ads

Sabtu, 7 Julai 2012

11 di lundu sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di lundu sarawak - Google Blog Search


Cikgu Khas Yang Kenit: Cuti - cuti <b>di Lundu</b>, <b>Sarawak</b> (PPISMP <b>...</b>

Posted: 10 Jun 2012 06:20 PM PDT

Aslmualaikum .
Ae khabar harini ? Cikgu Kenit alhamdulillah chat walafiat . arini saya nak kongsi ckit ttg percutian kami sekelas di Lundu . haa . pernah pegi x ? Kalau yg dok sarawak tu mmg lah pnah kan ? :D ok . Kami g bercuti aritu 28 April 2012 . best giler .. :D . punyalah awal kami bangun .. pkul 6 pagi . sbb dorg ckap nak kena angkt barang kasi masuk dalam bas lagi . spanjang percutian ni saya handle sebagai AJK PERMAINAN . kalau xd permainan mmg boring lah kan . aritu mmg excited sgt kami sekelas nak p sana . sebab dalam otak kami hanya ' Berenang~berenang '. eleh. nak jadi itik lah tu . ha . kami bertolak dari kampus jam 8 . wait2, lupa pulak nak kasitau, tutor kami ada ikut sekali . nak tgok muka dia ? ni diaaaa .

nilah tutor kami . hensem x :)
ha ,nilah keadaan kami dalam bas . carilah yg mana satu saya . carilah ~
haaa . dh nampak sy ? hehehhe . cuba tengok . kami bdua pakai "BAJU PISANG"
ada lagi sorg yg pakai . die xmasuk dlm gambar . maaf ye .
korg tau x . masa kami turun dari hostel .semua org fokus ngn kami . tau x sbb apa ? hahha . sbb pakai baju kuning yg menyerlah sangat tu . hhaha . kat belakang ni ttulis "kami bangga jadi guru"..korg ade ? xkan.. =.=' . ha . cuba korg fokus2 kat bnda yg saya pgang tu . itulah teddy bear sy . saya bawak jugak sebab nak ajar die berenang . takut nanti sy rindu dia :D
masa dlm bas mmg lah bising sgt2 . lebih2 lagi dgan keadaan anak tutor yg nkal . eh, tutor bawak anak dia tau . nakal giler ., nasib baik dia xgggu sy . kalau x abis lah budak tu . ambik pelekat, lekat kat mulut dia. nasib baik anak murid papa ko yg sorg ni baik tau . hahha . pjalanan kmi ke Lundu ambik masa 1 jam  lebih . dkat nak 2 jam . pening la kpala saya dalam bas . 
apabila sampai, kami singgah dulu kat pekan Lundu . makan dulu .. pastu baru g waterfall Gunung Gading. mmg excited la sy sbb lama dah x p berenang .kalau pandai berenang xpelah . 
tengoklah muka bangga saya . time ni dah nak daki gunung nak g waterfall . hikhik .
penat oo naik gunung. tutor time tu ikut daki tapi dah sparuh jalan dia patah balik . xsemua klasmet sy join . sape yg nak berenang, mmg ikut la . tmasuk sy . :) . smpai je kat waterfall sy rasa mcm mau terjun dah . sbb airnye sejuk .. sy ape tggu lagi, bukak kasut, lpas beg pastu terjun . tapi g kat tmpat cetek je sbb xpandai berenang . hehehee . mmg la seronok sgt2 waktu tu . rase nak g lagi je .. 
balik dr waterfall kmi trus ke chalet . n then kmi rehattt.........
ptg tu kmi men bola tampar . dh pnat sgt bmain, kami p berenang kt tepi pantai tu . air laut punyalh masin . sampai air tu masuk lam mata mmg pedih sgt2 . saya berenng mcm org terer je . sampaikan kawan sy tya, "ko pandai berenang ke ctot" . a'aaa . pandailah sangat sbb ade bola . hahahaha ! n then malam tu pulak kami BBQ .. sedapny .. ! terima kasih pak wan (pmandu bas) sbb tlg kami .. selesai semua dorg ad buat unggun api . saya pulak mana join . dah bedengkur dalam bilik . macam lah penat sangat , BBQ pn xnak tlg . tlg makan je . hahaha a . esoknye pulak kami buat aktiviti lagi . iaitu carik gula batu dalam tepung n tiup belon sampai pecah . AMEKAU ! hahaha . saya kan Ajk permainan, so sy slamatlah . :D teheeee . abis r muke dorg . ngn wajah2 yg mcm zombi dh sy tengok . abis semua aktiviti kmi siapkan diri n balik .. :D . tapi , snggah ke Gua Angin dulu .. nasib kami xbaik aritu sbb tmpat tu masih d renovate .. hmm . btw, mmg best giler r . ye la . bsama ngn kengkawan tsayang . i LOVE u all PPISMP PKMP1 :)
balik ostel je sy terus baring n tido sampai besok paginye .. penat tawu ! T.T .. oklah . ni je cerita kembara kami . xbest pon . hahaha! hope u all enjoy mmbaca :) bye ! wasalam .

11 di subis sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di subis sarawak - Google Blog Search


BN amu tumingkod manalasai do kobolingkangan rayat: Hajiji : my <b>...</b>

Posted: 04 Jul 2012 02:12 PM PDT

LAHAD DATU: Koporintaan id siriba Barisan Nasional (BN) toririmo maganu nunu noopo lang tosonong ih kapaamung do kopontingan rayat.

Montiri Koporintaan Kinoiyonon om Pomulaminan, Datuk Hajiji Noor minoboros porinta baino toririmo kikoinsamadan (prihatin) om amu tumingkod mantad manalasai do nunu noopo kobolingkangan ih notoguang rayat.

Noboros disio ino id Ramai Taklimat Kopomongoan Projek Pomulaminan Bandar Sri Gemilang, hiti di tadau Koiso.

Ka dau, monulung porinta poposikap do kapamanaan projek pomulaminan dino ih pogului diti notingkatad maya sabap ngawi pointantu.

"Ounsikou tokou sabap projek ih anggapon tokou sumakit pogului diti aanu popolombus om osonong kopio projek diti torinaon di popoburu ih kawawagu.

"Alansan tokou kopontingan kiginumu 875 momomoli nokoompit pokimamaan om kaanu poposigampot do iman-imanon diolo," ka dau mikuo monongkotoluod kumaa Skim Pomulaminan Nasional Berhad (SPNB) maya karaja manalasai do kobolingkangan ih notoguang solinaid diti.

Otumbayaan nogi Hajiji do porinta kaanu momongo projek kapaamung do kiginumu 2,226 unit lamin miagal ih pinabatos.

Id ramai dino, iso timpu panakan boboroson kokomoi kapamanaan projek dino nokomoi pinaharo di popoburu pomulaminan Khazanah Jaya.

Tumanud boogia popoburu, projek ih timpuunan momonsoi do ontok September toun diti om opongo dati do ontok Februari 2014.

"Sokiro ko toinsanan ponorinaan 'dokumentasi' kaamung lisin popoburu aanu manalasai idsuang timpu tosomok diti, projek aanu popotimpuun do ontok September timpu rumikot om opongo dati do idsuang timpu 18 wulan," ka dau mikuo alansan puru komiti momoli lamin BSG kaanu manaak pisokodungan doid boogian popoburu.

Montok rikod, kiginumu 875 momomoli lamin id koiyonon dino kotoguang miampai kobolingkangan kodomutan boogian popoburu momongo do projek pomulaminan dino.

Nokotindapou nogi ih Puru Lamin Koundangan Pogun (Adun) Tungku, Datuk Suhaili Said, Adun Lahad Datu, Datuk Nasrun Datu Mansur, Puru Parlimen Tengah Batu Melaka, Dato Idris Haron, om Luguan Puteri Umno Silam, Mizma Appehdullah.

Category: Berita Kadazan, Sarawak

 

BLOG SARAWAK

Copyright 2010 All Rights Reserved