Isnin, 20 Jun 2011

11 di limbang - Google Blog Search

11 di limbang - Google Blog Search


ISMADI YUSUF: Bila Aku Bercuti <b>Di Limbang</b> - Bahagian Pertama

Posted: 15 Jun 2011 06:42 PM PDT

CUTI sekolah sudah habis berlalu, dan aku baru bercuti untuk balik ke Limbang. Tiada apa-apa yang aku nak bawa bila balik ini, hanya buah tangan yang biasa sahaja. Setiap kali aku balik, pasti aku berjumpa dengan indvidu yang baru balik dari keluar di jalan Allah, iaitu seorang hamba Allah yang baru balik dari India dan Bangladesh selama 4 bulan. Berasal dari Indonesia. Beliau bercerita dengan semangatnya bila berjumpa dengan aku tentang pengalaman di 4 bulan di dua negara itu. Aku hanya diam mendengar laporan dari saudara dari Indonesia itu, sebab aku belum lagi keluar 4 bulan.

Setelah mendengar laporan serba ringkas dari saudara itu, aku angkat punggung untuk mencari tempat untuk berehat, di LCCT aku terpaksa bermalam sebab penerbangan aku ke Labuan awal esok, jam 7.30 pagi. Terpaksalah aku bermalam di LCCT. Aku sememangnya tak berapa suka nak tidur di LCCT ni, tak dapat nak tidur, sejuk dan sentiasa berjaga-jaga takut kehilangan barang-barang.

Biasanya, aku jarang tidur, kalau tidurpun hanya beberapa minit sahaja, tak berapa lena. Suasana di LCCT di waktu malam biasanya sibuk juga kerana pendaratan kapal terbang dari dalam negara dan luar negara. Kehadiran penumpang-pnumpang yang baru mendarat menggambarkan lagi kesibukan suasana di LCCT pada waktu malam. Jika dibandingkan dengan suasana di KLIA agak lenggang sikit pada sebelah malam. Maklumlah, AirAsia tambang murah MAS tambang mahal, tentulah pilihan lebih kepada AirAsia.Dan malam itu aku tidur dalam jaga, tertidur sekejap di surau LCCT yang kat Food Centre tapi terlampau dingin sehingga lena aku terganggu, akhirnya aku tertidur di atas kerusi tepi jalan berhampiran dengan stesen bas yang nak ke KL Sentral.

Aku bangun dalam jam 4 lebih, dekat-dekat jam 5 aku terus ke surau nak lelapkan mata tapi tak dapat. Terus sahaja aku ke tandas untuk membersihkan diri. Lepas solat Fajar aku terus ke dewan keberangkatan takut terlewat nanti. Dan  aku sudah terbayang Labuan dan seterusnya Limbang...

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

11 di lundu sarawak - Google Blog Search

11 di lundu sarawak - Google Blog Search


<b>Sarawak</b> Insider: JENTERA MUDA PAS HANYA &#39;PASSENGGER&#39; <b>DI LUNDU</b>!

Posted: 16 Apr 2011 06:20 AM PDT

Jentera muda PAS hanya menjadi penumpang, dan tidak bertindak membantu JENTERA PAS di Lundu. PAS, pada Pilihanraya Negeri Sarawak 10 ini, TEWAS di kelima-lima kerusi yang mereka bertanding.

Ini menunjukkan JENTERA MUDA PAS tidak bekerja, dan hanya makan angin sahaja di SARAWAK. PAS DITOLAK MENTAH-MENTAH DI SARAWAK!

Tahniah RAKYAT SARAWAK! Sama-sama kita MENJAMIN MASA DEPAN BERSAMA BARISAN NASIONAL!!

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

11 di sibu sarawak - Google Blog Search

11 di sibu sarawak - Google Blog Search


ebooks – POCO POCO GAWAI <b>di SIBU SARAWAK</b> {thumbnail}

Posted: 30 May 2011 03:31 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]ebooks – POCO POCO GAWAI di SIBU SARAWAK {thumbnail}. by admin on Monday, May 30th, 2011 | No Comments. Rating: 0. Posted in Electronic Book Videos. Leave a Reply. Click here to cancel reply. Name (required) ...

11 di padawan sarawak - Google Blog Search

11 di padawan sarawak - Google Blog Search


K&#39;jaan berusaha jenamakan Kuching sebagai bandar raya <b>...</b> - My <b>Sarawak</b>

Posted: 19 Jun 2011 04:50 PM PDT

Posted on 20 June 2011.

PADAWAN: Kementerian Pelancongan akan mendapatkan kebenaran daripada Pertubuhan Kebudayaan, Sains dan Pendidikan Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (UNESCO) untuk menjenamakan semula Kuching sebagai bandar raya taman geo (geopark).

Timbalan Menteri Pelancongan Datuk James Dawos Mamit berkata apabila diluluskan nanti Kuching akan dipromosi sebagai taman geo bagi menarik kedatangan lebih ramai pelancong.

"Kuching layak diiktiraf begitu kerana terdapat banyak tempat menarik seperti gunung-gunung yang cukup unik yang telah wujud sejak beratus tahun lalu.

"Oleh itu jika diluluskan nanti, Kuching akan menjagi taman geo kedua dunia di negara ini selain Langkawi," katanya sambil menambah Langkawi menjadi taman geo pertama di Malaysia dan Asia Tenggara yang diiktiraf UNESCO pada Jun 2007.

Beliau berkata demikian selepas majlis tutup Gawai di Kampung Bra'ang, Bayur kira-kira 58 kilometer dari Kuching, malam kelmarin (Sabtu).

Menurutnya sepanjang Jalan Puncak Borneo di Padawan, terdapat banyak tempat pelancongan yang boleh dimajukan seperti gunung dan secara tidak langsung membantu mempromosikan produk pelancongan tempatan.

"Ini juga boleh menjana pendapatan tambahan kepada penduduk tempatan jika mahu berlibat secara sambilan dalam industri ini seperti membawa pelancong mendaki gunung-gunung yang menarik di tempat mereka.

"Saya juga menggalakkan penduduk di konstituensi saya, jika mereka mahu terlibat dalam industri ini, pulangannya pasti lumayan, asalkan anda berminat serta komited," kata Dawos yang juga Ahli Parlimen Mambong.

Tedahulu beliau merasmikan jalan kampung sepanjang 200 meter bernilai RM50,000 yang memberi perkhidmatan kepada 18 pintu rumah.

Selain itu katanya, kerja-kerja menaik taraf dan penyelenggaraan mata air panas di Kampung Panchor Dayak Serian akan bermula Ogos ini selepas kerja-kerja menaik taraf dan penyelenggaraan mata air panas di Kampung Annah Rais di Padawan siap.

Hadir sama timbalan Pengerusi Majlis Perbandaran Padawan (MPP) Mohd Hashim Yap dan Ketua Kampung Tora Jongsen.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

ads