ads

Khamis, 30 Jun 2011

11 di simunjan sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di simunjan sarawak - Google Blog Search


PROGRAM PERASMIAN MENUAI PADI HUMA <b>DI SIMUNJAN SARAWAK</b> - Zon Borneo

Posted: 22 Mar 2011 08:17 PM PDT

LAWATAN PENGARAH URUSAN 1 HPA IND. SDN. BHD. KE LADANG TANAMAN PADI HUMA

PERASMIAN MENUAI PADI

ACARA MEMPROSES PADI HUMA

AlhamduliLLAHirabbil 'alameen,
Pada Ahad 20 Mac 2011 yang lepas, rombongan Pengarah Urusan HPA Industries Sdn Bhd, Tuan Haji Ismail Haji Ahmad telah berkunjung ke Simunjan, Sarawak untuk Majlis Perasmian Menuai Padi Huma HPA. Antara yang turut hadir adalah Pengurus Besar R&D HPA, En Abdul Ghani Hussein, wartawan IKON serta tidak ketinggalan juga – Kumpulan UNIC!

Antara acara menarik yang berlangsung pada hari itu adalah Tuan Pengarah Urusan sendiri yang sudi turun padang mengikuti demonstrasi menuai padi (bahasa Iban – ngetau) selama lebih daripada setengah jam di tanah bertuah tersebut. Program kemudiannya terus beralih tempat ke Dewan Masyarakat Semalatong, Simunjan di mana kemuncak perasmian pada hari itu adalah demonstrasi melerai padi (ngunjun), menampi, mengisar dan menumbuk padi (nutok) yang turut disertai sendiri oleh Tuan Pengarah Urusan.

"Produk Halal Tanggungjawab Bersama"

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

11 di sri aman sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di sri aman sarawak - Google Blog Search


Kejampatka agi projek ngaga SMK Lingga | my <b>Sarawak</b> - News <b>...</b>

Posted: 25 Jun 2011 08:02 PM PDT

Tembu sekula nya ila, penyekut sekula sekondari ba Sri Aman ulih diputarka: Simoi

KUCHING: Simoi Peri (BN-Lingga) minta perintah ngaga projek sekula SMK Lingga ti baru dikejampatka agi ngambika penyekut nembiak ba dua bengkah sekula sekondari  di Sri Aman ulih diputarka.

Tu berindik ari penyampau nembiak ti besekula majak nambah ninting taun sereta begunaka sekula ti chukup nampung penyampau nembiak.

"Aku minta perintah ngenyampatka projek ngaga SMK Lingga ti baru ngambika penyekut ba sekula SMK Sri Aman enggau SMK Simanggang ulih diputarka," ku iya ba Aum Kunsil Nengeri  ti Ke-17 ditu, lemai kemari

Simoi ngenataika peminta iya berab enggau maya bejuraika usul terima kasih ngagai Ketuai Pemesai Menua ba Aum Kunsil Nengeri ti Ke-17 ditu, lemai kemari.

Namabahka nya iya minta perintah ngaga jalai Lingga, Sembau enggau Sri Aman ti balat udah rusak.

"Jalai Lingga, Sembau enggau Sri Aman neyentukka seharitu nadai kelai projek deka dipejalaika.

"Projek ke lubah tu ngenataika penanggul ngagai mensia mayuh ba kandang menua tu laban jalai nya lama udah rusak. Nya alai minta perintah ngeyampatka projek nya," ku iya.

Kelimpah ari nya, Simoi mega ngarapka Opis Betanam Betupi nyendiaka perengka guna sereta ngiring orang bumai btupi ba kandang menua Lingga.

"Minta Opis Betanam Betupi meri bantu racun indu utai enggau racun rumput ngagai orang bekebun bumai ba Maludam, Gran, Stumbin,  Seduku enggau Sri Aman sereta ngarapka ijinsi ti bekaul seruran ngiring sida.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

11 di samarahan sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di samarahan sarawak - Google Blog Search


cerita <b>di</b> sebalik uitm <b>samarahan</b> , <b>sarawak</b> - this blog belong <b>...</b>

Posted: 26 Jun 2011 01:27 AM PDT

salam u all .. hey .. korg chat ka ??

aishh .. semakin lame semakin malas la yana nak updet  update blog ni ..
alhamdulillah dah nak sampai seminggu yana study kat cni .. korg dtg kla cni .. lawat yana .. muahahhahha :P
huuu .. harap korg chat .. yeayy ~

huuu .. btw , yana nak kongsi something .. maklumlah ta de pape yang yana nak bagi kat korg bace .. kau bosan ngn blog aquu ? kau klik la X tu .. chow dari cni .. ahahhahah .. heeee

kat sini best , smue member-memeber dalam cos yang yana ambil iaitu public admin smue oke .. huuu .. <3

kau nak kenal member-member aquu kt cni ?? hoho .. 
nah ! yana bg gambar .. tengok puas-puas .. tengok je tw , nak ngorat jangan .. aishhh .. heee


puteri-puteri comel :)




















putera-putera yang kiut .. :) 
haha .. jangan marah .. 














huuu .. sori law korang x puas aty .. sj x taw nk updet ape .. hahahha .. huuu ..sape-sape yang tak de gambar tu , yana mintak maaf , yana x taw fesbuk  facebook korang .. ni pun yana ambil dalam group .. huuu .. tenkiu2 .. :) enjoy .. heee ..

nah ! gambar yana lak .. cuci-cuci mate .. hahah ..


setakat ni sudaa .. abis .. sebarang copy gambar tidak akan diberi peluang .. jangan nak copy -copy gambar .. xsuke .. huuu ..

tenx bace this blog .. :)

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

11 di miri sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di miri sarawak - Google Blog Search


Ini Blog Bui: Gambar-Gambar Semasa &#39;Melencong&#39; <b>Di Miri,Sarawak</b>

Posted: 10 May 2011 11:02 PM PDT

salam semua

aritu,aku ada cakap aku g Miri kan
sebab aku datang rajin hari ni,so..
aku uploadlah gambar2 masa aku kat sana
untuk pengetahuan korang,kami pergi ber-5
aku,hubby,anak2 aku dan adik aku..
korang layan jerlah gambar2 'syiook sendiri' kami kat bawah ni..
jangan sampai muntah,dahlah..wakaka..

posing dalam 'belon'..wakaka..

bilik hotel tempat kami menginap
Hotel Imperial,Miri..
kalau korang lawat Miri,stay kat hotel ni sebab atas hotel,bawah shopping kompleks
nak shopping senang..lagipun hotel ni di tengah2 bandar Miripose masa nak pergi breakfast dan semasa breakfast..

lepas breakfast,kami pergi sekolah lama hubby aku
SM Sains Miri..dah 19 tahun dia tinggalkan sekolah ni..
banyak kenangan dia kat sini..

lepas pergi sekolah,kami pergi pulak kat Esplanade,Miri
best pantai ni..bersih..dapat tengok sunset lagi..

ni gambar yang adik aku ambil..cantikkan..wakaka..

ala2 kandid..

b4 balik,kami main2 air dulu..
berendam sampai menggigil,baru balik bilik..
kemas2,then pergi airport..balik Kuching.......

nih,gambar aku bersama2 kawan sekursus..utk pengetahuan korang,aku ke Miri atas urusan kerja..tapi aku angkut sekali anak2,adik dan suami bawak g jenjalan..

tu jerlah gambar2 yg aku nak korang tengok,banyak lagi gambar sebenarnya,tapi oleh kerana aku takut korang muak sampai muntah tengok,aku upload sikit ni je lah..bukan apa,sebagai bukti aku ke Miri..nanti korang cakap aku tipu pulak..wakaka..

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

di negeri sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri sarawak - Google Blog Search


Pas Tewas Teruk <b>Di</b> Pilihanraya <b>Negeri Sarawak</b> | Pembangkang <b>...</b>

Posted: 16 Apr 2011 04:00 PM PDT

Seperti yang diwar-warkan sebelum ini,Barisan Nasional menang besar di Sarawak.Bagi yang masih belum mengetahui keputusan penuh pilihanraya ini,boleh pergi ke entri ini,Keputusan Penuh Pilihanraya Negeri Sarawak : BN Menang Besar.

Yang menarik perhatian saya adalah keputusan dibawah ini:-

pru Pas Tewas Teruk Di Pilihanraya Negeri Sarawak | Pembangkang Dimalukan Lagi!

6>

PAS kalah teruk dimana daripada 71 kerusi,tiada kerusi yang berjaya dimenangi oleh calon PAS.Begitu juga dengan PKR kerana DAP yang berjaya memperolehi lebih banyak kerusi berbanding dengan PKR.

Saya juga tertarik dengan satu lagi parti yang tak pernah saya ketahui kewujudannya iaitu Parti Cinta Malaysia.Bila ditubuhkan parti ini ya??Siapakah ahli-ahli bagi Parti ini???

p/s:Jangan gaduh-gaduh ye.Keputusan sudah diumumkan =)

PKR kalah di pilihan raya sarawak 2011pas kalah 5 kerusikomen pilihanraya negeri serawakkomen parti pkr mengenai pilihan raya sarawakPAS kalah di sarawakkomen pilihanraya pkrkenapa pas kalah teruk di serawakpkr tewas disarawakpas tewas sarawakpilihanraya sarawak pas kalahpembangkang kalah teruk di sarawaknegeri sarawakAPE KOMEN PEMBANGKANG KALAH DI SARAWAKKeputusan Pilihanraya Sarawak-PASkeputusan penuh pilihanraya sarawak kerusi yang dimenagi DAPFull Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Kapal Miniatur Berlabuh <b>Di</b> Pustaka <b>Negeri Sarawak</b> ~ MyGamanBorneo

Posted: 17 Jun 2011 08:22 AM PDT

Tiga buah kapal miniatur yang dipamerkan dilobi Pustaka Negeri Sarawak berjaya menarik perhatian sesiapa  sahaja yang berkunjung di sini termasuklah kami dua si gaman yang sebenarnya bertujuan untuk melihat 'Remembering Anthony Exhibition' pada Selasa lepas.  Jadi 'sambil menyelam minum air' sempat jugalah kami dua si gaman menyibuk mengambil gambar semata-mata untuk dijadikan bahan cerita di blog ini.

Memiliki reka bentuk kapal layar zaman dahulu kala, perincian setiap cantuman objek mini yang begitu teliti menjadikan ianya kelihatan seperti kapal layar sebenar.  Jika diamati dengan teliti, kapal miniatur  bersaiz lebih satu meter ini hanya diperbuat daripada kepingan-kepingan kayu kecil pencungkil gigi, benang halus dan bahan-bahan terbuang.

Sementara kapal miniatur yang paling kecil ini pula membuatkan kami dua si gaman sampai terbongkok-bongkok untuk mengintai setiap perincian di dalamnya.  Kagum la katakan ... mesti orang yang membuat benda-benda seumpama dan sewaktu dengannya ini mempunyai kesabaran tahap gaban.

#Sedang berfikir-fikir kemahiran seni kraftangan yang mampu dijadikan alat untuk menjana pendapatan tambahan.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

11 di matu sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di matu sarawak - Google Blog Search


Masjid Kampung Sekaan <b>Matu Sarawak</b> « undi.ME

Posted: 24 Jan 2011 12:00 AM PST

Feed From Original Source : http://my.mustaffa.org

MASIH KUKUH – Biarpun masa semakin berlalu, namun keadaan Masjid di Kampung Sekaan Matu, Sarawak masih mampu berdiri teguh untuk menjadi tempat memperluaskan syiar Islam.
Sebelum kedatanga...

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BLOG SARAWAK

Copyright 2010 All Rights Reserved