di bahagian Betong.
Timbalan Ketua Menteri Sarawak, Datuk Patinggi Tan Sri Dr Alfred Jabu ak Numpang berkata pembinaan politeknik yang dilaksanakan di bawah Rancangan Malaysia Ke-10 (RMK-10) itu akan menawarkan kursus yang berkaitan dengan bidang perkhidmatan seperti hospitaliti, perakuanan dan teknologi maklumat (IT).
Jabu berkata,bahawa permohonan pembinaan sebuah politeknik metro di bahagian ini telah mendapat kelulusan.
Katanya, dengan tertubuhnya politeknik itu nanti ianya akan dapat membantu dengan menyumbang kepada melahirkan ramai graduan bekelulusan teknikal yang sememangnya diperlukan oleh kerajaan negeri bagi memajukan SCORE.
"Kelulusan pembinaan sebuah politeknik metro di bahagian ini telah pun diluluskan dan dengan itu ia akan dapat melahirkan keperluan tenaga kerja teknikal bagi pembangunan SCORE," ujarnya.
Selain itu, Jabu yang juga ADUN Layar menambah kata bahawa dalam tempoh sepuluh tahun yang lepas Betong telah mengalami pembangunan yang memberangsangkan.
Menurutnya, rakyat di bahagian ini juga sentiasa memberi sokongan padu yang jelas bagi memastikan Bariasan Nasional (BN) mengekalkan kerusi di kawasan berkenaan
"Kepercayaan rakyat Betong terhadap BN jelas dibuktikan dengan sokongan kepada calon BN setiap kali pilihan raya diadakan," jelasnya.

11 di miri sarawak - Google Blog Search

11 di miri sarawak - Google Blog Search


Miri4ever.Net: BERSIH 3.0 <b>di Miri</b>, <b>Sarawak</b>.

Posted: 28 Apr 2012 12:20 PM PDT


Sebelum Perhimpunan BERSIH 3.0 
Akan diadakan di perkarangan Pejabat Daerah Miri

Bersih 3.0 bermula jam 2 petang pada 28 April 2012 di 11 lokasi di Malaysia dan 69 bandar di seluruh dunia. 
Perhimpunan Bersih 3.0 juga akan diadakan di Ipoh Perak, Johor Bahru, Kuantan, Melaka, Penang, Kota Kinabalu Sabah, Seremban, Kuching Sarawak, Miri Sarawak dan Sibu Sarawak.

Gambar - gambar semasa Perhimpunan BERSIH 3.0 sedang berlangsung.
Perhimpunan BERSIH 3.0 di Miri berlangsung tanpa berlakunya sebarang rusuhan atau kekecohan. 

ads