Ahad, 25 November 2012

11 di serian sarawak - Google Blog Search

11 di serian sarawak - Google Blog Search


SINCERELY ME...: WELCOME HOME...KUCHING, <b>SARAWAK</b>

Posted: 22 Nov 2012 09:35 PM PST

Aku balik kampung lagi.......yahuuuuuuuu......Kalau dah balik setahun sekali tu, cuba korang bayangkan mcm mana perasaan aku.....Seronok giler weiiiiiii........:-D
Bertambah berganda2 lagi keseronokan aku bile berpeluang sambut birthday ke ehemmmm......ehemmmmm.......(shhhh.....rahsia.....hehehe) kat sana.....My precious date......101112......like3x.......
Aku balik kpg kali ni, banyak berjalan je.......jarang duduk rumah......memang best sgt2......Cuma rasa tak puas je sbb cuti cuma seminggu......huhuhu......nak buat camno, dah keje kan?......
So, enjoice my photos ya......:-)
Makan di Buntal Seafood Restaurant
My birthday's dinner with my dearest family

Mixed vege and sayur midin goreng belacan (sayur midin ni ada kat Sarawak je tau)

Seafood Soup....one of my favourite dish...

Inilah ambal.....my favourite...kira mcm siput sedut jgklah rasanya tapi rupa mcm buluh...

Jalan2 di Sarikin (kawasan sempadan Sarawak - Indonesia)
Kat sini banyak jual perabot dari rotan

 Cik abang ni sibuk carik topi batman....tapi tak jumpa2 jugak...kesiannnnnn.....
Barang hiasan rumah....window shopping je, tak beli pun....

My mom sibuk beli udang dan sotong kering...



Telekung cantik2 kat sini



Bekas kaca pun ada....cantik jugak

Ini lah mangga harum manis....

Tikar rotan....famous di Sarawak
Balik kampung (Kampung Pendam, Kota Semarahan)

Jalan2 menghirup angin petang....nyaman....

Berposing tepi parit....hehehe....
Pegi jalan2 lagi ke Serian, Sarawak
Sekarang kat Pasar Serian....kat sini banyak jual sayur yg segar2...

Bakul rotan buatan orang Serian....cantikkan?
Breakfast di Pasar Satok, Kuching
My favourite too.....Laksa Sarawak...

Laksa Sarawak dari dekat.....ada udang rebus, ayam rebus, tauge, daun ketumbar dan belacan......Sedap....uolls kena cuba bila berada di Sarawak......

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads