Ahad, 24 Februari 2013

11 di miri sarawak - Google Blog Search

11 di miri sarawak - Google Blog Search


Keadilan X <b>Sarawak</b>™: LATEST: ANWAR JUAL PERKASA DAN <b>...</b>

Posted: 11 Feb 2013 06:36 AM PST

Amat jelas Anwar seorang desperado yang gila kuasa. Demi Putra Jaya Anwar sanggup lakukan apa saja. Amalan politik Machiavelly yang menjadikan matlamat menghalalkan cara sudah menjadi darah dagingnya . 

Di Miri petang ini, Anwar sekali lagi sanggup menggadai keamanan negara dan keharmonian rakyat berbilang kaum dan agama dengan menjual Perkasa dan kalimah Allah untuk menghasut rakyat agar menentang BN. 

Anwar sengaja menggunakan dua isu tersebut kerana dia tahu di Sarawak terdapat 42.6 peratus rakyatnya bergama Kristian berbanding 32.2 peratus Islam. Anwar juga tahu di Parlimen Miri, terdapat 59 peratus pengundinya adalah Cina dan 23.6 peratus adalah Dayak.

Bagaimana pun, rakyat Sarawak dan khasnya penduduk Miri yang selama ini hidup aman damai bersatu padu tanpa mengira latar belakang agama dan kaum tidak akan termakan dengan hasutannya. Perkara ini terbukti dengan kehadiran yang kecil iaitu hanya sekitar 1,500 orang di perhimpunan pakatan rakyat di perkarangan Klinik Dr Teo, Pengerusi PKR Miri petang tadi. Itu pun kebanyakannya datang dari luar kawasan Miri. 

Malah, Anwar pasti bertambah sasau apabila mengetahui ramai pemimpin prominent  PKR Sarawak tidak lagi 'menunjukkan muka' mereka seperti selalu. Mengapa? Tuuuunggggu!!!!!! Rancangan sedang diatur...

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads