ads

Jumaat, 2 November 2012

11 di betong sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di betong sarawak - Google Blog Search


Skuad bawah 12 tahun <b>Betong</b> laungkan keyakinan | my <b>Sarawak</b> <b>...</b>

Posted: 22 Oct 2012 06:01 PM PDT

BETONG: Setelah menjuarai dua kejohanan peringkat negeri dengan pencapaian membanggakan, skuad bawah 12 tahun Betong yang menjuarai kejohanan bola sepak Anugerah Asrama Terbilang (ASAT) dan Juara Piala Yayasan Sarawak, sekali lagi tampil dengan barisan sama pada Karnival ASAT di Sarikei mulai 20 hingga 23 Oktober (hari ini).

Skuad pimpinan, Sharkawi Amek itu mengharapkan penampilan sebahagian pemain baharu dapat mengekalkan rekod cemerlang dan memberi cabaran kepada pasukan lawan pada temasya itu.

"Kita mahu mengekal kedudukan dan meneruskan perjuangan bagi mengharumkan nama pasukan Betong dengan kejayaan dan bersedia menghadapi tentangan daripada mana-mana pasukan," kata Sharkawi.

Gandingan pemain seluruh Bahagian Betong jelas mendapat formula dengan ramuan berbisa daripada jurulatih mereka, Syahrum Jais dan Faizal Harya menjadi bekalan untuk pasukan itu bertandang ke Sarikei dalam memburu kemenangan berganda.

"Selain menjuarai dua kejohanan besar yang lalu, skuad tersebut juga menjadi naib juara kejohanan bola sepak MSS di Betong, baru-baru ini.

"Latihan pusat yang dijalankan di Sekolah Kebangsaan (SK) Paku Central di sini selama seminggu juga dapat membantu dalam menerapkan pelbagai strategi kepada pemain-pemain untuk dimanfaatkan pada perlawanan nanti," katanya.

Sharkawi yang juga ketua kontinjen Bahagian Betong ke karnival terbabit melahirkan harapan untuk muncul juara keseluruhan permainan pada temasya itu nanti.

Category: Sarawak, Sukan

11 di kuching sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di kuching sarawak - Google Blog Search


BICARA PELABURAN: SEMINAR SAHAM <b>DI KUCHING</b>, <b>SARAWAK</b>

Posted: 26 Aug 2012 09:17 PM PDT


Seminar Saham Super Investor ini sesuai untuk ;

  • Anda yang baru hendak mula melabur saham dimana pengisian pengenalan akan dihuraikan,
  • Anda yang ingin tahu kaedah pelaburan IPO dan IPO di MITI yang menguntungkan
  • Anda yang ingin mempelajari sistem terkini urusniaga saham bagi menjana keuntungan juga
  • Anda yang selalu rugi di pasaran saham dimana kaedah mengelakkan kerugian juga akan dikongsikan serta banyak lagi.
Seminar ini juga bakal menghuraikan lebih terperinci ; 
  • Rahsia mendapatkan saham IPO Awam dan IPO di MITI.
  • Rahsia memilih saham menguntungkan dengan kaedah Fundamental
  • Rahsia memilih saham menguntungkan dengan kaedah Teknikal
  • Rahsia memilih saham menguntungkan dengan kaedah CSI
  • Rahsia memilih saham menguntungkan dengan kaedah MK Experience
  • Rahsia memilih saham menguntungkan dengan kaedah Networking
Pelaburan anda pasti berbaloi!
Ilmu yang anda dapat adalah dari 16 tahun pengalaman FY dalam pasaran saham dan ditambah pula dengan 5 tahun kelayakan Diploma Analisa Pelaburan serta Ijazah Analisa Pelaburan di University of Nebraska Lincoln di USA. Semua ini dikumpulkan untuk disampaikan dalam seminar Super Investor ini.
Apa lagi yang ditunggu? 
Untuk tahu lebih lanjut serta cara pendaftaran ; Layari -

Sokongan anda amat FY hargai.

11 di kanowit sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di kanowit sarawak - Google Blog Search


BUJANG SENANG BN: Panas!"! Anwar <b>di Kanowit Sarawak</b>

Posted: 01 Nov 2012 09:52 PM PDT

11 di sri aman sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di sri aman sarawak - Google Blog Search


Kopi O Kaw: Kebakaran <b>Di</b> Rancangan Perumahan Rakyat, <b>Sri Aman</b>,

Posted: 12 Oct 2012 03:18 PM PDT

Kira-kira jam 4.50 petang, siang tadi telah berlaku kebakaran di sebuah kawasan perumahan, di bandar Sri Aman, Sarawak. Dalam kejadian tersebut, sebuah rumah telah musnah sama sekali akibat litar pintas. Pasukan bomba dan penyelamat yang tiba setengah jam kemudian hanya dapat mengawal kebakaran dari merebak ke kediaman lain yang berdekatan. Kebakaran hanya dapat dipadamkan sepenuhnya kira-kira satu jam kemudian.

Menurut Encik Morshidi Mohamad, rumah separuh konkrit yang telah dihuni bersama keluarga selama lebih 32 tahun musnah sama sekali dalam masa satu jam. Beliau hanya dapat menyelamatkan keluarga beliau dengan pertolongan jiran-jiran berdekatan, tambahnya dengan rasa sebak. Kebakaran yang berlaku telah menyebabkan beliau dan keluarga berada dalam keadaan sehelai sepinggang. Harta benda termasuk dokumen-dokumen penting telah musnah sama sekali.

Rata-rata saksi di tempat kejadian, melemparkan nada kekesalan dengan sistem pili bomba yang tidak diselenggara. Keadaan tekan air yang terlalu rendah menyukar usaha pihak bomba dan penyelamat memadam kebakaran dengan lebih cepat. Mereka berpendapat sekiranya tidakan cepat pihak bomba dan penyelamat dibantu dengan keadaan tekanan air yang kuat, bahagian tingkat bawah dapat diselamatkan. 
Walau apa pun rungutan dan kekesalan yang kedengaran pihak bomba dan penyelamat telah bertindak pantas dengan mengawal api merebak ke dua buah rumah yang berdekatan. Syabas kepada pihak Jabatan Bomba dan Penyelamat dan Polis Diraja Malaysia, yang mengawal keadaan. 
Sesungguhnya, apa yang berlaku itu kehendak Allah jua dan ada hikmah di sebaliknya. Didoakan agar mangsa kebakaran dan keluarga sentiasa sabar dan cekal menghadapi cabaran dan dugaan dari Allah SWT. Amin.

11 di miri sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di miri sarawak - Google Blog Search


<b>Miri</b>, Bandaraya &#39;Rezeki&#39; <b>Di</b> Utara <b>Sarawak</b> – Perak Today

Posted: 10 Apr 2011 05:16 PM PDT

Miri, yang terletak di utara Sarawak, semakin menarik ramai anak tempatan dari luar bandar untuk mencari pekerjaan baru ekoran pesatnya perkembangan industri minyak dan gas yang menjadi pemangkin kepada pembangunan sekitar bandar raya itu.

Bandaraya Miri bermula dengan penemuan "The Grand Old Lady" iaitu gelaran bagi telaga minyak Miri yang terawal ("Oil Well No. 1″) pada 1910 di atas Canada Hill.

Selepas enam dekad beroperasi dan menghasilkan kira-kira 660,000 tong minyak, ia ditutup pada tahun 1972, seterusnya diisytiharkan sebagai sebuah monumen kebangsaan.

Pada 20 Mei 2004, kerajaan negeri Sarawak meluluskan permohonan menaik taraf bandar Miri menjadi bandar raya.

Selepas itu, Miri berubah wajah kepada lebih indah dan menarik dan menjadi tumpuan pengunjung terutama taman awam dan rekreasinya, antaranya Taman Bulatan Miri (taman tasik), Luak Bay Esplanade (taman pesisir pantai), Taman Selera (kawasan perkelahan) dan Taman Awam Miri (taman tema).

Yang terbaru dan paling terkenal sekarang ialah Miri City Fan, sebuah taman seluas 10.4 hektar di pusat bandar yang dianugerahkan sebagai taman bandaraya landskap terbaik di Malaysia pada tahun 2001.

Miri juga dikenali sebagai tumpuan beli-belah di kalangan rakyat Malaysia dan Brunei yang datang ke bandar raya itu setiap hujung minggu.

Antara pusat beli belah yang terkemuka ialah Bintang Plaza, Boulevard Shopping Complex, Imperial Shopping Mall, E-Mart, Miri Plaza, Miri Square dan Wisma Pelita Mall.

Hamid Zaidi, 37, pekerja dalam industri minyak berasal dari Kuching berkata bandar raya Miri menjadi tumpuan utama kepada belia-belia yang ingin mencari "rezeki" dalam bidang industri minyak dan gas.

Katanya hampir 50 peratus daripada penduduk di Miri terbabit secara langsung dalam industri tersebut dan ia merupakan antara faktor utama kepada penghijrahan penduduk dari luar ke Miri.

"Kalau di sini ramai yang kerja "offshore" tidak kiralah kerja dengan syarikat apa sekali pun… sama ada Shell Sarawak Berhad, ataupun Petronas, selain kerja dengan syarikat yang berkaitan dengan industri minyak dan gas," katanya yang sudah membeli sebuah rumah di Permyjaya.

James Munggu, 48, pekerja kilang kayu, berkata selain bekerja dalam sektor industri minyak dan gas, ada juga penduduk di Miri yang bekerja dalam industri perkayuan seperti di Kuala Baram.

"Taklah selumayan kerja minyak dan gas, namun cukup untuk kami hidup di bandaraya Miri dan untuk menambah pendapatan kami juga berniaga makanan di pasar malam di bandar raya Miri," katanya.

Ho Chua Hee, 46, peniaga makanan laut berkata bandar raya Miri kini semakin pesat membangun dan jumlah penduduk juga sudah bertambah ramai dengan bertambahnya jumlah perumahan dan kawasan bandar baru.

Ho berasal dari Sarikei berkata sejak 20 tahun berhijrah ke Miri, dia sudah berasa serasi tinggal di bandar raya yang boleh dikatakan lubok emas bagi mereka yang mahu menjalankan perniagaan.

"Di Miri, semuanya boleh.. kalau rajin jual khasnya makanan laut, kerana setiap hujung minggu memang ramai orang luar khasnya Brunei selain pekerja minyak dan gas singgah di Miri untuk berehat dan bercuti hujung minggu," katanya.

Menurut statistik Jabatan Tenaga Kerja, kira-kira 30,000 pekerja tempatan terbabit dalam industri minyak dan gas di Miri membabitkan kira-kira 300 majikan.

Sektor pertanian dan perikanan mempunyai sejumlah 18,000 pekerja tempatan membabitkan 700 majikan manakala 1,500 pekerja tempatan lagi dalam sektor perhotelan dan restoran melibatkan 137 majikan selain bekerja di sektor awam dan swasta yang lain.

Sebahagian besar kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Piasau berada dalam bandaraya Miri dengan kira-kira 16,600 pengundi manakala sebahagian lagi berada dalam kawasan DUN Pujut (22,577 pengundi) dan DUN Senadin (22,432 pengundi).

Presiden Parti Rakyat Bersatu Sarawak (SUPP) Tan Sri Dr George Chan Hong Nam akan mempertahankan kerusi Piasau yang disandang sejak empat penggal lalu. Pada pilihan raya negeri 2006 beliau mengalahkan Dr. Francis Ngu Hee Hieng daripada Parti Keadilan Rakyat dengan majoriti 3,918 undi.

Katanya status Miri yang diangkat menjadi bandar raya telah merancakkan aktiviti ekonomi di bandar tersebut yang menyediakan pelbagai peluang pekerjaan dan perniagaan.

"Kalau sayangkan Miri, sama-samalah memberi sokongan kepada kerajaan Barisan Nasional (BN) yang telah banyak membangunkan bandar ini selain menyediakan banyak peluang pekerjaan kepada rakyat," katanya.

– BERNAMA

11 di lundu sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di lundu sarawak - Google Blog Search


BLOG SARAWAK: 11 <b>di lundu sarawak</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Jul 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Cikgu Khas Yang Kenit: Cuti - cuti <b>di Lundu</b>, <b>Sarawak</b> (PPISMP <b>...</b>

Posted: 10 Jun 2012 06:20 PM PDT

Aslmualaikum .
Ae khabar harini ? Cikgu Kenit alhamdulillah chat walafiat . arini saya nak kongsi ckit ttg percutian kami sekelas di Lundu . haa . pernah pegi x ? Kalau yg dok sarawak tu mmg lah pnah kan ? :D ok . Kami g bercuti aritu 28 April 2012 . best giler .. :D . punyalah awal kami bangun .. pkul 6 pagi . sbb dorg ckap nak kena angkt barang kasi masuk dalam bas lagi . spanjang percutian ni saya handle sebagai AJK PERMAINAN . kalau xd permainan mmg boring lah kan . aritu mmg excited sgt kami sekelas nak p sana . sebab dalam otak kami hanya ' Berenang~berenang '. eleh. nak jadi itik lah tu . ha . kami bertolak dari kampus jam 8 . wait2, lupa pulak nak kasitau, tutor kami ada ikut sekali . nak tgok muka dia ? ni diaaaa .

nilah tutor kami . hensem x :)
ha ,nilah keadaan kami dalam bas . carilah yg mana satu saya . carilah ~
haaa . dh nampak sy ? hehehhe . cuba tengok . kami bdua pakai "BAJU PISANG"
ada lagi sorg yg pakai . die xmasuk dlm gambar . maaf ye .
korg tau x . masa kami turun dari hostel .semua org fokus ngn kami . tau x sbb apa ? hahha . sbb pakai baju kuning yg menyerlah sangat tu . hhaha . kat belakang ni ttulis "kami bangga jadi guru"..korg ade ? xkan.. =.=' . ha . cuba korg fokus2 kat bnda yg saya pgang tu . itulah teddy bear sy . saya bawak jugak sebab nak ajar die berenang . takut nanti sy rindu dia :D
masa dlm bas mmg lah bising sgt2 . lebih2 lagi dgan keadaan anak tutor yg nkal . eh, tutor bawak anak dia tau . nakal giler ., nasib baik dia xgggu sy . kalau x abis lah budak tu . ambik pelekat, lekat kat mulut dia. nasib baik anak murid papa ko yg sorg ni baik tau . hahha . pjalanan kmi ke Lundu ambik masa 1 jam  lebih . dkat nak 2 jam . pening la kpala saya dalam bas . 
apabila sampai, kami singgah dulu kat pekan Lundu . makan dulu .. pastu baru g waterfall Gunung Gading. mmg excited la sy sbb lama dah x p berenang .kalau pandai berenang xpelah . 
tengoklah muka bangga saya . time ni dah nak daki gunung nak g waterfall . hikhik .
penat oo naik gunung. tutor time tu ikut daki tapi dah sparuh jalan dia patah balik . xsemua klasmet sy join . sape yg nak berenang, mmg ikut la . tmasuk sy . :) . smpai je kat waterfall sy rasa mcm mau terjun dah . sbb airnye sejuk .. sy ape tggu lagi, bukak kasut, lpas beg pastu terjun . tapi g kat tmpat cetek je sbb xpandai berenang . hehehee . mmg la seronok sgt2 waktu tu . rase nak g lagi je .. 
balik dr waterfall kmi trus ke chalet . n then kmi rehattt.........
ptg tu kmi men bola tampar . dh pnat sgt bmain, kami p berenang kt tepi pantai tu . air laut punyalh masin . sampai air tu masuk lam mata mmg pedih sgt2 . saya berenng mcm org terer je . sampaikan kawan sy tya, "ko pandai berenang ke ctot" . a'aaa . pandailah sangat sbb ade bola . hahahaha ! n then malam tu pulak kami BBQ .. sedapny .. ! terima kasih pak wan (pmandu bas) sbb tlg kami .. selesai semua dorg ad buat unggun api . saya pulak mana join . dah bedengkur dalam bilik . macam lah penat sangat , BBQ pn xnak tlg . tlg makan je . hahaha a . esoknye pulak kami buat aktiviti lagi . iaitu carik gula batu dalam tepung n tiup belon sampai pecah . AMEKAU ! hahaha . saya kan Ajk permainan, so sy slamatlah . :D teheeee . abis r muke dorg . ngn wajah2 yg mcm zombi dh sy tengok . abis semua aktiviti kmi siapkan diri n balik .. :D . tapi , snggah ke Gua Angin dulu .. nasib kami xbaik aritu sbb tmpat tu masih d renovate .. hmm . btw, mmg best giler r . ye la . bsama ngn kengkawan tsayang . i LOVE u all PPISMP PKMP1 :)
balik ostel je sy terus baring n tido sampai besok paginye .. penat tawu ! T.T .. oklah . ni je cerita kembara kami . xbest pon . hahaha! hope u all enjoy mmbaca :) bye ! wasalam .

BLOG SARAWAK: 11 <b>di lundu sarawak</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Jul 2012 09:22 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Puaka Anglers Tribe: Berita Ringkas Dari <b>Lundu</b>, <b>Sarawak</b>

Posted: 13 Jun 2012 09:32 PM PDT

Rasanya seperti sudah beberapa purnama aku tidak menjejakkan kaki ke Lundu lantaran kesibukan kerja serta komitmen terhadap keluarga. Sesekali bila ada peluang pastinya aku tidak akan melepaskan peluang untuk mengunjungi daerah yang tercinta ini.

Ada banyak aktiviti yang boleh dilakukan disini. Memancing antara aktivi yang pastinya aku takkan lepaskan sekiranya berpeluang kembali kesini. Disini pilihan samada untuk memancing udang galah atau ikan terpulang kepada anda. Sebab ada banyak tempat yang tersedia untuk membolehkan kita (pemancing) untuk meredakan kegatalan tangan akibat menahan keinginan untuk memancing.

Oleh kerana aku lebih minat memancing ikan di muara sungai jadi kesitu la aku setiap kali aku berpeluang balik ke kampung..

Sebagai pemancing yang hanya mampu bergantung kepada lokasi tepian sungai faktor pasang surut amatlah dititikberatkan. Ini adalah kerana sekiranya leka atau lalai makanya pastinya pemancing akan terperangkap disesuatu lokasi kalau air dah memenuhi kawasan atau trek berjalan kaki. sekiranya air terlalu surut pula hanya ikan-ikan kecil sahaja yang tinggal di lokasi.

Lokasi yang aku kunjungi adalah lebih kepada tepian sungai aje memandangkan budget untuk menyewa bot takde.. lagi pun aku memancing di kampung ni trip last menet.... kalo da kelapangan terus terjah...
Suka juga untuk diingatkan bahawa faktor jalan atau trek licin juga harus diambil perhatian serius. Ini adalah kerana ianya mampu mendatangkan kecederaan kepada pemancing tepian sungai atau pun pantai seperti saya.
Amatlah tidak digalakkan kepada para pemancing untuk memancing dengan merendamkan kaki didalam air, menyelam mahupun berenang untuk menyelamatkan gewang kerana ini adalah kerana kawasan yang sering saya kunjungi juga dihuni oleh Sang Bedal lagi pun arus yang adakalanya agak kuat juga boleh mengundang bahaya. Oleh itu sekiranya gewang tersangkut atau apa jua kesnya biarkan sahaja gewang itu. Nyawa lebih penting bukan?
Kepelbagaian spesis ikan yang boleh dipancing di sekitar kawasan tepian sungai ataupun laut ini membuatkan aku seronok untuk memancing disini. Walaupun saiz nya bukanlah dari saiz yang boleh dibanggakan sangat tetapi dengan menggunakan set aksi ringan pastinya pertarungan akan lebih mencabar.

Untuk melakukan acara pancingan di kawasan berbatu amatlah digalakkan untuk menggunakan tali perambut yang agak kasar. Ini adalah kerana saya sendiri sudah banyak kali kejadian tali perambut terputus akibat bergeser dengan batuan yang tajam ditumbuhi teritip.

Saya sering menggunakan perambut 20 ke 30 paun. Adakalanya saya menggunakan sehingga 40-50 paun. Mungkin agak melampau bagi sesetengah individu akan tetapi ianya terpulang kepada kawasan permainan. Mana tahan kalau dalam masa beberapa minit sahaja 2-3 biji gewang lebur menjadi tukun akibat perambut putus digeser sang ikan ke batuan tajam. Tiada jenama yang boleh saya syorkan. Ianya terpulang kepada kemampuan dan citarasa masing-masing.

Saya seringkali menggunakan kekili bersaiz lingkungan 2000 dan joran dalam kekuatan 6-12 paun dan  adakalanya 8-17 paun untuk memancing disini. Penggunaan set yang lebih ringan pastinya lebih mengujakan akan tetapi secara peribadi saya tidak menggunakan set yang lebih ringan kerana harga set nya yang agak berat untuk saya memilikinya...  Cry

Biar apa pun janganlah ianya menghalang kita untuk menikmati kenikmatan hobi "hanyir" kita ini.

Untuk pemilihan gewang pula saya seringkali menggunakan gewang selaman cetek kerana kebanyakan tempat yang saya sering kunjungi hanyalah berkedalaman beberapa meter sahaja.

Warna gewang juga haruslah sesuai dengan warna diet ikan dan keadaan air dan cuaca pada ketika trip dilakukan. Jika kena pada saat dan ketikanya hasil pancingan boleh menjadi agak lumayan.

Oleh kerana itu saya agak sukar untuk menjawab apabila diajukan soalan tentang gewang killer di sesuatu tempat. Saya cuma boleh mengesyorkan profil dan warna sahaja. Yang lainnya terpulang kepada usaha dan kreativiti pemancing itu sendiri untuk mengaplikasi dan mengadaptasi teknik serta tips yang ada.
Antara hasil yang berjaya dipancing...

Sekiranya anda ada berpeluang untuk berkunjung di sekitar kawasan pantai di Lundu untuk berkelah atau apa jua tujuan jangan lupa set pancing anda. Mana lah tahu nasib menyebelahi anda...

Selamat memancing..

11 di saratok sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di saratok sarawak - Google Blog Search


Kedaifan Jalan Raya <b>di Saratok</b> | Aduan Rakyat Online

Posted: 17 Sep 2012 11:10 PM PDT

Saya merupakan seorang 'tuai rumah' di sebuah perkampungan yang terletak di daerah Saratok, dengan lebih terperinci saya memberitahu rumah panjang saya terletak di Engkudu Atas yang beralamat Tr. Lembang, Engkudu Atas, Sebetan 95400, Saratok, Sarawak.

Jalan raya berkeadaan berbatu-batu dan berdebu, tidak bertar seperti jalan raya biasa. Kesukaran penduduk saya melewati jalan raya ke rumah panjang untuk ke pekan yang terdekat meskipun rumah panjang kami telah berada di bawah naungan dua (2) orang pemimpin kerajaan, namun permasalahan ini tetap tidak diendahkan setelah banyak kali pihak kami membuat aduan kepada mereka.

Jalan raya yang daif ini telah memberikan kesukaran kepada penduduk kerana telah banyak mengakibatkan kerosakan kereta di samping debu jalan raya tersebut telah mencemarkan udara. Di sini terdapat sekolah rendah, justeru saya prihatin terhadap kesihatan budak-budak sekolah akibat daripada kedaifan jalan raya tersebut.

Diharapkan pihak yang prihatin dapat memberi perhatin terhadap permasalahan ini kerana jalan raya ini merupakan satu-satunya laluan kami untuk berulan-alik ke pekan dan rumah panjang.

Sekian, terima kasih.

By: Lembang ak Aji

PERINGATAN:  AduanRakyat.com.my tidak bertanggungjawab terhadap aduan yang diutarakan melalui laman web ini. Ia adalah aduan peribadi pengadu dan tidak semestinya menggambarkan pendirian AduanRakyat.com.my.

Aduan yang berkaitan:

11 di padawan sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di padawan sarawak - Google Blog Search


DAP dituduh melanggar undang-undang <b>di Padawan</b> dan Kuching <b>...</b>

Posted: 25 Jun 2012 10:22 PM PDT

Pemuda Parti Rakyat Bersatu Sarawak (SUPP) telah dilaporkan menuduh Parti Tindakan Demokratik (DAP) melanggar undang-undang Majlis Perbandaran Padawan (MPP) dan juga Majlis Bandaraya Kuching Selatan (MBKS), yang mana merupakan pihak berkuasa tempatan bagi kawasan Padawan dan Kuching Selatan.

Menurut Pemuda SUPP, DAP telah bertindak menggantung bendera dan kain rentang tanpa permit di kawasan-kawasan strategik di bawah jagaan MPP dan MBKS.

Laporan akhbar tempatan turut melaporkan bahawa DAP telah memasang kain rentang berkenaan di beberapa lokasi seperti berhampiran lampu isyarat Jalan Batu 7 (Kota Sentosa), berhampiran lampu isyarat Jalan Lapangan Terbang dan tempat letak kereta BDC.

[Sumber berita]

 

BLOG SARAWAK

Copyright 2010 All Rights Reserved