ads

Jumaat, 5 April 2013

11 di kuching sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di kuching sarawak - Google Blog Search


Pengalaman bercuti <b>di Kuching</b>, <b>Sarawak</b> - Day 1 | ! nama saya nadia !

Posted: 18 Jan 2013 10:19 AM PST

aku sekarang dekat lobby hotel update blog. live update babeee. gigih kannn? hewhew. hari ni first day dekat kuching. pagi tadi flight pukul 9:35 pagi, pukul 11.15 sampai sini. spesis aku, nak gi bercuti mana-mana, aku prefer book hotel dulu siap-siap. tak berani nak gamble datang negeri orang menononggg tak tau nak tinggal mana since tak pernah ada pengalaman datang sini kann.
bersemangattt nak gi berjalan punya pasal kann :P, pukul 5 pagi dah bangun dahh. call teksi datang amek dekat rumah. pukul 6 pagi teksi dah terpacak depan rumah. kalau ikut perancangan asal, kitorang nak teksi hantar terussss ke airport tapi, oleh disebabkan kitorang tak pernah try naik skybas, ape kata kita try naik. time ni la nak cari pengalaman kannn. lagipun kitorang berdua je. skybas ni memang bas khas untuk ke LCCT. boleh dikatakan setiap masa dia ada, 24 hours. tak kesah flight korang pukul berapa. aku naik skybas dekat kl central. pegi balik sorang RM14, aku tak beli online. aku terus beli dekat kaunter sebab keputusan nak naik ni pon last minit kann.
berbalik kepada hotel, malam ni kitorang stay dekat Hotel 360Xpress City Center. dia betul-betul tengah bandar kuching. meh aku tunjuk keadaan bilik.
sejujurnya, untuk first timer datang kuching macam aku, aku sangatttt merekemen korang untuk stay sini. sebab dia punya kemudahan, sangattt lengkap. contohnya, kaw book hotel ni online kan. 1 malam RM102 nett untuk bilik queen bed. kaw mestiii akan fikir, bila sampai airport, nak datang ke hotel macam mana. nak naik teksi ke, nak sewa kereta ke kann. berapa ringgit. jadi, kalau kaw book hotel ni online, masa kaw book, dia akan terus tanya, nak pick up dari airport tak. caj pickup dari airport RM2.99 je babe per head. murahhh gile. sebab, kalau kaw naik teksi, dari airport ke hotel ni dalam RM20 lebih. jadi dah alang-alang, add on terussss pick dari airport. settle satu masalah.:)

haaaa, kat sini la aku sekarang tengah online. kehkehkeh. :P bapak heaven babeee. kaw online la sampai lebam, free of charge. dengan RM102 tu, kaw buat la sesuka hati apa dalam hotel ni. siap ada laundry room for free dekat level 1, kaw membasuh la berpuluh kali pun tak xpe. boleh terus keringkan. :) cuma  kelemahan hotel ni, RM102 tu tak xde free breakfast laa. bagi aku takpe sebab dalam hotel ni memang ada cafe. nak hantar terus ke bilik pun boleh. harga dia mampu bayar jangan risau. 
pagi tadi sebelum sampai kuching, aku memang plan aktiviti untuk hari ni terus pegi Sarawak Culture Village sebab sampai tadi pun still awal lagi kann. aku datang sini hotel memang aku dah book siap-siap. malam ni hotel 360xpress ni. esok hotel lain. saje nak try hotel beza-beza. :) cuma aku gamble datang tak book kereta sewa lagi. tapi hotel ni sangattt membantu ok. tak terfikir pon tadi bila nak check in, ternampak banner ni. 
dorang ada buat shuttle service ke sarawak culture village ni. just bayar RM10 per head per way. so total pergi balik untuk dua orang RM40. jadi hari ni tak perlu la susah-susah nak sewa kereta bagai kannn. terus amek servis shuttle hotel ni. settle satu masalah besar. :P aku amek yang gerak dari hotel pukul 2.15 petang, balik 5.15 petang.
dari bandar kuching ke sarawak culture ni makan masa 1 jam. kalau kaw tak pernah datang, pertama kali kan babe, nak drive sendiri ke tempat ni, aku rasa mauu makan masa 2 jam jugak sebab kuching ni kelemahan dia satu, tak banyak signboard tunjuk jalan. lepas tu kawasan ni memang jauhhhh hujung kaki gunung santubong. 
orang cakap, kalau datang kuching, tapi tak pegi sarawak culture village ni tak berapa nak sah. :P sebab ni memang tempat khas untuk kita tau tentang rumah-rumah dan adat orang sarawak. siap ada show khas untuk setiap jenis kaum dorang sekali. bayaran masuk tempat ni RM60 per head. 


aku tak pahammmm kenapa tempat ni patung ukiran kayu dia mesti majoriti stok lucah. keje nak mensetekkkk je. (x__x)
yang patung versi lelaki sopan sikittt. yang versi perempuan tak perlu nak berputing sangatt lahhh. sengallll gile kan. dah la sebijik rupa! kahkahkah. 
dekat sarawak culture village ni ada 7 buah rumah berlainan jenis. banyak sangattt gambar. aku main letak je la eh. sorryyyy kalau kaw berbuluuu asyik-asyik muka aku, asyik asyik muka aku. :p laki i pegang camera uolsss. :)) 
kretipp kan dorangg. buah kelapa pon boleh buat jadi monyet. 
dalam ramai-ramai, aku palingggg risau amek gambar dengan lelaki ni. seksi sangatttt babe. wa pulak seramm. dia rilekkks je. huhu
dalam banyak-banyak rumah pulak, aku palingg suka rumah ni. rumah orang ulu. sebab, dia punya tiang rumah unik sangat. bercorak-corak. 
tengok, tinggi dia tak menahan babe. dah la time ni hujan. nasib baikkk hotel bagi bekal payung. 
tepat pukul 4, semua pengunjung kena masuk bilik teater sebab time ni dorang menari-nari dan ada beberapa pertunjukan. 
part paling tak boleh blaaa bila dorang jemput beberapa pengunjung naik stage menari dengan dorang. kaw nampak tak kaw nampak tak. #pitammmm. 
show ni abis ngam-ngam pukul 5.00 petang. sambil menunggu van hotel datang pick up, sempat la amek gambar dekat burung besar tepi pantai damai ni. :)
balik-balik dah tak larat, order makanan suh hantar dekat bilik je senang. membungkang tak ingat dunia, tiba-tiba pukul 11 malam masing-masing cerah mata balik, nak keluar dah lewat sangat. turun ke lobby mengonline kan diri la kitaaa. sekian, pukul 2 pagi. nak naik bilik dah. terlupaaaa. datang sini nak honeymoon kannn. tak memasal honeymoon dekat lobby hotel malam-malam buta. tapi kaw jangan risau babe, hanimum tak semestinya malamm. siang-siang pun boleh. kohkohkoh (x__________x)

11 di betong sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di betong sarawak - Google Blog Search


Sambutan Maulidur Rasul Peringkat Negeri <b>Sarawak di Betong</b>, 23 <b>...</b>

Posted: 16 Jan 2013 04:01 PM PST

Posted on January 17, 2013, Thursday

BETONG: Sambutan Maulidur Rasul Peringkat Negeri Sarawak yang akan diadakan di Betong pada 23 dan 24 Januari ini melibatkan penyertaan daripada kontinjen dari seluruh negeri Sarawak.

Di samping itu pelbagai aktiviti diadakan bagi memeriahkan sambutan perayaan umat Islam dan acara rasmi kerajaan negeri yang dianjurkan pada setiap tahun.

Menurut Yang Dipertua Majlis Islam Sarawak Datu Putit Matzen, sambutan Maulidur Rasul adalah bagi memperingati kembali peristiwa kelahiran Nabi Muhammad SAW sebagai 'uswah hasanah' iaitu contoh teladan bagi semua umat Islam.

Pada masa yang sama menyampaikan ajaran Islam untuk dihayati dan dicontohi umat Islam masa kini melalui kajian dan penelitian sejarah perjuangan baginda.

"Selain itu ia juga bagi menyemarakkan kasih sayang umat Islam terhadap insan mulia ini sebagai landasan untuk memperkukuhkan perpaduan serta mengeratkan ukhuwah dalam kalangan umat Islam di negeri ini," katanya.

Beliau berkata demikian semasa sidang media mesyuarat akhir jawatankuasa pengelola di Kompleks Pejabat Kerajaan Negeri di sini semalam.

"Yang di-Pertua Negeri Tun Datuk Patinggi Abang Muhammad Salahuddin serta isteri, Toh Puan Datuk Patinggi Norkiah dan Ketua Menteri Pehin Sri Abdul Taib Mahmud serta isteri, Puan Sri Ragad Kurdi Taib dijangka akan menghadiri program yang bermula pada 23 Januari ini.

"Program yang akan dimulakan dengan Majlis Ceramah Agama dan Zikir Maulud bertempat di Masjid Jamek Betong akan berlangsung pada jam 5.45 petang.

"Majlis perhimpunan dan perarakan Maulidur Rasul akan dijalankan pada sebelah pagi iaitu bermula jam 8.00 pagi.

"Yang di-Pertua Negeri Tun Datuk Patinggi Abang Muhammad Salahuddin serta isteri, Toh Puan Datuk Patinggi Norkiah akan mengetuai perarakan yang bermula dari Kompleks Sukan Betong dan berakhir di Dewan Tan Sri Datuk Amar Stephen Kalong Ningkan sejauh 5.7 kilometer," jelasnya.

Tambahnya, sehingga kini sebanyak 100 kontinjen telah mengesahkan penyertaan terdiri daripada pelbagai agensi di Betong dan bahagian lain di negeri ini.

"Sebanyak 100 kontinjen akan terlibat dalam perarakan ini dan penyertaan melebihi 3,000 peserta yang bakal menyertai perhimpunan dan perarakan tersebut.

"Turut disenaraikan lapan kategori yang akan dinilai dalam perarakan itu nanti iaitu kategori A (jabatan/agensi kerajaan dan badan berkanun), kategori B (firma swasta/syarikat/institusi kewangan) kategori C (masjid/surau), kategori D (persatuan/kelab/pertubuhan) kategori E (institusi pengajian tinggi/pusat kemahiran/sekolah menengah), kategori F (sekolah kebangsaan dan kategori G (kumpulan hadrah).

"Tambah menarik, pelbagai hadiah menarik berdasarkan kategori akan diberikan kepada kontinjen terbaik yang akan dinilai semasa perarakan nanti," ujarnya.

Jelasnya, pelbagai aktiviti sampingan akan diadakan seperti ceramah, pertandingan membaca ayat-ayat lazim, pertandingan futsal dan sebagainya.

Justeru, beliau turut menyeru orang ramai terutama penduduk di sekitar Betong sama-sama hadir bagi memeriahkan sambutan Maulidur Rasul nanti.

Turut hadir dalam mesyuarat itu ialah Residen Bahagian Betong Datu Romie Sigan Daniel, Pengarah Jabatan Agama Islam Sarawak Abang Shamsuddin Abang Seruji dan Ketua Polis Daerah Betong DSP Wan Zaizodin Wan Jaafar.

To enable your comment to be published, please refrain from vulgar language, insidious, seditious or slanderous remarks. This includes vulgar user names.

11 di sri aman sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di sri aman sarawak - Google Blog Search


Catatan Lama - BLOG SARAWAK: 11 <b>di sri aman sarawak</b> - Google <b>...</b>

Posted: 21 Mar 2013 02:13 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SARAWAK: 11 <b>di sri aman sarawak</b> <b>...</b>

Posted: 14 Mar 2013 01:52 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Mensia mayuh <b>di Sri Aman</b> sebanaka pengamah ai paip <b>...</b>

Posted: 15 Jan 2013 02:52 PM PST

Posted on January 16, 2013, Wednesday

KUCHING: Pemanah tikas ai paip di Sri Aman majak kusut, ku dawa kepala DAP pampang Sri Aman Leon Jimat Donald.

Iya madahka opis DAP Sri Aman udah nerima sebana ai paip sida kamur ditambahka bekal ai nya suah putus maya ujung minggu .

"Kitai sedar nya pengawa ngemanahka bekal ai di Sri Aman benung dipejalaika tang Opis Kereja Raya ( JKR) Kunsil Ai enda tau nempaya pemanah ai ke dibekal ngagai mensia mayuh di Sri Aman," ku iya.

Leon, ke diadangka deka bediri ngarika DAP di Sri Aman, madahka iya deka nulis surat ngagai opis ke bekaul nyengkaum menteri ke megai nguasa opis perintah besai di Sarawak, Dato Sri Douglas Uggah, sentang  penanggul tu.

To enable your comment to be published, please refrain from vulgar language, insidious, seditious or slanderous remarks. This includes vulgar user names.

11 di samarahan sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di samarahan sarawak - Google Blog Search


i&#39;m in love: Sunat bayi perempuan <b>di</b> Kota <b>Samarahan</b>, <b>Sarawak</b>

Posted: 26 Feb 2013 07:13 PM PST

Since aritu balik dari johor ke kota samarahan Arissa still dalam hari, baru 21 hari so kami tak beranilah nak sunatkan arissa lagi kat johor since rasa kecitnye lah snagat anak mama ni...jadinye kenalah mencari tempat tuk sunat baby di Kota Samarahan ni....bila mak sy tanya2 jiran sebelah umah, diorang cakap kat sini susah nak cari klinik yang ada perkhidmatan sunat baby girl ni...dia kata mostly diorang sunat kat kg dengan bidan...hahaha....i dah mula seram...ahh sudah..dahlah nak kena pegang baby kan...nampak bidan pegang alatan takutnye mak arissa dah lari nyelamatkan arissa sebelum bidan menyunatkan lagi....huhu..so pikir punye pikir ckp kat nenek arissa xpelah tunggu balik jb nnati pun xpelah....masalahnya nenek arissa risau kalau makin lama kan baby makin besar makin akti, makin susah nak sunatkan nanti :)
budak comel yang makin ari makin aktif dan bijak :)
Tapi Alhamdulillah rezeki arissa, last week aritu dah dapat sunatkan dia......di Klinik Unimas Sebayor Kota Samarahan. Klinik ni baru je provide servis sunat ni dan dibuat oleh doktor perempuan. Arissa behave sangat, ekek sikit je...huhu...strong baby girl mama ni...bila baringkan kat katil bukak pampers dia ok lagi, x nangis, dr letak antiseptik potong cikit dia nangislah sekejap then ok terus..mama x nampak sgt camne proses sunat tu sbb nye sekejap dan pantas je dr n nurse buat keja..mama tlg pegang tangan ica sambil memandang muka ica je, then siap..huhu...Alhamdulillah, selesai satu lagi perkara untuk ica :)

11 di marudi sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di marudi sarawak - Google Blog Search


BLOG SARAWAK: 11 <b>di marudi sarawak</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Feb 2013 09:50 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

MIMPI SENJA: [Video] Ceramah DSAI <b>di Marudi Sarawak</b> 6/1/13

Posted: 06 Jan 2013 07:31 AM PST

pesawat maswings, twin otter terbabas <b>di marudi, sarawak</b>[gambar]

Posted: 07 Nov 2012 10:56 AM PST

Mencari Kerja Sambilan (Part Time) Di Rumah? Klik Sini!
Sebagai Rakyat 1 Malaysia, Jum Bersatu Hati..Tak Yah Gaduh2

SEKUMPULAN anggota bomba memeriksa pesawat jenis Twin Otter milik MASwings yang terbabas semasa mendarat di Lapangan Terbang Marudi, Sarawak semalam.

 Seramai 17 penumpang termasuk seorang juruterbang nyaris maut apabila sebuah pesawat ringan jenis Twin Otter milik MASWings terbabas sebaik mendarat di Lapangan Terbang Marudi di sini semalam.

Di sini Di Himpunkan Kisah Pelik dan Lucu, Anda Pasti terhibur...

Dalam kejadian pukul 2.33 petang, pesawat MH3562 yang dalam penerbangan dari Miri ke Marudi tersasar sejauh 10 meter dari hujung landasan dan tergelincir ke dalam parit sedalam satu meter.

Ketua Polis Daerah Marudi, Deputi Superintendan Abu Bakar Mokthar berkata, sebaik menerima laporan mengenai kejadian itu pada pukul 2.38 petang, pihaknya terus bergegas ke lokasi kejadian.

Menurutnya, kejadian itu berlaku ketika cuaca dalam keadaan baik dan pesawat terbabit dipercayai terbabas semasa juruterbang melakukan pendaratan.

"Semua penumpang dan anak kapal disahkan selamat. Namun, ada seorang penumpang mengalami kecederaan ringan di bahagian kaki dan terus dikejarkan ke Hospital Marudi," katanya di sini semalam.

Incoming search terms:

11 di lubok antu sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di lubok antu sarawak - Google Blog Search


BLOG SARAWAK: 11 <b>di lubok antu sarawak</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Mar 2013 07:02 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BN tidak abai perkhidmatan pendidikan - The Borneo Post Online

Posted: 10 Mar 2013 05:29 PM PDT

by Edwin Raoh. Posted on March 11, 2013, Monday

RASMI: Dr Rayong (empat kanan) dan Nyalau (tiga kanan) memotong kek merasmikan majlis itu.

RASMI: Dr Rayong (empat kanan) dan Nyalau (tiga kanan) memotong kek merasmikan majlis itu.

LUBOK ANTU: Kerajaan Barisan Nasional (BN) tidak pernah mengabaikan penyediaan perkhidmatan dan infrastruktur pendidikan yang baik serta cemerlang untuk semua masyarakat di negara ini.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Engkilili Dr Johnnical Rayong Ngipa berkata kerajaan amat mementingkan kemajuan sistem pendidikan kerana ia amat penting untuk rakyat dan negara yang sedang membangun seperti Malaysia.

"Dalam usaha kerajaan mencapai hasrat itu, pelbagai projek dan perkhidmatan pendidikan dilaksanakan demi memastikan taraf pendidikan di negeri ini terus mencapai tahap lebih baik.

"Untuk menjadikan semua projek pembangunan sistem pendidikan terus dilaksana, kerajaan telah membelanjakan berjuta-juta ringgit dan semua itu terbukti dengan perkhidmatan pendidikan yang semakin meningkat cemerlang pada masa kini," katanya pada Majlis Pemimpin Bersama Warga Pendidik di pekarangan Pejabat Pelajaran Daerah Lubok Antu, di sini semalam.

Majlis itu dirasmikan Ahli Parlimen Lubok Antu William Nyalau Badak.

Selain itu, Dr Rayong menyarankan warga pendidik agar sentiasa belajar meningkatkan ilmu pengetahuan dan kemahiran bagi menjadi pendidik profesional untuk mencapai matlamat pendidikan yang cemerlang

"Tingkatkan ilmu anda (guru) untuk menjadi seorang guru yang profesional kerana ilmu yang diperolehi akan disalurkan kepada anak-anak yang sedang menuntut ilmu ketika ini," ujarnya.

Dr Rayong juga memberitahu bahawa ilmu pengetahuan merupakan 'permata berharga' bagi menentukan hala tuju hidup seorang itu sama ada berjaya dalam hidup mahupun sebaliknya.

"Lantaran itu, anak-anak perlu digilap untuk menjadi modal insan berkualiti berikutan negara terutama Sarawak amat memerlukan tenaga kerja profesional sekiranya mahu mencapai status negeri maju kelak," tambahnya.

Pada majlis itu, Dr Rayong memperuntukkan geran projek kecil luar bandar (MRP) bernilai RM3,000 kepada Tabung Pejabat Pelajaran Daerah Lubok Antu.

Turut hadir Penolong Pelajaran Pejabat Daerah Lubok Antu Hidi Mehitu, kakitangan kerajaan dan warga pendidik di daerah Lubok Antu.

To enable your comment to be published, please refrain from vulgar language, insidious, seditious or slanderous remarks. This includes vulgar user names.

11 di daro sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di daro sarawak - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]
 

BLOG SARAWAK

Copyright 2010 All Rights Reserved