Ahad, 15 September 2013

11 di kuching sarawak - Google Blog Search

11 di kuching sarawak - Google Blog Search


SofEa hafiZan&#39;s BloG: SEMINAR SHAKLEE <b>DI KUCHING SARAWAK</b>

Posted: 10 Sep 2013 08:04 PM PDT


Alhamdulillah. di sini, sofea nak kongsikan sedikit info pasal seminar Shaklee bagi warga kuching. bagi warga kuching yang berminat nak join Shaklee untuk jana pendapatan. boleh lah daftar nanti. ada 2 sesi.

sesi 1- SEMINAR TERTUTUP ENERMAX

* hanya untuk yang mendaftar di bawah group ini.

14 September 2013 ( Sabtu )
Tajuk : How To Build Network Marketing Money Machine
Harbour View Hotel , Kuching
9 am to 5 pm
bayaran = RM 50.00 per person


sesi 2 - SHARING 

* terbuka kepada semua yang berminat join Shaklee

15 September 2013 ( Ahad )
Tajuk : Kenali Peluang Bisnes Bersama Shaklee
Harbour View Hotel , Kuching
2 pm to 5 pm


nak menjana pendapatan dari rumah secara online melalui Shaklee. boleh daftar sebagai ahli. bayaran sebanyak RM 85.00 seorang bagi warga Sarawak.

bagi yang berminat boleh daftar dengan saya ;jomlah kita mencuba untuk jana pendapatan. secara full time mahupun part time.

PENGEDAR SHAKLEE TERBESAR <b>DI SARAWAK</b> DENGAN <b>...</b>

Posted: 10 Sep 2013 09:32 AM PDT

Alhamdulillah! Syukur!

Celikvitamin sekarang sudah melebarkan sayap perniagaannya hingga ke Sarawak!

Berita baik bagi pelanggan dan pengguna Shaklee Sarawak khususnya di kawasan Kuching, Kota Samarahan dan Petrajaya kerana anda tak perlu bimbang lagi untuk mendapatkan produk Shaklee. Pelanggan di Sarawak kini sudah mempunyai Pengedar Shaklee Terbesar Di Sarawak dengan bekalan stok tersedia atau 'ready stock' yang lebih dari mencukupi. Anda yang berada di sekitar Kuching, Kota Samarahan dan Petrajaya boleh berhubung dengan wakil pengedar Shaklee dan boleh mendapatkannya secara Cash On Delivery!

Pengedar Shaklee Kuching Pengedar Shaklee Terbesar Di Kuching Dengan READY STOCK!

Puan Salmiah Othman wakil kami ini sebenarnya adalah pelanggan setia produk Shaklee dan setelah mula jatuh cinta pada produk ini, beliau mula terbuka hati untuk berkongsi kebaikan tentang produk Shaklee. Menurut beliau, ramai para pelanggan Shaklee di Kuching, Kota Samarahan dan Petrajaya terpaksa menunggu dalam tempoh yang agak lama untuk mendapatkan produk Shaklee memandangkan tiada cawangan Shaklee di Kuching. Jika anda seorang pembaca yang berasal dari sana sudah tentu masak dengan 'hassle-dazzle' pengeposan barang ke Sarawak icon smile Pengedar Shaklee Terbesar Di Kuching Dengan READY STOCK!

Atas kesedaran inilah, Puan Salmiah dengan kerjasama Celikvitamin.Com menyediakan bekalan ready stock untuk para pengguna produk Shaklee khususnya untuk dari Sarawak.

Berminat? Boleh hubungi Puan Salmiah untuk dapatkan harga ISTIMEWA!!!!

Order Now Button Pengedar Shaklee Terbesar Di Kuching Dengan READY STOCK!

Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
pixel Pengedar Shaklee Terbesar Di Kuching Dengan READY STOCK!

11 di simunjan sarawak - Google Blog Search

11 di simunjan sarawak - Google Blog Search


BLOG SARAWAK: 11 <b>di simunjan sarawak</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Aug 2013 07:33 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

<b>Simunjan</b> mengkang betapi enggau penanggul suntuk ai <b>...</b>

Posted: 17 Jul 2013 02:23 PM PDT

by Jacqueline David. Posted on July 18, 2013, Thursday

KUCHING: Pelilih menua Simunjan seruran betapi enggau penanggul suntuk ai datai ke sehari tu, taja pan di sekeda pelilih menua nadai agi betapi enggau penanggul kemarau.

Seiku orang ke diau di pelilih menua Simunjan (enggai nama iya disebut ditu) madah enti nitih ari kemari, Opis Kereja Raya (JKR) bisi nganjung ai ngagai sebuah sekula enggau sekeda genturung pendiau enggau rumah panjai di pelilih menua nya tang nitihka jam, antara pukul 3 pagi ngagai 7 pagi, enggau 4 lemai nyentuk ke 9 malam.

Ku pengajar di sebuah sekula di Simunjan madah, penanggul suntuk ai nya nyadi belabuh ari ujung bulan Jun tu tadi datai ke sehari tu.

"Pelaba aku, tu nyadi ketegal tangki ai Water Board Simunjan udah rangkai, ai enda chukup tetapika penyampau mensia mayuh ke diau di Simunjan," ku iya.

Tandu iya, pekara nya nyadi dipelaba bisi sebuah palan alai nimbun ai udah puang dikena ngemansangka Radar TUDM, dipelabaka projek seiku pemesai menua nya.

"Sekula suntuk ai, genturung pengentap pendiau Melayu, rumah panjai, pasar semua betapi enggau suntuk ai. Rumah panjai nyangka muntang mimit laban bisi sungai enggau ai ari bukit.

"Ai terejun pan udah langkang, kayu udah ditebang….Nya dipelaba ngempang pejalai ai ti ngujungka menua Simunjan nadai ai," ku iya.

Iya nandu baru, JKR bisi nganjung ai ngagai sekula ke endur iya ngajar ke ngembuan 10 buah tung ai 1Malaysia, ba genturung pengentap pendiau Melayu, abis mayuh dua buah tung ungkup sebuah genturung pendiau, lalu di sebuah rumah panjai diberi dua tung.

"Enti nitih, penyampau tung ke diberi nya enda chukup. Tang ai ke dianjung semina kena nyumai enggau ai irup aja. Nasit bisi ujan dua hari tu ke udah, nya ke ditimbun kena mandi, kena bebasu gari," ku iya.

Tim BAT (Borneo Post Adventure Team) bedau lama tu tadi bisi mansa Simunjan, ngetu dia enda lama sereta mendingka sada mensia mayuh dia sida madahka diri betapi enggau penanggul suntuk ai (Dalam surat berita The Borneo Post hari Dua tu tadi).

Utusan Borneo nguji telefon Kaban Kunsil Nengeri (ADUN) Simunjan Datuk Naroden Majais, minta timbal iya bekaul enggau penanggul nadai ai di Simunjan sereta nanya iya chara perintah deka mutarka penanggul nya ngambika badu nuntung rayat, tang enda mujur.

To enable your comment to be published, please refrain from vulgar language, insidious, seditious or slanderous remarks. This includes vulgar user names.

11 di sri aman sarawak - Google Blog Search

11 di sri aman sarawak - Google Blog Search


Rombongan Kayuhan Merdeka 1Malaysia tiba <b>di</b> bandar <b>Sri Aman</b> <b>...</b>

Posted: 11 Sep 2013 03:53 PM PDT

Posted on September 12, 2013, Thursday

SRI AMAN: Sepuluh penunggang basikal serta empat kru logistik yang menjayakan Kayuhan Merdeka 1Malaysia tiba di bandar Sri Aman petang semalam, setelah melakukan perjalanan sejauh 1,100 kilometer dari Lawas pada 1 September lalu.

Rombongan penunggang basikal itu meluangkan masa selama sejam di Pusat Rehat dan Rekreasi Temudok dan ketibaan mereka disambut Pegawai Tadbir Sosial Pejabat Residen Sri Aman Zaidi Sarkawi dan para kakitangan kerajaan di Sri Aman.

Kemudian rombongan itu memulakan perjalanan berbasikal menuju ke pusat bandar Sri Aman pada jam 3 petang sambil diiringi kumpulan permotoran Sri Aman.

Ketua Rombongan Kayuhan Merdeka 1Malaysia Datuk Mohd Kepli Ahmad berkata, para peserta hanya menghadapi masalah kecil dari segi logistik dan mental sepanjang aktiviti berbasikal itu.

Mereka akan meneruskan perjalanan dari Sri Aman menuju ke Gedong pada 13 September ini, ujarnya.

Beliau berkata, Menteri di Jabatan Perdana Menteri Nancy Shukri dijangka menyempurnakan upacara pelepasan mereka dari Gedong menuju ke Serian pada 15 September depan.

"Mula dari Serian kami seterusnya akan menyambung perjalanan menuju ke Kuching sambil diiringi seramai 100 hingga 200 peserta berbasikal sebelum tiba di sana pada jam 4 petang," katanya kepada pemberita ketika ditemui di Pusat Rehat dan Rekreasi Temudok di sini, semalam.

Sementara itu rombongan Kayuhan Merdeka 1Malaysia ini mempunyai seorang peserta perempuan termuda berusia 16 tahun manakala peserta tertua pula lelaki berumur 63 tahun.

Rombongan Kayuhan Merdeka 1Malaysia ini dijangka tiba di Padang Merdeka, Kuching pada 16 September bagi sama-sama menyerikan Sambutan Ulang Tahun Ke-50 Sarawak Merdeka Dalam Malaysia.

"Secara keseluruhannya kami berasa berpuas hati terhadap sambutan yang ditonjolkan oleh para penduduk dan agensi kerajaan ketika menyambut ketibaan rombongan kami ketika ini," katanya.

Sebelum ini rombongan berkenaan turut singgah di Brunei pada 1 September, kemudian di Lawas dan Miri (2 September), Batu Niah (3 September), Bintulu (4 September), Mukah (6 September), Sibu (8 September) dan Saratok (9 September).

To enable your comment to be published, please refrain from vulgar language, insidious, seditious or slanderous remarks. This includes vulgar user names.

11 di sibu sarawak - Google Blog Search

11 di sibu sarawak - Google Blog Search


Shafie ningkah penerang bisi raban &#39;kongsi gelap&#39; <b>di Sibu</b> <b>...</b>

Posted: 03 Sep 2013 05:13 PM PDT

Posted on September 4, 2013, Wednesday

SIBU: Kepala Polis Sibu ACP Shafie Ismail ningkah penerang madahka bisi raban 'kongsi gelap' ditumbuhka ba Sibu.

Tang taja pan baka nya ku iya, sida deka mansik pekara nya enggau silik.

Ku Shafie, mengeri Sibu ke diatu nadai dikeruga pengawa raban 'kongsi gelap'.

"Nyema pan bisi sida tu raban samseng sengapa lalu ukai semina ditu aja tang barang alai nyengkaum luar menua Sibu.

"Selalu iya ketuai raban tu bekaul enggau penyalah bejudi, kem batang enggau mai barang belalai. Ari nya sida lalu bisi raban diri empu," ku iya.

Dulu ari nya iya ngulu Pengerami Nyuaka Pengawa Ketuai Opis Polis Sibu Jaya, kemari.

Pekara nya ku Shafie bebida enggau pengawa 'kongsi gelap' laban kelimpah enda bisi tusun pangkat diri empu bala sida mega dipinta bebayar enggau mesti nitihka jalai pengarap raban.

Iya madah, raban samseng ke kala natam ba Sibu diatu nyau nadai agi lalu pengawa sida semampai dikemataka polis.

Bisi sekeda ari sida nadai agi ba Sibu kelimpah ngelarika diri ngagai menua tasik.

"Nyangka sida udah bisi pengidup ti meruan agi tauka endang bisi pengawa dagang diri empu.

"Taja pan baka nya, kitai semampai matau pejalai raban samseng tu ngambika sida enda nandu pengawa suba," pia ku iya madahka baru.

Bekenangka OPS Cantas, Shafie madahka macham bengkah kes udah nyadi enggau mayuh barang udah dirampas.

Operasyen nya ku iya deka dipejalaika nyentuk ke Bukit Aman meri timpuh alai diketuka.

To enable your comment to be published, please refrain from vulgar language, insidious, seditious or slanderous remarks. This includes vulgar user names.

11 di matu sarawak - Google Blog Search

11 di matu sarawak - Google Blog Search


Aidilfitri 2013 <b>di</b> kampung Muut, Sekaan Besar, <b>Matu</b>, <b>Sarawak</b> <b>...</b>

Posted: 21 Aug 2013 09:18 PM PDT

Salam, tahun ini sambut aidilfitri di kampung nenek di matu. Selamat hari raya. :).

Sent from my Windows Phone

A photographer from Malaysia.

ads