Isnin, 29 Oktober 2012

11 di kuching sarawak - Google Blog Search

11 di kuching sarawak - Google Blog Search


Mimpi Ke Bintang Bersiaran dari RTM <b>Kuching Sarawak</b> | Sensasi <b>...</b>

Posted: 18 Oct 2012 04:47 PM PDT

Peserta Bakal Beraksi Dari Kuching

Seramai 21 peserta berentap ke pentas pencarian bakat 1Malaysia menerusi Mimpi Ke Bintang direalisasikan Radio Televisyen Malaysia (RTM).

Program pencarian bakat 1Malaysia ini telah berlangsung di sektar Zon Utara bertempat di RTM Alor Setar, Kedah pada 13 Oktober, hari Sabtu , jam 9.00 malam mendapat sambutan baik dan diterima dengan jumlah penyertaan dari orang ramai.

Antara bakat yang dipertandingkan ialah bakat lawak jenaka, akrobatik, silap mata, bermain alat muzik yang unik, kebolehan kreatif mencipta sesuatu, kepantasan luar biasa, kebolehan luar biasa anggota tubuh / minda, formasi kreatif, kebolehan meniru bunyi / suara dan keberanian luar biasa.

Minggu ini Mimpi Ke Bintang akan bersiaran secara langsung dari , Sarawak pada 20 Oktober 2012, bermula jam 9.00 malam di saluran TV2. Program selama sejam setengah diceriakan lagi dengan pengacara Azad Jazmin yang sentiasa mencuit hati.

Pada Sabtu lepas, seramai 21 peserta telah mempamerkan bakat masing-masing termasuklah, antara peserta yang berjaya melayakkan diri ke Separuh Akhir dengan memenuhi isyarat 'Lampu Biru' dari para juri ialah Nik Khairul Anuar Iskandar ( bakat bermain Bola Keranjang secara individu), Abdul Hakim Bin Azman ( Bakat Silap Mata), Kumpulan 3 F ( bakat Main Skipping), Safari Bin Ahmad ( bakat bermain api), Kumpulan Serunai Dara ( bakat bermain muzik traditional), Mohd Shahmi Bin Mohamad ( bakat bermain Kiub Puzzle), Mohd Shukri ( bakat Silap Mata), Amirul ( bakat Silap Mata), Nor Amyra Zulkifli (bakat meniru suara animasi Upin & Ipin ) , Mohd Aiman ( bakat bakat Silap Mata), Mohd Fairuz Helmi ( bakat Silap Mata), Muhamad Hafiz Alias ( bakat Bermain Ular ), Kumpulan Pusaka( bakat bermain muzik traditional).

Menyusul lokasi uji bakat berikutnya bertempat di RTM Kuching Sarawak (15 hingga 18 Oktober 2012), Kompleks JKKN Melaka (5 hingga 8 November 2012), Kompleks JKKN Sabah (3 hingga 6 Disember 2012) dan lokasi terakhir di RTM Seremban, Negeri Sembilan (10 hingga 13 Disember 2012). Proses uji bakat dikesemua lokasi bermula jam 9.00 pagi hingga 6.00 petang.

Jangan lupa saksikan bakat – bakat 1Malaysia yang besinar dalam Mimpi Ke Bintang secara langsung dari RTM Kuching Sarawak pada 20 Oktober 2012, Sabtu, jam 9.00 malam di TV2.

Mimpi Ke Bintang Bersiaran dari RTM Kuching Sarawak

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Tags: , , , , ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

11 di sri aman sarawak - Google Blog Search

11 di sri aman sarawak - Google Blog Search


Helikopter Terhempas <b>Di Sri Aman</b>, <b>Sarawak</b> | yusufultraman[dot]com

Posted: 20 Jul 2012 01:15 AM PDT

Sebuah helikopter jenis Eurocopter EC 120 dipercayai milik seorang ahli korporat tempatan dilaporkan terhempas dekat Muara Sungai Lingga, Sri Aman pagi tadi.

Pesuruhjaya Polis Sarawak, Datuk Acryl Sani Abdullah Sani ketika mengesahkan kejadian itu kepada Bernama berkata, berdasarkan laporan daripada Jabatan Penerbangan Awam (DCA) pesawat terbabit yang dipandu juruterbang warga asing bersama tiga lagi penumpang berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching (KIA) pada jam 8.57 pagi. "Saya dimaklumkan oleh DCA, helikopter itu dalam perjalanan ke Nanga Merit, Kapit dari KIA dengan seorang juruterbang dan tiga penumpang," katanya di sini.
Bagaimanapun, beliau berkata, juruterbang terbabit diselamatkan sekumpulan nelayan selepas empat jam berenang di muara sungai itu dan seterusnya dibawa ke Kampung Tebelu, Sebuyau.

Menurutnya gerakan mencari tiga lagi penumpang yang hilang masih diteruskan dengan bantuan Pasukan Gerakan Marin dan Agensi Penguatkuasa Maritim Malaysia (APMM).- BERNAMA

Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Related posts:

 1. Juruterbang Helikopter Terhempas Di Dataran Sibu Meninggal Dunia
 2. Gambar Helikopter Terhempas Di Dataran Sibu
 3. Gambar helikopter terhempas di Malim Nawar
 4. Fakta Terbaru Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA)
 5. Aman Shah didenda RM3,000 kerana khalwat
 6. PRN Sarawak 2011 – Senarai Pemenang Kerusi Dewan Undangan Negeri Sarawak
 7. Keputusan Rasmi PRN Sarawak 2011 – Pilihan Raya Negeri Sarawak
 8. Helikopter penyerang Eurocopter Tiger
 9. Senarai Pencalonan PRN Sarawak – Pilihan Raya Negeri Sarawak
 10. JPJ Menyamar Penumpang Bas | Operasi Bersepadu Musim Perayaan Aidilfitri (14 Ogos-14 September 2011)
 11. Simbol 'aman' (peace) untuk tolak senjata nuklear
 12. Bidaan Nombor Pendaftaran WWW Dibuka 30 April 2012
 13. Terkini Tragedi bas pelancong – Angka korban 27 orang termasuk 3 rakyat Malaysia
 14. Sarawak Tuan Rumah Tilawah Al-Quran Kebangsaan Ke 54 (13 – 17 Jun 2011)
 15. Gerabak Kereta Api Ekspres Senandung Wau Terbakar
 16. Helikopter buatan sendiri
 17. Video banjir di Kedah – 01 dan 02 NOV 2010
 18. Program Menu Rakyat 1Malaysia (MR1M) Di Semua IPT
 19. Tragedi bas pelancong terbabas di Simpang Pulai – 23 maut
 20. Bot nelayan tenggelam di Kuantan – Lima hilang

11 di daro sarawak - Google Blog Search

11 di daro sarawak - Google Blog Search


SK BAYANG <b>DARO SARAWAK</b>: Suasana <b>Di</b> Dewan Makan

Posted: 23 Sep 2012 03:11 AM PDT

SK Bayang terletak di Bahagian Mukah, Daro. Bandar terdekat ialah Bandar Sarikei dan pekan Belawai. Kawasan Pedalaman 2 yang tiada bekalan air dan elektrik. Penggunaan air hujan dan genset. Boleh di hubungi menggunakan pengangkutan air dengan menggunakan Bot Laju Maju Stalon dari Bandar Sarikei. Sebuah sekolah SKM A.Majoriti pelajar berbangsa Iban. Terletak di Tepi Sungai. Guru dan Staff sokongan seramai 19 orang. Kuaters yang tidak mencukupi dan perlu berkongsi. Pertanyaan lanjut boleh hubungi Cikgu Faizal - 019-8384492

ads