Khamis, 21 Februari 2013

11 di mukah sarawak - Google Blog Search

11 di mukah sarawak - Google Blog Search


gold star dari <b>mukah sarawak</b> - GIFFARINE

Posted: 31 Oct 2012 11:54 PM PDT

Salam Sejahtera !!!

Agak lama saya tidak menulis disini dan hari ini saya ingin berkongsi dengan anda semua kisah seorang insan yang mempunyai jiwa yang cekal telah berjaya mencapai pangkat Gold Star bersama Giffarine.

Insan yang dimaksudkan ialah Puan Semaiah Ahmat atau dikenali dengan Pn Mai. Beliau seorang guru yang  dedikasi di sekolah dan mula mengenali Giffarine melalui FaceBook melalui En Mohd Ezani yang menetap di Muar Johor. Pn Mai tinggal di Mukah Sarawak dan jika perjalanan dengan kereta ke Kuching mengambil masa sekitar 10 jam perjalanan.

Beliau bermula dengan mencuba produk Giffarine termasuk Jus Delima dan setelah berpuas hati beliau mula memperkenalkan produk ini kepada rakan-rakan. Sebelum ini beliau ada juga meniaga kecil-kecilan produk2 kosmetik dan kecantikan.

Pada bulan Oktober lepas , beliau mula memberikan perhatian kepada Giffarine dan hampir setiap hari ada sahaja orang membuat order terhadap produk Giffaarine. Anda bayangkan , di Mukah tidak ada Centre dan di Sarawak sendiri pun Centre Giffarine masih belum dibuka dan bakal di buka November ini. Jika di pikir-pikir bagaimana nak dapatkan produk..

Teknologi membantu beliau dalam berurusan bersama upline beliau En Ezani dan saya. Kami sering berbincang melalui ruangan chating di FB. Akhirnya setelah beliau menyatakan hasrat untuk menjadi mobile stokis di tempat beliau bagi memudahkan pelanggannya mengambil produk , beliau telah berusaha untuk membuat jualan sebanyak 4500 PV pada bulan ini.

Tidak pernah ada rungutan atau alasan yang selalu saya DENGAR dari orang yang terdekat saya .. Kata susah la che din centre jauh , padahal tak jauh mana pun , susah la che din tak sempat sedangkan Pn Mai juga punyai masa 24 jam dan seorang yang mempunyai kerjaya … Banyak sangat alasannya… Sedangkan Pn Mai orang yang jauh , tak kenal dan tak pernah jumpa pun dengan upline2 beliau hanya berpandukan facebook , namun beliau telah buktikan bahawa semua itu bukan halangan tetapi PELUANG UNTUK BELIAU membawa masuk lebih banyak produk Giffarine ke tempat beliau.

Itulah bila Mentaliti orang meniaga dia pasti akan berusaha sedaya boleh untuk mencapai sasaran …Anda bayangkan , saya di Penang , beliau di Sarawak dan beliau bank in duit beribu2 kepada saya atau kadangkala kepada upline beliau. Atas dasar saling PERCAYA , MEMPERCAYAI semua bisnes berjalan dengan lancar. Kini Pn Mai telah mencapai satu peringkat status GOLD STAR bersama Giffarine. Sudah pasti pengalaman ini akan digunakan untuk melahirkan lebih  ramai GOLD STAR dibawah rangkaian beliau….

RAMAI orang KAYA ALASAN berbanding TINDAKAN. Cakap pandai tetapi tindakan tidak ada. Jika begitu jangan sebut tentang nak berjaya , nak bisnes dan nak kaya.  PEMINTA SEDEKAH PUN jika tidak BERTINDAK mereka tidak akan dapat hasilnya ….

Ini adalah antara LIST ORDER yang di hantar oleh Pn Mai kepada saya…

Untuk BERJAYA , jangan KAYAKAN ALASAN tetapi KAYAKAN TINDAKAN ….

Selamat Berjaya ….

Social Share Toolbar

11 di subis sarawak - Google Blog Search

11 di subis sarawak - Google Blog Search


RM100 Bantuan Khas Awal Persekolahan Diagihkan <b>di</b> Daerah <b>...</b>

Posted: 18 Jan 2013 07:09 PM PST

Hasrat kerajaan untuk meringankan beban rakyat terutama sekali dalam mengagihkan Bantuan Khas Awal Persekolahan bukanlah gimik untuk memancing undi PRU13!  
Kerajaan memberikan bantuan ini tidak mengira latar belakang, kaum mahu pun pegangan agama dan politik keluarga pelajar tersebut.  Ini kerana kerajaan kita berlaku adil untuk tidak berat sebelah dalam meringankan beban menyambut musim persekolahan yang baru.  
Ianya juga dapat memberi insentif untuk pelajar tersebut agar belajar dengan lebih rajin lagi khususnya bagi pelajar yang bakal menduduki PMR, SPM mahupun UPSR pada tahun ini.  Sekiranya mereka berjaya maka hadiah galakan pelajar akan berlipat ganda untuk meraih kejayaan mereka kelak!
Mereka inilah pewaris masa hadapan dan sememangnya kerajaan akan menyediakan bantuan yang terbaik agar pelajar dapat belajar dengan lebih selesa.  Bantuan khas ini dapat juga digunakan untuk membeli buku rujukan atau sepasang pakain seragam baru.

Bukan gimik pancing undi PRU13

by Mohd Achil Norrlatep.Utusan Borneo 19 Januari 2013, Sabtu


GUNA SEBAIKNYA: Ahmad Lai (empat kiri) menyerahkan bantuan RM100 kepada salah seorang pelajar semalam.

BEKENU: Bantuan Khas Awal Persekolahan sebanyak RM100 yang telah diagihkan kepada pelajar awal bulan ini bukanlah gimik untuk memancing undi sempena Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13).

Ahli Parlimen Sibuti, Ahmad Lai Bujang berkata bantuan khas persekolahan itu seperti sebahagian daripada bantuan-bantuan kerajaan yang telah diberikan di peringkat sekolah.

"Banyak bantuan persekolahan disediakan kerajaan seperti buku teks, rancangan makanan tambahan, asrama, kemudahan infrastruktur dan sebagainya," katanya pada Majlis Penyerahan Bantuan Khas Awal Persekolahan RM100 di Dewan Masyarakat Bekenu, di sini pagi semalam.

Apa yang penting kata beliau, semua bantuan berkenaan adalah bukti keikhlasan kerajaan dalam membantu setiap lapisan rakyat tidak mengira agama, bangsa dan keturunan.

"Apa yang lebih menakjubkan, kerajaan juga tidak mengira apa pegangan politik seseorang dalam menghulurkan bantuan sedemikian," jelasnya.

Beliau berkata, salah satu daripada hasrat kerajaan dalam mengagihkan hasil daripada keuntungan pelaburan ekonomi.

Mengenai tanggungjawab ibu bapa dan guru dalam mendidik anak-anak, beliau mengharapkan yang terbaik daripada kedua-dua pihak.

"Ibu bapa harus prihatin terhadap keperluan anak-anak manakala guru pula bertanggungjawab memantau supaya mereka terus berjaya," ujarnya.

Di peringkat pentadbiran Pejabat Pelajaran Daerah Subis, seramai 4,116 pelajar sekolah menengah dan 5,234 pelajar sekolah rendah mendapat Bantuan Khas Awal Persekolahan RM100 terdiri daripada lima buah sekolah menengah dan 44 buah sekolah rendah.

Turut hadir pada majslis itu Pegawai Pelajaran Daerah Subis, Ahli Chikba.

11 di sibu sarawak - Google Blog Search

11 di sibu sarawak - Google Blog Search


UMNO Online - Keputusan <b>Di Sibu</b> Bukan Ukuran Sokongan Rakyat <b>...</b>

Posted: 19 Jul 2010 11:11 PM PDT

Kategori Berita Pilihan

Keputusan Di Sibu Bukan Ukuran Sokongan Rakyat Sarawak

Oleh: AL KAMARUL ABD LATIF.

KUALA LUMPUR, 20 Julai – Ketua Pemuda Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB) Sarawak, YB Fadillah Yusuf berkata keputusan pilihanraya kecil Parlimen Sibu baru-baru ini tidak boleh jadi ukuran petanda kononnya rakyat di negeri itu akan berubah sokongan kepada pakatan pembangkang.

Tegasnya pada pilihanraya negeri akan datang rakyat sudah pasti membuat penilaian yang lebih menyeluruh parti mana yang benar-benar boleh membawa pembelaan, pembangunan dan kemajuan kepada mereka.

"Keputusan di Sibu bukan satu ukuran tahap sokongan rakyat. Kalau itu mahu dijadikan ukuran apa jadi dengan keputusan di Parlimen Batang Ai. Mereka (pembangkang) letakkan calon yang sudah lima penggal menang di kawasan tersebut tapi kalah.

"Jadi kita yakin pada pilihanraya negeri akan datang yang jadi pertimbangan sebenar pengundi adalah penilaian terhadap parti mana yang boleh dan terbukti memberi jasa kepada mereka bukan sekadar cakap-cakap politik", katanya kepada UMNO-Online di sini, hari ini.

Mengenai tindakan pembangkang yang dikatakan pada dasarnya bersetuju membentuk pakatan bagi memastikan satu lawan satu ketika menentang Barisan Nasional (BN), beliau yang juga Pengerusi Pemuda BN Sarawak berkata itu bukan satu masalah yang perlu difikirkan.

Katanya apa yang penting BN menggerakkan jentera secara bersepadu di bawah satu lambang dan terus berkempen secara pro aktif mendekati pengundi.

"Biarlah mereka nak buat pakatan ke, nak berlakon ke…itu masalah mereka. Kita pun tak tahu dia berpakat nak pakai lambang apa…nak pakai bulan ke atau roket atau mata sepet.

"BN dan jenteranya akan bertanding atas satu lambang dacing. Lambang yang selama ini telah terbukti membawa kemakmuran, kemajuan dan pembelaan kepada rakyat Sarawak", ujarnya. – MediaUMNO

Berita Bertarikh Pada 20 July 2010 2:11 PM

ads