ads

Jumaat, 13 Julai 2012

11 di lundu sarawak - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

11 di lundu sarawak - Google Blog Search


Cikgu Khas Yang Kenit: Cuti - cuti <b>di Lundu</b>, <b>Sarawak</b> (PPISMP <b>...</b>

Posted: 10 Jun 2012 06:20 PM PDT

Aslmualaikum .
Ae khabar harini ? Cikgu Kenit alhamdulillah chat walafiat . arini saya nak kongsi ckit ttg percutian kami sekelas di Lundu . haa . pernah pegi x ? Kalau yg dok sarawak tu mmg lah pnah kan ? :D ok . Kami g bercuti aritu 28 April 2012 . best giler .. :D . punyalah awal kami bangun .. pkul 6 pagi . sbb dorg ckap nak kena angkt barang kasi masuk dalam bas lagi . spanjang percutian ni saya handle sebagai AJK PERMAINAN . kalau xd permainan mmg boring lah kan . aritu mmg excited sgt kami sekelas nak p sana . sebab dalam otak kami hanya ' Berenang~berenang '. eleh. nak jadi itik lah tu . ha . kami bertolak dari kampus jam 8 . wait2, lupa pulak nak kasitau, tutor kami ada ikut sekali . nak tgok muka dia ? ni diaaaa .

nilah tutor kami . hensem x :)
ha ,nilah keadaan kami dalam bas . carilah yg mana satu saya . carilah ~
haaa . dh nampak sy ? hehehhe . cuba tengok . kami bdua pakai "BAJU PISANG"
ada lagi sorg yg pakai . die xmasuk dlm gambar . maaf ye .
korg tau x . masa kami turun dari hostel .semua org fokus ngn kami . tau x sbb apa ? hahha . sbb pakai baju kuning yg menyerlah sangat tu . hhaha . kat belakang ni ttulis "kami bangga jadi guru"..korg ade ? xkan.. =.=' . ha . cuba korg fokus2 kat bnda yg saya pgang tu . itulah teddy bear sy . saya bawak jugak sebab nak ajar die berenang . takut nanti sy rindu dia :D
masa dlm bas mmg lah bising sgt2 . lebih2 lagi dgan keadaan anak tutor yg nkal . eh, tutor bawak anak dia tau . nakal giler ., nasib baik dia xgggu sy . kalau x abis lah budak tu . ambik pelekat, lekat kat mulut dia. nasib baik anak murid papa ko yg sorg ni baik tau . hahha . pjalanan kmi ke Lundu ambik masa 1 jam  lebih . dkat nak 2 jam . pening la kpala saya dalam bas . 
apabila sampai, kami singgah dulu kat pekan Lundu . makan dulu .. pastu baru g waterfall Gunung Gading. mmg excited la sy sbb lama dah x p berenang .kalau pandai berenang xpelah . 
tengoklah muka bangga saya . time ni dah nak daki gunung nak g waterfall . hikhik .
penat oo naik gunung. tutor time tu ikut daki tapi dah sparuh jalan dia patah balik . xsemua klasmet sy join . sape yg nak berenang, mmg ikut la . tmasuk sy . :) . smpai je kat waterfall sy rasa mcm mau terjun dah . sbb airnye sejuk .. sy ape tggu lagi, bukak kasut, lpas beg pastu terjun . tapi g kat tmpat cetek je sbb xpandai berenang . hehehee . mmg la seronok sgt2 waktu tu . rase nak g lagi je .. 
balik dr waterfall kmi trus ke chalet . n then kmi rehattt.........
ptg tu kmi men bola tampar . dh pnat sgt bmain, kami p berenang kt tepi pantai tu . air laut punyalh masin . sampai air tu masuk lam mata mmg pedih sgt2 . saya berenng mcm org terer je . sampaikan kawan sy tya, "ko pandai berenang ke ctot" . a'aaa . pandailah sangat sbb ade bola . hahahaha ! n then malam tu pulak kami BBQ .. sedapny .. ! terima kasih pak wan (pmandu bas) sbb tlg kami .. selesai semua dorg ad buat unggun api . saya pulak mana join . dah bedengkur dalam bilik . macam lah penat sangat , BBQ pn xnak tlg . tlg makan je . hahaha a . esoknye pulak kami buat aktiviti lagi . iaitu carik gula batu dalam tepung n tiup belon sampai pecah . AMEKAU ! hahaha . saya kan Ajk permainan, so sy slamatlah . :D teheeee . abis r muke dorg . ngn wajah2 yg mcm zombi dh sy tengok . abis semua aktiviti kmi siapkan diri n balik .. :D . tapi , snggah ke Gua Angin dulu .. nasib kami xbaik aritu sbb tmpat tu masih d renovate .. hmm . btw, mmg best giler r . ye la . bsama ngn kengkawan tsayang . i LOVE u all PPISMP PKMP1 :)
balik ostel je sy terus baring n tido sampai besok paginye .. penat tawu ! T.T .. oklah . ni je cerita kembara kami . xbest pon . hahaha! hope u all enjoy mmbaca :) bye ! wasalam .

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG SARAWAK

Copyright 2010 All Rights Reserved