Ahad, 28 April 2013

11 di kanowit sarawak - Google Blog Search

11 di kanowit sarawak - Google Blog Search


Kereban kimpin BN <b>di</b> sitak <b>Kanowit</b> bedau mayuh ayan <b>...</b>

Posted: 22 Apr 2013 04:58 PM PDT

Posted on April 23, 2013, Tuesday

KANOWIT: Naka kemari sepengudah pengawa ngantung nama kena hari Enam tu tadi, pasar Kanowit udah berengkah dilagu enggau poster tauka kereban kimpin parti ti bediri maya Pengawa Bepilih Besai Ke-13 (PRU13) ti deka datai.

Ba pemayuh nya, poster enggau kereban kimpin enggi Parti Keadilan Rayat (PKR) jauh mayuh dipeda ari Parti Pekereja Sarawak (SWP) lalu ditangkan Parti Barisan Nasional (BN).

Pekara tu mega nejuka rayat dia mengkang apin nemu kebuah penyalai pekara nya nyadi maya atur kimpin pengawa bepilih serak tu.

Bisi mega bala ba sebelah pasar madahka pekara tu nyadi nyangka agi tumu alai muai undi.

"Nyangka kereban nya empai mayuh dipandangka ngagai mensia mayuh ditu, nya alai, naka ke pagi tu (kemari), poster tauka kereban kimpin enggi BN empai mayuh bisi dipeda," ku seiku ari bala ke bedaja ba dia ti enggai madahka nama diri.

Taja pan baka nya, ku iya, iya pechaya pekara tu ukai mandangka pengusut sukung rayat ngagai parti BN ba PRU13 tu ila.

Penuduk Parlimen Kanowit deka diperebut tiga sukut parti ari chalun Barisan Nasional-Parti Rayat Sarawak (PRS) Datuk Aaron Ago Dagang ti mega penyandang Parlimen Kanowit, chalun Parti Keadilan Rayat (PKR) Thomas Laja Besi enggau chalun Parti Pekereja Sarawak (SWP) Ellison Ludan Mayan.

To enable your comment to be published, please refrain from vulgar language, insidious, seditious or slanderous remarks. This includes vulgar user names.

11 di sibu sarawak - Google Blog Search

11 di sibu sarawak - Google Blog Search


BLOG SARAWAK: 11 <b>di sibu sarawak</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Apr 2013 03:44 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Malindo Air Akan Beroperasi <b>Di</b> Miri, Bintulu dan <b>Sibu Sarawak</b> <b>...</b>

Posted: 05 Apr 2013 11:02 PM PDT

Malindo Air

Malindo Air

Menurut Laporan Borneo Post yang saya baca hari ini, Malindo Air (Syarikat Penerbangan Kos Tambang Murah) Malaysia kini akan menjadikan Miri,Bintulu dan Sibu destinasi seterusnya di Sarawak yang akan dihubungkan dengan Kuala Lumpur. Rancangan mengembangkan penerbangan ke 3 lokasi baru di Sarawak ini akan dilancarkan pada Jun 2013 depan. 

Kini, syarikat penerban­gan baharu yang ditubuhkan melalui kolaboratif Malaysia-Indonesia itu telah melaku­kan penerbangan empat kali sehari antara Lapangan Ter­bang Antarabangsa Kuch­ing (LTAK) dan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).

Ia beroperasi menggunakan kapal terbang baharu jenis Boeing 737-900ER.

Berbeza daripada perkhid­matan pengangkutan udara lain, Malindo Air menyediakan pelbagai kemudahan serta produk penerbangan untuk keselesaan penumpang di mana penumpang boleh menikmati hiburan dalam penerbangan menerusi skrin persendirian di setiap tempat duduk.

Malindo Air kini juga mena­warkan promosi bagi pener­bangan sehala antara Kuala Lumpur dan Kuching iaitu pada harga serendah RM78.

LAMAN WEB RASMI MALINDO AIR

Incoming search terms:

di negeri sarawak - Google Blog Search

di negeri sarawak - Google Blog Search


PAS tiada tempat <b>di Sarawak</b>: Daud - Malaysia Votes 13 - GE13

Posted: 11 Apr 2013 06:00 PM PDT

KUCHING: Naib Presiden Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB) Datuk Daud Abdul Rahman yakin rakyat Sarawak khasnya masyarakat Islam menolak Parti Islam Se-Malaysia (PAS) pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13).

Menurut Menteri Muda di Pejabat Ketua Menteri (Hal Ehwal Islam) itu, percaya PAS tidak akan diterima di negeri ini kerana parti itu dilihat hanya akan merugikan masyarakat Islam.

"Hasrat PAS untuk bertanding di Sarawak adalah hak mereka tetapi kita percaya parti itu tidak akan diterima oleh orang Sarawak terutama masyarakat Islam di negeri ini.

"Secara logiknya mereka pasti akan bertanding di kawasan majoriti Islam dan dari situ kita melihat ia akan merugikan masyarakat Islam yang mempunyai bilangan kecil di sini dan akhirnya membawa kepada perpecahan kepada masyarakat," katanya ketika ditemui pemberita pada majlis penyampaian Anugerah Cemerlang Sekolah Menengah Sains Kuching di sini, semalam.

Bagaimanapun kata Daud, ia adalah hak kepada sesebuah parti untuk bertanding di mana-mana tempat termasuk PAS, kerana Malaysia mengamalkan demokrasi.

Daud berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai pengumuman Pesuruhjaya PAS Sarawak Adam Ahid dalam laman portal Harakah yang mengesahkan PAS akan bertanding tujuh kerusi Parlimen di negeri ini pada PRU13 yang berlangsung pada 5 Mei depan.

Beliau berkata, perkara itu telah disahkan pada mesyuarat PAS Pusat, Rabu lepas.

Selain itu, buat pertama kalinya PAS mencalonkan ahli DHPP Sarawak di P.209 Julau, Dr Ambrose Labang Jamba, iaitu bekas pegawai tadbir Sarawak.

Mengulas mengenai hasrat PAS untuk meletakkan calon bukan Islam di Julau, kata Daud ia adalah hanya bertujuan untuk mengambil hati masyarakat bukan Islam.

"Itu hak mereka tetapi saya berasakan masyarakat kita di Julau tidak menerima mereka jika benar mereka mahu meletakkan calon di sana," katanya.

Daud memberitahu pada PRU13, antara isu yang mungkin akan dibangkitkan oleh PAS adalah isu kebangsaan seperti rasuah selain pentadbiran negeri, di mana mereka menganggap mereka lebih baik dalam mentadbir negeri.

Bagaimanapun ujar Daud, rakyat harus tahu menilai dan melihat apa yang telah dilakukan parti pembangkang itu di kedua-dua negeri ditadbirnya iaitu Kelantan dan Kedah.

#myvote13 #ge13

ads