Isnin, 4 Jun 2012

11 di betong sarawak - Google Blog Search

11 di betong sarawak - Google Blog Search


Janji BN Untuk Berkhidmat Kepada Rakyat Bukan Janji Kosong <b>...</b>

Posted: 03 Jun 2012 05:15 PM PDT

- Jun 4, 2012 08:15:27.


..

Dan ketika menghadiri Majlis Ngabang Gawai Dayak di Dewan Tan Sri Stephen Kalong Ningkan, Betong, Datuk Seri Najib menegaskan janji kerajaan untuk terus berkhidmat kepada rakyat bukan janji kosong semata-mata.

DATUK SERI MOHD NAJIB TUN RAZAK / PERDANA MENTERI.

"Kita beri peruntukan NKRA untuk Sarawak dan Sabah, the biggest allocation in history. Saya punya walkabout 3 years, I have approved 2.3 billion, yang tak termasuk dalam NKRA, more than 73 percent have been completed. Dengan cara ini kita akan pastikan BN bukan janji kosong, bukan kita buat janji kerana pilihan raya, tapi we have delivered and continue to deliver. Oppositon promise but they cannot deliver".

Beliau turut mengingatkan rakyat agar tidak memperjudikan masa depan negara dengan memilih pembangkang.

DATUK SERI MOHD NAJIB TUN ABDUL RAZAK / PERDANA MENTERI.

"They cannot emulate the success of BN dan kita tidak boleh memperjudikan masa depan kita".

Tambahnya, kerajaan komited menjadikan Malaysia sebagai negara maju dan berpendapatan tinggi menjelang tahun 2020.

11 di miri sarawak - Google Blog Search

11 di miri sarawak - Google Blog Search


Muslimeen United: Bekas Timbalan Residen <b>Miri</b> sertai PAS

Posted: 21 May 2012 09:14 PM PDT

MIRI: Sekarang ini adalah musim untuk golongan professional, selebriti, dan juga bekas pengawai kerajaan menyertai PAS.

Kalau di Perak bekas Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Fauzi Shaari dengan rasminya menyertai PAS dan di Miri Sarawak pula seorang bekas pegawai kerajaan merangkap bekas Timbalan Residen Miri juga telah menyertai PAS baru-baru ini.

Sempena  lawatan Pimpinan Tertinggi PAS Pusat ke Sarawak, bekas Timbalan Residen Miri, Haji Johari Bujang telah menyerahkan borang keahlian kepada Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar pada Majlis Hi-Tea di rumahnya di Luak baru-baru ini.

Beliau semasa Pilihanraya DUN Sarawak yang lepas bertanding di DUN Lambir atas tiket SNAP namun beliau tidak menjadi ahli SNAP.

Dalam ucapannya, Johari Bujang menyebut bahawa sebelum ini beliau tidak pernah menyertai mana-mana parti politik walaupun sebelum ini pernah bertanding di DUN Lambir dalam Pilihanraya DUN Sarawak tahun lepas atas tiket Parti SNAP.

Menurutnya lagi, beliau membuat keputusan untuk menjadi ahli PAS setelah sedar dan yakin akan prinsip perjuangan PAS serta begitu tertarik dengan kseungguhan PAS khususnya PAS Kawasan Miri dalam usaha membawa perubahan serta pembelaan kepada nasib rakyat.

Beliau ingin bersama-sama berada di dalam PAS bagi menyumbang secara langsung kepada perjuangan rakyat.

Hadir sama dalam majlis tersebut ialah Timbalan Pesuruhjaya 3 PAS Sarawak, Jofri Jaraiee, Ketua Penerangan PAS Sarawak M Azwani, Ketua Pemuda PAS Sarawak M Arifiriazul Paijo dan setiausaha Dewan Himpunan Penyokong PAS (DHPP) Miri, Yeo Kian Leong.

Acara sederhana tersebut menunjukkan yang PAS telah diterima oleh semua golongan masyarakat.

Pada sebelah malam, Datuk Mahfuz Omar bersama rombongan PAS Miri melawat rumah panjang Empading di Sg Bakas.

Penduduk di rumah panjang tersebut menyambut dengan baik dan memberi sambutan hangat kunjungan rombongan PAS pada malam itu.

PAS Miri memberi sedikit buah tangan sebagai tanda hormat atas kunjungan ke rumah panjang tersebut dan juga memberi penerangan tentang kunjungan serta matlamat perjuangan PAS bersama Pakatan Rakyat.

Dalam rumah panjang tersebut terdapat 2 orang OKU (Orang Kurang Upaya) salah seorang dari OKU tersebut, Idai ak Entebang mengadu kepada PAS bahawa beliau tidak menerima BR1M, E-Kasih dan juga bantuan dari kebajikan masyarakat.
"Kita minta pihak yang berkenaan agar dapat membantu Idai ak Entebang tanpa mengira bangsa, agama dan fahaman politik kerana beliau juga golongan yang kurang upaya yang sepatutnya dapat menerima sumbangan dari wang pembayar cukai.

"Kita ingin mengingatkan pihak yang diamanahkan untuk menjaga kebajikan masyarakat agar dapat menjalankan tugas mereka dengan adil untuk semua, jangan disebabkan mereka ini tidak sehaluan dengan fahaman kita maka kita meminggirkan mereka ini tanpa balas kasihan," kata Jofri Jaraiee. -Hrkh

11 di daro sarawak - Google Blog Search

11 di daro sarawak - Google Blog Search


SK BAYANG <b>DARO SARAWAK</b>: TARIAN <b>DI</b> DEWAN SUARAH <b>...</b>

Posted: 05 May 2012 12:00 AM PDT

Antara Perkongsian Gambar

ads