ads

Rabu, 16 Januari 2013

11 di kuching sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di kuching sarawak - Google Blog Search


Ikhwan Suhaimi: Raja Ayam Penyet <b>Kuching Sarawak</b>.

Posted: 02 Jan 2013 08:46 PM PST

                                                        Hye & Assalamualaikum
"Moge tahun ini memberi rahmat dan kebaikan yang lebih dari tahun2 sebelumnye :)"
Azam tahun baru???  pffffffffffffffffffffffffffft Boring........Sebab azam tahun lepas dan lepas tak juga tercapai. Satu yang tercapai adalah peningkatan Umur OH MY PRADA !!! aku sudah Tue... ye tahun 2013 adalah saksi dimana aku meningkat umur kepada 23tahun !!!... So kepada adik2 below 12, dah boleh panggil ""Pakcik ikhwan"" yer.. Oh noooo Oh em gi, Oh em gi. 
Tapi aku yakin di zaman yang serba moden dan canggih ni.... -Umur bukan sekadar Rupa- ( Tahniah Ucop mnang Vokal bukan sekadar rupe... even aku suke Mar yang menang ), dengan kebanjiran produk itu dan ini.. Umur bukan penghalang untuk kekal muda, cewahhhh.. hahaha. 
Ok lah disebabkan sepanjang December yang lepas ni sibuk je memanjang kannn ( report, meeting, SKT, pencapaian itu ini.... "lengkap penderitaan aku" ) tapi last2 december baru aku dapat bernafas sikit. So aku and few freind pun decide untuk relax2 holiday2 la... Sebab tak plan pun, so kiteorang pun pergi yang dekat2 jer la... So kami decide kami nak membuang duit di Kuching Sarawak.
Dari tempat aku ni Tg.Manis sarawak travel by Car, mengambil masal 6 jam  kalau nak ke Kuching. Kalau pakai Flight 45minit Only.... Memandangkan kawan aku sanggup nak drive, aku on jeee...Kami decide nak stay kat kuching untuk 4hari 3 malam je. 
Tentang penginapan pulak..... on the spot, tak book pun... so sesampai je kuching.. dah malam juga la.  Terus call hotel itu ini.. mana yang kosong.. xde, cube try google gune tab.. last2 dapat jugak..
( budget Hotel, RM 80 for 3 person )
Itu je hotel yang terbaik  boleh dapat bile dah last2 min ni. OK la hotel die.. selesa. Tapi itu malam pertama je.. malam kedua dan ketiga kami tukar2 hotel.. saje nak Tukar2 angin. Lepas check-in terus, keluar cari makan. Memandangkan aku holiday dengan warga Sarawak.. so tak perlu Tour Guide, diorang tahu nak cari tempat2 yg best nak makan.
Untuk malam Pertama ni kiteorang makan dekat Raja Ayam Penyet...  menurut sumber femesss tempat ni. Dan yang paling best dekat je dengan Hotel kiteorang duduk.. selang satu bangguna.. so jalan kaki saje..

konsep die 70-80an  cenggitu.. alaaaa kopitiam punye konsep. penuh gegambar lame..

aku bagi suasana lama skit....

Dan seperti sumber aku.. yer ternayata betul, yang Raja Ayam penyet ni memang femes... sebab kiteroang terpaksa tungu meja kosong.. tapi lege tak lama dalam 15min macam tu...

Ni dia Specialty aku persempahkan... komen aku :

  • Sedap, tapi x la Ohsemmm sgattt smpai rase terharu nak makan...
  • Sambalk die makhai pedassss
  • AKu suke sebab die letak tempe dan juge tauhu goreng

Bukan ayam penyet je... bnyak lagi... tapi sebab orang kata Best sgatt so oder jerlah Ayam Penyet.
Bagi aku price die, ermmmmm boleh lah... standard kedai die la.. takkan nak sama harga dengan warung tepi jalan pulakkan. Untuk cube boleh la... 
Ok la smpai sini dulu entry Holiday Kuching aku ... Bye 2

P/s : Thanks To Hanif Idrus for personal wish for New Year.... Happy New Year Back.
Thanks To Tirana Adukah sebab dah ade gift dah sampai kat Perak... tapi sayang saya kat sarawak. hehe nanti balik cuti baru tgok ape gift tu :) 

11 di sri aman sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di sri aman sarawak - Google Blog Search


Mensia mayuh <b>di Sri Aman</b> sebanaka pengamah ai paip <b>...</b>

Posted: 15 Jan 2013 02:52 PM PST

Posted on January 16, 2013, Wednesday

KUCHING: Pemanah tikas ai paip di Sri Aman majak kusut, ku dawa kepala DAP pampang Sri Aman Leon Jimat Donald.

Iya madahka opis DAP Sri Aman udah nerima sebana ai paip sida kamur ditambahka bekal ai nya suah putus maya ujung minggu .

"Kitai sedar nya pengawa ngemanahka bekal ai di Sri Aman benung dipejalaika tang Opis Kereja Raya ( JKR) Kunsil Ai enda tau nempaya pemanah ai ke dibekal ngagai mensia mayuh di Sri Aman," ku iya.

Leon, ke diadangka deka bediri ngarika DAP di Sri Aman, madahka iya deka nulis surat ngagai opis ke bekaul nyengkaum menteri ke megai nguasa opis perintah besai di Sarawak, Dato Sri Douglas Uggah, sentang  penanggul tu.

To enable your comment to be published, please refrain from vulgar language, insidious, seditious or slanderous remarks. This includes vulgar user names.

11 di saratok sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di saratok sarawak - Google Blog Search


Kebangkitan Rakyat! Sambutan <b>Di Saratok</b> (<b>Sarawak</b>) - MediaRakyat

Posted: 06 Nov 2012 07:28 PM PST

[unable to retrieve full-text content]Mediarakyat will be covering some parts of the coming Sarawak election. Stay Tuned. « Anwar Ibrahim: Najib, Sebab Apa Takut Sangat Orang Bernama Syed Mokhtar? Anwar Ibrahim: Lagu "Goyang" Untuk Najib Daripada ...

di negeri sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri sarawak - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Perkhidmatan Awam <b>Negeri Sarawak</b> 2012

Posted: 06 Sep 2012 02:10 AM PDT

logo serawak

Warganegara Malaysia bermastautin di Sarawak di pelawa untuk memohon jawatan kosong dalam Perkhidmatan Awam Negeri Sarawak, jawatan kosong adalah seperti berikut
AHLI FOTOGRAFI B11
AHLI FOTOGRAFI B17
AHLI MUZIK/PEGAWAI KEBUDAYAAN B17
AHLI MUZIK/PEGAWAI KEBUDAYAAN B27
AHLI MUZIK/PEGAWAI KEBUDAYAAN B41
AKAUNTAN
ARKITEK
ARKITEK LANDSKAP
DREBAR INJIN
JURUANALISA SISTEM
JURUAUDIT
JURUKARTOGRAFI
JURULATIH KAWAD
JURURAWAT
JURURAWAT MASYARAKAT
JURUSOLEK
JURUTEKNIK
JURUTEKNIK (AWAM)
JURUTEKNIK (BANGUNAN)
JURUTEKNIK (LANDSKAP)
JURUTEKNIK (LETRIK)
JURUTEKNIK (MEKANIKAL)
JURUTEKNIK (PERANCANG BANDAR DAN DESA)
JURUTEKNIK KOMPUTER
JURUTEKNIK UKUR
JURUTERA
JURUTERA (AWAM)
JURUTERA (LETRIK)
JURUTERA (MEKANIKAL)
JURUTERA PELABUHAN
JURUUKUR
JURUUKUR BAHAN
KURATOR
PEG. PERKHIDMATAN PENDIDIKAN LEPASAN DIPLOMA (GURU BESAR SEKOLAH RENDAH AGAMA)
PEG. PERKHIDMATAN PENDIDIKAN LEPASAN DIPLOMA (GURU SEKOLAH RENDAH AGAMA)
PEGAWAI ARKIB
PEGAWAI BELIA DAN SUKAN
PEGAWAI BERITA
PEGAWAI EHWAL EKONOMI
PEGAWAI HAL EHWAL ISLAM
PEGAWAI HAL EHWAL ISLAM (KETUA UNIT PENAPISAN)
PEGAWAI HAL EHWAL ISLAM (KETUA UNIT SYARIAH)
PEGAWAI HAL EHWAL ISLAM (NAQIB)
PEGAWAI HAL EHWAL ISLAM (PENOLONG PEGAWAI QARIAH)
PEGAWAI HIDUPAN LIAR
PEGAWAI KAWALAN ALAM SEKITAR
PEGAWAI KEBUDAYAAN B17
PEGAWAI KEBUDAYAAN B27
PEGAWAI KEBUDAYAAN B41
PEGAWAI KESELAMATAN
permohonan adalah secara online : KLIK SINI

tarikh tutup permohonan 31 disember 2012

You can leave a response, or trackback from your own site.
 

BLOG SARAWAK

Copyright 2010 All Rights Reserved