ads

Selasa, 30 Oktober 2012

11 di kanowit sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di kanowit sarawak - Google Blog Search


MIMPI SENJA: [Video] Ceramah DSAI <b>di Kanowit</b>, <b>Sarawak</b> : Curi <b>...</b>

Posted: 31 May 2012 07:02 AM PDT

sepetang <b>di</b> sk nanga machan, <b>kanowit</b>, <b>sarawak</b>.

Posted: 16 Sep 2012 12:32 AM PDT

gambar-gambar nie aku amek waktu tengah buat mural kat sekolah *kat makmal komputer sebenarnya*-aku suka mengajar kat sini..budak-budak sume elok je dengar cakap *adelah jugak 2 3 ketul kadang2 buat aku hilang sabar, tapi biaselah tuh, name pon budak2*-walaupun dieorang BUDAK2 kita tak boleh biarkan dieorang buat salah berterusan..buat nakal berterusan..nanti benda tuh dah jadi macam perlaziman plak..so..kenelah tego kalo buat silap...
aku tulis panjang2 bukan korang nak baca pun kan..hahaha..korang nak tengok gambar je..

mereka juga bercita-cita ingin menjadi guru

yang baju hitam bakal menantu cikgu jusniza *hahahaha*


ada jugak yang suka amek gambar sendiri kan..hahaha


mereka berjanji akan berjaya




yang baju biru selalu nak tengok aku jadik incredibel vina!

cantik dan comel *urang sarawak nang kacak*

yang baju biru *JULIANA*-muka dia macam budak perempuan yang berlakon dalam citer hatiku di kinabalu--lorh, citer yana samsudin, irma hasmie tuh..and mamat sorang yang kapel dengan abby abadi lu..sape ntah name die--





mereka semua bersemangat nak berjaya

belakang tuh tempat aku and praktikumate aku berteduh selama 2 bulan kami mengajar di sini

petang2 mereka selalu bermain *kecik2 lagi dah duk kat hostel*


haha-taktau nak cakap ape..

nama die JABU--die dah pandai membaca--die jugak berbakat dalam sukan bola sepak..mewakili bahagian sibu ari tuh..







hihi..cikgu vina yang penyayang *hahahahahah*










faiz *budak nielah yang saya citer tuh, macam ur gf kan*--
haha..pic aku malas nak upld banyak..sebab sangat selebet..hahaha...
aku harap dieorang akan berjayalah nanti...aminnn....

11 di betong sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di betong sarawak - Google Blog Search


Semua ADUN <b>di</b> Parlimen <b>Betong</b> Sokong Uggah - <b>Sarawak</b> Update

Posted: 01 Jul 2012 10:36 PM PDT




BETONG :- Tiga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) di bawah Parlimen Betong sebulat suara mahu Dato Sri Douglas Uggah Embas untuk mempertahankan kerusi Parlimen Betong dalam Pilihanraya Umum ke-13 kelak.
"Tiada nama lain kita letakkan di kawasan ini selain daripada Dato Sri Douglas Uggah Embas yang merupakan penyandang kerusi Parlimen Betong yang juga Menteri Sumber Asli dan Alam Sekitar", kata Timbalan Ketua Menteri, Datuk Patinggi Tan Sri Alfred Jabu Numpang dalam majlis penyerahan komputer riba 1Malaysia di Dewan Panglima Rentap, di sini hari ini.
Datuk Patinggi Alfred Jabu merupakan ADUN Layar manakala Robert Lawson Chuat yang merupakan Menteri Muda Kebajikan adalah ADUN Bukit Saban. Seorang lagi ADUN ialah Mohd Razi Sitam untuk kawasan DUN Saribas.
Menurut beliau, Dato Sri Douglas Uggah merupakan seorang pemimpin berkaliber, disenangi rakyat dan mendapat sokongan padu akar umbi sekaligus wajar diberikan kepercayaan sekali lagi untuk mempertahankan kerusi Parlimen Betong.
"Dalam setiap pilihanraya, jumlah undi yang diterima Dato Sri Douglas Uggah sentiasa meningkat dan ini membuktikan bahawa beliau diterima dengan baik oleh rakyat di Betong", katanya.
Mengenai Radio Free Sarawak pula, Datuk Patinggi Jabu menasihatkan rakyat supaya berwaspada dengan pentadbir radio tersebut kerana taktik yang digunakan hampir sama dengan taktik dan propaganda komunis ketika negara di bawah ancaman pengganas itu awal merdeka.
Nasihat yang sama turut disampaikan oleh Dato Sri Douglas Uggah yang menyatakan mereka yang terlibat dalam Radio Free Sarawak sebagai pengecut kerana tiada akauntabiliti. 
"Tidak seperti media arus perdana kita yang menyalurkan berita dan maklumat yang tepat, tidak mengelirukan rakyat dan yang paling penting ada akauntabiliti", katanya sambil menambah media arus perdana sedia bertanggungjawab atas apa yang disiarkan.
Sejumlah 1,550 buah komputer riba diserahkan kepada PIBG dan NGO sekitar Betong.
 

BLOG SARAWAK

Copyright 2010 All Rights Reserved