ads

Rabu, 13 Februari 2013

11 di limbang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di limbang - Google Blog Search


<b>Limbang</b> (2) | Jendela dan Kemeja

Posted: 28 Dec 2012 06:19 PM PST

[unable to retrieve full-text content]Di Dermaga Limbang, kami disambut oleh Abu Qatadah dan Hj Ismail. Abu Qatadah telah kami hubungi ... Beliau ialah seorang ahli syura dan orang yang bertanggungjawab di Limbang. Dialah yang mencadangkan kami ke ...

11 di kuching sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di kuching sarawak - Google Blog Search


Saffuan 9W2SFJ: Bercuti <b>di Kuching</b>, <b>Sarawak</b> Cultural Village (Part 6)

Posted: 25 Nov 2012 06:56 AM PST

Pagi ni aku bangun dengan penuh bersemangat waja. Memandangkan misi semalam untuk menawan Sarawak Cultural Village gagal, hari ini aku takkan biarkan ianya berulang!

Sarapan pagi ni di Warung Nusantara! Aku dengan misi aku,"Mencari Mee Kolok yang Paling sedap!"

Menu dah sampai di atas meja, aku tak pikir banyak.. yang aku oder untuk sarapan pagi "Mee Kolok Special dengan Kopi O Ais' 
Ni kali ke dua kami datang ke Warung Nusantara, penangan Nasi Ayam Penyet tak dapat dilupakan. Akhirnya sampai la mee kolok tu, jom rasa tengok sedap atau tak...
Rasa Mee Kolok ni kurang mengancam sebab sup ni tak rasa apa2... 
Makan pun sudah, sekarang tiba masanya untuk kita meneroka Sarawak Cultural Village. Lokasi Sarawak Cultural Village terletak lebih kurang 30km dari Bandaraya Kuching dan ia betul-betul di kaki Gunung Santubong.
Sarawak Cultural Village menempatkan 7 buah rumah kaum-kaum yang terdapat di negeri Sarawak, antaranya Iban, Melayu, Cina, Bidayuh, Penan, Melanau dan Orang Ulu. Selain daripada melawat rumah-rumah tradisional yang ada di sini, anda berpeluang menyaksikan pertunjukkan kebudayaan, kami datang sebelah pagi dan persembahan bermula jam 11.30 pagi.
Rumah Kaum Cina, kat dalam rumah ni ada mak cik yang terangkan cara buat lada.
Mak cik ni demo buat kuih kapit.

Persembahan kebudayaan, mula jam 11.30 pagi
Dah habis persembahan penonton diberi peluang naik ke pentas menari bersama. 



Selepas persembahan kebudayaan kami meneruskan perjalanan melawat rumah-rumah yang belum di lawati antaranya Rumah Bidayuh. Masa kami masuk ke rumah Bidayuh memang kosong, orang yang jaga pun hilang entah ke mana, mungkin masa lunch dia la kot.
Sambil aku dengan kawan-kawan lain membelek2 rumah tu, aku ternampak costum yang disangkut dekat tempat duduk kat dalam rumah tu, apa lagi, aku panggil semua geng untuk pakai sambil bergambar, macam-macam posing ada. Hehehe...
Lepas tu kami ke rumah yang lain pulak, nampak banyak pakaian Tradisional, so aku pun pergi la tengok dan sepatutnya dekat situ ada mak cik-makcik yang sedang berdemo buat pakaian, tapi diorang tak ada kat situ...

tapi ada sesuatu yang aku nampak dekat tempat sangkut baju tu...

"ONCE U TRY, CONSIDER RENTAL RM10.00 PER HEAD"
Tapi tadi..... Kami tak payah bayar pun..... Kena sumpit baru tau....haha....
Kawan aku sorang ni cakap dia teringin nak menyumpit, RM1.00 sekali sumpit. Wahh... macam best teringin jugak nak cuba tapi tak tau di mana tempat nyumpit.
Dari Function House kami turun tangga dan di situ ternampak signboard "PENAN HUT" Rumah orang Penan ni hanya sekadar pondok dan kat situ la ada tempat nak cuba menyumpit.

 RM1 untuk 3 kali sumpit BUKAN RM1 untuk 1 kali sumpit. Nak cuba, nak cuba... Aku excited...

Brother yang jaga Pondok Penan ni la yang aku nampak dia menari Ngajat Lesung masa persembahan tadi. Dia ni bukan orang Penan, tapi dia orang Iban, dah 2 tahun kerja di sini.

Tiba turn aku untuk menyumpit...

Dengan confidentnya aku cuba menyumpit...

Argghhhh tersasar...

"Mata empat pun boleh tak kena ka?"

Ketiga-tiga sumpit tak kena sasaran. Aku tak puas hati! Kali kedua aku cuba untuk sumpit, tapi pegang dengan tangan, bukan sangkut kat tiang macam gambar kat bawah.

"Abang kalau nak sumpit, pegang macam ini, pastu aim, tangan jangan ketar, yakin terus sumpit..."

"Fuhhh......." aku menyumpit... Tersasar lagi..

"Cuba lagi.... abang tak fokus tu" mamat tu cakap...

"Ok, aku cuba lagi.... Fuhhhh....."

Yea kali ni aku berjaya sumpit dan seterusnya..... Aku baru puas... kalau tak... bayar lagi RM3.00, sampai malam la aku menyumpit.

Cara pegang tu lain dengan sumpit yang tak pakai penahan.
Brother ni memang sempoi, masa buat persembahan dengan gaya selamba buat lawak. Ramah jugak dia ni, paling penting dia ni sempoi...

 Dah habis semua orang menyumpit, kami bergambar dengan bro ni....

"Bang nak amik gambar sekali, boleh??" kawan aku bersuara
" Ok, x dak masalah...." Sambil dia bukak baju yang tinggal hanyalah cawat...
" Kalau pakai baju ni nampak sangat Penan moden..." Adeyyyy....
Demo membuat Sape di Rumah Panjang Melanau

Dari sudut tingkap rumah Orang Melanau
Dar jam 9.00 pagi sampai membawak ke petang, rupa-rupanya hampir 6 jam kami di Kampung Budaya, setiap rumah kami interview orang yang jaga, tanya macam-macam soalan, dan diorang pun seronok cerita. Lepas tu kami cuba tarian alu-alu di Rumah Melanau, 2 jam??? Tak cukup!!

Berhamiran kawasan Sarawak Cultural Village ni ada satu kawasan pantai, dengan bangunan yang masih baru tersergam indah dan ada tugu Burung Kenyalang di situ, boleh la bergambar di sana, dan pemandangan cukup indah!

Alhamdulillah misi menawan Sarawak Cultural Village berjaya, nasib baik hari ni cuaca cantik, kami meneruskan perjalanan menuju ke Kuching dan sempat singgah di Masjid Jamek Negeri Sarawak.
Kemudian drive sampai ke Matang Jaya untuk makan di sana, ada banyak pilihan kedai makan yang menyajikan makanan istimewa. Masa kami pergi tu ada macam pasar malam, tapi tak banyak makanan yang dijual. Durian banyak la...
Makan petang aku, Mee Racun
Untuk solat Maghrib kami ke Masjid Jamek Bandaraya Kuching yang terletak di atas bukit, dan terletak di tebing Sungai Sarawak. Kami tiba awal dan sempat merakamkan suasana ketika Matahari terbenam, subhanallah, sungguh indah alam ciptaanMu.
Misi Sarawak Cultural Village dan mission is completed. Sekarang dengan misi seterusnya mencari "Mee Kolok" orang kat hotel tu suruh cuba Mee Kolok Pak Lah, nak ke sana kena la menyeberang sungai, tapi kami drive ke sana, sebab nak habiskan minyak.... hehehe....
Dah sampai di Food Court, kami mencari kedai Mee Kolok Pak Lah, akhirnya ku jumpa jua, mee kolok yang dioder, Mee Kolok Special RM5.00 sepinggan.
Mee Kolok Pak Lah, antara yang sedap. Sebenarnya ada satu lagi Mee Kolok yang femes, Mee Kolok Haji Salleh, tapi tu dah x sempat nak cuba, perut aku pun dah penuh dengan mee...
Malam tu kami bukan makan mee kolok saja, Nasi Goreng Dabai dan Laksa Sarawak turut menjadi pilihan, maklumlah esok hari terakhir berada di Kuching. 
Kalau nak makan-makan lebih baik datang ke Food Court kat seberang sungai, banyak pilihan dan harga lebih murah termasuklah cenderamata.

Lepas makan, kami ada la shopping sikit-sikit. Beli fridge magnet, keychain dan Gambir. Gambir ni dari hari mula-mula orang yang jual tu asyik promote, katanya baik untuk sakit gigi, aku beli jugak sebotol untuk resedung.

Malam ni nak kena balik hotel awal, nak packing lagi. Hari ni hari yang sangat meletihkan, pengalaman di Sarawak Cultural Village memang best dan membuatkan aku rasa nak travel seluruh negeri Sarawak.

Esok aku bakal mengucapkan selamat tinggal....

Zzzzzz......


 Muhammad Saffuan Bin Jaffar

11 di betong sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di betong sarawak - Google Blog Search


I Am a Lover Not a Fighter: Banjir <b>di</b> Pais, <b>Betong</b>, <b>Sarawak</b>

Posted: 19 Nov 2012 08:14 AM PST

On the way balik ke Kampung Serdeng dari Kuching pada 12.11.2012 hari tu, saya dan bapak, abang serta adik lelaki saya telah tersekat kat kawasan Pais, Daerah Betong sebab banjir! 4 jam barulah air surut sikit. Syukur Alhamdulillah, dapatlah lalu kawasan tersebut. Kami stuck kat situ pada jam 1 tengah hari, tunggu dan tunggu sampai jam 5 petang! Sabar jela. So, nak share gambar-gambar sikit. :)





11 di serian sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di serian sarawak - Google Blog Search


Sistem Kalendar DuniaFutsal Mudahkan Penganjur Kejohanan <b>...</b>

Posted: 08 Feb 2013 01:23 AM PST

DuniaFutsal bukan sahaja bertindak sebagai media yang membuat liputan terhadap sukan dan aktiviti futsal di Malaysia. DuniaFutsal juga turut menjadi medium atau saluran untuk penganjur-penganjur kejohanan futsal bagi memberi hebahan terhadap kejohanan mereka.

Di Malaysia, kejohanan futsal sentiasa diadakan pada hujung minggu. Pada bulan Disember dan Januari lalu sahaja, banyak kejohanan diadakan diseluruh negara sekaligus memberi lebih banyak peluang kepada pasukan dan pemain untuk menunjukkan bakat.

Berikut merupakan kejohanan futsal yang telah diadakan pada bulan Disember 2012:

2.12.2012 – Kejohanan Futsal Terbuka Hurricane Selayang di Pusat Futsal Selayang,Selangor.
12.12.2012 – Futsal Terbuka Piala FBSB 2012 di Stadium Tertutup Miri, Sarawak.
14-15.12.2012 – Kejohanan Futsal Piala Kopi Sukan di WNS Futsal Centre Alor Star, Kedah.
15.12.2012 – Sport Planet Senawang Futsal Challenge, Negeri Sembilan.
22.12.2012 – Piala Azmin Ali di Spot Planet Ampang, Selangor.
23.12.2012 – Binary Futsal Youth Challenge 2012 Sunway Sports Planet, Selangor. 29.12.2012 – Kejohanan Futsal MAYC di Kuala Terengganu.
30.12.2012 – Kejohanan Futsal Terbuka Orbit De Futsal Seagmabut, Kuala Lumpur. 31.12.2012 – Kejohanan Teruka Endurance 1 Malaysia, Padang Futsal BAtu 6 Tanjung Karang, Selangor.

4 tempat yang mengadakan kejohanan futsal di sekitar Selangor sementara masing-masing 1 tempat  mengadakan kejohanan futsal di sekitar Sarawak, Kedah, Negeri Sembilan, Terengganu dan Kuala Lumpur.

Ini pula antara kejohanan futsal yang diadakan pada bulan Januari 2013:

4-5.01.2013 – Karnival Futsal Terbuka Lelaki/Wanita Majlis Belia Negeri Terengganu.
13.01.2013 – Tournement VIP Futsal Terbuka Rawang di Selangor.
19.01.2013 – SP Cup 2013,Sports Planet Subang Grand di Selangor.
20.01.2013 – Kejohanan Futsal MN Tour,Ferro Futsal Subang di Selangor.
24-27.01.2013 – Figos Futsal Carnival Sarawak 2013 di Sarawak.
26-27.01.2013 – Kejuaraan Liga Futsal Serian,Stadium Tertutup Serian di Sarawak. 26.01.2013 – Futsal Terbuka Dungun, X-Zone Futsal di Terengganu.
26.012013 – SJOB Charity Futsal Viva Palestina Malaysia Sports Planet Subang di Selangor.
27.01.2013 – Gempita Cup Tour 2013,Sports Planet Senawang di Negeri Sembilan. 27.01.2013 – Kejohanan Futsal Terbuka Orbit DE Futsal Segambut di Kuala Lumpur. 27.01.2013 – Vrox Super Sunday for GAZA,Bangi di Selangor.
27.01.2013 -YOugen Open Futsal Safira Sports Planet Seberang Jaya di Pulau Pinang.

5 tempat yang mengadakan kejohanan futsal di sekitar Selangor. 2 tempat yang mengadakan kejohanan futsal di sekitar Terengganu. 2 tempat yang mengadakan kejohanan futsal di sekitar Sarawak. 1 tempat yang mengadakan kejohanan futsal di sekitar Negeri Sembilan. 1 tempat yang mengadakan kejohanan futsal di sekitar Pulau Pinang. 1 tempat yang mengadakan kejohanan futsal di sekitar Kuala Lumpur.

Apa yang kami cuba tekankan disini ialah, jika anda mempunyai permasalahan dalam mempromosikan kejohanan futsal yang anda anjurkan, kini ada penyelesaiannya menerusi sistem kalendar futsal  yang kami perkenalkan. Lebih penting, ianya percuma! Jadi apa tunggu lagi, layarilah sistem kalendar kejohanan kami di http://duniafutsal.my/calendar/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 di miri sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di miri sarawak - Google Blog Search


Pameran Petrosains Dinotrek 2 <b>di</b> Muzium Petroleum <b>Miri</b>, <b>Sarawak</b>

Posted: 15 Jan 2013 11:25 PM PST

Seperti yang telah diperkatakan pada entri yang lepas tentang Muzium Petroleum Miri, kali ini aku nak bercerita sedikit tentang Pameran Petrosains Dinotrek 2 yang diadakan di tempat berkenaan. Sebenarnya ini bukanlah kali pertama pihak Petrosains membuat pameran Dinotrek di muzium ini. Kalau tidak silap aku, kali pertama mereka buat pameran ini dalam tahun 2005 ataupun 2006, aku pun tak berapa pasti. Tapi masa kali pertama aku pergi ke pameran ini, aku masih bujang lagi, bawak parents ke sini (belum bawak wifey dengan anak lagi) dan dia punya exhibition facilities pun tidak berapa banyak.
Kalau di ibu negara, Petrosains Dinotrek ini dibuat di Suria KLCC pada tingkat paling atas, sama level dengan kedai buku Kinokuniya, tak silap aku la. Untuk kali kedua ini, pameran Petrosains Dinotrek sudah pun bermula pada 1 September 2012 dan akan berakhir 30 April 2013. Jadi kepada mereka yang tinggal di kawasan yang berhampiran, jangan lepaskan peluang ini untuk merasai sendiri pengalaman secara interaktif bertemu dengan robot2 dinosaur (feel lebih kurang macam filem Jurassic Park jugak la, walaupun taklah grand sangat pun) dan ianya lebih sesuai jika dikongsikan bersama keluarga serta rakan taulan.
Antara robot2 dinosaur yang dipamerkan ialah Protoceratops, Spinosaurus, Stegosaurus, Velociraptors dan semestinya Tyrannosaurus Rex. Ada lagi yang lain, cuma aku dah tak ingat namanya. Di sini juga terdapat beberapa permainan interaktif yang sesuai untuk kanak-kanak kerana ianya bersifat informatif serta educational. Tiket masuk untuk pelawat adalah seperti di bawah:
Berikut merupakan beberapa gambar yang sempat aku ambil semasa di pameran berkenaan:
 Robot dinosaur Maiasaurus serta beberapa replika telur2 dan anak2nya
 My dear Ainul tengah bermain permainan interaktif 
Salah satu game yang syok kat sini. Tembak kepala Dinosaur!
Replika kepala T-Rex di atas siling muzium tersebut 

Robot dinosaur Stegosaurus. Siap ada tanda amaran "Please Do Not Touch" tu.
 The Bad Boy Called T-Rex

Dinosaur Apatosaurus (atau nama lainnya Brontosaurus) . Tiada kena mengena dengan lagu "Apa kono eh Jang".
 Velociraptor yang sedang bertarung dengan spesis dinosaur yang lain.

Adakah benar burung berevolusi daripada Dinosaur? Ataupun ianya semata2 teori sampah Darwinsm.
Contoh tiket untuk masuk ke pameran tersebut.
Video aksi robot dinosaur di Petrosains Dinotrek 2 @ Muzium Petroleum Miri, Sarawak

11 di lubok antu sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di lubok antu sarawak - Google Blog Search


BN <b>Lubok Antu</b> tingkatkan persiapan hadapi PRU13 | my <b>Sarawak</b> <b>...</b>

Posted: 24 Jan 2013 05:10 PM PST

LUBOK ANTU: Barisan Nasional (BN) Parlimen Lubok Antu akan meningkatkan per-siapan menghadapi Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) yang akan diadakan tidak lama lagi.

Menurut Bendahari Parti Rakyat Sarawak (PRS) Baha-gian Batang Ai Kaunselor Enteri Balai, semua parti komponen BN di kawasan Parlimen ini sudah mengenal pasti kempen yang sesuai untuk mendekati pengundi dan ia akan diperkemaskan lagi.

"Kami yakin tiada masalah untuk mempertahankan kerusi Parlimen Lubok Antu kerana ia merupakan kubu kuat BN," katanya kepada Utusan Borneo ketika ditemui sebaik sahaja selesai menu-buhkan jawantankuasa Pilihan Raya Lubok Antu yang dike-tuai Ahli Parlimen Lubok Antu William Nyalau Badak, di sini baru-baru ini.

Enteri berkata,  mereka tidak gentar untuk berdepan dengan mana-mana calon parti pembangkang atau bebas yang ingin turut ser-ta bertanding di Parlimen Lubok Antu nanti.

"Kami sudah bersedia berhadapan dengan sama ada Presiden Parti Pekerja Sarawak (SWP) Larry Sng atau Nicholas Bawin Angat daripada Parti Keadilan Rak-yat (PKR) nanti," katanya.

Menurutnya, empat parti komponen BN di Parlimen Lubok Antu sebulat suara akan menyokong calon BN William Nyalau Badak pada PRU nanti.

"Kami akan berjuang habis-habisan kali ini untuk memastikan Nyalau yang mewakili BN dan juga anak tempatan Lubok Antu terus kekal menjadi wakil rakyat kami.

"Kami tidak memerlukan Larry yang berasal dari Kapit itu menjadi wakil rakyat  kami sekiranya niatnya hendak bertanding di Lubok Antu akan menjadi kenyataan kelak," katanya.

Sehubungan itu untuk me-mastikan Lubok Antu terus kekal milik bangsa sendiri maka mereka bertekad akan berjuang habis-habisan untuk memastikan Parlimen Lubok Antu terus kekal milik BN.

Category: Berita Tempatan, Sarawak

Atur pengawa bejadika RAS mujur diatur <b>di</b> Rh <b>...</b> - my <b>Sarawak</b>

Posted: 06 Feb 2013 01:26 PM PST

LUBOK ANTU: Atur pengawa bejadika Program Rakan Alam Sekitar (RAS) Renggat sitak Parlimen Lubok Antu ba Rh Jubang, Sebangki Panjai, Lubok Antu, ditu udah mujur bendar diatur minggu tu tadi.

Pengawa ke dipenyadika kaban parlimen Lubok Antu William Nyalau anak Badak nya mega disempulang sekeda pengari rayat ba kandang menua nya.

Bela bisi ngulu atur pengawa nya kaban kunsil nengeri (ADUN) sitak Engkilili Dr Johnnical Rayong ak Ngipa, ADUN Batang Ai Malcom Mussen Lamoh, Penulung Pengemata Kualiti Rampa Menua (NREB) Sarawak Jiram Sidu enggau Pemesai Opis Pelilih Mit Lubok Antu Jack Aman sereta Pemesai Pemadah Parlimen JASA P.203 Lubok Antu Geoffery.

Nyerumba pengawa nya, Nyalau ngungkupka bantu Projek Mit Menua Pesisir (MRP) penyampau RM10,000 ngagai JKKK Sebangki Panjai, RM5,000 ungkup Biro Indu sida, Malcom Mussen mega ngungkupka RM5,000 ngagai Biro Indu Sebangki Panjai kelimpah ari Dr Rayong ke ngungkupka RM3,000 ngagai JKKK Sebangki Panjai.

Category: Berita Iban, Sarawak

di negeri sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri sarawak - Google Blog Search


amk <b>sarawak</b> hampir buat kecoh <b>di</b> pustaka <b>negeri</b> - UnReportedNews

Posted: 23 Nov 2012 08:45 PM PST

-AIH..DAH DIMAKLUM PUSTAKA NEGERI SARAWAK PENCERAMAH DAH DITUKAR PUN MASIH NAK DATANG JUGAK? KEKEKE!!!-
Ingatkan isu menjemput penceramah PKR yang dilakukan Pustaka Negeri Sarawak telah selesai (klik sini, sini, sini dan sini), sebaliknya menjadi semakin kalut apabila Bendahari AMK PKR Sarawak, Arip Ameran bersama dengan rakannya Nazib Ahmad datang ke Pustaka Negeri Sarawak sambil cuba membuat provokasi. Mereka mahukan penjelasan kenapa jemputan ceramah ke atas Arip Ameran dibatalkan? Pastinya Pustaka Negeri Sarawak ada jawapannya.
Kehadiran mereka berdua ke Pustaka Negeri Sarawak diiringi 'bodyguard' berbadan besar. Mereka berdua telah berbincang dengan pegawai Pustaka Negeri Sarawak, Razak Rambili, pegawai yang bertanggungjawab menjemput penceramah PKR Sarawak. Melihat perbincangan tadi ternyata hangat dan semacam tidak puas hati di kalangan pemimpin-pemimpin PKR itu.
Di kala itu, masih ramai jemputan hadir meskipun mereka tahu bahawa sesi Ceramah Umum itu telah dibatalkan pada saat-saat akhir. Mereka mahu tahu apakah yang berlaku dan kenapa ini boleh terjadi? Menjadi tanggungjawab Razak Rambili untuk menjawabnya sebagai wakil pihak penganjur. Tetapi di manakah pegawai-pegawai tertinggi Pustaka Negeri Sarawak dalam menangani isu ini? Ini telah menjejaskan nama Pustaka Negeri Sarawak secara keseluruhannya.
Walaupun telah dibatalkan sebagai penceramah, bekas calon PKR di DUN N.14 Asajaya, Arip Ameran tetap pergi ke Pustaka Negeri Sarawak dengan berpakaian 'smart' bertali leher walaupun penglibatannya sebagai penceramah telah dibatalkan. Beliau berkeras bahawa tindakan Pustaka Negeri Sarawak membatalkannya sebagai penceramah dianggap sebagai tidak profesional. Akibat pembatalan itu juga Arip Ameran tidak banyak bercakap sebaliknya memberikan peluang kepada rakannya Nazib Ahmad bercakap bagi pihaknya. Sedih kot!
Bagi meredakan ketegangan yang dihadapi Arip Ameran, PKR Sarawak telah menyewa fasilitis Pustaka Negeri Sarawak bagi mengadakan perbincangan tergempar. Agaknya mereka membincangkan tindakan yang akan diambil ke atas Pustaka Negeri Sarawak yang membatalkan beliau sebagai penceramah. Berkemungkinan! Siapa tahu?
Apa pun, tindakan Pustaka Negeri Sarawak membatalkan Ceramah Umum ini amat bertepatan sekali. Jika tidak, nama Pustaka Negeri Sarawak akan tercemar dan pegawai atasannya akan menerima padah. Malah, sekarang ini pun nama Pustaka Negeri Sarawak sudah teruk tercemar akibat tiada ketirisan dalam memilih penceramah.
Pustaka Negeri Sarawak wajar belajar daripada kesilapan dan jangan anggap sebagai gedung maklumat maka semua tahu dan boleh buat apa saja. Ingatlah Pustaka Negeri Sarawak itu di bawah Kerajaan Negeri Sarawak bukannya di bawah Kerajaan Negeri Selangor.

-UnReportedNews™®
 

BLOG SARAWAK

Copyright 2010 All Rights Reserved