Selasa, 26 Februari 2013

11 di serian sarawak - Google Blog Search

11 di serian sarawak - Google Blog Search


sambutan maulidur rasul 2013 peringkat daerah <b>serian</b> - sk tebedu

Posted: 07 Feb 2013 06:14 PM PST

JUARA 2 TAHUN PERARAKAN SAMBUTAN MAULIDUR RASUL 2013 26 Januari 2013/ 1434H ( Sabtu ) seramai 35 orang peserta muslim antaranya murid-murid, guru-guru dan staf sokongan SK Tebedu telah menyertai perarakan sempena sambutan Maulidur Rasul yang bertempat di Stadium Mini Serian, Sarawak. Bermula nya program pada pukul 7.30 Pagi dan Semua peserta yang mengambil bahagian berkumpul di dalam perkarangan stadium Mini Serian. Sebanyak 40 penyertaan antaranya agensi-agensi kerajaan dan NGO-NGO yang terlibat.

Wanita terkejut jumpa bom tangan dalam kedai pakaian - my <b>Sarawak</b>

Posted: 26 Feb 2013 02:02 PM PST

SERIAN: Seorang pemilik sebuah kedai pakaian terpakai terkejut apabila menemui sebiji objek dipercayai bom tangan di kedainya di sini, petang semalam.

Wanita tersebut yang ber-usia 43 tahun semasa insiden tersebut dikatakan sedang mengilat kasut di kedainya sebelum terjumpa bom tersebut di dalam sebuah bakul sekitar jam 4 petang.

Risau terjadi perkara yang tidak diingini, wanita tersebut segera menghubungi pihak polis untuk memaklumkan mengenai penemuan tersebut.

Bertindak atas laporan, sepasukan polis dari Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Serian bergegas ke kedai mangsa yang terletak di pekan Serian.

Ketua Polis Daerah Serian DSP Mohamad Jamali Umi semasa dihubungi mengesah-kan kejadian tersebut.

"Kes ini masih disiasat dan kita masih menunggu laporan pakar bom sama ada bom jenis 'hand grenade' itu masih aktif atau tidak," katanya.

Category: Berita Tempatan, Sarawak

11 di sri aman sarawak - Google Blog Search

11 di sri aman sarawak - Google Blog Search


Lebih RM400j untuk laksana pembangunan <b>di Sri Aman</b> - my <b>Sarawak</b>

Posted: 21 Feb 2013 01:24 PM PST

SRI AMAN: Ketua Menteri Pehin Sri Abdul Taib Mahmud menjelaskan bahawa kerajaan pusat sudah memperuntukkan lebih RM400 juta untuk pelaksanaan beberapa pembangunan mega di Sri Aman dalam tempoh tiga tahun sebelum ini.

Sehubungan itu beliau menyeru rakyat di Sri Aman agar terus memberi sokongan padu kepada kerajaan Barisan Nasional (BN) untuk memastikan Sri Aman terus maju pada masa akan datang.

"Untuk memastikan Sri Aman terus membangun sokongan kepada calon BN yang bertanding di Parlimen Sri Aman pada Pilihan Raya Umum Ke-13 nanti adalah penting," katanya.

Taib berkata demikian ketika berucap pada Majlis Pemimpin Bersama Rakyat di Padang Lama Kementerian Pembangunan Sosial dan Urbanisasi Sri Aman, semalam.

Majlis itu dirasmikan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

Antara projek mega yang sudah dan sedang dilaksanakan di Sri Aman ialah Hospital Sri Aman yang bernilai lebih RM200 juta, naik taraf Loji Rawatan Air Bayai (RM43 juta) dan Projek Bekalan Elektrik Luar Bandar (RM160 juta).

Sementara itu menurut Taib untuk merancakkan lagi pembangunan di Sri Aman, beberapa batang jalan raya ke luar bandar sekitar Sri Aman perlu dibina bagi memajukan tanaman ladang kelapa sawit secara komersil.

"Saya sedar kerajaan sudah melaksanakan industri tanaman padi secara komersil tetapi ia kurang mendapat keuntungan berbanding dengan tanaman lain seperti kelapa sawit," katanya.

Turut hadir pada majlis itu isteri Najib iaitu Datin Seri Rosmah Mansor, isteri Taib Puan Sri Ragad Kurdi Taib, Timbalan Ketua Menteri Datuk Patinggi Tan Sri Alfred Jabu Numpang, Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah Datuk Seri Shafie Apdal, Ahli Parlimen Sri Aman Masir Kujat dan menteri –menteri kabinet Sarawak.

Category: Berita Tempatan, Sarawak

11 di miri sarawak - Google Blog Search

11 di miri sarawak - Google Blog Search


RAKYAT MARHAEN: Anwar Ibrahim berpeluh <b>di Sarawak</b>

Posted: 11 Feb 2013 06:16 PM PST

Tatkala Najib mencatat sejarah buruk dalam kariernya sebagai Perdana Menteri apabila ditolak secara terang-terang oleh rakyat Pulau Pinang semasa konsert PSY, Anwar pula terus mencipta kegemilangan peribadi di Sarawak apabila kunjungan beliau di sana dalam siri Jelajah Merdeka Rakyat mendapat sambutan rakyat dari segenap lapisan masyarakat.

Kedatangan beliau di Beluru, Bakong disambut ribuan penyokong dengan pelbagai sepanduk. Antara rintihan yang paling memilukan adalah sepanduk 'Majukan Baram' yang mana jelas sekali menunjukkan masyarakat Baram tertindas sehingga sekarang. Kemajuan jauh panggang dari api. Ini kalilah!!!!

Disambut meriah sebaik tiba di lapangan terbang Miri, Sarawak tengah hari semalam.
Waterfront Commercial Centre, Miri


Sambutan Tahun Baru Cina diteruskan Anwar ke Sarawak pada hari ini. Program dimulakan dengan ceramah Anwar 'Solusi Baram' di Beluru Bazaar, Beluru, Bakong.

7.00 malam tadi Anwar bersama pemimpin Pakatan Rakyat meneruskan program Makan Malam Gong Xi Fa Cai di Restoran Cina Mega Hotel, Miri. Acara diakhiri dengan Ceramah Perdana Gong Xi Fa Cai di Waterfront Commercial Centre, Miri bermula jam 8.00 malam.

Selain Anwar, penceramah dibarisi, Pengerusi KEADILAN Sarawak, Baru Bian, Ali Biju, See Chee How dan Dr Michael Teo Yu Keng.
Semoga PR berjaya memerintah kali ini demi kemajuan hidup rakyat secara menyeluruh.

11 di sarikei sarawak - Google Blog Search

11 di sarikei sarawak - Google Blog Search


Little SunShine: <b>di</b> perpustakaan <b>sarikei</b>,<b>sarawak</b>

Posted: 08 Dec 2012 08:23 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Saya tinggal di Pangkalan Tentera Darat , Kem Sungai Besi , Kuala Lumpu... CERITA SEDIH. Cerita sedih sepasang kekasih sedih giler tu......pastikan tisu berada di sisi anda... Tersebut ... di perpustakaan sarikei,sarawak ...

11 di lubok antu sarawak - Google Blog Search

11 di lubok antu sarawak - Google Blog Search


Semina BN aja ngemeratka pengelantang rayat <b>...</b> - my <b>Sarawak</b>

Posted: 21 Feb 2013 01:21 PM PST

Peranak menua sitak Parlimen Lubok Antu dilalau nyukung pengari Barisan Nasional maya PRU13 tu

LUBOK ANTU: Kaban Kunsil Nengeri (ADUN) Engkilili Dr Johnnical Rayong anak Ngipa ngelalau peranak menua ari sitak Parlimen Lubok Antu terus meri sukung ke penuh ngagai chalun Barisan Nasional (BN) ba Pengawa Bepilih Besai ti Ke-13 (PRU13) tu ila.

Ku iya, rayat Lubok Antu nyengkaum Engkililii mengkang begunaka perintah BN ngemaju sereta bejalaika mayuh bengkah projek pemansang ngambi pulaika pengelantang pengidup sida.

Beri meh sukung penuh ngagai Kaban Parlimen Lubok Antu William Nyalau anak Badak enti sema iya dikearapka ngetanka penuduk BN ba pengawa bepilih besai tu ila.

"Nyalau seiku pengari rayat ukai semina suah begulai enggau rayat tang chakah ngemansangka sitak Parlimen Lubok Antu, nya alai sukungan meh iya ila," ku iya.

Dr Rayong bejaku munyi tu ba Pengerami Ketuai Begulai Enggau Rayat di rumah panjai Medan, Nanga Pan, Lubok Antu, apin lama ke udah.

Atur pengawa nya udah dipenyadika Nyalau ke mega digulu ADUN Batang Ai Malcom Mussen Lamoh.

Ku Dr Rayong, pengelantang idup rayat di sitak Parlimen Lubok Antu semina ulih dikemataka perintah BN ke mayuh endar peneleba megai sereta ngemansangka menua tu .

"Aku arapka rayat ditu nemu semina perintah BN aja ulih nyungkak tikas pengidup kita semua enda ngira bansa enggau jalai pengarap," ku iya.

Sama bisi ngulu pengerami nya, Injinir Opis Kereja Raya (JKR) Pelilih Sri Aman Cassidy Morris, Pemesai RELA Pelilih Mit Lubok Antu, Leftenan Kolonel Silon Janda, Pemantu Luar Kanan JASA N.

28 Engkilili Encik Edwin ak Ancheh enggau bala ketuai raban bansa ba kandang menua Engkilili.

Category: Berita Iban, Sarawak

ads