Sabtu, 23 Februari 2013

11 di bau sarawak - Google Blog Search

11 di bau sarawak - Google Blog Search


Sharing For Good Health: Cikgu Khaliza Eyza ~ Pengedar Shaklee <b>...</b>

Posted: 11 Feb 2013 11:36 PM PST

Salam,

anda berada di sekitar Bau?? Ingin mencari pengedar Sah Shaklee di kawasan anda??
Apakata anda menghubungi Cikgu Khaliza ni, beliau merupakan cikgu yang mengajar di SMK BAU aka BGSS.

Pengenalan antara kami ialah bila beliau mencuba ESP semasa dalam pantang, kemudian bermulalah pembelian vitamin Shaklee yang lain hingga membuatkan beliau berminat untuk menjadi Ahli.^_^
 U all nak tahu,perkenalan kami sepenuhnya hanya bermula melalui FACEBOOK. tetapi silaturahim antara kami tetap mesra..In Shaa Allah..:)

Apakata beliau sepanjang mencuba ESP dan produk Shaklee yang lainnya.Walaupun ringkas tetapi cukup untuk menzahirkan pengalaman yang dialami.

After consume ESP, kulit muka nampak putih dan berseri...
memang ada yg tegur kulit nampak putih..
Then, pengeluaran susu badan pun maintain,
baby tidur malam pun nyenyak bila dah menyusu

so jika anda ingin mendapatkan consultasi dari beliau, atau jika anda berada di sekitar kawasan bau dan kuching, boleh hubungi beliau di 017-8523253.

Psst::
Kitak orang mun berminat untuk cuba Shaklee,sik kisah di semenanjung atau di sarawak tok, rega tetap sama jak.. Penghantaran boleh dilakukan juak di seluruh malaysia. So iboh segan-segan,contact jak cikgu khadizah tok ok?


Sharing For Good Health

11 di mukah sarawak - Google Blog Search

11 di mukah sarawak - Google Blog Search


Ladang kelapa sawit <b>di mukah , sarawak</b> – Land for sale Sarawak <b>...</b>

Posted: 31 Jan 2013 08:00 PM PST

Area:Mukah Property Type:Agricultural Price:RM33 000 Size:26000Acres Title type:Leasehold Other info:Non Bumi Lot
LOKASI : MUKAH, SARAWAK.
LUAS : 26,000 EKAR
DAERAH : OYA DALAT LAND DISTRICT AND RETUS
LAND DISTRICT
STATUS : PERTANIAN

INFO : TANAH LADANG KELAPA SAWIT.UMUR
TANAMAN SEKITAR 8 TAHUN.

HARGA : RM 33,000.00 / EKAR (CANNOT NEGO)

HUBUNGI : ALIZA 012-6364453

P/S: BUYER MOST WELCOME. BROKER TIDAK DIGALAKKAN
MENGHUBUNGI

admin

11 di kanowit sarawak - Google Blog Search

11 di kanowit sarawak - Google Blog Search


kehadiran anwar ibrahim <b>di kanowit sarawak</b> <b>...</b> - TaukSikKitak

Posted: 23 Nov 2012 10:00 AM PST


Tauk Sik Kitak Orang????
Anwar Ibrahim telah mengadakan lawatan singkat ke Sarawak pada Jumaat, 2 November 2012, dengan Parlimen Kanowit menjadi destinasi pertamanya. Berbaju Melayu dan berjalan lagak sebagai Perdana Menteri Malaysia dengan diiringi pengawal peribadi, Anwar Ibrahim hadir pada pagi Jumaat dengan disambut oleh sebilangan kecil ahli-ahli PKR.
Kehadiran Anwar Ibrahim ke Parlimen Kanowit itu memberikan gambaran bahawa Parlimen Kanowit akan ditandingi calon PKR. Seperti biasa Anwar Ibrahim memberikan gula-gula manis kepada rakyat Kanowit khususnya ahli-ahli PKR. Persoalan di sini, berapa ramai rakyat Kanowit menerima kehadiran Anwar Ibrahim?
Menjadi kebiasaan bagi penduduk Iban yang tinggal di Rumah Udam Nanga Lipus akan pergi ke kebun yang menjadi mata pencarian dan rezeki mereka. Jika penduduk mahu pergi menyambut Anwar Ibrahim maka banyak masa terbuang dan ini sangat merugikan. Adalah lebih baik mereka turun ke kebun dan menjalankan rutin harian.
Kehadiran Anwar Ibrahim ke Kanowit hanya disambut sebilangan kecil ahli-ahli PKR Kanowit. Yang menariknya, Anwar Ibrahim telah disambut dengan meriah oleh poster dan banner yang tertulis dalam bahasa Malaysia dan bahasa Iban sambil mengalu-alukan kedatangan peliwat Malaysia.
Selain disambut oleh ahli-ahli PKR, ceramah politik Anwar Ibrahim juga hanya didengari ahli-ahli PKR Kanowit. Manakala, penduduknya kebanyakan mereka pergi ke kebun dan mengusahakan tanaman padi dan makanan.
Disebabkan sambutan yang kurang menggalakkan, Anwar Ibrahim hanya berceramah ringkas dan pendek sebelum beredar kerana terasa amat malu. Lokasi seterusnya yang dilawat Anwar Ibrahim ialah Kabong sebelum berlepas ke Kuching bagi menyempurnakan forum mengenai sebuah buku yang dikupas Anwar Ibrahim dan dua orang ahli panel di Hotel Grand Continental, Kuching pada malamnya. 


Di Perolehi Daripada: http://cetusankenyalang.blogspot.com

11 di subis sarawak - Google Blog Search

11 di subis sarawak - Google Blog Search


Pindahkan tapak pelupusan sampah | my <b>Sarawak</b> - News coverage <b>...</b>

Posted: 22 Feb 2013 05:21 PM PST

MIRI: "Kami tidak mahu digelar sebagai penduduk sampah," keluh Sabak Isa tentang projek pelupusan sampah di Bekenu, di sini.

Menemui pemberita di sini semalam, Sabak, 65, meminta kerajaan segera memind­ahkan tapak pelupusan itu ke lokasi lain agar masalah bau dan pencemaran sungai dapat diatasi.

Berasal dari Kampung Keluru Jaya Sibuti, Sabak mendakwa masalah berk­enaan semakin serius sejak lima tahun lalu setelah long­gokan sampah harian dika­takan tidak diuruskan dengan sempurna.

"Setiap kali hujan lebat, air sampah ini mengalir ke sungai dan membawa bersama bau busuk," katanya sambil memberitahu bahawa sungai berbau busuk seperti Sungai Kejapil, Buaya, Keluru dan Maritam.

Sabak tidak mahu pence­maran bau dari projek itu akan memberi imej negatif terhadap cara hidup mereka di mata masyarakat lain, kerana mendiami kawasan berdeka­tan sampah sarap.

Beliau memberitahu, kam­pung paling terjejas ialah Kampung Subak yang terletak berhampiran pusat berkenaan termasuk beberapa kampung lain seperti Kampung Keluru Jaya, Satap, Keluru Tengah, Kejapil, Sepurau, Opak dan Beraya.

"Harapan kami agar kera­jaan akan meneliti permasala­han dan mengambil tindakan segera mengatasi masalah terbabit," jelasnya.

Masalah itu katanya, turut mendapat perhatian wakil-wakil rakyat serta Datuk Bandar Miri Lawrence Lai yang hadir menemui pen­duduk dan mengunjungi pusat berkenaan.

Menurutnya, aduan juga telah dikemukakan kepada Jabatan Perdana Menteri (JPM) pada Januari lalu.

Dalam pada itu, pusat berk­enaan yang beroperasi sejak 2003 menguruskan sampah dari kawasan di bawah tad­biran Majlis Bandaraya Miri (MBM), Majlis Daerah Subis (MDS) dan Bakong dengan purata sampah sebanyak 75 tan metrik sehari.

Kerajaan telah membina sebuah sel pelupusan sanitari yang baharu di tapak pelupu­san sisa pepejal di Kampung Subak, Bekenu bernilai RM24 juta dan siap pada penghujung Disember lalu untuk menam­pung tiga sel pelupusan yang hampir penuh.

Pembinaan sel keempat itu mampu menampung bilangan sampah sebanyak 200 tan metrik sehari dalam tempoh lima tahun.

Ia memiliki teknologi efis­ien seperti aplikasi sel pelu­pusan sanitari, kemudahan pengumpulan larut resapan atau air sampah (leachate) dan loji rawatan air sampah.

Teknologi ini diharap da­pat mengatasi masalah yang dihadapi oleh penduduk di Kampung Subak dan kawasan sekitarnya yang sebelum ini mengadu bau busuk, lalat, air sampah yang masuk ke Sungai Nibong serta tumpahan air sampah di kawasan kampung mereka.

Category: Berita Tempatan, Sarawak

11 di padawan sarawak - Google Blog Search

11 di padawan sarawak - Google Blog Search


Perintah besai ngungkupka RM300-RM400j dikena <b>...</b> - my <b>Sarawak</b>

Posted: 21 Feb 2013 01:21 PM PST

KUCHING: Ninting taun perintah besai nengah projek MARRIS ngungkupka belanja entara RM300 – RM400 juta ngagai perintah nengeri, dikena ngemanah jalai nengeri, bandar enggau ba genturung pendiau.

Sapit Menteri Kereja Raya, Datuk Yong Khoon Seng madah, di Sarawak jalai ti dikemanahka nengah projek MARRIS nyauka manggai 30 kilometer ti enda nyengkaum jalai ti bedau dalam lis dikemedarka.

Iya madahka belanja ti diagih ngagai nengeri enggau opis kunsil bepanggai ba pemanjai jalai, lalu ke satu kilometer pemanjai jalai kitai ngungkupka urung RM22 ribu.

Diatu aku meda dini-dini endur jalai udah ditar laban bisi agih belanja nengah projek MARRIS, ku iya.

"Perintah besai nengah projek MARRIS meri belanja ngagai perintah nengeri ngambika bisi dikena ngemanah enggau ngaduka jalai nengeri, bandar sereta jalai genturung pendiau.

"Ninting taun kitai (Sarawak) diagihka belanja urung RM300 ngagai RM600 juta, sereta nyengkaum sekeda jalai ti bedau dipasuk dalam lis dikemendar (dalam projek MARRIS).

"Majlis Perbandaran Padawan diberi lebih mimit laban kandang endur ti dikuasa lebih besai agi ba penyampau tubuh mensia," ku iya lebuh bejaku ba pengerami Ramah Tamah Taun Baru Cina 2013, Majlis Perbandaran Padawan (MPP), ti diatur ba MPP ditu kemari.

Kelimpah ari nya, Chairman MPP, Lo Khere Chiang madahka, dua taun sebedau diatu MPP mayuh udah ubah sereta tejapaika mayuh bengkah penyulut ba pengawa ngemansangka kandang endur ke dipegai.

Penyulut nya asil ari kerejasama semua pengereja pengawa ba opis MPP, ku iya ti madahka diri temegah ati ke penyulut nya.

"Ambika banding keterubah aku ti dipaduka nyadi kunsilor kitai (MPP) diungkupka belanja RM8 juta (2011) dikena bejalaika projek MARRIS, lalu ba taun 2012 kitai (MPP) diungkupka RM12 juta bisi nambah mimit, ba taun 2013 kitai deka diagihka mayuh agi.

Semua tu asil ari pemagas enggau kerejasama semua pengereja pengawa MPP," ku iya.

Nambahka nya, Lo madahka industri dagang temuai baka Program Nyemilik di kandang menua ke dipegai MPP deka dikemansangka agi enggau kerejasama Opis Pelilih Mit Lundu, Serian enggau Bau ngambika ulih nyungkakka penatai pemisi rayat.

"Nengah industri tu kitai ulih nyungkakka penatai pemisi rayat menua pesisir, baka nyendiaka pemakai, endur diau enggau kebukai nengah program nyemilik," ku Lo.

Bela datai ba pengerami nya kemari Sapit Chairman MPP Cr. Mohd. Hashim Yap, chairman pengatur Majlis Ramah Tamah Tahun Baru Cina MPP 2013 Cr. Lee Sin Fah enggau kebukai.

Sama nyadi pengabang pengerami nya kemari, sida ari Chesire Home.

Ba pengerami nya, Yong ngungkupka RM5,000 ngagai Kelab MPP.

Category: Berita Iban, Sarawak

ads