Jumaat, 22 Jun 2012

11 di limbang - Google Blog Search

11 di limbang - Google Blog Search


Dealer TIB <b>di Limbang</b>, Sarawak ~ TERAPI ISLAM AL-BAYT [TIB]

Posted: 18 Jun 2012 08:02 PM PDT

Tuan/ puan boleh dapatkan produk keluaran TIB di Sarawak melalui :
[Sabun al-Bayt/ Sabun Belireh/ Sabun Resdung/ Sabun Sireh/ Sabun Marigold/ Wangian Kasturi TIB] 

11 di sri aman sarawak - Google Blog Search

11 di sri aman sarawak - Google Blog Search


Public Complaints Bureau: KAB <b>SRI AMAN</b>, <b>SARAWAK</b>

Posted: 22 Jun 2012 01:08 AM PDT


LAPORAN KAUNTER ADUAN BERGERAK SRI AMAN
Sri Aman, Sarawak– Program KAB Sri Aman telah diadakan di Pasar Tamu, Sri Aman pada 21 Jun 2012 (Khamis) mulai jam 9.00 pagi sehingga 1.00 tengahari. 
Program tersebut telah berjaya menarik perhatian penduduk kampung di sekitar bandar Sri Aman. Orang ramai yang hadir berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut berkaitan fungsi BPA dan kaedah membuat aduan. Sambutan yang diterima adalah menggalakkan dan mewujudkan kesedaran orang ramai terhadap pentingnya membuat aduan untuk mempertingkatkan prestasi jentera kerajaan.
Seramai 87 orang pengunjung telah mengunjungi kaunter program dan sebanyak 13 aduan telah diterima daripada orang awam. Sebanyak 28 khidmat nasihat turut diberikan kepada para pengunjung yang ingin mendapatkan perkhidmatan atau mengetahui lebih lanjut berkenaan peranan dan fungsi Biro Pengaduan Awam. 

11 di saratok sarawak - Google Blog Search

11 di saratok sarawak - Google Blog Search


Sebanaku <b>Sarawak</b>: Barbara Mawan calon <b>di Saratok</b>?

Posted: 22 Jun 2012 06:18 AM PDT

The Saratok parliamentary seat is one of the 'grey' areas and rumours are that SPDP may field its Puteri chief Barbara Mawan.
Speculations are rife that businesswoman Barbara Mawan will be fielded in the next parliamentary election. Barbara is SPDP Puteri chief.
Since last month, the talk on the grapevine is all about candidates likely to be dropped and possible successors.
Barbara is rumoured to be replacing Jelaing Mersat in Saratok. But also rumoured for this seat are Enturan Lupa, an engineer and Dr James Chela.
The Saratok seat is one of the "grey" areas for the Barisan Nasional.
In the 2008 general election, Mersat defeated his rival Mohd Yahaya Abdullah of PKR by a majority of 8,706 votes.
The Saratok constituency which comprises Krian and Kalaka seats has 25,173 voters. About 60% of the voters are Ibans.
Krian is under Ali Biju from PKR while the Kalaka assemblyman is Abdul Wahab Aziz of Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB).
SPDP is facing a uphill battle in all four of its parliamentary seats – Mas Gading, Saratok, Baram and Bintulu.
Its chances of retaining its four seats have been further minimised since its former leaders who are simply known as "G5" are putting up their own candidates in the seats allocated to the party.
The "G5" comprises Mas Gading MP Tiki Lafe, and four state assemblymen – Peter Nansian (Tasik Biru), Sylvester Entri (Marudi), Paulus Gumbang (Batu Danau) and Rosey Yunus (Bekenu).
All the five were sacked from SPDP in November last year.
Although the "G5" elected representatives claim to be BN-friendly, their efforts are certain to split the BN support.
Barbara meanwhile has denied rumours of her contesting in Saratok.

Singer Buka Cawangan <b>di Saratok</b>. - <b>Sarawak</b> Update

Posted: 11 Feb 2012 04:59 AM PSTSyarikat Singer (Malaysia) Sdn. Bhd. telah melebarkan sayapnya di Malaysia sejak 106 tahun yang lalu telah membuka dengan rasminya sebuah lagi cawangan yang baru di Saratok.
Cawangan tersebut merupakan yang ke 16 dibuka di Negeri Sarawak yang telah dirasmikan oleh Pengarah urusan, Singer (Malaysia) Sdn. Bhd., Yeap Dein Wah disini hari ini.
Ketika sidang media bersama wartawan, Yeap berkata, Singer yang pada asalnya dikenali dengan jenama untuk mesin jahit telah melebarkan jaringan dengan mempelbagaikan barangan untuk jualan.
Katanya, pada masa sekarang melebihi 650 buah kedai Singer telah beroperasi di Malaysia dan telah membuka peluang pekerjaan kepada usahawan yang berminat untuk menceburi bidang tersebut.
Dalam usaha menaik taraf kehidupan dan tidak membebankan pelanggan Singer juga telah menyediakan Skim Ansuran Bayaran Mudah untuk pelanggan. Berkat sokongan pelanggan yang ramai mengukuhkan pasaran dan jualan barangan jenama tersebut, tambahnya.
"Singer mensasarkan akan membuka 1,000 buah kedai yang beroperasi dalam dua tahun akan datang di seluruh Malaysia, jelasnya.
"Bagi yang berminat untuk menjadi usahawan, dan ingin menceburi bidang jualan langsung, Singer juga mempelawa mereka yang berminat untuk menjadi agen jualan di seluruh Malaysia. Pada masa kini, seramai melebihi 3,000 agen jualan yang aktif, katanya.
Sebagai sebuah syarikat yang telah bertapak lama, Yeap mengharapkan Singer akan menjadi sebuah syarikat tempatan yang boleh membantu menaik taraf kehidupan semua lapisan masyarakat. Dengan barangan yang berkualiti dan kelulusan kredit yang dijamin serta ansuran bayaran yang mudah.
Beliau juga berharap dapat membantu usahawan dalam menjamin kehidupan yang lebih selesa dan membuka jalan untuk perniagaan.
Dalam majlis yang sama, Pengurus Cawangan Singer Saratok, Nancy Kueh Mei Feng mengucapkan penghargaan kepada pelanggan yang telah memberi sokongan dan membeli barangan jenama tersebut.
Dengan kejayaan itu juga, Singer Saratok telah dinaik taraf menjadi Cawangan yang baru dan perasmian majlis itu merupakan kejayaan semua pelanggan.
Nancy turut menyediakan cabutan bertuah untuk pelanggan yang hadir pada majlis tersebut. Sebanyak 20 cabutan telah dibuat untuk pelanggan bertuah.
Turut hadir dalam majlis itu ialah, Pengurus Am, Singer Sarawak, Allan Lee, Pengurus Kawasan Kanan, Chan Seng Poh, Pengurus Pe3rkhidmatan Kredit, Thanapalan K Thigaraju serta Pengurus-pengurus Cawangan Singer seluruh Sarawak.
Pada masa yang sama, Singer turut mengadakan promosi hebat Beli Satu dapat Dua barangan Produk Singer. Dengan pembelian barangan jenama tersebut, pelanggan mendapat percuma satu barangan dan dapat membeli barangan produk yang terpilih dengan harga yang murah dan berpatutan.
Promosi yang bermula 08 Februari sehingga 07 Mei 2012 menawarkan harga yang lebih rendah untuk barangan terpilih termasuk Peti Sejuk, Mesin basuh, TV LED/LCD/Plasma dan perabot.

di negeri sarawak - Google Blog Search

di negeri sarawak - Google Blog Search


YTY Yang <b>Di</b>-Pertua <b>Negeri Sarawak</b> Menerima Lawatan Daripada

Posted: 21 Jun 2012 02:40 AM PDT

21.06.2012, Khamis - Hari ini Yang Di-Pertua Negeri Sarawak Tuan Yang Terutama Tun Datuk Patinggi Abang Haji Muhammad Salahuddin telah menerima lawatan daripada delegasi Jawatankuasa Mempromosikan Persefahaman dan Keharmonian Diantara Penganut Agama (JKMPKA) di Astana Negeri Sarawak.  Turut serta adalah Isteri Kepada TYT Yang Di-Pertua Negeri Sarawak Yang Amat Berbahagia Toh Puan Datuk Patinggi Hajah Norkiah. Lawatan JKMPKA ini bertujuan menggalakkan serta memantapkan perhubungan yang baik dikalangan pemimpin serta penganut pelbagai agama. Kelihatan TYT Yang Di-Pertua Negeri Sarawak bersama Pengerusi  JKMPKA, Datuk Azman Hassan.

Jawatan Kosong <b>di</b> Kerajaan <b>Negeri Sarawak</b> Terkini 2012

Posted: 21 Jun 2012 09:10 PM PDT

Tarikh Tutup Permohonan : 02 Julai 2012

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Sarawak (SPANS) was established in 1961 under The Sarawak (Public Service Commission) Order in Council, 1961 and serves to advise the Governor in accordance with the Order in Council and also any regulations made from time to time until 15 September 1963. On 16 September 1963, the date of the formation of Malaysia, in accordance with Article 35, Part IV, State Constitution (GNS 163/63) then spans have become a full executive body.

Citizens of Malaysia and Sarawak People are invited to fill vacant positions as follows: -

1 Pemandu Kenderaan Bermotor, R3

2 Pekerja Awam Khas, R3

3 Pekerja Awam (Tukang Kebun), R1

4 Pekerja Awam, R1

5 Pekerja Awam (Drebar Enjin Motor Sangkut), R1

6 Pekerja Awam (Pembersih Pejabat), R1

7 Pekerja Awam (Buruh), R1

8 Pekerja Awam (Penjaga Pintu Tali Air), R1

9 Pekerja Awam (Penarik Rantai), R1

10 Pembantu Kesihatan Awam, U11

11 Pengawal Keselamatan, KP11

12 Pembantu Am Rendah (Atendan Pejabat), N1

13 Pembantu Am Rendah (Penghantar Saman), N1

14 Pembantu Am Rendah, N1

15 Pegawai Kesihatan Persekitaran, U41

KLIK DI SINI UNTUK IKLAN JAWATAN DAN CARA MEMOHON

Advertisment

ads