Rabu, 22 Februari 2012

11 di kuching sarawak - Google Blog Search

11 di kuching sarawak - Google Blog Search


Van Sewa untuk Percutian <b>di Kuching Sarawak</b> - Kuching, Cars <b>...</b>

Posted: 11 Feb 2012 06:04 AM PST

Malaysia » Sarawak » Kuching > Kuching » Vehicles > Cars > TOYOTA > HIACE » Van Sewa untuk Percutian di Kuching Sarawak

COMPANY AD

Category: Cars For Rent

Rental price: RM 250/day

Make: TOYOTA

Model: HIACE

Engine: 2,500 cc

Transmission: Manual

Fuel type: Diesel

Local area: Kuching

Kami menyediakan perkhidmatan sewa van dan juga kereta sewa pelbagai jenis. Kami juga ada menyediakan pekhidmatan Van sewa dengan pemandu untuk tujuan Kuching Tours.

Kadar Sewa Van:

RM250 (24 JAM , GPS tidak disediakan untuk sewa 1-2 hari kecuali menyewa dgn RM20 sehari *security deposit GPS dikenakan)
RM700 (3 HARI + *GPS disediakan dengan security deposit RM250)
RM1500 ( 1 Minggu + *GPS disediakan)

*terma untuk sewa GPS:
Security deposit RM250 dikenakan dan wang deposit akan dikembalikan kepada penyewa setelah peranti GPS diserahkan dengan keadaan yg baik) sekiranya rosak, wang tidak akan dikembalikan.

 
Strana Enterprise        
Kuching, Sarawak, Malaysia
Saturday, 11 February 2012, 21:37
354729
60168826524 (Mention Sheryna when calling! Thanks.)

Reply to this Ad


View related CARS » TOYOTA ads:

REMEMBER:
- Deal locally and meet in-person with buyer/seller (in a public place and take a friend with you).
- Never pay with Western Union or Moneygram.
- Don't accept cashier checks or money orders.
- Sheryna.com.my is NOT involved in any transaction (payment services, shipping, guarantee transactions, etc), does NOT offer "buyer protection" and does NOT offer "seller certification".

Sheryna.com.my does not accept any responsibility for the above classified. The advertiser bear all the responsibility. For any problems, please use Report abuse button!

11 di betong sarawak - Google Blog Search

11 di betong sarawak - Google Blog Search


3075 Terima BR1M <b>Di Betong - Sarawak</b> Update

Posted: 19 Feb 2012 02:53 AM PST

Seramai 3,075 penerima Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M) RM 500 dengan jumlah bayaran RM 1,537,500.00 merangkumi beberapa kawasan di Parlimen Betong disini hari ini.
Kawasan-kawasan yang terlibat ialah Padeh, Layar, Kubal, Paku Anyut, Brutan, Kampung Betong, Pasar Betong, Lidong, Tanjung Assam, Trusan, Balingan dan Sebemban.
Majlis penyerahan baucar BR1M fasa pertama ini telah diadakan di Dewan Panglima Rentap Betong dan telah dirasmikan oleh Timbalan Ketua Menteri Sarawak, Datuk Patinggi Tan Sri Dr Alfred Jabu anak Numpang.
Sebanyak lapan kaunter telah dibuka untuk penerima mendapatkan baucar tunai yang dikendalikan oleh pegawai-pegawai dari Pejabat Daerah dan Residen Betong.
Turut dibuka sebanyak enam kaunter bergerak Bank Simpanan Nasional (BSN) yang bertujuan untuk menebus wang tunai disamping mengelakkan kesesakan penerima menunai dikaunter bank pada hari bekerja yang lain.
Perancangan yang rapi dan kecekapan pegawai yang menguruskan kaunter pada majlis itu dapat mengelakkan daripada kesesakan dan bantuan berjaya diserahkan kepada penerima yang layak.
Bagi penerima BR1M Johnson Eba anak Mandie, 50, beliau yang berasal dari Skatap, Betong amat bersyukur dan berterima kasih kepada kerajaan Barisan Nasional (BN) yang telah memberi bantuan tersebut. Dengan adanya bantuan tersebut rakyat mampu tersenyum .
Katanya, bantuan tersebut akan dimanfaatkan sepenuhnya bagi perbelanjaan anak-anak yang bersekolah disamping menampung perbelanjaan harian membeli barangan dapur.
Jelasnya sebagaimana amanat Timbalan Ketua Menteri yang mahukan wang tersebut manfaatkan dengan sebaiknya untuk keluarga dan tanggungan yang ada.
Justeru, dengan kemampuan kerajaan BN yang menyumbangkan BR1M kepada semua rakyat dan tidak memilih fahaman politik, beliau yakin akan terus berdiri dibarisan kepimpinan BN yang terus menjadi pemerintah di Malaysia, katanya.
Kerajaan benar-benar kukuh, kalau tidak mustahil mereka mampu untuk memberikan wang kepada rakyatnya yang layak walaupun mereka daripada parti pembangkang.
Hari ini sahaja kita lihat berapa ramai penduduk disini yang layak menerima datang untuk menebus baucar tunai mereka, tambahnya.

11 di sri aman sarawak - Google Blog Search

11 di sri aman sarawak - Google Blog Search


&#39;Not true that <b>Sarawak</b> neglected by federal govt&#39; | BorneoPost <b>...</b>

Posted: 21 Feb 2012 02:43 PM PST

by Edwin Raoh, reporters@theborneopost.com. Posted on February 22, 2012, Wednesday

ADDRESSING THE PEOPLE: Zahar gives a speech at the event.

SRI AMAN: Dewan Negara president Tan Sri Abu Zahar Ujang refuted claims that Sarawak is not a priority of the federal Barisan Nasional (BN) government in as far as development initiatives were concerned.

According to him, the state had enjoyed huge financial allocation from the BN government for the implementation of projects in both rural and urban areas.

He also said Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak is a man of his words who would fulfil all his promises to the people, including those in Sarawak.

WELCOME: Zahar (right), Doris (centre) and Nyalau (on Doris' right) greeting the people at the event.

ads