Rabu, 9 Mei 2012

11 di betong sarawak - Google Blog Search

11 di betong sarawak - Google Blog Search


Pemujur anak bepun ari peransang apai indai: Amir : my <b>Sarawak</b> <b>...</b>

Posted: 08 May 2012 05:10 PM PDT

KUCHING: Asil ari pemendar, pemagas enggau penyabar, nembiak Kolej Komuniti (KK) ke nyulut ba pelajar diberi  'Gelar Pelajar Nyulut' (APC) ukai pengawa ke muntang dijapai, tang ketegal deka nyadi orang bepengelandik sereta ngangkatka tikas pendiau, ke chunto sekeda nembiak KK Opis Menteri  Pelajar Tinggi menua tu.

"Aku ngambi peluang tu meri terima kasih ngagai apai indai sereta kaban belayan bukai ke arapka kami di KK meri penemu ngagai anak kita sereta ngajar sida iya nyadi orang ke bepengelandik kelebih agi dalam abad ke-21 tu," ku Ketuai Direktor Opis Pelajar Kolej Komuniti Opis Menteri Pelajar Tinggi, Amir Md Noor.

Iya madah baka tu lebuh bejaku dalam atur pengawa 'Majlis Konvokesyen Kolej Komuniti Wilayah Sarawak ke-8' ti diatur di Hotel Four Points by Sheraton Kuching, ditu, kemari.

Entara nembiak ke pengabis mujur (APC) ke sempat dirandau, iya nya Rohana anak Paulus, urung 20 taun ari Kapit, nembiak KK pampang Betong ke suba (Kos: Setipikit dalam Pelukis Pelan Senibina) madahka pengaga ati iya ke bulih gelar APC taja pen megai tanggung pengawa belajar baru, gawa nyadi kerani di opis swasta Arkitek, nyengkaum nyadi indai orang ngibun anak tiga iku.

Sida meyanak diatu diau di Betong laban laki Rohana, Nyandang anak Jembol, ari Kapit sama gawa di Opis Tanah & Survei, Betong.
"Laki aku meh orang ke bebendar iya meransang aku belajar baru. Tambah, aku mega deka nyadi chunto ngagai bala anak aku ke agi besekula," ku iya madah lebuh dirandau Utusan Borneo kemari.
Seiku agi penerima gelar APC (Kos: Pelancongan dan Penggambaraan Batch Jun 2011), Ivy Gift Dehem anak Defence, urung 20 taun, Bidayuh ari Bau, nembiak KK Kuching ke suba, madahka kos ke diambi iya endang pengawa ke dikerindu ke iya.

"Enti ulih udah tu ila, aku deka nyambung pelajar aku dalam 'Nature Guide', enti nyadi 'Park Guide' ke seruran diatur Opis Kampung, laban aku bisi pengerindu dalam rampa menua," ku iya.

Ku Ivy, maya agi belajar di kolej, sida sekelas kala ngatur program kos fotografi nemuai ngagai Mulu.

"Rindu endar maya nya, laban kami endang nadai ngena bilun, mupuk ari Kuching ngena bas, bedarat dalam kampung…. Semua udah disepi kami tang rindu endar," ku iya ke ngumbai pengawa nyadi 'Park Guide' tu siti pengawa ke mayuh penguji.

Pesan iya ngagai bala nembiak ke sama umur enggau iya ke bedau netapka diri deka belajar tauka enda, ku Ivy: "Anang muai jam nadai pengawa.

Gaga utai ke dikerindu kita nyadi amat-amat (Juluk kitai nyadi nyata).

Laban semua utai ke deka diadu kitai sigi nadai jalai muntang tang kitai patut gawa enggau bebendar agi," ku iya.

Johnny anak Nancy, 20, ari Miri, seiku agi penerima APC dalam kos Setipikit dalam Teknologi Elektrik, pampang KK Santubong meri terima kasih ngagai Tuhan sereta apai indai iya ke udah naka ulih udah meransang iya belajar datai ke teulihka APC.

"Ke diatu aku deka gawa dulu di Miri, ngiga belanja kena nampung pelajar udah tu ila. Nyangka deka minta nyambung pelajar di Politeknik Kuching," ku iya.

Sejarah penumbuh KK belabuh ari taun 2001 enggau 10 buah kolej aja tang diatu udah nambah ngagai 78 buah di serata menua (Sarawak udah bisi 5 buah KK).

Diatu KK udah meri kelala baru Setipikit Kolej Komuniti (timpuh ke pandak agi), Setipikit Modular Kebangsaan (ke udah dipansik) nyengkaum kos pandak ke ngena modul nitihka peminta sereta peluang ngagai tiap renggat mensia mayuh nyambung pelajar di KK.

Kelimpah ari nya mega, KK ngerembaika pengawa sida iya ngemeratka fokus dalam pelajar (seumur hidup), pelajar nyadi orang dagang, negapka graduan, program 'Reskilling' enggau 'Upskilling' ke orang gawa dalam kompeni sereta nyendiaka latih jaku English ngagai nembiak ke deka masuk universiti.

Ba atur pengawa nya kemari, urung 329 nembiak KK mujur nerima setipikit tembu belajar ari kolej nya ke dipenyadika Sapit Kepala Menteri, Datuk Patinggi Tan Sri (Dr) Alfred Jabu.

Category: Sarawak

Pengambilan Pertama Pelajar Politeknik Metro <b>di Betong</b> Bermula <b>...</b>

Posted: 08 May 2012 06:56 PM PDT

CEMERLANG: Penerima-penerima Anugerah Pelajar Cemerlang merakamkan kenangan pada Majlis Konvokesyen Kolej Komuniti Wilayah Sarawak Ke-8 di Kuching, semalam

KUCHING: Pengambilan pertama pelajar bagi Politeknik Metro di Betong akan dibuat pada tahun depan.
Bagaimanapun, Ketua Pengarah Jabatan Pengajian Kolej Komuniti, Kementerian Pengajian Tinggi Amir Md Noor berkata, kemasukan pelajar dijangka pada tahun 2014.
"Tahun depan, kita (Politeknik Metro) akan mula beroperasi dengan pengambilan pelajar dari seluruh Malaysia," katanya kepada pemberita di sini, semalam.
Beliau ditemui sempena Majlis Konvokesyen Kolej Komuniti Wilayah Sarawak Ke-8, yang disempurnakan oleh Timbalan Ketua Menteri, Datuk Patinggi Tan Sri Alfred Jabu Numpang.
Menurut Amir, Politeknik Metro yang pertama di Sara-wak itu masih dalam pembinaan dan dijangka siap se0penuhnya menjelang tahun depan.
Sementara itu, Amir ber-kata, pihaknya juga dalam  usaha untuk memenuhi ke-perluan tenaga kerja di Koridor Tenaga Diperbaharui Sarawak (SCORE).
"Sekarang di Sarawak, memang kita menjalankan latihan di dalam 12 bidang NKEA termasuk pelancongan, minyak dan gas.
"Malah, pelajar di Kolej Komuniti Sarawak juga telah terpilih untuk dilatih di 12 syarikat berasingan. Ada juga yang akan dibawa ke Semenanjung untuk dilatih, misalnya dalam sektor pelancongan.
"Jadi, mereka akan menjadi pemandu pelancong di semua kawasan pelancongan di Sarawak dan mendapat gaji yang lumayan," katanya.
Selain itu, Amir berkata, Kolej Komuniti juga memperluas penerimaan, peranan serta fungsi utamanya terhadap masyarakat dengan memberi fokus kepada pembelajaran sepanjang hayat, keusahawanan, pengukuhan graduan, program 'reskilling dan upskilling' bagi pekerja syarikat dan menyediakan latihan bahasa Inggeris kepada bakal penuntut universiti.
"Ini adalah peranan kita… selain mengupayakan masyarakat, kita juga membantu mendekatkan rakyat dengan kerajaan," katanya.
Sementara itu, Jabu dalam ucapannya menyuarakan harapan agar para graduan Kolej Komuniti akan menyumbang secara efektif kepada kejayaan pelaksanaan SCORE.
"Menjelang 2015, SCORE dijangka akan membuka sebanyak 290,880 peluang pekerjaan yang akan meningkat kepada 662,065 pada tahun 2020," katanya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ads