ads

Rabu, 4 Disember 2013

11 di limbang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di limbang - Google Blog Search


PUSAT KEGIATAN GURU <b>LIMBANG</b>: Khidmat Bantu <b>Di</b> SK Long <b>...</b>

Posted: 09 Nov 2013 09:44 PM PST

Proegram khidmat bantu SPS, MBMMBI, ICT, PSS di sekolah daerah Lawas bersama PTPB Limbang dan PKG Lawas.(23-25.Oktober.2013)

Keadaan Makmal Komputer Sebelum, semasa dan selepas di pindah susun dan di cat.
Biar gambar bercerita usaha mereka..


Keadaan semasa aktiviti penyusunan dan mengecat makmal computer
Keadaan selepas disusun dan di cat makmal computer SK Long Luping
Taklimat Mengenai Bahagian Teknologi Pendidikan dan Fungsi PTPB/PKG oleh pegawai PTPB Limbang...SPS/MBMBMI/PSS dan ICT
Aktiviti mengecat PSS SK Long Luping
Terima kasih kepada SK Long Luping kerana sudi menerima kehadiran kami.

11 di simunjan sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di simunjan sarawak - Google Blog Search


NCR: Syarikat &#39;Menghalau" penduduk kampung, 400 Penduduk <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 29 Nov 2013 12:45 AM PST

Kali ini kita ke berita mengenai kes tanah adat (NCR) yang tidak pernah selesai bahkan semakin banyak berlaku, dan kini ianya berlaku di Daerah Simunjan, Sarawak .

Dianggarkan lebih daripada 400 para penduduk dari kawasan kampung iaitu Entanggor ,Arus , Bajong , Sampun, Ensika , Kesindu dan Tungkah mengadakan satu protes aman untuk menentang pencerobohan ke atas tanah adat mereka semalam.

Ini kerana sebilangan pekerja daripada syarikat yang mempunyai pegangan sementara telah mengangu dan membuat ancaman serta 'menakut - nakutkan' para penduduk disitu.
Menurut laporan daripada akhbar tempatan Sarawak , Syarikat itu menghantar surat bertarikh 13 Nov tahun ini memberitahu beberapa penduduk kampung melalui JKKK mereka untuk keluar dari kawasan itu dalam tempoh masa yang tertentu dan juga menuduh mereka setinggan di tanah kerajaan . 

Syarikat itu berkelakuan seperti watak dalam "video" yang mengemparkan rakyat sarawak dahulu dengan menuduh mereka setinggan di tanah kerajaan . 

Ini bukanlah kes pertama pencerobohan tanah bahkan beratus - ratus kes , malah tidak keterlaluan jikalau Mr.J mengatakan ada 'sedikit' penglibatan pihak 'tertentu' dalam kepentingan politik serta 'rasuah' juga merupakan 'sumbangan' kepada kes ini.

Kesimpulanya, siapa disebalik dalang kes tanah adat di Sarawak? Parti Politik? Syarikat Perladangan? 

- Mr.J

. mengenai penulis | music menarikmakanan terbaikku facebook | twitter | mykeek | sarawak | sabahliputan media

11 di kanowit sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di kanowit sarawak - Google Blog Search


BLOG SARAWAK: 11 <b>di kanowit sarawak</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Sep 2013 07:16 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SARAWAK: 11 <b>di kanowit sarawak</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Sep 2013 07:07 PM PDT

[unable to retrieve full-text content][unable to retrieve full-text content]The blog that used to be here is now at http://www.bujangsenang.org/2012/11/panas-anwar-di-kanowit-sarawak.html. Do you wish to be redirected? This blog is not hosted by Blogger and ...

11 di kuching sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di kuching sarawak - Google Blog Search


si gadis bertinta : percutian <b>di Kuching sarawak</b>

Posted: 09 Nov 2013 09:25 AM PST


yeay. aku orang sarawak dan aku bercuti di sarawak. haha. first time kawan aku dari semenanjung dtg sarawak. and im so excited being a tour guide tempat2 yg aku pun jarang nk pegi kat sarawak ni. hee, Kuching to be precise. so anna aka my roommate telah pun bercuti di Kuching selama seminggu from 31 okt smpai 7 nov. lama en? haha. so I will tell you a story about our vacation.
anna sampai kuching dulu. flight kami lain2. so dia yang tiba kat rumah aku dulu. and act im proud of her sbb ni penerbangan pertama dia and dia berjaya! Alhamdulillah. so disebabkan aku smpai rumah pun dh malam kiranya takde pape aktiviti pun lah. just unpacking barang yadayada and sleep!
hari jumaat kan ni? mula2 banyak lah plan nk keluar, pegi kedai memane jalan2. tp last2 tak silap aku tak pegi memane pun. hehe. kesian ana, mesti dia bosan dok rumah aku tuh. siang tu kakcik buat dadih. malam tu pulak ktorg tolong mama buat sponge cake utk dijadikan cheese cake. sedap mantap ah mama!
so the saturday pagi tu kakcik bawak ktorg pegi kompleks islam yang mane aku pun first time jejak situ. shopping mata je lebih. pastu singgah hopoh jap. makan eskrem. lepas t uterus gerak pegi the spring pegi mph and beli barang2 nk buat biskut and traffle. malam tu jugak terus buat traffle. anna the chef and im her assistant. menjadi traffle yg anna pun first time try buat. hahaha. sedap! tp takde gambar nk tunjuk, gambar ada kat anna. and my family too ckp traffle sedap!
pagi2 tu dah pegi boulevard dgn mama. beli barang2 dapur. dptlah anna tgk kat mana ktorg selalu beli brg2 dapur tu. dh mcm takde keja langsung bawak lawat tempat2 cmtu. hahaha. nasib kau lah anaa. pastu mama ada masak nasi dagang.
haa, hari ni best sikit. kan anna? haha. ktorg pegi waterfront! tempat wajib pelancong dtg. gerak awal pagi pukul 8. semua gara2 kakcik. sampai2 je ape lagi amek gambar lah. banyak gilaaa gambar ktorg amek, eh tak. gambar anna je. haha. and bergambar di tempat wajib iaitu di bulatan kucing banyak2 tu. sbb tu lah lambangnya kuching! yeay berjaya amek. lepas tu jalan2 tunggu kedai bukak, ktorg terjumpa muzium cina yg aku pun tak pernah masuk lagi. so ktorg pun masuk lah. at least ada lah aircond nya. haha. habis tu je ktorg shopping kat kedai2 cenderamata. aku pun galak membeli, apatah lagi ana. banyak gila dia borg. aku takat borong gelang dgn keychain jelah nk bagi kwn2 cfs nanti. anna borong nk bagi family, tshirt lah, pua kumbu lah, tabaloi lah. banyak lah. memang beratus duit anna habis. kan anna? then ktorg naik sampan ke seberang. first pengalaman lah kot utk ana. dh smpai seberang tu, ktorg g kedai kek lapis mira dgn dyg salha. anna beli kuih cincin mak dia pesan. sambil merasa kek lapis kt situ. pastu lunch plan kt barok village tp tempat tu bukak malam so tak kesampaian lah. aku mmg plan nk bawak makan mee kolok. last2 ktorg g satok makan mee kolok hj salleh. sedap. walahhh. tercapai hajat aku nk bawak anna makan mee kolok atau sini panggil mee sapi.




yeay. hari ni cuti awal muharam. so mama cuti and plan masak sedap2. pagi tu je mama dh buat breakfast spaghetti. lagi2 kawan angah 2 org dr utm datang cuti sini jugak -.- sebok tiru. ktorg mmg plan nk jalan2 sama2. kawan angah wan dgn idris. campur aku anna. cukup satu kereta. tp pagi tu angah ada meeting. petang tu pulak hujan so aku tak kemana pun dgn dorg. lunch tu mama masak nasi beriyani. sedap gilosss. lepas tu mama nk keluar beli barang. anna pun ada sebut city one so mama pun bawak ktorg pegi city one petang tu. jalan2 je. dekat nk maghrib tu ktorg pun balik lah.
hari ni paling best! pukul 9 pagi kami berlima dgn wan dgn idris sekali gerak pegi santubong. niat di hati nk pegi kampong budaya. tp bayaran kn mahal. kwn2 angah nk sgt masuk kg budaya tu. so angah plan hantar dorg and ktorg g pantai. tak mampu tp tetiba angah tekad gak nk masuk smpai sanggup nk support ana separuh. last2 ktorg masuk gak without angah support. haha. worth it. pasal kg budaya aka nada entry khas sbb aku bnyak sgt nk cerita pasal tu. just wait for my next post yeah? after habis kg budaya tu singgah pantai puteri and pasir pandak. disebabkan panas so tak singgah lama. just dorg amek2 gambar je. pastu cari tempat solat and makan. ktorg makan kt kubah ria. dpt merasa laksa sarawak. sedap lagiii. my feveret laksa! yumms. pastu plan nk tgk muzium kucing tp angah terlepas jalan so ktorg just singgah taman budaya amek2 gambar je. balik tu ktorg tdo tk igt dunia. penat ya ampunn. sampai mama yg kejut petang tu. hehe. mama masak nasi lemak ayam berempah for dinner masa tu. alangkah indah ramai org ni. banyak mama masak. haha.









last day anna kat sini. pagi tu anna amek gmbar with my family. and aku hantar dia kt airport. smpai lah dia hilang dr pandangan mata. so Alhamdulillah dia selamat tiba di rompin pada jam 11 mlm. mlm tu gak angah buat taaruf family dgn wan and idris. idris tu kan penyanyi nasyid under unic records. so nk test sket suara dia. mlm tu dia nyanyi lah. mmg power lah suara dia. sedap sangat. mmg macam membuli ah lepas satu, satu lagu ktorg mintak. dr ya hanana, ke seiring sehaluan, kasih padamu, menuju wawasan. banyak gak ah aku rakam. pastu aku mintak otograf. kelakar dia sbb tu first time dia bagi autograph so dia test2 dulu last2 aku dpt. haha. dorg ckp kat angah yg adik2 angah sporting. ceyhh. haha.

that's all from me. thanks ana sudi datang bercuti. ada duit datang lagi, kumpul duit siap2 masa aku kawen nty tau. tau. haha. kbai.

11 di sri aman sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di sri aman sarawak - Google Blog Search


Kembara Sembang Santai Dr Zahazan <b>di Sri Aman</b> – BorneoPost <b>...</b>

Posted: 03 Nov 2013 02:33 PM PST

SRI AMAN: Kembara Sembang Santai selama dua hari memberi pengalaman baharu kepada penceramah terkenal tanah air, Dr Zahazan Mohammad yang terkenal dalam rancangan Al-Kuliyyah terbitan TV3.

Beliau yang pertama kali menjejak kaki di sini berjaya memberi perspektif positif terhadap perkembangan dakwah Islamiah di Sri Aman.

Selain itu, beliau juga tertarik dengan perpaduan umat Islam yang hidup harmoni dengan masyarakat berbeza agama dan kaum.

Program beliau dimulakan dengan sembang santai di Dewan Al Ghazali Sekolah Kebangsaan (SK) Agama, Sri Aman.

Program anjuran Kelab Remaja Versatile Surau Al-Amin Srijaya, Sri Aman itu berjaya menarik hampir 300 penonton.

Program dimoderatorkan Zulhazmi Bohari daripada Baitulmal Sri Aman dengan mengupas tajuk 'Pengertian Hijrah dan Hikmahnya Nabi Muhammad SAW Untuk Diikuti Oleh Umatnya Masa Kini'.

Dr Zahazan turut diundang oleh pihak Radio Televisyen Malaysia (RTM) Sri Aman menjadi tetamu rancangan Sembang Santai RASA FM.

Sejurus itu, beliau turut mengendalikan program Fiqh Wanita, khas untuk kaum wanita di sekitar Sri Aman di Surau Al-Amin Srijaya.

Pada malamnya, beliau meneruskan kembara santainya di Kampung Bakong Sri Aman.

Dalam perjalanan menuju Kampung Bakong, beliau sempat singgah di Rumah Skra berhampiran Gran.

Beliau ternyata teruja dengan sambutan mesra penduduk Iban di rumah panjang tersebut.

Kemesraan tetap terjalin walaupun berlainan agama dan bangsa.

Di Kampung Bakong, program diteruskan dengan mengadakan Sembang Santai bersama penduduk kampung berkenaan sejurus selepas menunaikan solat Maghrib di masjid kampung itu.

Kehadiran Dr Zahazan memberi impak kepada masyarakat Islam di sekitar Sri Aman meningkatkan pengetahuan ilmu agama.

Program dianjurkan oleh Kelab Remaja Versatile Surau Al Amin ini turut mendapat bantuan pihak RTM.

To enable your comment to be published, please refrain from vulgar language, insidious, seditious or slanderous remarks. This includes vulgar user names.

11 di sarikei sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di sarikei sarawak - Google Blog Search


BLOG SARAWAK: 11 <b>di sarikei sarawak</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Sep 2013 09:14 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

<b>Sarikei</b> sedia berjuang pada karnival MAKSAK <b>di</b> Mukah <b>...</b>

Posted: 06 Sep 2013 09:13 AM PDT

Posted on September 7, 2013, Saturday

SARIKEI: Residen Bahagian Sarikei, Micheal Dawi Alli menggesa ahli-ahli pasukan Majlis Kebajikan dan Sukan Anggota-Anggota Kerajaan Sarawak (MAKSAK) Bahagian Sarikei yang bakal bertanding pada Pertandingan Catur, Dart dan Karom di Mukah pada 7 dan 8 September ini agar mempersiapkan diri.

Katanya, setiap anggota pasukan harus mempunyai semangat berpasukan tinggi serta sedia bersaing dalam bentuk yang sihat pada bila-bila masa.

"Kita mahu pasukan kita bukan hanya menjadi sebuah pasukan yang sedia bersaing di gelanggang pertandingan, tetapi turut terkenal dengan imej yang positif.

"Kelakuan dan tingkah-laku kita berada di lokasi orang harus dijaga kerana kita bukan hanya mengalas tanggungjawab pasukan dalam memburu kejuaraan, tetapi turut membawa imej bahagian yang bakal memberikan gambaran secara keseluruhan semua pihak tentang kakitangan awam di Bahagian Sarikei," katanya.

Micheal melakukan penyerahan bendera MAKSAK kepada pasukan MAKSAK Bahagian Sarikei, di Bilik Mesyuarat Pejabat Daerah Sarikei, semalam.

Tambahnya, anggota pasukan terbabit juga seharusnya menggunakan peluang menambah seberapa banyak informasi dan pengetahuan untuk memantapkan jati diri.

"Peluang kita berkunjung ke bahagian lain wajarnya dimanfaatkan dengan sebaiknya oleh setiap ahli pasukan.

"Gunakan peluang ini untuk bergaul dan mengeratkan hubungan dengan pasukan lain, sambil bertukar-tukar maklumat dan pengetahuan berkaitan dalam memantapkan kualiti perkhidmatan awam yang menjadi teras utama pembangunan dan kemajuan negara," jelasnya.

Dalam aktiviti berkenaan, MAKSAK Sarikei menghantar sebanyak 13 orang ahli pasukan untuk bersaing dengan 12 pasukan MAKSAK dari lain-lain bahagian pada pertandingan berkenaan.

Pasukan MAKSAK Sarikei diketuai oleh pengurus pasukan, Ricky Patiew dari Jabatan Kerja Raya (JKR).

Pasukan itu berangkat ke Mukah semalam (Jumaat) dan lokasi pertandingan akan dilangsungkan di Dewan Suarah Mesra Mukah.

Pertandingan ini adalah bagi memilih pemain mewakili MAKSAK Sarawak ke pertandingan serupa peringkat kebangsaan bakal berlangsung di Johor pada 4 hingga 6 Oktober depan.

To enable your comment to be published, please refrain from vulgar language, insidious, seditious or slanderous remarks. This includes vulgar user names.

11 di subis sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di subis sarawak - Google Blog Search


BLOG SARAWAK: 11 <b>di subis sarawak</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Sep 2013 09:26 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SARAWAK: 11 <b>di subis sarawak</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Apr 2013 09:45 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SARAWAK: 11 <b>di subis sarawak</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Mar 2013 03:56 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Kelab Barisan Nasional <b>Sarawak</b>

Posted: 18 Mar 2013 02:59 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Terima kasih kepada semua pembaca i KBN Sarawak... :-) Jika anda mempunyai ... Beberapa pekerja memunggah baka sawit berkualiti di tapak semaian anak sawit milik Pertubuhan Peladang Kawasan Subis... (tiada tajuk) ...

11 di marudi sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di marudi sarawak - Google Blog Search


SPDP Telang Usan, <b>Marudi</b> mujur ngatur Pengerami Mantar Krismas

Posted: 01 Dec 2013 01:59 PM PST

BEJADIKA PENGERAMI: Anyi, Asing enggau Kijan (tengah) ngulu bala Komiti Pengatur Pengerami melah kek Mantar Krismas.

MARUDI: Kering semengat begempung dalam SPDP (Parti Progresif Demokratik Sarawak), reti nya kering mega semengat begulai dalam gempung Barisan Nasional (BN).

Nengah pengawa ngintu pengerami Mantar Krismas sereta nyambut Hari Krismas ninting taun, reti nya kitai sama ulih nerima pangan diri seraya pengawa ngedutka kaul ba kitai.

Pia ku sekeda pekara ke dipansut Kaban Parlimen Baram, Anyi Ngau maya ke macha teks jaku ari Menteri Kanan ke mega Menteri Pemansang Rama, Tan Sri William Mawan Ikom lebuh bejadika Pengerami Mantar Krismas SPDP, ke diatur Pampang Indu SPDP Marudi begulai enggau Bagi Telang Usan ba Dewan Suarah Baram, malam ensanus.

1,000 iku kaban SPDP ngulu pengerami makai lemai nya. Bepelasarka gaya politik diatu, semua komponen parti enggau bala ketuai BN deka betapi enggau pemar sereta patut ngembuan juluk ke patut dijapai parti.

Ku Anyi, nengah juluk baru komuniti kitai ba serata menua patut ngembuan tikas pemujur ti ngemegahka ati. Tanggungpengawa nyadi ketuai ukai mudah laban deka mai sereta ngerembaika pemansang lalu bekunda ungkup rayat kelebih agi sida ke diau di menua pesisir. Nya meh juluk besai di deka dikemujurka BN nyerumba taun 2020.

Diatu kami chakah gawa deka ngemansang bansa sereta ngangkatka bala nembiak rebak baru. Tanggungpengawa tu begunaka sukung ari komuniti, ke alai nembiak rebak baru patut begempung sereta nyempilka diri enggau perintah  Barisan Nasional, ku iya.

Ku Anyi, nengah pengerami makai lemai ke diatur nya mega ulih ngeringka kaul dalam SPDP ti pulaika pemaik ngagai BN.

Kemanahka agi kaul sereta sungkakka meh sukung ngagai BN, laban pekara nya deka mai pemaik ngagai semua rayat di Baram. Nya meh kebuah rambai jaku pengerami kitai malam tu "Moving Forward as One", ngambika kitai chakah agi ngulihka sukung, laban maya PRN13 tu tadi, BN semina teulihka 194 majoriti undi aja, pia ku Anyi ke baru ba penggal keterubah nyadi Kaban Parlimen Baram.

Berebak enggau nya, Anyi mega nerima 500 iti pom peminta nyadi kaban SPDP ari Ketuai Puteri SPDP, Josephine Duyuk Tuah.

Mayuh bengkah main bisi diatur kena ngerami malam nya baka ngajat, belagu karaoke lalu ke penudi endar iya nya Pekit Kumang Mantar Krismas 2013, ke alai Jacqueline Gau, 16 taun, ari Rumah Selat, Sg Pasir udah dipilih nyadi Kumang Mantar Krismas SPDP.

Ivony Lawai bulih lumur dua ditangkanka Sophia Tijan Philip, lumur tiga.

Perais sinu ati diberi ngagai Patricia Welma Nelson Munan enggau Nur Safikah Zainal.

Sama bisi ngulu pengerami nya, Sekreteri politik Kepala Menteri, Kijan Toybee, Chairman SPDP Pampang Marudi, Alexander Asing John Sadai, Chairlady SPDP Marudi ke mega Komiti Pengatur Pengerami, Theresa Gelang, Ketuai Nembiak SPDP, Robert Ayu, SAO Rose Edward Tarang, Ketuai Putera SPDP, Tonny Cheng enggau bala ketuai raban bansa ba kandang menua nya.

To enable your comment to be published, please refrain from vulgar language, insidious, seditious or slanderous remarks. This includes vulgar user names.

11 di saratok sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di saratok sarawak - Google Blog Search


Buaya Muntah Mayat Manusia <b>di Saratok</b>, <b>Sarawak</b> | Hot Cerita

Posted: 30 Nov 2013 06:40 PM PST

SARATOK: "Saya nampak gelombang besar sebelum muncul seekor buaya di permukaan air. Haiwan itu kemudian membuka mulut mengeluarkan sesuatu."

Itu kata Mani Mingai, 60, penduduk Rumah Panjang Empayak yang menyaksikan 'adegan' yang membawa kepada penemuan sebahagian anggota badan manusia dipercayai mayat Andrian Thomas, semalam, selepas lelaki itu dilaporkan hilang seminggu lalu.

Mayat mangsa berkeadaan mengerikan apabila hanya bahagian pinggul hingga paras tengkuk ditemui tidak jauh dari lokasi kejadian di Lubuk Emplaie, Roban, dekat sini. Sebelum itu seekor buaya sepanjang kira-kira 4.5 meter serta satu meter lebar dikatakan 'menyerah diri' sebaik dipujuk pawang buaya, Indet Sanabong, 46, kira-kira jam 9 pagi.

Menurut Mani, sehari sebelum upacara itu, penduduk rumah panjang memanggil Indet berikutan pelbagai usaha dilakukan untuk mencari Andrian menemui jalan buntu.

"Pada jam 5 petang (kelmarin) Indet bersama penduduk ke lokasi kejadian untuk upacara memujuk raja sungai dan upacara itu selesai pada jam 9 malam. "Ketika itu, bomoh terbabit menggunakan 'ngintik' (kail) yang dijampi dengan harapan buaya yang membaham Andrian datang menyerah diri.

buaya"Kira-kira jam 8.30 pagi tadi (semalam), saya bersama Indet sekali lagi ke lokasi kejadian sebelum dikejutkan gelombang besar disusuli kemunculan seekor buaya di permukaan air.

"Buaya itu kemudian membenamkan diri sebelum muncul sekali lagi. Ketika itu saya terhidu bau busuk sebelum reptilia itu membuka mulut dan mengeluarkan sesuatu," katanya.

Menurutnya, dia dan Indet kemudian menaiki perahu ke lokasi objek dikeluarkan dan terkejut apabila mendapati ia mayat manusia.

"Tidak syak lagi mayat itu adalah Andrian lalu kami segera memberitahu penduduk. Tapi, keadaan mayat amat mengerikan kerana sebahagian besar anggota sudah hilang, yang tinggal hanyalah bahagian pinggul ke paras tengkuk.

"Sebelum itu, buaya berkenaan beberapa kali muncul di permukaan air tidak jauh dari kedudukan kami berdua seolah-olah mahu memberitahu sesuatu," katanya yang kemudian menghubungi polis berhubung penemuan mayat berkenaan.

Dalam kejadian pada 22 November, kira-kira jam 3 petang itu, Andrian dilaporkan hilang selepas keluar memukat ikan di Lubuk Emplaie, Sungai Seblak.

Kehilangan bapa kepada seorang anak lelaki William, 3, hanya disedari bapanya, Thomas Mang, 56, ketika dalam perjalanan pulang ke rumah dari pekan Roban sebelum terserempak perahu miliknya yang masih diikat pada sebatang pokok di tebing sungai berkenaan.

Thomas kemudian menghampiri perahu terbabit, namun kelibat Andrian tidak kelihatan lalu mencari di sekitar lokasi itu.

Malangnya, usaha itu menemui kegagalan sebaliknya Thomas mengesyaki anak sulung daripada dua beradik itu dibaham buaya selepas menemui kesan tapak kaki buaya bersebelahan perahu.

Susulan itu, Thomas terus pulang ke rumah memaklumkan kejadian itu kepada penduduk rumah panjang, sebelum membuat laporan di Balai Polis Roban.

SUMBER : HarianMetro

11 di matu sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di matu sarawak - Google Blog Search


BLOG SARAWAK: 11 <b>di matu sarawak</b> - Google Blog Search

Posted: 31 Oct 2013 01:58 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SARAWAK: 11 <b>di matu sarawak</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Sep 2013 01:28 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Aidilfitri 2013 <b>di</b> kampung Muut, Sekaan Besar, <b>Matu</b>, <b>Sarawak</b>

Posted: 21 Aug 2013 08:29 PM PDT

Salam, tahun ini sambut aidilfitri di kampung nenek di matu. Selamat hari raya. :).

Sent from my Windows Phone

A photographer from Malaysia.
 

BLOG SARAWAK

Copyright 2010 All Rights Reserved