Jumaat, 3 Ogos 2012

11 di sri aman sarawak - Google Blog Search

11 di sri aman sarawak - Google Blog Search


Nahas ngeri ragut lima nyawa <b>di Sri Aman Sarawak</b> | Kamaluddin&#39;s <b>...</b>

Posted: 20 Jul 2012 03:42 AM PDT

- Jul 20, 2012 18:42:38.

MENGERIKAN: Anggota bomba berusaha mengeluarkan mangsa yang masih tersepit di dalam kereta Kancil yang remuk teruk selepas bertembung dengan lori pembancuh simen dalam kemalangan di kawasan San Raba, Sri Aman semalam.

SRI AMAN: Tiga wanita, seorang lelaki dan seorang kanak-kanak perempuan terbunuh dalam kemalangan ngeri di antara sebuah ke-reta Kancil dan lori pembancuh simen di Kilometer 24 Jalan Sri Aman-Sarikei dekat sini, pagi semalam.

Kemalangan maut yang berlaku sekitar jam 9.05 pagi di kawasan San Raba itu turut menyebabkan seorang lagi wanita dan seorang kanak-kanak lelaki mengalami ke-cederaan parah.

Mereka yang terkorban ialah pemandunya Mohd Richell (Rachell Nyaring), 22, Santi Abdullah, 19, (isteri Rachell), Jamillah Ali, 24, Jamayah Ali, 24, (kembar) dan Nur Raymie Abdullah berusia satu tahun.

Manakala mangsa yang ce-dera parah ialah Janggah Hamiyah, 47, (ibu mentua Rachell) dan Rudi Minggat Abdulah yang berumur satu tahun lebih dan merupakan anak kepada Rachell.

Menurut sumber, kesemua mangsa yang terdiri daripada satu keluarga itu dalam perjalanan dari Engkilili menuju ke Sri Aman.

"Kenderaan yang dinaiki semua mangsa dipercayai memasuki lorong bertentangan di kawasan San Raba lalu bertembung dengan sebuah lori pembancuh simen dari arah Sri Aman.

"Lima daripada mereka terbunuh serta-merta, manakala pemandu lori itu tidak mengalami sebarang kecederaan," katanya.

Dua mangsa yang meng-alami kecederaan parah masih dirawat di Unit Kecemasan Hospital Bahagian Sri Aman, tambahnya.

Kesemua mayat mangsa kemudiannya dihantar ke bilik mayat hospital untuk tinda-kan lanjut.

Kongsi / Share Laman Sosial/Social Network

ads