Rabu, 13 Februari 2013

11 di lubok antu sarawak - Google Blog Search

11 di lubok antu sarawak - Google Blog Search


BN <b>Lubok Antu</b> tingkatkan persiapan hadapi PRU13 | my <b>Sarawak</b> <b>...</b>

Posted: 24 Jan 2013 05:10 PM PST

LUBOK ANTU: Barisan Nasional (BN) Parlimen Lubok Antu akan meningkatkan per-siapan menghadapi Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) yang akan diadakan tidak lama lagi.

Menurut Bendahari Parti Rakyat Sarawak (PRS) Baha-gian Batang Ai Kaunselor Enteri Balai, semua parti komponen BN di kawasan Parlimen ini sudah mengenal pasti kempen yang sesuai untuk mendekati pengundi dan ia akan diperkemaskan lagi.

"Kami yakin tiada masalah untuk mempertahankan kerusi Parlimen Lubok Antu kerana ia merupakan kubu kuat BN," katanya kepada Utusan Borneo ketika ditemui sebaik sahaja selesai menu-buhkan jawantankuasa Pilihan Raya Lubok Antu yang dike-tuai Ahli Parlimen Lubok Antu William Nyalau Badak, di sini baru-baru ini.

Enteri berkata,  mereka tidak gentar untuk berdepan dengan mana-mana calon parti pembangkang atau bebas yang ingin turut ser-ta bertanding di Parlimen Lubok Antu nanti.

"Kami sudah bersedia berhadapan dengan sama ada Presiden Parti Pekerja Sarawak (SWP) Larry Sng atau Nicholas Bawin Angat daripada Parti Keadilan Rak-yat (PKR) nanti," katanya.

Menurutnya, empat parti komponen BN di Parlimen Lubok Antu sebulat suara akan menyokong calon BN William Nyalau Badak pada PRU nanti.

"Kami akan berjuang habis-habisan kali ini untuk memastikan Nyalau yang mewakili BN dan juga anak tempatan Lubok Antu terus kekal menjadi wakil rakyat kami.

"Kami tidak memerlukan Larry yang berasal dari Kapit itu menjadi wakil rakyat  kami sekiranya niatnya hendak bertanding di Lubok Antu akan menjadi kenyataan kelak," katanya.

Sehubungan itu untuk me-mastikan Lubok Antu terus kekal milik bangsa sendiri maka mereka bertekad akan berjuang habis-habisan untuk memastikan Parlimen Lubok Antu terus kekal milik BN.

Category: Berita Tempatan, Sarawak

Atur pengawa bejadika RAS mujur diatur <b>di</b> Rh <b>...</b> - my <b>Sarawak</b>

Posted: 06 Feb 2013 01:26 PM PST

LUBOK ANTU: Atur pengawa bejadika Program Rakan Alam Sekitar (RAS) Renggat sitak Parlimen Lubok Antu ba Rh Jubang, Sebangki Panjai, Lubok Antu, ditu udah mujur bendar diatur minggu tu tadi.

Pengawa ke dipenyadika kaban parlimen Lubok Antu William Nyalau anak Badak nya mega disempulang sekeda pengari rayat ba kandang menua nya.

Bela bisi ngulu atur pengawa nya kaban kunsil nengeri (ADUN) sitak Engkilili Dr Johnnical Rayong ak Ngipa, ADUN Batang Ai Malcom Mussen Lamoh, Penulung Pengemata Kualiti Rampa Menua (NREB) Sarawak Jiram Sidu enggau Pemesai Opis Pelilih Mit Lubok Antu Jack Aman sereta Pemesai Pemadah Parlimen JASA P.203 Lubok Antu Geoffery.

Nyerumba pengawa nya, Nyalau ngungkupka bantu Projek Mit Menua Pesisir (MRP) penyampau RM10,000 ngagai JKKK Sebangki Panjai, RM5,000 ungkup Biro Indu sida, Malcom Mussen mega ngungkupka RM5,000 ngagai Biro Indu Sebangki Panjai kelimpah ari Dr Rayong ke ngungkupka RM3,000 ngagai JKKK Sebangki Panjai.

Category: Berita Iban, Sarawak

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads