Jumaat, 24 Jun 2011

11 di kuching sarawak - Google Blog Search

11 di kuching sarawak - Google Blog Search


sambungan Jalan-jalan <b>di Kuching</b>, <b>Sarawak</b> – Day 1 | dilahdilot[dot]com

Posted: 10 Jun 2011 09:20 PM PDT

Number of View :16

Kampung Budaya & kilang kek lapi sarawak (2.30 ptg – 6.30 ptg)

Hari pertama dapat jejak kaki di kuching dilot terus pergi ke Kampung Budaya.
Harga tiket mahal giler. sorang RM60.00. Tapi nasib baik warga emas dapat diskaun. separuh harga. Mula-mula macam bosan. Tapi first time dilot rasa, dilot suka akan seni tarian. Ntah ek dilot tengok tarian-tarian orang sarawak ni unik. Lepas tu rumah-rumah dieorg pun pelik.

Ada 7 buah rumah semuanya. "Rumah Bidayuh, Iban, Orang Ulu, Penan, Malayu , Cina dan Rumah Melanau.

Ada yang tinggi ada yang rendah je. yang tinggi tu, mama dengan mak dilot memang tak larat nak naik. Jadi dieorg hanya lalu sajala. Tapi dilot, husband, abah, akak dan adik, memang tak lepaskan peluang naik dari satu rumah ke satu rumah. Tinggi-tinggi tu, rugi kalau tak naik.

rumah korang tak ada tangga ni kan? jadi kene juga rasa naik tangga ni..

Tepat pukul 4 ada pertunjukan tarian. dilot tak ingat tarian apa, tapi memang terhiburla.Rasanya lebih terhibur dari maharajalawak. tak kirala jozan ke, sepah ke, jambu. tapi rasanya nabil dan r2 perlu tengok persembahan mereka untuk tambah idea yang dah sedia ada. Lawak tanpa suara tau. hanya action dan reaction dari raut wajah dieorg je, tapi cukup buat semua penonton terhibur dan gelak je sepanjang dalam dewan tu.

Related posts:

  1. Jalan-jalan di Kuching, Sarawak – Day 1
  2. sesaje jalan…mengisi ruang di tgh jalan…
  3. Jalan-Jalan di Perak
  4. Menunggu Baby Baru Dilot
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads