Ahad, 13 Mei 2012

11 di matu sarawak - Google Blog Search

11 di matu sarawak - Google Blog Search


Keputusan Anugerah Juara Rentak Ruai 2011 (AJARR2011) | my <b>...</b>

Posted: 12 May 2012 08:45 AM PDT

Hanya Feri Sahaja

about 1 year ago - 4 comments

Tweet Tweet Hz Tours – No.1 Muslim Online Travel Agency MERENTAS KUALA – Bentuk muka bumi yang terdapat di Sarawak, khasnya di Bahagian Mukah memaksa penggunaan feri untuk menghubungkan dari satu tempat ke tempat yang lain terutamanya pengguna yang ingin menggunakan kenderaan beroda. Perjalanan agak lambat bila terpaksa menuggu giliran memasuki feri dan jangan terkejut.. [...]

Masjid Kampung Sekaan Matu Sarawak

about 1 year ago - 8 comments

Tweet Tweet Hz Tours – No.1 Muslim Online Travel Agency MASIH KUKUH – Biarpun masa semakin berlalu, namun keadaan Masjid di Kampung Sekaan Matu, Sarawak masih mampu berdiri teguh untuk menjadi tempat memperluaskan syiar Islam. Sebelum kedatangan Islam, sama seperti kaum lain di Negeri Sarawak, masyarakat Melanau di Matu turut mengamalkan kepercayaan bercorak animisme dan [...]

Gambar Menarik Dalam Feri – Pusingan U

about 1 year ago - 9 comments

Tweet Tweet Hz Tours – No.1 Muslim Online Travel Agency PUSINGAN 'U' – Tak terlintas di fikiran untuk membuat Pusingan 'U' (U-turn) dalam feri. Inilah pertama kali aku mengalaminya!! Hebat bila dapat merasainya sendiri. Sama ada korang nak U-Turn atau masuk 'reverse' ke dalam feri!! Pelik.. tapi benar!!

Murahnya Harga Makanan Di Impian Cafe. Impian Cafe Ni Area Mana?

about 1 year ago - 11 comments

Tweet Tweet Hz Tours – No.1 Muslim Online Travel Agency Salam.. Gambar ni aku ambil dengan henpon kesayangan bulan puasa lepas semasa balik menziarahi keluarga sebelah isteri aku di Roban, Sarawak. Sebelum sampai ke Roban, kami singgah untuk berbuka puasa di Impian Cafe yang terletak di Pekan Saratok. Impian Cafe ini aku kenal sejak kali [...]

Fikiran Dah Melayang Ke Kampung..

about 1 year ago - 14 comments

Tweet Tweet Hz Tours – No.1 Muslim Online Travel Agency Salam rakan blogger.. Selamat Berpuasa!! Minggu depan dah mula bercuti untuk raya tahun ni. Tahun ni ambil cuti panjang sikit. . Sejak 2-3 hari ni fikiran selalu melayang teringatkan kampung halaman di Sarawak! Teringat ibu, teringat bapa, teringat adik-adik dan ahli keluarga yang lain. Sudah [...]

Servis Brek Kereta Untuk Elak Langgar KUDA?

about 1 year ago - 13 comments

Salam..

Pagi ini seperti biasa memandu kerreta ke tempat kerja.Melaui jalan yang sama untuk pergi dan balik.

Hari ini ada kelainan,

Ketika tengah leka melayan panggilan hangit di radio Hot FM dambil memandu, aku dikejutkan dengan seekor kuda yang sedang meragut rumput (bukan meragut beg..) di tepi jalan.

Kebiasaannya,

Aku dah biasa sebenarnya melihat kuda di tepi jalan. Hari ini kuda tu buat hal. Tiba-tiba berlari melintas jalan tanpa melihat kiri dan kanan.

Perghh.. Brek !!

Nasib baik aku tak panik. Cuma aku berharap pemilik-pemilik kuda di kawasan Tuaran, jangan biarakan kuda anda menjadi mangsa langgar lari nanti..

Kalau kena langgar kita tak apa-apa itu tak jadi masalah. Tapi, kuda bukannya kecil. Kena langgar silap-silap kita yang parah!

p/s:

1. Berhati-hati di jalan raya dan jangkakan sebarang kemungkinan yang akan berlaku semasa memandu (persedian awal).
2. Servis brek kereta supaya ia berfungsi dengan sempurna
3. Jangan terlalu laju jika ada KUDA DIHADAPAN! ;)

Suka Duka Raya 2009

pada 2 tahun lepas - 25 comments

Tweet Tweet Hz Tours – No.1 Muslim Online Travel Agency Raya dah berlalu.. Meninggalkan banyak kenangan suka & duka! Yang dukanya, Kehilangan datuk (meninggal dunia), beraya di hospital kerana nenek masuk hospital dan anak tak berapa sihat, tak dapat online kerana talian internet slow. Yang sukanya, Anak dapat banyak duit raya, beraya dengan anak lelaki [...]

Beraya dengan Superhero!

pada 2 tahun lepas - 22 comments

Tweet Tweet Hz Tours – No.1 Muslim Online Travel Agency Entri ni asalnya semalam aku update. Kerana terlalu penat, laptop pun malas nak sentuh malam tadi. Tajuk entri ni bukan bohong. Ianya benar dan disahkan! hahaha.. Sebenarnya, aku amat teruja kerana akan beraya dengan cahaya mata kedua aku yang aku anggap Superhero kerana dia adalah [...]

Balik Kampung! Naik Flight ke Drive?

pada 2 tahun lepas - 8 comments

Tweet Tweet Hz Tours – No.1 Muslim Online Travel Agency Mode: Ini entri tak sabar balik kampung. Kedatangan Syawal pastinya amat ditunggu-tunggu. Lebih-lebih lagi membawa 'orang baru' iaitu anak kedua aku (Mikail) balik ke kampung. Dari lahir sehingga sekarang, ni kali pertama anak aku balik ke rumah keluarga sebelah aku. Sebelum ni balik ke rumah [...]

Kenangan Lalu Mengusik Jiwa

pada 2 tahun lepas - 7 comments

Tweet Tweet Hz Tours – No.1 Muslim Online Travel Agency Kenangan semasa belajar di Politeknik Kuching Sarawak (tahun 2002 -2004) terusik kembali apabila seorang rakan facebook meng'upload' gambar kami ke facebooknya. Terusik jiwa mengenangkan kisah lalu. Zaman remaja yang tak akan mungkin berulang lagi. Sejarah lalu mengajar aku erti hidup. Teringat.. Ketika itu, Sentiasa gembira [...]

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads