Khamis, 9 Februari 2012

11 di saratok sarawak - Google Blog Search

11 di saratok sarawak - Google Blog Search


Buaya Baham tubuh Mangsa <b>di Saratok, Sarawak</b> | Bryannemo.com

Posted: 17 Sep 2011 03:01 PM PDT

Number of View: 1116
Info Menarik di Sajikan Untuk Anda Di Sini

SULAIMAN... maut dibaham buaya.

"Saya melihat buaya itu muncul di permukaan air sambil menjulang tubuhnya sebelum menghilangkan diri secara perlahan-lahan ke dasar sungai," kata Safri Hassan, 20, ahli keluarga Sulaiman Abdullah, 66, yang dikhuatiri maut selepas dibaham buaya di Sungai Sebelak, dekat Kampung Roban, di sini, awal pagi semalam.

Safri yang menceritakan perkara itu berkata, dia terserempak dengan buaya itu ketika menyertai operasi mencari dan menyelamat bersama beberapa penduduk di sekitar tempat kejadian.

"Sebaik tiba di lokasi kejadian, buaya berkenaan muncul sambil menjulang tubuh mangsa. Saya terkejut namun tidak sempat berbuat apa-apa sebelum reptilia itu menghilangkan diri.

 "Tindakan buaya berkenaan menunjukkan tubuh mangsa seolah-olah 'meminta izin' daripada kami untuk memakannya," katanya.

Dalam kejadian itu, Sulaiman bersama anaknya, Endoi, 40, serta cucunya, Nazri, 9, keluar menangkap udang di sungai berkenaan, jam 4.30 pagi.

Kejadian berlaku ketika mangsa memunggah jaring menangkap udang ke dalam perahu, namun tiba-tiba seekor buaya sepanjang tiga meter muncul berdekatan perahunya sebelum menyambar kaki mangsa lalu mengheret ke sungai.

 Difahamkan, anak dan cucu mangsa tidak sempat membantu menarik mangsa berikutan cuaca gelap selain bimbang diserang reptilia berkenaan sebelum memaklumkan kejadian itu kepada penduduk.

Di sini Di Himpunkan Kisah Pelik dan Lucu, Anda Pasti terhibur...

Dapatkan info terkini dengan klik link ini

Ini kejadian kedua sepanjang tahun ini membabitkan buaya mengganas di sungai berkenaan di mana sebelum ini penduduk,

11 di daro sarawak - Google Blog Search

11 di daro sarawak - Google Blog Search


King Of Goblok: Hospital <b>Daro Sarawak</b> buktikan kerajaan BN <b>...</b>

Posted: 09 Nov 2011 07:42 PM PST

Pelik dan terkejut munyet bila sahabat penulis melaporkan bahawa terdapat unsur kemasukan freemason di hospital hospital pendalaman Sarawak.


Mungkin ramai yang tak tahu apa itu Freemason.Freemason secara ringkasnya adalah agenda yahudi menawan BUMI ini dengan pembentukan "new word order" pemerintahan dunia baru.Freemason masuk ke Malaysia sudah lama.semasa zaman penjajahan lagi.Mereka mudah di kenali dengan nama klub Rotery dan pelbagai lagi.


Secara kasarnya.Kerajaan kita memang bekerjasama dengan geng geng freemason nih.lihat sahaja gaya pemerintahan BN,Mereka melaungkan anti Yahudi,selamatkan Palestin,Belakang kita mereka upah yahudi menjadi penasihat kepada APCO dengan bayaran 77 juta!!! mereka meluluskan pelan dagangan dengan yahudi secara diam diam buktinya lihat [sini]


Korang taip lah dekat googles akan freemason maka jumpa banyak perkara berkaitan dengan freemason.Jom luangkan masa mengenali lebih dekat apa itu freemason di [sini] << Najib dan di [sini] << lihat dialog Madey kutty
Agenda Freemason sangat halus,Mereka mendekati orang orang susah sama seperti kes gereja yang hangat baru baru ini.,mungkinkah agenda ini telah sebati di Sarawak?apakah agenda  kerajaan menghalalkan semua ini?

ads