Isnin, 17 Disember 2012

11 di samarahan sarawak - Google Blog Search

11 di samarahan sarawak - Google Blog Search


Kota <b>Samarahan</b>, <b>Sarawak</b> Kini Dilengkapi Dengan Sokongan UniFi <b>...</b>

Posted: 23 Sep 2012 10:35 AM PDT

Walaupun pihak Telekom Malaysia masih belum mengumumkan pelancaran UniFi di Sarawak buat masa ini, namun melalui pencarian yang dilakukan di laman rasmi UniFi, ia kelihatan beberapa lokasi di Kota Samarahan menjadi yang terawal yang dilengkapi dengan sokongan UniFi.

Kota Samarahan mungkin menjadi pilihan awal oleh pihak Telekom Malaysia, memandangkan ia merupakan kawasan dengan tumpuan untuk pendidikan, dengan kampus Universiti Malaysia Sarawak dan juga Universiti Teknologi MARA yang terletak di sana.

Ia masih lagi tidak diketahui bilakah pihak Telekom Malaysia akan mengumumkannya secara rasmi dan mula memasarkannya di sana. Ia juga tidak pasti bilakah proses pemasangan dan pengaktifan akan dilakukan sekiranya para penduduk di Kota Samarahan mula membuat permohonan melalui web UniFi hari ini.

Kali terakhir pihak Telekom Malaysia membuat pengumuman berkaitan UniFi adalah pada bulan Julai yang lepas, ketika dilancarkan di Terengganu. Buat masa ini, pelanggan UniFi melangkaui angka 400,000 orang, dan semestinya pengenalan di Sarawak akan terus meningkatkan angka tersebut.

ads