Ahad, 9 Disember 2012

11 di serian sarawak - Google Blog Search

11 di serian sarawak - Google Blog Search


Pengetua Sekolah <b>di Serian</b>, <b>Sarawak</b> Dituduh Menerima Suapan <b>...</b>

Posted: 12 Jan 2012 01:45 AM PST

KUALA LUMPUR – Seorang pengetua sekolah di Serian, Kuching, Sarawak dituduh menerima suapan RM12,000 bagi memberi markah tertinggi dalam penilaian prestasi pembekalan makanan bermasak di Mahkamah Sesyen Kuching hari ini.

"Bagi pertuduhan pertama tertuduh berusia 58 tahun pada 16 Februari 2009 pada pukul 8.00 pagi di dewan makan sebuah sekolah didakwa menerima satu suapan wang tunai sebanyak RM12,000 sebagai dorongan memberi markah tinggi penilaian prestasi pembekalan makanan bermasak terhadap sebuah syarikat.
"Suapan itu juga didakwa bertujuan mempercepatkan proses tuntutan pembayaran kepada syarikat tersebut bagi bulan Januari 2009," kata kenyataan itu hari ini.
Menurut kenyataan itu, tertuduh mengaku tidak salah terhadap pertuduhan dan minta untuk dibicarakan.
Kata kenyataan itu, hakim membenarkan tertuduh dijamin dengan jaminan mahkamah sebanyak RM10,000 dengan seorang penjamin.
Manakala tarikh sebutan ditetapkan pada 26 Mac 2012 dan tarikh bicara ditetapkan pada 2 hingga 5 April 2012, tambah kenyataan itu.
"Jika sabit kesalahan tertuduh boleh dihukum penjara maksimum 20 tahun dan didenda minimum RM10,000 atau lima kali ganda nilai suapan yang mana lebih tinggi," kata kenyataan itu lagi. 

11 di miri sarawak - Google Blog Search

11 di miri sarawak - Google Blog Search


CikArifah: Tempahan Make Up untuk sekitar <b>Miri Sarawak di</b> buka <b>...</b>

Posted: 01 Nov 2012 01:37 AM PDT

Assalamualaikum!

Ngaaa...dengan ini saya memaklumkan tempahan make up untuk 2013 di bukak kinek tok. Sepa-sepa nak tempah mekap untuk wedding, event, engagement ceremony, atau apa-apa majlis boleh direct contact kmk melalui nombor 010-9683785! Price boleh check di debah dalam gamba. ;))

11 di lubok antu sarawak - Google Blog Search

11 di lubok antu sarawak - Google Blog Search


dayak <b>sarawak</b>: Rakyat <b>Lubok Antu</b> Tolak SWP !

Posted: 16 Jul 2012 11:41 PM PDT


LUBOK ANTU: Hasrat Presiden Parti Buruh Sarawak (SWP) Larry Sng Wei Shien yang berminat bertanding menentang calon Barisan Nasional (BN) William Nyalau ak Badak pada pilihan raya Umum Ke-13 nanti umpama 'mencurah air ke daun keladi'.
Ini berkutan pengundi di Parlimen Pilihan Raya Lubok Antu bukan sahaja enggan memberi sokongan kepada calon dari luar Lubok Antu malah menolak sama sekali kaum lain mewakili mereka.
Larry dikhabarkan akan bertanding di Lubok Antu bagi berhadapan dengan Nyalau dan Andy Jackson menentang Masi Kujat di Sri Aman.
Timbalan Parti Rakyat Sarawak (PRS) Bahagian Engkilili Cr Bangkong ak Maweng berkata, rakyat di Parlimen Lubok Antu sudah masak dalam politik dan hasrat Larry hendak bertanding yang dihuni majoriti kaum Iban ini adalah ditolak sama sekali.
Menurutnya, pengundi Parlimen Lubok Antu ingin sekali melihat anak jati dari Lubok Antu yang menjadi wakil rakyat BN mewakili mereka.
Tambahan pula Larry mewakili parti SWP yang menentang kerajaan BN dan sudah pasti Larry tidak akan diterima sama sekali oleh mereka nanti, ujarnya.
"Kami di sini fobia  sama sekali apabila melihat calon luar bertanding di kawasan kami, tambahan pula Larry  orang luar dan pembangkang pula dan sudah pasti kami akan menolaknya," katanya kepada Utusan Borneo, di sini, semalam.
Sehubungan itu Cr Bangkong mengajak pengundi di pilihan raya Lubok Antu agar tidak memberi undi sama sekali kepada anak Dato Sng Chee Hua itu sekirnya hasrtanya  hendak menentang Nyalau akan menjadi kenyataan kelak.
'SWP ini bukan parti mesra BN seperti mana pemimpin mereka war-warkan tetapi ia adalah parti pembangkang dengan bertujuan untuk memesong fikiran kaum Dayak terutama Iban di kawasan pedalaman," ujarnya.
Larry yang berkerunan Cina dan bekas Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pelagus adalah berasal Kapit.
Sebelum ini Larry berhasrat  hendak bertanding menentang Timbalan Menteri Luar Bandar dan Wilayah Datuk Joseph Entulu Belaun di Selangau .
Tetapi hari ini sudah tidak kedengaran lagi apabila dikhabarkan mendapat  sambutan dingin dikalangan pengundi di Selangau.
Sementara itu Timbalan Parti Bersatu Rakyat Sarawak (SUPP) Cawangan Engkilili Cr Sibat Krutap menasihatkan pengundi-pengundi di kawasan Lubok Antu terutamanya Dewan Undangan Negeri (DUN) Engkilili agar bersatu menentang Larry sekiranya dia hendak mencuba nasib bertanding menentang Nyalau  di Parlimen Lubok Antu.
Menurutnya,  pengundi di sini  harus menolak Larry ini yang bukan asal orang dari Lubok Antu.
"Kami bukan takut dengan Larry tetapi enggan orang luar menjadi wakil rakyat kami di sini,
Cukuplah kami alami di DUN Engkilili yang menyokong  bekas wakil rakyat Toh Heng San dari Song sebelum ini.
Ketika itu kami di sini menerima kritikan hebat daripada orang luar  Engkilili yang mengatakan apa orang di Engkilili tidak ada orang pandaikah apabila memilih Heng San ketika itu," jelas beliau.
Sehubungan itu SUPP cawangan Engkilili akan menyokong Nyalau pada pilihan raya umum kali ini berikutan Nyalau bukan sahaja amat berkerjsama dengan Anggota DUN Engkilili Dr Johnnical Rayong anak Ngipa malah seorang yang rajin bekerja menjenguk rakyat di Lubok Antu.

11 di sibu sarawak - Google Blog Search

11 di sibu sarawak - Google Blog Search


shopping <b>di Sibu</b>, <b>sarawak</b> | ~ Pink Lavender ~

Posted: 07 Oct 2012 10:52 PM PDT

sekitar di Sibu, Sarawak..
pegi sana untuk kerja ok...kesian laki kene tinggal...1malam jer pon...

ni antara buah yang makneng tak jumpa di semenanjung...


buah dabai - rasanya lemak2 gitew...kalau bukan musim, sekilo rm25 ke atas..kalau musim sekil RM 8 pon boleh dapat katanya
buah mawang - baunyer wangi sangat.ala2 petai pon ada..naik flight buat muka keras jer bawa.sekali bila kopek rasanya macam bacang...cuma kulitnyer la tebal btol..nanti makneng upload gbr kulit dia..ni pon makneng tak jumpa kat semenanjung..
durian dia kaler merah ok!!!ada gak yg biasa...makneng yang jakun skejap tengok kulit dia kaler merah dan durinyer ala2 macam buah pulasan yg ni makneng fail la...apa ek nama buah nihh???makneng lupa plak...sori...

ads