Selasa, 13 Mac 2012

di negeri sarawak - Google Blog Search

di negeri sarawak - Google Blog Search


AKTIVIS BERSHIT MARAH DISEKAT MASUK KE <b>SARAWAK</b>..!!!

Posted: 11 Mar 2012 07:32 AM PDT

Saya menyambut baik keputusan Kerajaan Negeri Sarawak yang menyekat mereka-mereka yang suka buat kacau bilau seperti aktivis-aktivis Bershit 2.0 dari memasuki bumi Sarawak.

Terbaru, aktivis Bershit 2.0, Maria Chin Abdullah telah dilarang Kerajaan Negeri Sarawak untuk masuk ke negeri itu. Berang dan marah dengan keputusan tersebut, Maria Chin mengadu pada Malaysiakini memohon simpati.

Maria Chin yang sememangnya sering berfikiran negatif dan selalu bersyak wasangka buruk terhadap kerajaan sedia ada mahu masuk ke Sarawak untuk bertemu segelintir aktivis Bershit di negeri itu untuk berkempen sempena PRU 13.

Menurut laporannya, Maria Chin yang gagal membersihkan hatinya meskipun selepas memeluk Islam itu menyifatkan Kerajaan Negeri Sarawak tak mahu membenarkan jawatankuasa Bershit memantau PRU 13.

Pada saya, ia adalah satu keputusan yang sangat tepat untuk menghalang anasir-anasir negatif dari menular ke negeri Bumi Kenyalang itu. Sememangnya Kerajaan Negeri Sarawak berhak menyekat mana-mana individu yang tidak diingini untuk masuk ke negeri itu.

Kepada mereka yang berekod baik, waras, bagus dan tak buat huru-hara, mereka akan diterima baik untuk masuk pergi ke Sarawak tanpa sebarang halangan. Malah mereka dialu-alukan untuk melawat negeri tersebut.

Setahu saya, Kerajaan Negeri Sarawak tak pernah menyekat mana-mana individu yang baik rekodnya untuk masuk ke negeri itu. Tapi, kalau ada rekod buruk dan buat hal di Semenanjung, jangan haraplah nak masuk ke negeri Borneo itu.

Tak percaya? Tanya Gobalakrishnan. Ketika Pilihanraya Negeri Sarawak berlangsung, Gobalakrishnan yang ketika itu sudah keluar dari PKR, nak masuk ke Sarawak untuk tolong BN berkempen.

Tapi dia tak lepas masuk ke Sarawak. Hanya setakat sampai di lapangan terbang saja. 'Kantoi' di imigresen sebab dia termasuk antara yang dilarang masuk ketika itu. Dipercayai dia dilarang masuk sebab pernah menyertai beberapa demonstrasi ketika bersama PKR.

Pada saya, perkara ini sepatutnya diamalkan juga di Sabah dan negara kita, Malaysia. Pada saya, mana-mana individu yang suka buat hal dalam negara eloklah dibuang kerakyatan dan dihalau keluar dari negara ini.

Nak kata zalim, katalah. Biar dikatakan zalim asalkan negara ini aman damai tanpa mereka. Tak rugi untuk kehilangan warganegara tak berguna seperti itu.

Sebenarnya, Iran sudah lama membuat dasar seperti itu. Kerajaan Iran halau dan buang kerakyatan warganegaranya yang suka timbulkan huru-hara di negara itu.

Contohnya baru-baru ini sekumpulan wanita yang telah pun dibuang negara bertindak memprotes negara asal mereka (Iran) dengan berbogel. Kumpulan itu memperjuangkan hak kebebasan seks terhadap wanita. Lebih kurang macam LGBT Seksual Merdeka la.

Namun Iran buat selamba saja. Nak kata Iran zalim? Katalah. Iran tetap Iran dan antara negara Islam yang terkuat dan menyengat selain Malaysia.

Pada saya, sekiranya dasar tersebut dilaksanakan di negara ini, individu pertama yang perlu dinyahkan ialah Anwar. Kedua ialah Ambiga dan ketiga ialah Mahfuz. Kemudian diikuti oleh Lim Kit Siang dan son, Lim Guan Eng, Teresa Kok, Ronnie Liu.

Rasanya tak Malaysia tak rugi kalau tak ada individu yang bersikap seperti mereka. Tak rugi kalau tak ada agen Yahudi di sini. Tak rugi kalau tak ada penaung LGBT dan Bershit di sini. Tak rugi kalau tak ada 'Arab' berotak lembu di sini dan tak rugi juga kalau tak ada kafir harbi di Malaysia.

Tak tahulah, tapi itu pendapat saya saja. Mungkin ada yang bersetuju dan mungkin ada yang tidak. Apa pula kata anda? Lebih suka Anwar terus meliwat di Malaysia atau diluar negara? Tepuk dada dan rujuklah pada Islam.


Sumber: Klik sini

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads