ads

Khamis, 1 Mac 2012

11 di kuching sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di kuching sarawak - Google Blog Search


Van Sewa untuk Percutian <b>di Kuching Sarawak</b> - Kuching, Cars <b>...</b>

Posted: 11 Feb 2012 06:04 AM PST

Malaysia » Sarawak » Kuching > Kuching » Vehicles > Cars > TOYOTA > HIACE » Van Sewa untuk Percutian di Kuching Sarawak

COMPANY AD

Category: Cars For Rent

Rental price: RM 250/day

Make: TOYOTA

Model: HIACE

Engine: 2,500 cc

Transmission: Manual

Fuel type: Diesel

Local area: Kuching

Kami menyediakan perkhidmatan sewa van dan juga kereta sewa pelbagai jenis. Kami juga ada menyediakan pekhidmatan Van sewa dengan pemandu untuk tujuan Kuching Tours.

Kadar Sewa Van:

RM250 (24 JAM , GPS tidak disediakan untuk sewa 1-2 hari kecuali menyewa dgn RM20 sehari *security deposit GPS dikenakan)
RM700 (3 HARI + *GPS disediakan dengan security deposit RM250)
RM1500 ( 1 Minggu + *GPS disediakan)

*terma untuk sewa GPS:
Security deposit RM250 dikenakan dan wang deposit akan dikembalikan kepada penyewa setelah peranti GPS diserahkan dengan keadaan yg baik) sekiranya rosak, wang tidak akan dikembalikan.

 
Strana Enterprise        
Kuching, Sarawak, Malaysia
Saturday, 11 February 2012, 21:37
354729
60168826524 (Mention Sheryna when calling! Thanks.)

Reply to this Ad


View related CARS » TOYOTA ads:

REMEMBER:
- Deal locally and meet in-person with buyer/seller (in a public place and take a friend with you).
- Never pay with Western Union or Moneygram.
- Don't accept cashier checks or money orders.
- Sheryna.com.my is NOT involved in any transaction (payment services, shipping, guarantee transactions, etc), does NOT offer "buyer protection" and does NOT offer "seller certification".

Sheryna.com.my does not accept any responsibility for the above classified. The advertiser bear all the responsibility. For any problems, please use Report abuse button!

11 di sri aman sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di sri aman sarawak - Google Blog Search


New Archbishop installed for SE Asia: The Church of England <b>...</b>

Posted: 24 Feb 2012 12:00 AM PST

Posted by geoconger in Church of England Newspaper, Church of the Province of South East Asia.
Tags:
trackback

Outgoing Archbishop John Chew greeting the new Archbishop of South East Asia, Bolly Lapok. Photo: Diocese of Singapore

First printed in The Church of England Newspaper.

Over 2000 worshipers from across East Asia celebrated the installation last week of the new primate of South East Asia, Archbishop Bolly Lapok.

On 12 February 2012 Archbishop Lapok was installed as metropolitan archbishop of the Anglican church in Malaysia, Singapore, Vietnam, Cambodia, Nepal, Laos, Indonesia and Brunei at St John's Cathedral in Kuching.

The new archbishop was elected at a special meeting of the provincial synod convened in Kota Kinabalu on 22 September 2011 in succession to Archbishop John Chew of Singapore.

The new archbishop will be the first non-Chinese primate for the province.  Archbishop Lapok is an Iban (or Sea Dayak) born in Sri Aman, Sarawak.  He trained for the ministry at the House of Epiphany in Kuching and received a Masters degree from the University of Birmingham.

Ordained deacon on March 2, 1975—a special dispensation had been granted by Archbishop Donald Coggan as Lapok was then below the minimum canonical age for ordination—he was ordained to the priesthood on Dec 7, 1975 and served in Borneo.  In 1991 he was appointed archdeacon and was elected Assistant Bishop of Kuching on Sept 5, 1999 and was enthroned as the Diocesan Bishop on April 15, 2007. He is currently Chairman of the Association of Churches in Sarawak.

Speaking to The Borneo Post after the service, the new archbishop said he was humbled by his election.  "This occasion is not about me but for the church of God," Archbishop Lapok said. "Given so high a calling and the enormity of the expectation, I feel so small, so unequal. This is definitely one of those mysterious ways of God."

Advertisement

11 di lubok antu sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di lubok antu sarawak - Google Blog Search


Nobel Badau: Berbelanja <b>di</b> Pasar <b>Lubuk Antu</b>

Posted: 14 Feb 2012 09:26 PM PST

Oleh Nobelius

Hampir setiap hari warga perbatasan badau berbelanja kepasar lubuk antu,sebelum memasuki wilayah lubuk antu warga harus membuat surat pos lintas(PLB).Bagi warga yang belum membuat dokumen tersebut tidak dapat berbelanja.Untuk warga yang sudah membuat surat pos lintas batas tersebut,langsung di cap izin keluar oleh petugas imigrasi badau.Berati sudah di izinkan berpergian ke lubuk antu.

Selama dalam perjalanan menuju pasar lubuk antu banyak pemeriksaan dari pihak keamanan dari TNI dan POLRI yang menjaga derah perbatasan Indonesia,sedangkan di wilayah kerajan Malaysia di jaga juga dari Polis Diraja Malaysia dan Tentara Diraja Malaysia.

Setelah selesai menempuh perjalanan tersbut barulah warga melaporkan diri dan menunjukan surat pos lintas batas kepada petugas Imegresen lubuk antu,dan lansung di cap izin berapa lama warga harus berada di kawasan lubuk antu tersebut.Sedangkan jarak tempuh dari badau menuju pasar lubuk antu kalau pakai sepeda motor kurang lebih 30 minit saja.

Kemudian barulah warga lansung menuju pasar lubuk antu dan berbelanja untuk membeli keperluan sehari-harinya,harga barang di pasar lubuk antu sangatlah murah karena di control oleh pihak kerajaan yang berwewenang.Contohnya saja harga gula 1kg Rm.2.50.sedangkan harga di badau Rp.10.000 sampai dengan Rp.11.ooo.Selain itu juga harga semen1sak Rm.22.00.sedangkan di badau mencapai harga Rp.100.000. per sak.

Kami warga perbatasan sangat terbantu dan bertrima kasih kepada kerajaan Malaysia yang sudah banyak membantu masyarakat perbatasan Indonesia.tetapi ini semua masih ada hubungan sanak saudara dan family,dan sebaliknya.

Setelah selesai berbelanja warga kembali lagi dan melaporkan diri dan di cap keluar izin oleh pihak petugas imigresen, bahwa warga sudah tidak berada di kawasan lubuk antu, dan selanjutnya warga melaporkan diri juga kepada pihak imigrasi badau bahwa kita sudah berada di badau Indonesia.Badau tgl.15 Pebuari 2012. (*)

11 di padawan sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di padawan sarawak - Google Blog Search


F A R A H K E I F L I: rumah panjang <b>di padawan</b>,borneo <b>sarawak</b>

Posted: 15 May 2011 03:48 AM PDT

weekend yang best tapi penat. semalam kitorang pergi puncak borneo lah. mulanya janji nak pergi tengok orang utan, tapi last2 pergi rumah panjang dekat padawan. kawan edy cakap nak pergi puncak borneo sebab nak tengok orang utan, so kami pun setuju la. sebab tak pernah sampai sana lagi. aku memang la baru dok berape bulan je. tapi edy pun tak pernah pergi jugak. kitorang pergi 2 buah kete. jauh ok. sampai aku dah pening2 lalat, nak muntah la. sampai je, kawan edy yang ajak kitorang tuh bawa pergi rumah panjang. masa tuh pukul 3lebih la. panas ok. tapi dah alang2 sampai, kitorang masuk la jugak. bayo rm8 sorang.
bagi aku la kan, tak best pun pergi sini. baik pergi kampung budaya. lagi meriah kot. siap ada tarian ape semua. kat sini tempat dorang menginap, so kurang umphh la sikit. melainkan kalau ada pesta ape2 best kot.

mula2 kena register dulu. masa register ni dorang tawarkan kita arak wangi. dia macam tuak la. tapi kita tak minum. dorang pun faham kita semua islam kan. cuma kita beli air mineral. haus kot panas2 gini. masa ni aku masih pening2 lagi. tapi gagahkan jugak.

kat sini memang tempat dorang menginap. kira memang rumah dorang la. tapi dorang dah maju la sikit. tapi ada lagi elemen2 kebudayaan dorang. kitorang boleh ambik gambar rumah2 je. nak ambik gambar orang2 situ, kita kena mintak izin. kalau dorang taknak, jangan pandai2 ko nak curi2 ambik. nak kena supit tak?muahaha.. kerja dorang buat kraft tangan, anyam tikar dengan tangan ok. kagum gilak. oh yea, lantai rumah dorang buat dengan buluh. aku nak jalan pun risau. yela, buluh kan bukan tahan lasak sangat. dah la aku tengok buluh macam dah lama je. pastu buluh2 tuh dorang ikat guna rotan saje.
kita memang tak boleh nak tahu sangat apa ada kat dalam rumah mereka. mereka pun nak privasi jugak. so kita tengok kat luar je. cuma kitorang masuk rumah panggah. tapi takde ape pun. cuma ada tengkorak je.
aku gemok. tapi ehem. nanti je la cerita.

di negeri sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri sarawak - Google Blog Search


TAHNIAH KERANA TOLAK UMNO <b>DI SARAWAK</b> ~ Pemuda PAS <b>...</b>

Posted: 13 Feb 2012 12:50 AM PST

Usaha yang telah dilakukan oleh Jawatankuasa Penaja Umno Sarawak tidak mendapat restu untuk memasuki  negeri Sarawak. Persoalan timbul, kenapa jawatankuasa ini ditubuhkan? adakah mereka melihat Sarawak merupakan talian hayat bagi mereka untuk terus mentadbir Putrajaya. Pada hari ini terlalui banyak pendedahan berkaitan penyelewengan, penipuan, dan pelbagai kes rasuah yang berlaku yangbersekitar pimpinan UMNO.
Dewan Pemuda PAS Sarawak mengucapkan terima kasih kepada rakyat Sarawak kerana  tidak menyokong penubuhan UMNO cawangan Sarawak. Rakyat Sarawak telah membuat keputusan yang baik untuk kepentingan rakyat tempatan. UMNO bercita-cita tinggi untuk menetap di Sarawak kerana melihat pada keputusan pilihanraya negeri dan pilihanraya umum yang lepas. Negeri Sarawak merupakan deposit untuk Barisan Nasional memenangi pilihanraya raya lepas. Justeru tidak mustahil UMNO ingin meneruskan penguasaan di Putra jaya dengan mencari peluang di Negeri Sarawak setelah ditolak oleh 5 negeri pakatan rakyat.Selain itu DEWAN PEMUDA PAS SARAWAK mengucapkan terima kasih sebab telah menerima keberadaan Parti Islam Semalaysia PAS bertapak di negeri Sarawak dan melihatkan perkembangan positif, rakyat Sarawak boleh menerima keberadaan PAS di negeri ini tetapi tidak UMNO
Negeri lain juga perlu mengikuti  jejak langkah Sarawak menolak UMNO kerana kepincangan dan penyelewengan yang realitinya berlaku dalam pentadbiran mereka. RAKYAT SARAWAK JUGA DISERU AGAR MENOLAK PEMERINTAHAN BARISAN NASIONAL PADA PILIHANRAYA UMUM KE -13 INI KERANA SUDAH TIDAK RELEVAN LAGI UNTUK MENJADI KERAJAAN PADA MASA YANG AKAN DATANG.
JUH UBAH LAGI KITA……..
 

BLOG SARAWAK

Copyright 2010 All Rights Reserved