Jumaat, 20 September 2013

11 di mukah sarawak - Google Blog Search

11 di mukah sarawak - Google Blog Search


Stesen Minyak PCS <b>Di Mukah, Sarawak</b> | Petro Teguh Blog

Posted: 23 Apr 2013 09:22 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Stesen Minyak PCS Di Mukah, Sarawak. Posted 23rd April by Dato' Azmin Mustam · Petro Teguh Blog. Loading. Send feedback. 0. Add a comment. Classic. Home. About Us. Core Business. PCS Setup. Petrol Super Subsidy Flow.

11 di sri aman sarawak - Google Blog Search

11 di sri aman sarawak - Google Blog Search


<b>Sri Aman</b> tuan rumah Sambutan Hari Kemerdekaan Peringkat <b>...</b>

Posted: 26 Aug 2013 05:49 PM PDT

Posted on August 27, 2013, Tuesday

SRI AMAN: Bandar Sri Aman akan menjadi tuan rumah Sambutan Hari Kemerdekaan Ke-56 Peringkat Negeri Sarawak pada 30 dan 31 Ogos ini.

Menteri Pembangunan Sosial Tan Sri William Mawan Ikom berkata sambutan Hari Kemerdekaan yang bertemakan 'Malaysiaku Berdaulat, Tanah Tumpah Darahku' diadakan di Kompleks Sukan Bahagian Sri Aman.

Menurutnya, perhimpunan bermula jam 7 pagi itu melibatkan lebih 6,500 orang peserta dan 124 kontinjen jabatan kerajaan, swasta, persatuan serta pertubuhan, kelab dan Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK).

Katanya perhimpunan yang diadakan pada 31 Ogos akan dihadiri Yang di-Pertua Negeri Tun Datuk Patinggi Abang Muhammad Salahuddin dan isteri Toh Puan Datuk Patinggi Norkiah serta Ketua Menteri Pehin Sri Abdul Taib Mahmud dan isteri, Puan Sri Ragad Kurdi Taib.

Tambahnya, pelbagai acara menarik diselitkan pada perhimpunan itu termasuk Larian Kemerdekaan yang melibatkan orang awam dan terbahagi kepada lapan kategori bermula dari Padang Kementerian Pembangunan Sosial dan berakhir di Stadium Mini Sri Aman.

Selain itu, turut diadakan acara senam seni dan disusuli persembahan koir oleh Kementerian Pembangunan Sosial (KPS) serta persembahan pentas oleh penyanyi tempatan dari Sri Aman dan Kuching.

Mawan yang merupakan menteri yang bertanggungjawab kepada sambutan Hari Kemerdekaan Peringkat Negeri Sarawak berkata demikian pada sidang media selepas mempengerusikan Mesyuarat Terakhir Sambutan Hari Kemerdekaan di sini petang semalam.

Dalam pada itu, pada petang 30 Ogos diadakan Majlis Kesyukuran di Masjid Bandar Sri Aman pada jam 5.45 petang yang akan dihadiri Yang di-Pertua Negeri, Ketua Menteri serta menteri-menteri kabinet yang lain.

Ketika ditanya pemilihan Sri Aman sebagai tuan rumah penganjuran sambutan Hari Kemerdekaan Peringkat Negeri tahun ini, beliau menjelaskan bahawa Sri Aman merupakan sebagai sebuah 'pusat bahagian' di antara Kuching dan Sibu.

"Pemilihan Sri Aman amat bersesuaian kerana sambutan perayaan ini tidak semestinya diadakan di bandar-bandar besar seperti Kuching, Miri mahupun Sibu malah bandar kecil seperti Sri Aman juga mampu menganjurkan sambutan hari kebesaran negara ini," katanya.

To enable your comment to be published, please refrain from vulgar language, insidious, seditious or slanderous remarks. This includes vulgar user names.

11 di miri sarawak - Google Blog Search

11 di miri sarawak - Google Blog Search


ZAKRI ALI: Solidarity menurunkn tanda tangan STOP LYNAS <b>di</b> ibu <b>...</b>

Posted: 16 Sep 2013 05:30 AM PDT

Zulhaidah Suboh

Solidarity menurunkn tanda tangan STOP LYNAS di ibu pejabat DAP Piasau Miri & Piasau Camp Oriental Hornbill Pied @ Boulevard Hypermarket Miri. All the best Mirian..

11 di sibu sarawak - Google Blog Search

11 di sibu sarawak - Google Blog Search


Hari Pengakap Sedunia 2013 <b>di Sibu</b> - The Borneo Post Online

Posted: 22 Aug 2013 04:50 PM PDT

Posted on August 23, 2013, Friday

PENGANJUR: Kuo (tengah) bersama ahli jawatankuasanya pada sidang media di Sibu, Selasa.

SIBU: Majlis Pengakap Sibu menganjurkan Hari Pengakap Sedunia 2013 Peringkat Negeri Sarawak sempena Sambutan Ulang Tahun Ke-100 Pengakap Sarawak pada 25 Ogos (Ahad ini) di Pintu Gerbang Sibu, bermula jam 8 pagi.

Pengerusi jawatankuasa penganjur Oliver Kuo berkata Majlis Pengakap Sarawak ditubuhkan di negeri ini pada 1913.

"Tahun ini adalah genap 100 tahun Pengakap bertapak di negeri ini dan kita meraikannya sempena Hari Pengakap Sedunia.

"Sempena sambutan itu, kita akan mengadakan perhimpunan di Pintu Gerbang Sibu di mana seluruh ahli Pengakap negeri ini akan berkumpul di sini pada 25 Ogos ini," katanya pada sidang media di sini Selasa lalu.

Menurutnya, Hari Pengakap Sedunia 2013 bagi peringkat negeri ini akan disempurnakan oleh Yang Dipertua Majlis Pengakap Negeri Sarawak Tan Sri William Mawan Ikom yang juga Menteri Pembangunan Sosial.

Turut hadir pada majlis itu Pengerusi Majlis Pengakap Sibu yang juga penaung jawatankuasa penganjur Tan Sri Datuk Sir Tiong Hiew King.

"Sempena sambutan itu kami mengadakan pertandingan melukis dan mewarna logo Pengakap Malaysia dan hanya terbuka kepada ahli-ahli Pengakap sahaja.

"Apa yang penting, para ahli-ahli juga akan mendengar perutusan daripada ketua Pengakap Negara oleh pemimpin Pengakap kita," katanya.

To enable your comment to be published, please refrain from vulgar language, insidious, seditious or slanderous remarks. This includes vulgar user names.

di negeri sarawak - Google Blog Search

di negeri sarawak - Google Blog Search


Majlis Nuzul Al-Quran Peringkat <b>Negeri Sarawak di</b> Kota Samarahan

Posted: 18 Jul 2013 04:54 PM PDT

Posted on July 19, 2013, Friday

KOTA SAMARAHAN: Majlis Nuzul Al-Quran Peringkat Negeri Sarawak akan diadakan pada 25 Julai di Masjid Al-Muttaqin di sini, kata Menteri Muda di Pejabat Ketua Menteri (Hal Ehwal Islam) Datuk Daud Abdul Rahman.

Beliau memberitahu, majlis itu dijangka akan dihadiri lebih 1,800 orang termasuk 300 orang terdiri daripada kalangan tetamu kenamaan.

"Majlis Nuzul Al-Quran Peringkat Negeri ini akan diadakan di bahagian Samarahan pada 25 Julai ini bersamaan 16 Ramadan bermula 5.30 petang di Masjid Al-Muttaqin Samarahan," katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang media selepas mempengerusikan mesyuarat akhir Majlis Sambutan Nuzul Al-Quran Peringkat Negeri Sarawak di Pejabat Residen Samarahan di sini semalam.

Daud berkata, majlis itu akan dihadiri Yang di-Pertua Negeri Sarawak Tun Datuk Patinggi Abang Muhammad Salahuddin dan Toh Puan Norkiah serta Ketua Menteri Pehin Sri Abdul Taib Mahmud bersama isteri, Puan Sri Ragad Kurdi Taib.

"Tujuan kita mengadakan majlis sambutan ini adalah bagi memperingati peristiwa bersejarah turunnya al-Quran di muka bumi ini.

"Pada masa yang sama kita mahu melahirkan institusi masyarakat yang bersatu padu berteraskan panduan al-Quran," katanya.

Selain itu, beliau memberitahu bahawa ia juga sebagai platform mendedahkan cabaran semasa umat Islam dalam menjalinkan perpaduan masyarakat setempat dan menggalakkan masyarakat Islam menerokai khazanah Al-Quran.

Malah sempena majlis itu, katanya satu seminar khas turut akan diadakan di Dewan Suarah Kota Samarahan bermula jam 7.30 pagi hingga 1 petang.

"Dalam seminar ini dua sesi akan diadakan di mana sesi pertama bersama Pensyarah Kanan Fakulti Pengajian Al-Quran dan As-Sunnah Universiti Sains Islam Malaysia bagi membentangkan tajuk 'Membumikan Al-Quran Iktibar Peristiwa Nuzul Al-Quran.

"Manakala sesi kedua pula para peserta akan bersama Mufti Negeri Sarawak Ustaz Kipli Yassin yang membentangkan tajuk Al-Quran Sumber Wasatiyyah," jelasnya.

Justeru, beliau menggesa masyarakat Islam untuk hadir beramai-ramai di Masjid Al-Muttaqin Samarahan bagi memeriahkan sambutan Nuzul Al-Quran nanti.

Hadir sama Yang Dipertua Majlis Islam Sarawak Datu Putit Matzen, Residen Samarahan Ismail Mohd Hanis dan tetamu kehormat lain.

To enable your comment to be published, please refrain from vulgar language, insidious, seditious or slanderous remarks. This includes vulgar user names.

11 di matu sarawak - Google Blog Search

11 di matu sarawak - Google Blog Search


BLOG SARAWAK: 11 <b>di matu sarawak</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Aug 2013 01:07 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Aidilfitri 2013 <b>di</b> kampung Muut, Sekaan Besar, <b>Matu</b>, <b>Sarawak</b>

Posted: 21 Aug 2013 08:29 PM PDT

Salam, tahun ini sambut aidilfitri di kampung nenek di matu. Selamat hari raya. :).

Sent from my Windows Phone

ads