ads

Ahad, 3 Februari 2013

11 di sri aman sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di sri aman sarawak - Google Blog Search


Khai Wedding Deco: AG & Zul..@<b>Sri Aman Sarawak</b>

Posted: 12 Jan 2013 03:52 AM PST

Beroperasi di sekitar di bandaraya Kuching dan Sri Aman

sarawak.Bersedia menerima tempahan di luar kawasan kuching @ sri aman jika perkhidmatan kami diperlukan.Kami turut menyediakan perkhidmatan perkahwinan termasuk andaman,pakaian,pelamin, hantaran pertunangan, hiasan bilik,dan hiasan kereta...

~ALL ABOUT WEDDING DECOR~

paUtan kAmi....

11 di miri sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di miri sarawak - Google Blog Search


*Choco-Choco Story*: Internship @ Latihan Industri <b>di Miri</b>, <b>Sarawak</b>.

Posted: 01 Feb 2013 01:07 PM PST

Pheww..Praktikal di Borneo ni memang syok habis dan yang best nya, korang akan dapat experience yang tak akan dapat kat semenanjung. Macam aku, study kat UPM Kampus Bintulu, Sarawak. Then bila dah tahun akhir ni, its time for Internship @ Practical. Gitu gini Gitu gini, aku dapat tempat Praktikal kat Jabatan Pertanian Bahagian Miri.
Besides me, there is my friends and classmate at UPMKB.
And now, he will be my housemate. =)
Oyeahh ! I got a job right here ! 
But not for real , just for gain some experience during practical before start a REAL job.
This picture already taken 3 month ago. 1st day of my Internship. Now, we already 3 month at Miri. 
Not bad. Actually, many interesting place u can visit at Miri.
Next time i will post about my journey with friends at Miri. (Gua Niah & Air Terjun Lambir) 

11 di daro sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di daro sarawak - Google Blog Search


Raya <b>di daro</b>,<b>sarawak</b> dan pemandangan sekitarnya | Blog <b>...</b>

Posted: 30 Sep 2009 09:31 PM PDT

Alhamdulillah, setelah hampir 2 minggu bercuti raya di kampung isteri, banyak pulak kerja yang menanti. Beraya di sarawak ada keunikan yang tersendiri. Antara yang saya dapat perhatikan, setiap rumah wajib dengan "air gas" contohnya cola dan seumpamanya. Berbeza dengan negeri saya iaitu kelantan, kalau bab minum, ikut kemampuan tuan rumah tersebut. Ada teh O, sirap dan sebagainya.

Sekitar Pekan Daro, sarawak

 Dibawah saya kongsikan pemandangan sekitar pekan daro, sarawak. Untuk makluman, daro terletak dalam bahagian mukah. Mengambil masa lebih kurang 3 jam dari mukah melalui jalan darat dan melintasi Oya, Dalat, Igan, Matu seterusnya Daro.. Mengambil masa hampir 2 jam sekiranya menggunakan "sungai" dari sarikei menggunakan ekspress (bot macam nak g langkawi gitu).  

ikan terubok

ikan terubok

pasar basah di pekan daro
pasar basah di pekan daro
jadual perjalan ekspress
jadual perjalan ekspress

ekspress

ekspress

 Untuk menjimatkan ruang hosting cikgumizan dot com, saya telah masukan gambar aktiviti saya di free blog iaitu cikgumizan.blogspot.com 

Segala gambar akitviti akan saya letak blog tersebut.

 kuliah dan ujian 1

Di sebalik kegembiraan perayaan, bagi pelajar semester dua dan keatas, mereka terpaksa pulang ke politeknik (pks) bagi meneruskan kelas dan kuliah mereka. Bagi pelajar yang mengambil kursus matematik 2, mereka pula akan berhadapan dengan ujian 1 kursus tersebut yang akan dijalankan pada 9 Oktober 2009.

Kepada pelajar umumnya yang mengambil kursus ini, di harap dapat melupakan sekejap kuih raya atau ada juga jenis yang tak leh berpisah dengan keluarga, harap dapat lupakan sekejap kesedihan berjauhan dengan mereka. Tumpukan pada ujian yang akan dijalankan kerana majoritinya ( tanpa kajian khusus) kursus ini adalah "killer subject" bagi pelajar yang mengambil matematik 2 mana-mana politeknik.

Kepada pelajar saya khususnya, belajar lah rajin-rajin, pastikan lulus walaupun tidak cemerlang. Kepada yang "ulang kursus" ini, lebihkan usaha dan rajin-rajinlah buat latihan. Sekiraya bermasalah, tanya lah pada yang tahu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

di negeri sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri sarawak - Google Blog Search


Jawatan Kosong Suruhanjaya Perkhidmatan Awam <b>Negeri Sarawak</b> <b>...</b>

Posted: 20 Jan 2013 06:32 PM PST


Terdapat 106 kekosongan jawatan di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Sarawak. Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Sarawak mempelawa pemohon warganegara Malaysia yang bermastautin di Sarawak dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan, yang berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat pelantikan bagi mengisi kekosongan untuk jawatan-jawatan seperti berikut:-

1. Arkitek, Gred J41 di Majlis Bandaraya Miri (1 kekosongan)
2. Pegawai Penilaian, Gred W41 di Majlis Bandaraya Miri (1 kekosongan)
3. Penolong Akauntan, Gred W27 di Majlis Bandaraya Miri (2 kekosongan)
4. Pembantu Pegawai Latihan Vokasional, Gred J17 di Kem. Pembangunan Sosial (1 kekosongan)
5. Pembantu Syariah, Gred LS17 di Jabatan Kehakiman Syariah (1 kekosongan)
6. Pembantu Perikanan, Gred G17 di Jabatan Pertanian (5 kekosongan)
7. Pembantu Veterinar, Gred G17 di Jabatan Pertanian (8 kekosongan)
8. Pembantu Pertanian, Gred G17 di Jabatan Pertanian (1 kekosongan)
9. Pembantu Hidupan Liar, Gred G17 di Jabatan Hutan (1 kekosongan)
10.Juruteknik (Letrik), Gred J17 di Jabatan Hutan (1 kekosongan)
11.Pembantu Penyelidik, Gred G17 di Jabatan Hutan (1 kekosongan)
12.Pembantu Penilaian, Gred W17 di
a) Majlis Perbandaran Padawan (1 kekosongan)
b) Majlis Daerah Sri Aman (1 kekosongan)
13.Pembantu Penguatkuasa, Gred N17 di Majlis Bandaraya Miri (2 kekosongan)
14.Juruteknik (Awam), Gred J17 di
 a) Jabatan Kerja Raya (14 kekosongan)
b) Jabatan Pengairan dan Saliran (3 kekosongan)
15.Pembantu Am Rendah, Gred N1 di a) Jabatan Pertanian (7 kekosongan)
b) Pentadbiran Bahagian Samarahan (2 kekosongan)
c) Majlis Daerah Simunjan (1 kekosongan)
d) Pentadbiran Bahagian Sri Aman (1 kekosongan)
16.Pemandu Kenderaan Bermotor, Gred R3 di a) Jabatan Pertanian (1 kekosongan)
b) Jabatan Kerja Raya (1 kekosongan)
17.Pekerja Awam, Gred R1 di Majlis Daerah Kapit (1 kekosongan)
18.Tukang K3 (Tukang Kayu), Gred R9 di Jabatan Pertanian (1 kekosongan)
19.Pembantu Kesihatan Awam, Gred U17 di Majlis Bandaraya Kuching Selatan (7 kekosongan)
20.Tukang K3 (Tukang Paip), Gred R9 di Jabatan Kerja Raya (37 kekosongan)
21.Pengawal Keselamatan, Gred KP11 di Jabatan Kehakiman Syariah (1 kekosongan)

Pemohon yang telah mendaftar dan memohon jawatan yang disenaraikan tidak perlu lagi memohon semula sekiranya tempoh permohonan masih sah.

Pemohon yang telah mendaftar tetapi tidak memohon jawatan kosong yang disenaraikan boleh mengemaskini permohonan jawatan melalui akaun e-recruitment masing-masing.

Bagi mereka yang belum mendaftar dan berminat memohon jawatan kosong yang diiklankan, perlu terlebih dahulu mengemukakan pendaftaran yang lengkap secara atas talian melalui laman Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Sarawak SILA KLIK DISINI.

Sila rujuk SYARAT DAN CARA MEMOHON, PANDUAN PEMOHON dan SENARAI JAWATAN sebelum mengemukakan permohonan jawatan kosong dan pastikan semua maklumat diisi dengan lengkap dalam akaun e-recruitment.

Tarikh tutup permohonan (replika data) : 1 Februari 2013  

UNTUK MAKLUMAT LANJUT SILA KLIK DISINI            

11 di matu sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di matu sarawak - Google Blog Search


Kilang sagu <b><b>di Matu</b></b> - 9W2LUD

Posted: 13 Oct 2010 08:45 AM PDT







Kilang sagu di Matu Daro, Sarawak.
Aku berkesematan singgah melawat kilang sagu di sebuah kampung di daerah Matu Daro, Sarawak semasa membuat 'site survey' untuk projek USP Fasa 3. Aku pergi ke sana dengan pegawai dari perpustakaan negeri Sarawak.
 

BLOG SARAWAK

Copyright 2010 All Rights Reserved