Isnin, 18 November 2013

11 di kuching sarawak - Google Blog Search

11 di kuching sarawak - Google Blog Search


The Padangs Borneo Tour 2013 <b>Di</b> ST3 Shopping Mall, <b>Kuching</b> <b>...</b>

Posted: 14 Nov 2013 05:58 PM PST


Pada17 November 2013, hari minggu di ST3 Shopping Mall 'The Padang' akan membinggitkan suasana Kuching; dengan julung kalinya The Padang akan menemui para peminat Sarawak untuk The Padangs Borneo Tour 2013.

The Padang merupakan band yang bergenre metal/experimental/hardcore band, so apa lagi jom layan mereka di basement ST3 shopping mall, Simpang Tiga di hadapan THESpring.

Buka The Padang akan berentap disana, band-band tempatan seperti Dance!On Your Grave, Search And Destroy,Wings Of Arelia, Let's Change The Inertia dan Knockxout akan memeriahkan lagi keadaan. Memang rawwwkk abisla.!

Tiket kini dijual pada harga RM20 - RM30 setiap satu. Untuk tiket dan maklumat lanjut  "The Padangs Borneo Tour 2013' korang boleh menghubungi Hanne Saran di talian: 013 565 0651, Cashley Mantador di talian: 011 1933 764, Abu Telley di talian: 016 808 8506, Karlos Tanon di talian: 016 857 6720, Maurice Kwat di talian: 010 9609 733, dan Ben Craig di talian: 013 810 1523.

Untuk menambahkan selera telinga anda, aku nak share salah satu lagu EP terbaru The Padang iaitu "RISE".

Video: The Padangs - Rise official lyric video

Lirik: The Padangs - Rise

Now, don't hold back now
Our time has come
To regroup
It's time to rise

We won't hold back
Get ready to brace yourself
We're coming back again

We will rise together
We're gonna bring them down

Raise your voices
The ground will shake and tremble
They will fear, they will fear, they will fear
Our shields and weapons

We are the beacons towards the sky
That will bring us back together
We will stand to our grounds

(Chorus)
We will rise together
And I don't think it's over
We're will rise one more time

Let's lighten up this world
They will be blinded by our torches
Do not fear, do not hesitate
We're giving them what we've got

We will rise one more time
We will rise, we will show no mercy
We will rise one last time
We will rise, there's no turning back now

Owwwhhhh yeah
They will fear us

We are the beacons towards the sky
That will bring us back together
We will stand to our grounds

We will rise together
And I don't think it's over
We're will rise

We've been waiting for a chance like this
Get ready to rise from the ground

They will fear our shields and weapons
They will fear us rise together

We will rise together

p/s: Jumpa korang disana coz aku nak rawwk bersama The Padangs Borneo Tour 2013. 

11 di mukah sarawak - Google Blog Search

11 di mukah sarawak - Google Blog Search


EkspresiKu: Kedai Rakyat 1 Malaysia kini dibuka <b>di Mukah, Sarawak</b>.

Posted: 16 Nov 2013 12:04 AM PST

Kalau dulu kalau ingin membeli barang-barang dapur, maka perlulah kami pergi ke Bandar Mukah untuk membeli belah di pasaraya yang ada disana seperto Glory atau Ngiukee. Tapi semenjak kedai 1 Malaysia dibuka, tak perlu lagi kami drive ke bandar, ini dah menjimatkan separuh perjalanan dan yang lebih menguntungkan harga barangan di kedai 1 Malaysia lebih murah jika berbanding dengan kedai-kedai runcit dan pasaraya sekitar Mukah...tapi jenama 1 Malaysia lah...

Terus terang aku dan isteri tiada masalah mengunakan barangan jenama 1 Malaysia, rasa dan kualitinya masih baik walaupun bukan sebaik jenama - jenama tersohor. Jika dari Politeknik Mukah, KR1M ini hanya dalam 5 minit perjalanan..depan sedikit dari Petronas. Baragan yang selalu kami beli adalah seperti Tepung Gandum 1M, Susu pekat 1M, Sardin 1M, bijiran sarapan 1M, pencuci pinggan 1M dan banyak lagi la...

Tak dinafikan, pembukaan KR1M ini banyak memberi kemudahan kepada aku dan isteri untuk membeli belah kerana ia adalah kedai keperluan terlengkap yang paling terdekat dengan PMU.


11 di sarikei sarawak - Google Blog Search

11 di sarikei sarawak - Google Blog Search


<b>Sarikei</b> sedia berjuang pada karnival MAKSAK <b>di</b> Mukah <b>...</b>

Posted: 06 Sep 2013 09:13 AM PDT

Posted on September 7, 2013, Saturday

SARIKEI: Residen Bahagian Sarikei, Micheal Dawi Alli menggesa ahli-ahli pasukan Majlis Kebajikan dan Sukan Anggota-Anggota Kerajaan Sarawak (MAKSAK) Bahagian Sarikei yang bakal bertanding pada Pertandingan Catur, Dart dan Karom di Mukah pada 7 dan 8 September ini agar mempersiapkan diri.

Katanya, setiap anggota pasukan harus mempunyai semangat berpasukan tinggi serta sedia bersaing dalam bentuk yang sihat pada bila-bila masa.

"Kita mahu pasukan kita bukan hanya menjadi sebuah pasukan yang sedia bersaing di gelanggang pertandingan, tetapi turut terkenal dengan imej yang positif.

"Kelakuan dan tingkah-laku kita berada di lokasi orang harus dijaga kerana kita bukan hanya mengalas tanggungjawab pasukan dalam memburu kejuaraan, tetapi turut membawa imej bahagian yang bakal memberikan gambaran secara keseluruhan semua pihak tentang kakitangan awam di Bahagian Sarikei," katanya.

Micheal melakukan penyerahan bendera MAKSAK kepada pasukan MAKSAK Bahagian Sarikei, di Bilik Mesyuarat Pejabat Daerah Sarikei, semalam.

Tambahnya, anggota pasukan terbabit juga seharusnya menggunakan peluang menambah seberapa banyak informasi dan pengetahuan untuk memantapkan jati diri.

"Peluang kita berkunjung ke bahagian lain wajarnya dimanfaatkan dengan sebaiknya oleh setiap ahli pasukan.

"Gunakan peluang ini untuk bergaul dan mengeratkan hubungan dengan pasukan lain, sambil bertukar-tukar maklumat dan pengetahuan berkaitan dalam memantapkan kualiti perkhidmatan awam yang menjadi teras utama pembangunan dan kemajuan negara," jelasnya.

Dalam aktiviti berkenaan, MAKSAK Sarikei menghantar sebanyak 13 orang ahli pasukan untuk bersaing dengan 12 pasukan MAKSAK dari lain-lain bahagian pada pertandingan berkenaan.

Pasukan MAKSAK Sarikei diketuai oleh pengurus pasukan, Ricky Patiew dari Jabatan Kerja Raya (JKR).

Pasukan itu berangkat ke Mukah semalam (Jumaat) dan lokasi pertandingan akan dilangsungkan di Dewan Suarah Mesra Mukah.

Pertandingan ini adalah bagi memilih pemain mewakili MAKSAK Sarawak ke pertandingan serupa peringkat kebangsaan bakal berlangsung di Johor pada 4 hingga 6 Oktober depan.

To enable your comment to be published, please refrain from vulgar language, insidious, seditious or slanderous remarks. This includes vulgar user names.

11 di saratok sarawak - Google Blog Search

11 di saratok sarawak - Google Blog Search


BLOG SARAWAK: 11 <b>di saratok sarawak</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Oct 2013 07:20 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

PDRM <b>Saratok</b> anjur ibadah korban bersama penduduk <b>...</b>

Posted: 19 Oct 2013 10:05 AM PDT

Posted on October 20, 2013, Sunday

SARATOK: Sekitar 250 orang terdiri anggota serta pegawai Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan kakitangan awam Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Saratok serta masyarakat setempat hadir pada aktiviti sosial pihak polis bersama masyarakat di sini, kelmarin.

Ketua Polis Daerah (KPD) Saratok DSP Lee Thai Lein berkata, hubungan di antara komuniti dengan PDRM akan lebih terjalin erat melalui pendekatan penganjuran sesuatu program yang melibatkan usaha bersama.

"Bagi pihak polis aktiviti dan pendekatan seperti ini adalah lebih efektif, dalam usaha membanteras aktiviti jenayah yang melibatkan pelbagai perspektif.

"Penganjuran majlis ini membawa masyarakat lebih dekat mengenali peranan polis, yang bukan hanya sebagai ejen pembanteras jenayah tetapi juga mempunyai tanggungjawab sosial kepada masyarakat," katanya pada Program Ibadah Korban IPD Saratok, kelmarin.

Program itu adalah anjuran Badan Amal Ibadah dan Kebajikan Islam (BAIKI) IPD Saratok dengan kerjasama warga IPD Saratok di pekarangan Kompleks Polis IPD Saratok.

Tambah Lee, melalui penganjuran aktiviti seperti ini mampu menjadi penghubung pihak polis dengan masyarakat.

"Program ini juga merupakan salah satu misi atau aktiviti yang dirancangkan dalam Program PDRM Bersama Masyarakat (NKRA)," jelasnya.

Terdahulu Ketua Cawangan Khas Saratok, ASP Zamrul Ahmad Tahil merangkap Pengerusi BAIKI berkata, program kali ini adalah acara kedua diadakan selepas tahun lalu.

"Kita merancang menjadikan aktiviti ini acara tahunan BAIKI khususnya menjelang perayaan Hari Raya Korban.

"Pada tahun ini, kita mengorbankan tiga ekor lembu. Hasil daging-daging korban tersebut diagihkan kepada masyarakat setempat serta warga IPD dan ahli-ahli BAIKI.

"Selain merapatkan hubungan, aktiviti ini juga memupuk semangat kekitaan serta menyemai amalan gotong-royong semua pihak," kata Zamrul.

Turut hadir Pegawai Daerah Saratok Mohd Ikmal, Penghulu Razali Bujang, Penghulu Ahmad Salleh serta ketua-ketua jabatan kerajaan.

To enable your comment to be published, please refrain from vulgar language, insidious, seditious or slanderous remarks. This includes vulgar user names.

ads