Rabu, 5 Disember 2012

11 di betong sarawak - Google Blog Search

11 di betong sarawak - Google Blog Search


Wan Zaizodin KPD <b>Betong</b> baharu - The Borneo Post Online

Posted: 04 Dec 2012 09:29 AM PST

Posted on December 5, 2012, Wednesday

SERAH TUGAS: Sarifuddin (kiri) menyampaikan dokumen Serah Tugas kepada Wan Zaizodin sambil disaksikan oleh Poniman di IPD Betong, semalam.

BETONG: Bermula 3 Disember lalu, Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Betong secara rasminya mampunyai Ketua Polis Daerah (KPD) yang baharu apabila Deputi Superintenden Polis (DSP) Wan Zaizodin Wan Jaafar menerima pelantikan itu menggantikan DSP Sarifuddin Mustafa.

Pada masa yang sama, Wan Zaizodin sebelum ini berkhidmat sebagai KPD Tatau, Bintulu mengambil alih tugas menggantikan Sarifuddin yang dilantik sebagai KPD Betong sejak sembilan bulan lalu.

Dalam pada itu, Sarifuddin yang belum sampai setahun berkhidmat sebagai KPD Betong akan memulakan tugas sebagai Pegawai Turus D9 (Siasatan Kes Bunuh) di Jabatan Siasatan Jenayah, Ibu Pejabat Jabatan Siasatan Jenayah Kontinjen (IPK) Sarawak di Kuching.

Majlis Serah Terima Tugas jawatan berlangsung di Bilik Gerakan IPD Betong dengan disaksikan oleh Ketua Polis Daerah (KPD) Sarikei Superintenden Poniman Margiman yang mewakili Pesuruhjaya Polis Sarawak, Datuk Acryl Sani Abdullah Sani.

Pada majlis tersebut, Wan Zaizodin dalam ucapannya berkata beliau menghargai semangat berpasukan yang telah dijayakan oleh KPD terdahulu dan meneruskan usaha bagi mengurangkan kadar jenayah dan meningkatkan sistem penyampaian barisan hadapan pasukan polis untuk mendekati rakyat.

"Sebagai orang baharu di sini, saya akan merujuk kepada keperluan yang perlu disampaikan kepada rakyat dengan usaha meneruskan kesinambungan serta kecemerlangan tugas yang ditinggalkan oleh DSP Sarifuddin sebelum ini," katanya.

Hadir sama para pegawai kanan, pegawai-pegawai dan para anggota IPD Betong.

To enable your comment to be published, please refrain from vulgar language, insidious, seditious or slanderous remarks. This includes vulgar user names.

11 di samarahan sarawak - Google Blog Search

11 di samarahan sarawak - Google Blog Search


Mencari Rumah Sewa <b>Di</b> Kota <b>Samarahan Sarawak</b>

Posted: 12 Nov 2012 09:50 AM PST

Assalamualaikum wr wbt dan salam sejahtera,

Adakah anda bakal melanjutkan pelajaran di UiTM Kota Samarahan atau Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS). Tidak mendapat kemudahan kolej kediaman universiti dan sekarang anda tengah mencari2 rumah sewa?

Usah gusar dan usah bingung2...kalau anda tengah carik rumah untuk disewa secara berkumpulan mahupun individu, anda boleh cuba tanya kat Applecross Student Village, sebuah perkampungan/kediaman KHAS untuk pelajar2 UiTM dan UNIMAS. ASV juga menawarkan deposit dan sewa bulanan yang berpatutan. 

MAKLUMAT LANJUT KLIK DIBAWAH:

APPLECROSS WEBSITE

APPLECROSS FACEBOOK

11 di lubok antu sarawak - Google Blog Search

11 di lubok antu sarawak - Google Blog Search


dayak <b>sarawak</b>: Rakyat <b>Lubok Antu</b> Tolak SWP !

Posted: 16 Jul 2012 11:41 PM PDT


LUBOK ANTU: Hasrat Presiden Parti Buruh Sarawak (SWP) Larry Sng Wei Shien yang berminat bertanding menentang calon Barisan Nasional (BN) William Nyalau ak Badak pada pilihan raya Umum Ke-13 nanti umpama 'mencurah air ke daun keladi'.
Ini berkutan pengundi di Parlimen Pilihan Raya Lubok Antu bukan sahaja enggan memberi sokongan kepada calon dari luar Lubok Antu malah menolak sama sekali kaum lain mewakili mereka.
Larry dikhabarkan akan bertanding di Lubok Antu bagi berhadapan dengan Nyalau dan Andy Jackson menentang Masi Kujat di Sri Aman.
Timbalan Parti Rakyat Sarawak (PRS) Bahagian Engkilili Cr Bangkong ak Maweng berkata, rakyat di Parlimen Lubok Antu sudah masak dalam politik dan hasrat Larry hendak bertanding yang dihuni majoriti kaum Iban ini adalah ditolak sama sekali.
Menurutnya, pengundi Parlimen Lubok Antu ingin sekali melihat anak jati dari Lubok Antu yang menjadi wakil rakyat BN mewakili mereka.
Tambahan pula Larry mewakili parti SWP yang menentang kerajaan BN dan sudah pasti Larry tidak akan diterima sama sekali oleh mereka nanti, ujarnya.
"Kami di sini fobia  sama sekali apabila melihat calon luar bertanding di kawasan kami, tambahan pula Larry  orang luar dan pembangkang pula dan sudah pasti kami akan menolaknya," katanya kepada Utusan Borneo, di sini, semalam.
Sehubungan itu Cr Bangkong mengajak pengundi di pilihan raya Lubok Antu agar tidak memberi undi sama sekali kepada anak Dato Sng Chee Hua itu sekirnya hasrtanya  hendak menentang Nyalau akan menjadi kenyataan kelak.
'SWP ini bukan parti mesra BN seperti mana pemimpin mereka war-warkan tetapi ia adalah parti pembangkang dengan bertujuan untuk memesong fikiran kaum Dayak terutama Iban di kawasan pedalaman," ujarnya.
Larry yang berkerunan Cina dan bekas Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pelagus adalah berasal Kapit.
Sebelum ini Larry berhasrat  hendak bertanding menentang Timbalan Menteri Luar Bandar dan Wilayah Datuk Joseph Entulu Belaun di Selangau .
Tetapi hari ini sudah tidak kedengaran lagi apabila dikhabarkan mendapat  sambutan dingin dikalangan pengundi di Selangau.
Sementara itu Timbalan Parti Bersatu Rakyat Sarawak (SUPP) Cawangan Engkilili Cr Sibat Krutap menasihatkan pengundi-pengundi di kawasan Lubok Antu terutamanya Dewan Undangan Negeri (DUN) Engkilili agar bersatu menentang Larry sekiranya dia hendak mencuba nasib bertanding menentang Nyalau  di Parlimen Lubok Antu.
Menurutnya,  pengundi di sini  harus menolak Larry ini yang bukan asal orang dari Lubok Antu.
"Kami bukan takut dengan Larry tetapi enggan orang luar menjadi wakil rakyat kami di sini,
Cukuplah kami alami di DUN Engkilili yang menyokong  bekas wakil rakyat Toh Heng San dari Song sebelum ini.
Ketika itu kami di sini menerima kritikan hebat daripada orang luar  Engkilili yang mengatakan apa orang di Engkilili tidak ada orang pandaikah apabila memilih Heng San ketika itu," jelas beliau.
Sehubungan itu SUPP cawangan Engkilili akan menyokong Nyalau pada pilihan raya umum kali ini berikutan Nyalau bukan sahaja amat berkerjsama dengan Anggota DUN Engkilili Dr Johnnical Rayong anak Ngipa malah seorang yang rajin bekerja menjenguk rakyat di Lubok Antu.

ads