ads

Jumaat, 15 Mac 2013

11 di lundu sarawak - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

11 di lundu sarawak - Google Blog Search


Cik Shalala: Fieldwork at <b>Lundu</b>, <b>Sarawak</b>

Posted: 15 Mar 2013 07:47 AM PDT

Hiiiii, Assalamualaikum. :)

Setelah sekian lama tak hupdate. Now got free time. Okey. Kali ni Cik Shalala nak cerita pasal fieldwork hari tu. Since subjek Modern Economics kteorang agak2 ekstrem dan memerlukan penelitian pasal kes2 ekonomi terpencil (wahh, ayat aku!) so, kteorg decide lah untuk buat research and collect data dekat Lundu.

Tajuk pilihan group aku adalah mengenai sosio-ekonomi nelayan di ekitar Kampung Stunggang Melayu, Lundu Sarawak. Cop2! Sebelum pergi fieldwork ni kan, kteorg kena dapat approval daripada lecturer dulu untuk confirm kan tempat/kampung yang kteorang nak buat kajian tu tak ada group lain yg pergi. Sebabnya lecturer kteorang takut orang2 kampung dekat sana tu rasa terganggu dengan kehadiran monyet2 student2 Unimas ni reramai. muehehe :P

Pikir punya pikir. Selidik punya selidik. Tulah akhirnya kteorang decide pergi Kampung Stunggang Melayu tu. Melalu research atas talian, berjalur lebar berukband aku, aku tahu yang kampung tu kebanyakan penduduknya bekerja sebagai nelayan.

Setting apa2 yg patut, then 9March aritu kteorang bertolak la ke Lundu. Daripada Kota Samarahan (Unimas) ambil masa lebih kurang 2jam jugak perjalanan dengan kereta. Kalau jalan kaki, korang integrate ∫ " lah sendiri berapa lama masa yg diambil untuk sampai sana. :P (pandai matematik kan?)

Jom tengok gamba2 yang aku amik masa hari kejadian :)


Masa ni berhenti kejap dekat petronas :p
Saiful with his keropok =.=' hehe



Gamba atas ni aku yg amik kn. Dari kiri, Nurul, Mira, Saiful, dan Yana. Well, keje aku memang jadi gambagrapher je lahh :) Agak main2 kami di sini. Sebab masa ni yg lain2 (Hazizie, Syafiqah, dgn Iqbal) sedang interview salah sorang responden kteorang
(nelayan) . Hey, look! Kami masih bermain2 photoshoot disini!! hihi :P
Iqbal yg gigih menemur keropok2 ikan :) *New Employee* ^^


Lupa introduce, yg baju hijau tu Hazizie. Tudung purple tu Syafiqah. :)
Alamak! Tak nampak muka Syafiqah laaa :(


Okay, kali ni nampak semuaaaaaaaaaaa! Aku je tak nampak kan? Kenapa ek? Pikir2...! hehe :P
Sekian, terima kasih kerana membaca. :)

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG SARAWAK

Copyright 2010 All Rights Reserved