Sabtu, 14 Julai 2012

11 di subis sarawak - Google Blog Search

11 di subis sarawak - Google Blog Search


From Melaka to <b>Sarawak</b>: Pesta Sukan PSKPP 2012 Daerah <b>Subis</b>

Posted: 14 Jul 2012 08:04 AM PDT

lama sgt rasenye aku x update blog...
ni nk update pasal Pesta Sukan PSKPP
kirenye untuk cikgu2 bersukan lah
acara macam acara utk murid2
ade olahraga, bola jaring, bola sepak dan sbgainya
kali ni aku terlibat utk Bola jaring ke
sebbnye aku yg paling x hebat antara yg lain
kebanykkn pemain dari sekolah ni pulakkn
lebih kurang 45 min from our school
kiteorng handle game bola jaring n bola tampar


Zon Ladang menjadi Naib Johan PSKPP Bola Jaring Peringkat Daerah Subis

2 je kot aku nk update wat mase ni...

11 di marudi sarawak - Google Blog Search

11 di marudi sarawak - Google Blog Search


Perutusan Y.A.B. Perdana Menteri Malaysia Sempena Peristiwa <b>...</b>

Posted: 09 Jul 2012 04:00 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Sebagai seorang wakil kepada penduduk di Pekan Marudi Baram, Sarawak ini saya ingin mengucapkan sekali lagi jutaan terima kasih kepada pemimpin nombor satu kita iaitu DATUK SERI MOHD. NAJIB RAZAK kerana ...

11 di lubok antu sarawak - Google Blog Search

11 di lubok antu sarawak - Google Blog Search


Larry Sng masih kurang pasti kawasan ingin <b>...</b> - My <b>Sarawak</b>

Posted: 09 Jul 2012 04:13 PM PDT

SRI AMAN: Presiden Parti Rakyat Sarawak (PRS) Tan Sri James Masing mendakwa Presiden Parti Pekerja Sarawak (SWP) Larry Sng masih kurang pasti kawasan yang ingin ditandinginya pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) kerana takut dengan bayangnya sendiri.

Menurutnya, khabar bahawa anak Datuk Sng Chee Hua ini bakal bertanding di kawasan Parlimen Lubok Antu menentang William Nyalau menggambarkan dia lari daripada janji yang pernah dilemparkan kepada rakyat di Selangau dan Julau yang tidak ditunaikan selama ini.

Sepatutnya Larry bertanding di Selangau, Hulu Rejang  mahupun di Julau kerana dia bersama bapanya pernah menjadi wakil rakyat Barisan Nasional (BN) selama dua penggal di kawasan itu, ujarnya.

Bapa Larry, Sng Chee Hua pernah menjadi wakil rakyat BN Parlimen Julau selama dua penggal.

Manakala Larry menjadi wakil rakyat Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pelagus yang di bawah Parlimen Hulu Rejang selama dua penggal.

Beliau percaya berikutan bapa dan anaknya pernah membohongi rakyat di kawasan terbabit maka Larry mungkin berminat bertanding di Lubok Antu kerana dia berfikir bahawa rakyat Lubok Antu belum tahu perangainya secara mendalam ketika ini.

"Dulu Larry kata dia berminat bertanding di Selangau mahupun Julau tetapi akhir-akhir ini tidak kedengaran lagi hasratnya itu dan hari ini saya terima khabar dia berminat bertanding di Lubok Antu.

"Kenapa di Lubok Antu… kenapa tidak di kawasan di mana dia mahupun bapanya pernah menjadi wakil rakyat sebelum ini.

"Jawapannya mudah kerana rakyat di kawasan terbabit sudah masak dengan perangai mereka yang hanya pandai berjanji tetapi tidak menunaikannya.

"Jadi di sini saya nasihatkan rakyat di Lubok Antu agar tolak Larry sekiranya dia berminat bertanding di Lubok Antu nanti," katanya.

Masing selaku Menteri Kemajuan Tanah Sarawak berkata demikian semasa merasmikan Majlis Makan Malam sempena Dialog Tertutup anjuran Parlimen P202 Sri Aman dengan P203 Lubok Antu di Dewan Suarah, Sri Aman, kelmarin.

Dalam majlis itu Masing mengumumkan bahawa Ahli Parlimen Lubok Antu William Nyalau Badak dan Ahli Parlimen Sri Aman Masir Kujat dikekalkan  dan  akan bertanding di dua kawasan Parlimen milik PRS itu pada PRU nanti.

"Mereka berdua (Nyalau dan Masir) dicalonkan semula bertanding mempertahankan kerusi PRS di Lubok Antu dan Sri Aman, jadi jangan sibuk lagi menyatakan Nyalau dan Masir tidak disenaraikan mewakili PRS di dua kawasan Parlimen itu nanti," ujarnya.

Turut hadir Timbalan Menteri Kemajuan Tanah dan Wilayah Datuk Joseph Entulu Belaun, Menteri Muda Pembangunan Luar Bandar  dan Menteri Muda Perumahan Sarawak Datuk Francis Harden Hollis, Menteri Muda Pemodenan Pertanian Datuk Mong Dagang, Nyalau, Masir, ADUN Engkilili Dr Johnnical Rayong Ngipa, ADUN Batang Ai Malcom Mussen Lamoh, ADUN Ngemah Alexander Vincent dan ketua-ketua masyarakat sekitar Sri Aman.

Category: Berita Tempatan, Sarawak

11 di padawan sarawak - Google Blog Search

11 di padawan sarawak - Google Blog Search


12 lagi KR1M akan dibina <b>di</b> seluruh <b>Sarawak</b> | Malaysian Daily News

Posted: 10 Jul 2012 03:36 PM PDT

Posted by 1gxqke7 on July 10th, 2012

Thumbnail

TERBAIK: Ismail (kanan) dan Rohani (tengah) menunjukkan produk 1Malaysia yang dijual di Kedai Rakyat 1Malaysia (KR1M). KUCHING: Sebanyak 12 lagi Kedai Rakyat 1Malaysia (KR1M) akan dibina di seluruh Sarawak susulan pembukaan premis pertama di Batu 12, Jalan Kuching-Serian yang dirasmikan semalam. Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Ke-penggunaan Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob yang merasmikannya semalam berkata, permohonan kini sedang diproses dan sedang mengenal pasti tapak premis. "Kalau boleh kami mahu buka di kawasan jauh dari kedai runcit sedia ada agar tidak berlaku persaingan," katanya. Beliau berkata demikian dalam sidang media selepas melancarkan Kedai Rakyat 1Malaysia (KR1M) Kota Padawan di sini, semalam. Menurutnya, lebih ba-nyak KR1M akan dibina di Sarawak bagi membolehkan setiap bahagian negeri ini memiliki premis runcit ber-kenaan. "Saya mahu setiap bahagian negeri ini mempunyai sebuah KR1M. "Sekarang terdapat 47 KR1M di seluruh negara dan kami akan mewujudkan 85 premis menjelang hujung tahun ini," ujarnya. Ismail menambah, KR1M mempunyai tiga model utama merangkumi kedai diurus Mydin, produk dibeli secara borong untuk dijual runcit dan diusahakan individu atau syarikat. "Terdapat 39 premis KR1M model tiga di seluruh negara termasuk 12 di Sarawak," jelasnya. Ditanya kemungkinan KR1M diwujudkan di kawasan rumah panjang, beliau menjelaskan, agak sukar untuk mengusahakannya terutama dari segi logistik dan saiz pasaran. "Kalau di rumah panjang saya cadangkan beli produk. "Tidak mungkin kita boleh buka di rumah panjang ter-utama dari segi logistik dan saiz pasaran yang tidak mampu bertahan lama," kata Ismail. Hadir sama Timbalan Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Datuk Rohani Abdul Karim, Pengarah Pejabat Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Sarawak Wan Ahmad Uzir Wan Sulaiman serta Pengarah Urusan MRT Retail Sdn Bhd Datuk Ameer Ali Mydin.

Read more here:
12 lagi KR1M akan dibina di seluruh Sarawak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

ads