Rabu, 24 April 2013

11 di betong sarawak - Google Blog Search

11 di betong sarawak - Google Blog Search


Uggah Cabar PKR Tunjuk Bukti Tanah Rakyat Dirampas BN <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 21 Apr 2013 03:16 AM PDT

BETONG: Jentera Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB) bagi Parlimen P.204 Betong sedia menghadapi 'peperangan' yang dilancarkan oleh pembangkang pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) ini nanti, kata calon Barisan Nasional (BN), Dato Sri Douglas Uggah Embas.

Beliau berpendapat bahawa pembangkang sekadar untuk melengkapkan kuota pencalonan bagi parti Keadilan Rakyat(PKR) yang ingin bertanding merampas kerusi yang sekian lama disandang oleh BN disini.,

Tambahnya, tiada isu khusus yang boleh memberi keyakinan rakyat untuk membawa mereka (pembangkang) menduduki kerusi yang sejak enam penggal disandang oleh beliau sendiri.

"Apa isu mereka? Yang jelas isu pembangunan bukan sandaran untuk mereka meraih undi kerana Betong sudah menjadi kawasan yang jelas mengalami pembangunannya rancak dan berkembang. Malah pada masa sekarang pelbagai projek-projek kerajan BN telah dan sedang dalam pembinaan," ujarnya.

"Kalau isu tanah yang mereka bawa, itu tidak dapat meleraikan teka-teki dan pembohongan yang mereka lemparkan untuk menarik perhatian rakyat untuk mengundi mereka.

"Pembangkang hanya menyebarkan fitnah dengan mengatakan kerajaan merampas tanah rakyat tapi jika benar tunjukkan dimana dan buktikan tanah yang telah dirampas oleh kerajaan di Betong ini. Saya cabar mereka(pembangkang) untuk bawa bukti," tegasnya.

"Apapun kerajaan BN telah menyediakan pelbagai projek pembangunan bagi kemudahan rakyat untuk kesenangan semua pihak seperti pembinaan hospital, sekolah, jalanraya dan pusat-pusat perniagaan.

"Keadaan itu mungkin memaksa kerajaan menggunakan sebahagian tanah yang membolehkan pembangunan dikawasan yang difikirkan sesuai dan dimajukan untuk kemudahan semua.

"Jika itu yang dikatakan 'merampas tanah rakyat', mereka mungkin salah tafsir kerana itu adalah untuk tujuan projek-projek pembangunan dan telah dibayar kepada pemiliknya yang sah dengan jumlah yang berpatutan sebagaimana terkandung dalam seksyen 13 perlembagaan," jelasnya.

"Mereka ketandusan isu untuk diketengahkan, jika adapun isu 'kitar semula' yang tidak relevan untuk disampaikan kepada rakyat," ujarnya.

11 di sri aman sarawak - Google Blog Search

11 di sri aman sarawak - Google Blog Search


Empat penjuru <b>di Sri Aman</b> - <b>Sarawak</b> Update

Posted: 20 Apr 2013 02:09 AM PDT

SRI AMAN, Sabtu – Pilihan Raya Umum (PRU) Ke-13 di kerusi Parlimen P.202 Sri Aman menyaksikan perlawanan empat penjuru - calon Barisan Nasional (BN) iaitu Masir Kujat, Nicholas Mujah dari Parti KeAdilan Rakyat (PKR), Wilfred Landong dari Parti Pekerja Sarawak (SWP) dan Donald Lawan dari  Bebas.
Pegawai Pengurus  Pilihan Raya Felicia Tan mengesahkan pencalonan mereka  di Pusat Penamaan Calon P.202 Sri Aman, Pejabat Residen Sri Aman.
Wilfred Landong dari SWP mengemukakan borang pencalonan pada jam 9.00 pagi sambil diikuti oleh Masir Kujat, Nicholas  dan Donald Lawan.
Masir dicadangkan oleh Ronald Chenggir dan disokong oleh Jiram Gendang, Nicholas dicadangkan oleh Lias Julai dan disokong oleh Iso Sidu, Donald dicadangkan oleh Lawrence Buda disokong oleh Suring manakala Wilfred Landong dicadangkan oleh Michael Kanang Akon dan disokong oleh Edward Landong.
Wilfred Landong dari SWP mengemukakan borang pencalonan pada jam 9.00 pagi sambil diikuti oleh Masir Kujat, Nicholas  dan Donald Lawan, Felicia Tan mengesahkan pencalonan mereka pada jam 10.30.
Masir bersama isteri, Dora Jemat  diiringi oleh Menteri Muda Pembangunan Luar Bandar Dan Perumahan, Datuk Francis Harden bersama dengan Menteri Muda Pertanian, Datuk Mong Dagang bergerak dari Rumah Dayak ke pusat pencalonan.
Kelibat bakal calon DAP yang selalu disebut-sebut akan bertanding di Sri Aman langsung tidak kelihatan walaupun surat watikah sudah diberikan kepada Leon Jimat Donald.

11 di samarahan sarawak - Google Blog Search

11 di samarahan sarawak - Google Blog Search


Iron Lady Calon BN <b>di</b> Kota <b>Samarahan</b> - <b>Sarawak</b> Update

Posted: 16 Apr 2013 06:05 AM PDT

KUCHING- Muka baharu Barisan Nasional(BN) dari Parti Pesaka Bumiputera Bersatu(PBB) bagi kerusi Parlimen P197 Kota Samarahan, Rubiah Haji Wang,45, berjanji memberi perkhidmatan yang terbaik kepada rakyat di Bahagian Samarahan.

Anak jati Kampung Tanjung Parang yang sebelum ini pernah menjawat jawatan sebagai Pegawai Tadbir Sarawak (SAO) Pejabat Daerah Samarahan dan Pegawai Daerah Asajaya itu akan meneruskan agenda pembangunan di Bahagian Samarahan.

"Saya berterima kasih kepada pucuk pimpinan BN yang telah memberi kepercayaan untuk menggalas tanggungjawab sebagai wakil rakyat, walaupun menyedari  tugas ini cukup berat saya akan cuba membalas kepercayaan tinggi yang telah diberikan oleh pucuk pimpinan, "katanya.

Rubiah turut yakin dapat mempertahankan kerusi Parlimen P197 Kota Samarahan yang selama ini menjadi kubu kuat BN.

BN Sarawak hari ini mencalonkan lapan muka baharu termasuk seorang wanita pada Pilihan Raya Umum Ke-13.

Muka-muka baharu itu ialah Datuk Sebastian Ting di Miri, Tan Kai (Bandar Kuching), Vincent Lau (Sibu), Rubiah Wang (Kota Samarahan), Wilson Ugak Kumbong (Hulu Rajang), Nogeh Gumbek (Mas Gading), Anyi Ngau (Baram) dan Tan Sri William Mawan Ikon di Saratok.

Kerusi Parlimen P197 Kota Samarahan disandang  Dato Seri Sulaiman Abdul Rahman Taib yang mengesahkan tidak mempertahankan kerusi itu yang dimenanginya dalam pilihan raya Parlimen  pada tahun 2008.

11 di miri sarawak - Google Blog Search

11 di miri sarawak - Google Blog Search


Video Kes Buli Pelajar Sekolah <b>Di Miri Sarawak</b> Tersebar ~ ScaniaZ

Posted: 16 Apr 2013 04:53 AM PDT

Video kes buli pelajar sekolah di Miri Sarawak 2013 telah tersebar. Ini adalah video yang baru diterima dan dipercayai berlaku di salah sebuah sekolah di Miri. Ternyata video ini hangat disebarkan di media sosial dan menimbulkan kemarahan orang ramai. 
 Nampaknya kegiatan buli di sekolah ini semakin berleluasa. Dalam video yang dimuat naik tersebut, diperlihat seorang pelajar lelaki dibelasah dan dibuli dengan teruk oleh ramai pelajar di asrama berkenaan. Punca kejadian masih belum diketahui dan tindakan polis mungkin akan diambil kelak.

Video Kes Buli Pelajar Sekolah Miri

di negeri sarawak - Google Blog Search

di negeri sarawak - Google Blog Search


BLOG SARAWAK: <b>di negeri sarawak</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Apr 2013 01:11 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Posted:

[unable to retrieve full-text content]

ads