Sabtu, 17 September 2011

11 di lubok antu sarawak - Google Blog Search

11 di lubok antu sarawak - Google Blog Search


RM424,000 MRP diagih kepada 49 JKKK, Biro Wanita | BorneoPost <b>...</b>

Posted: 14 Sep 2011 07:17 PM PDT

Posted on September 15, 2011, Thursday

LUBOK ANTU: Sejumlah RM424,000 peruntukan projek kecil luar bandar (MRP) telah diagihkan kepada 49 Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) dan Biro Wanita di kawasan pilihan raya Lubok Antu buat kali kedua bulan ini.

Kesemua RM424,000 itu merupakan peruntukan MRP daripada Ahli Parlimen Lubok Antu William Nyalau Badak yang diagih kepada JKKK dan Biro Wanita di kawasan itu bagi tujuan pembangunan kampung atau rumah panjang masing-masing di kawasan pilihan rayanya.

Daripada jumlah itu, sejumlah RM128,000 MRP telah diserahkan Nyalau kepada 19 JKKK dan Biro Wanita di Lubok Antu sempena majlis yang diadakan di Rumah Agat, Setapang, Lubok Antu pada 6 September lalu.

Manakala RM296,000 disampaikan Nyalau kepada 37 JKKK dan Biro Wanita di Majlis Pemimpin Bersama Rakyat anjuran Jabatan Hal Ehwal Khas (JASA) dengan kerjasama JKKK di Rumah Jamit Jemat, Pudai, Lubok Antu, di sini, semalam.

Beliau ketika berucap pada majlis itu berharap agar JKKK dan Biro Wanita yang menerima peruntukan daripada kerajaan BN agar memanfaatkan sepenuhnya peruntukan MRP itu.

Menurutnya, ini merupakan pusingan kedua buatnya menyalurkan MRP kepada rakyat di bawah pilihan rayanya pada bulan ini dan akan dilakukan lagi di kawasan lain selepas ini.

"Saya ingin mempastikan semua rakyat saya menerima peruntukkan MRP ini dan tiada sesiapa yang tertinggal dan saya akan menjelajah seluruh kawasan saya nanti.

Nyalau turut menambah bahawa peruntukan MRP ini secara tidak langsung membuktikan komitmen kerajaan BN menaik taraf hidup rakyat luar bandar.

Turut hadir dalam majlis itu JASA Parlimen Lubok Antu Jeffery Maba Ricky Maba, Pembantu Kebajikan Masyarakat Kanan Daerah Lubok Antu Geoffery Unding, wakil Ketua Polis Daerah Lubok Antu Inspektor Robert dan ketua kaum sekitar Lubok Antu.

Zon Undop juarai Piala Perak Yayasan <b>Sarawak</b> | BorneoPost <b>...</b>

Posted: 14 Sep 2011 06:54 PM PDT

Posted on September 15, 2011, Thursday

SRI AMAN: Pasukan Zon Undop muncul juara selepas menewaskan Zon Engkilili 1-0 pada perlawanan akhir bola sepak Kejohanan Piala Perak Yayasan Sarawak 2011 kategori Bawah 11 Tahun di Sekolah Kebangsaan (SK) Agama Sri Aman, baru-baru ini.

Ini merupakan kemenangan kedua buat pasukan Zon Undop setelah muncul juara bagi kategori Bawah 12 Tahun yang diadakan di Lubok Antu pada Mac lalu.

Kejohanan anjuran Zon Lingga ini menyaksikan enam buah pasukan berentap dalam dua buah kumpulan iaitu Kumpulan A (Zon Undop, Sri Aman, Lingga) dan Kumpulan B (Zon Lubok Antu, Engkilili, Pantu).

Pegawai Pelajaran Dearah Sri Aman, Jamit Ajok diberi penghormatan untuk merasmikan majlis penutupan kejohanan serta menyampaikan hadiah kepada para pemenang.

Turut hadir pada majlis itu ialah Pegawai Pelajaran Daerah Lubok Antu, Baba Minggu dan warga pendidik sekitar Sri Aman.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ads