Selasa, 31 Julai 2012

11 di kuching sarawak - Google Blog Search

11 di kuching sarawak - Google Blog Search


~UJANA RAUDHAH~: Cuti-cuti Malaysia <b>di Kuching</b>, <b>Sarawak</b>

Posted: 09 Jul 2012 02:01 AM PDT

Assalamualaikum wbt..

Hi, sebelum ke Sarawak..Wani kena stay kat umah abg dlu kat Sg. Besi sbb hubby ada team building kat Sungkai, Perak...2 malam jer..pastu terus naik belon ke Sarawak :)

Sampai kat airport Kuching, dah ada org tunggu...bro pemilik kete sewa...kami sewa kete viva..kereta baru lagi..alhamdulillah...

Destinasi seterusnya, kami pi hotel yg dah booking tu ler...hehe..hotel murah2 aja..area hotel grandcontinental kat Jalan Ban Hock...

Pas simpan2 barang, kami ke Masjid Negeri Sarawak...tercari2 jgk laa...sbb masa tu GPS tunjuk merapu jek..haha..kami tersilap pergi ke Majlis Bandaraya Kuching..kami ingatkan Masjid Negeri..lawak betol...yer lah kan...punyer nampak macam masjid dari jauh..pastu plak terletak tinggi je atas bukit...

Tpi jumpa jgk la masjid yg dicari tu :)

 Masjid Jamek Negeri Sarawak. Pemandangan dari dalam.
Lepas tu, kami gi round2 bandar kuching...singgah di Sarawak Plaza...asalnya nak cari main bazzar..tapi xjumpa..haha..beli biskut2 wat bekal kat hotel nanti...
Dalam ni xda apa sangat...jual2 mcm biasa jer...kalo nak gi shopping complex, baik gi The Spring..tapi kami xsempat pi..
Membeli belah apa yg patut, then terus balik hotel...ari first ni kami xjalan banyak tempat sangat..just nak familiar ngan jalan di Kuching ni jer...round2 suda...malam xkuar sbb hujan...So, ZZZzzzZZzz la jawabnye..
Hari ke 2, kami ke Damai Central...cantik pemandangan kat sini...berhadapan dengan Kg. Budaya Sarawak..Zafran bukan main seronok lagi..sbb ada kawasan yang lapang yang membolehkannya bebas..hehe...ibu dan ayah duk terkejar2 je laa...
Pemandangan di Damai Central..sangat mendamaikan :D
 budak happy!!! :D seronok sangat dia..kami datang pagi..suasana dia memang best...bagi sapa2 bercadang nak gi ke Damai central ni, better gi pagi sbb dalam kul 11 pg mcm tu, ada pertunjukan tarian kat Kg. Budaya...nak masuk ke Kg. Budaya tu dikenakan tiket RM60 bagi dewasa...
 Kg. Budaya Sarawak...just jalan kaki je dari Damai Central..dekat je...opposite side...
Gunung santubong...Subhanallah..cantik pemandangan ciptaan Allah...gambar ni kami amik dari Jambatan santubong...on da way balik ke Kuching.
Lepas tu, kami singgah di Kubah Ria...kat sni banyak gak jual2...ada food court yg besar..banyak pilihan makanan...
 Suasana di Kubah Ria waktu tengah hari...kalo nak pergi, gi waktu petang..lagi ramai orang dan kedai banyak yg buka..kat sni pon leh dapat kek lapis..
Okies...nanti wani sambung lagi yer di next entry :)

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads