Sabtu, 17 September 2011

11 di miri sarawak - Google Blog Search

11 di miri sarawak - Google Blog Search


Beberapa jalan <b>di Miri</b> ditutup | BorneoPost Online | Borneo <b>...</b>

Posted: 14 Sep 2011 07:10 PM PDT

Posted on September 15, 2011, Thursday

MIRI: Beberapa jalan di bandar raya ini akan ditutup pada petang hingga tengah malam ini (15 September ).

Ketua Bahagian Ketenteraman Awam dan Trafik Daerah Miri ASP Zamry Alli berkata jalan yang terlibat adalah dari lampu isyarat berhampiran Hotel Mega hingga ke kedai Bata di Jalan North Yu Seng di sini.

Menurut beliau, penutupan jalan berkenaan adalah untuk memastikan kelancaran sambutan 1Malaysia Miri Street Festival 2011 yang akan berlangsung di sepanjang Jalan North Yu Seng  mulai jam 6 petang hingga 12 tengah malam.

"Penutupan ini akan berkuat kuasa mulai jam 4 petang hingga acara tamat pada tengah malamnya," katanya.

Sehubungan itu katanya, semua pengguna jalan raya di bandar raya ini adalah dinasihati menggunakan laluan alternatif yang lain bagi mengelak kesesakan di kawasan berkenaan.

200 dijangka sertai golf amatur <b>di Miri</b> | BorneoPost Online | Borneo <b>...</b>

Posted: 14 Sep 2011 06:50 PM PDT

Posted on September 15, 2011, Thursday

MIRI: Seramai 200 peserta dijangka menyertai Kejohanan Golf Amatur Ke-23 yang akan berlangsung dari 16 hingga 18 September ini.

Kejohanan yang akan diadakan di Kelab Golf Miri (KGM) bukan sahaja disertai oleh pemain golf tempatan, malah turut diserikan oleh penyertaan pemain dari negara, Brunei Darussalam.

Para peserta terbabit akan merebut Piala Pusingan Datuk Patinggi Tan Sri Dr George Chan dalam acara 54 lubang gross.

Pengarah kejohanan, Ivan Pui berkata, 36 orang daripada peserta adalah wanita.

"Terdapat beberapa peserta wanita yang berbakat daripada KGM dan Persatuan Golf Wanita Malaysia (MALGA) akan berentap pada kejohanan kali ini.

"Selain itu, juara bertahan dari Kelab Golf Sibu, Lee Ka Tung akan mengambil bahagian untuk mempertahankan kejuaraannya," ujar beliau semalam selepas majlis penyerahan kunci kereta daripada penaja kepada Kapten KGM Kaunselor Dr Philip Raja.

Katanya, antara hadiah menarik yang menanti pemenang ialah sebuah kereta BMW 320i yang ditaja oleh Sarku Engineering Services Sdn Bhd dan Proton Exora yang ditaja oleh Tan Sri Datuk Jimmy Lau bagi pemenang 'hole-in-one.'a

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads