ads

Selasa, 11 Disember 2012

11 di betong sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di betong sarawak - Google Blog Search


I Am a Lover Not a Fighter: Banjir <b>di</b> Pais, <b>Betong</b>, <b>Sarawak</b>

Posted: 19 Nov 2012 08:14 AM PST

On the way balik ke Kampung Serdeng dari Kuching pada 12.11.2012 hari tu, saya dan bapak, abang serta adik lelaki saya telah tersekat kat kawasan Pais, Daerah Betong sebab banjir! 4 jam barulah air surut sikit. Syukur Alhamdulillah, dapatlah lalu kawasan tersebut. Kami stuck kat situ pada jam 1 tengah hari, tunggu dan tunggu sampai jam 5 petang! Sabar jela. So, nak share gambar-gambar sikit. :)





11 di lundu sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di lundu sarawak - Google Blog Search


Program Anak Angkat <b>di</b> Kampung Setunggang Melayu <b>Lundu</b> <b>...</b>

Posted: 11 Dec 2012 06:57 AM PST

Ada banyak cerita aku nak kongsikan dengan semua .. last week aku join program KoQ subteras kiosk francais pergi Lundu untuk makan angin lengkapkan jam kredit kami .. apa Lendu ? eh bukan la Lendu tu kat  Melaka ni aku nak cerita pasal Lundu kat Sarawak .. first time jejak kaki kat Lundu dah buat aku tersenyum   
Kitorang bermalam kat Kg. Setunggang Melayu dan kat sana kitorang di tempatkan di rumah mak angkat masing2 .. masuk program ni bermakna dah 2 mak angkat aku dapat sejak aku berada kat Sarawak .. 1st family angkat masa aku join pergi Kg. Alit kat Kabong .. kitorang gerak dari Unimas pukul 9 dan sampai kat Lundu dalam pukul 12 mcm tu la .. aku tak pasti sangat sebab aku tido dalam bas tu hewhew .. sampai je terus pergi rumah ketua kaum makan2 then dengar talk dari pihak PNB
Petang tu balik rumah family angkat then mak terus jamu kitorang dengan buah durian yang sedap2 pahit tu perghhh bile masuk anak tekak gulppp .. mak kitorang ni pengusaha kopok ikan so dapat la rasa kopok ikan  homemade buatan mak .. sempat jugak petang tu borak2 ramah2 dgn beradek angkat kitorang .. malam tu ade BBQ kat dewan kampung .. malam tu jugak la baru kitorang jadi rapat giler sebelum ni mase kat kelas takde pulak nak bergurau2 bercuit2 hahaha sweet memory aishhh .. ahhh tak tau mcm mane nak cite bende sweet2 ni wah gitu ^_^
best ! seronok ! have fun !
malam tu ade karoke tp mak ajak balik awal sebab penat sgt dah .. abg cakap kalau nak balik nanti msj die tp mak cakap jalan kaki jela .. so jalan kaki jela takkan nak melawan cakap mak haipppp .. esok pagi nye kitorang pegi kilang buat kopok .. huh nasib baik sebelah umah mak je .. sebelum tu, bangun je tidor aku golek2 atas tilam tak lame lepas tu mak panggil tolong jemur kopok kat bawah .. okei dah siap2 turun eh eh eh nampak abe Goh la .. haha Goh tidor umah sebelah mcm mana pagi2 buta dah tercongok tolong mak kat bawah ni ? tak kesah la kan yang penting
suke dengar Goh kecek kelate walhal die orang cina hewhew suke suke
okei cerita tergantung di sini hahaha

11 di matu sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di matu sarawak - Google Blog Search


Tanah runtuh <b>di</b> KM 12.2 Genting Highlands | Sikit.info

Posted: 11 Nov 2012 06:15 PM PST

KUALA LUMPUR: Satu kejadian tanah runtuh berlaku di Kilometer 12.2 menuju ke Genting Highlands iaitu 1.5 kilometer sebelum jalan keluar ke Gohtong Jaya di sini, malam tadi.

Limbang Land Slide At Kem Spring harverst 2. Fatal floods as Hurricane Tomas sweeps over Haiti Peneroka Palong: Felda tindas peneroka berdikari Joe Satriani, Gempa Bantul Yogya, Alway With Me 

We also give some image about tanah runtuh di km 122 genting highlands hope you like this, we got this images from arround the web using this related keywords tanah runtuh di km 122 genting highlands .

blog sarawak 11 di matu sarawak google blog search tanah runtuh di km 122 genting highlands 480x360

blog sarawak 11 di matu sarawak google blog search image by blog-sarawak.blogspot.com

artiste bob lokman quizzed over religious lecture at mosque tanah runtuh di km 122 genting highlands 480x360

artiste bob lokman quizzed over religious lecture at mosque image by article.wn.com

tanah runtuh di km 122 genting highlands asraff ruslan tanah runtuh di km 122 genting highlands 540x230

tanah runtuh di km 122 genting highlands asraff ruslan image by asraffruslan.blogspot.com

tanah runtuh di korea 32 maut worldnews tanah runtuh di km 122 genting highlands 480x360

tanah runtuh di korea 32 maut worldnews image by article.wn.com

 

BLOG SARAWAK

Copyright 2010 All Rights Reserved