ads

Ahad, 25 November 2012

11 di lawas sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di lawas sarawak - Google Blog Search


SERIUS : APA DAH BERLAKU <b>DI LAWAS</b>, <b>SARAWAK</b> - Kurakura.My

Posted: 27 Sep 2012 12:27 PM PDT

lawas
SERIUS : APA DAH BERLAKU DI LAWAS, SARAWAK ? | Kita sangat terkejut dengan kekecohan yang berlaku di Lawas, Sarawak.

Beberapa keping gambar yang diterima ini menunjukkan satu situasi yang tidak patut berlaku di negara kita yang tercinta.

Polis Diraja Malaysia (PDRM) layak diberi pujian kerana segera mengawal keadaan namun rasanya masih banyak yang perlu mereka lakukan bagi memastikan kejadian yang sama tidak berulang.

Kekecohan dikatakan bermula apabila seorang pemuda Edwin Singa Pelipus, 19, telah dibunuh dengan kejam mengunakan objek pemutar skru hingga menembusi salah satu lubang telinganya kemudian dilanggar dan dibunuh pada Sabtu lalu.

Difahamkan, kes bunuh ini ada kaitan dengan dadah.

Motif pembunuhan masih lagi dalam siasatan dan menurut beberapa sumber menyatakan pembunuh adalah lebih dari seorang dan 11 suspek kini ditahan pihak polis Lawas bagi membantu siasatan.

Kejadian ini merupakan kejadian pergaduhan paling serius berlaku di daerah Lawas setakat ini.
lawas 1
Sementara itu, Ahli Parlimen Lawas Datuk Henry Sum Agung mengingatkan penduduk di daerah Lawas termasuk anggota polis dan ketua masyarakat agar mengambil peranan masing-masing bagi memastikan tidak timbul insiden tegang berikutan kes pembunuhan kejam agar tidak lalai dengan tanggungjawab masing-masing untuk memastikan keamanan dan keselamatan terus terjamin di daerah Lawas.

Satu mesyuarat diadakan bersama ketua masyarakat Lawas bagi membincangkan aspek ketenteraman di daerah Lawas.
lawas 2
lawas 3
lawas 4

Sumber : mynewshub.my

11 di betong sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di betong sarawak - Google Blog Search


Am : Waktu Operasi Pusat Banjir <b>Di Sarawak</b> Dilanjut

Posted: 14 Nov 2012 12:44 AM PST

KUCHING, 14 Nov (Bernama) -- Pusat operasi banjir di Sarawak yang dibuka sejak dua minggu lepas akan dilanjut waktu operasinya sehingga tengah malam, kata Penolong Setiausaha Majlis Keselamatan Negara (MKN) Sarawak, Mejar Mohd Yusni Abu Bakar

11 di serian sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di serian sarawak - Google Blog Search


SINCERELY ME...: WELCOME HOME...KUCHING, <b>SARAWAK</b>

Posted: 22 Nov 2012 09:35 PM PST

Aku balik kampung lagi.......yahuuuuuuuu......Kalau dah balik setahun sekali tu, cuba korang bayangkan mcm mana perasaan aku.....Seronok giler weiiiiiii........:-D
Bertambah berganda2 lagi keseronokan aku bile berpeluang sambut birthday ke ehemmmm......ehemmmmm.......(shhhh.....rahsia.....hehehe) kat sana.....My precious date......101112......like3x.......
Aku balik kpg kali ni, banyak berjalan je.......jarang duduk rumah......memang best sgt2......Cuma rasa tak puas je sbb cuti cuma seminggu......huhuhu......nak buat camno, dah keje kan?......
So, enjoice my photos ya......:-)
Makan di Buntal Seafood Restaurant
My birthday's dinner with my dearest family

Mixed vege and sayur midin goreng belacan (sayur midin ni ada kat Sarawak je tau)

Seafood Soup....one of my favourite dish...

Inilah ambal.....my favourite...kira mcm siput sedut jgklah rasanya tapi rupa mcm buluh...

Jalan2 di Sarikin (kawasan sempadan Sarawak - Indonesia)
Kat sini banyak jual perabot dari rotan

 Cik abang ni sibuk carik topi batman....tapi tak jumpa2 jugak...kesiannnnnn.....
Barang hiasan rumah....window shopping je, tak beli pun....

My mom sibuk beli udang dan sotong kering...



Telekung cantik2 kat sini



Bekas kaca pun ada....cantik jugak

Ini lah mangga harum manis....

Tikar rotan....famous di Sarawak
Balik kampung (Kampung Pendam, Kota Semarahan)

Jalan2 menghirup angin petang....nyaman....

Berposing tepi parit....hehehe....
Pegi jalan2 lagi ke Serian, Sarawak
Sekarang kat Pasar Serian....kat sini banyak jual sayur yg segar2...

Bakul rotan buatan orang Serian....cantikkan?
Breakfast di Pasar Satok, Kuching
My favourite too.....Laksa Sarawak...

Laksa Sarawak dari dekat.....ada udang rebus, ayam rebus, tauge, daun ketumbar dan belacan......Sedap....uolls kena cuba bila berada di Sarawak......

11 di daro sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di daro sarawak - Google Blog Search


SK BAYANG <b>DARO SARAWAK</b>: Suasana <b>Di</b> Dewan Makan

Posted: 23 Sep 2012 03:11 AM PDT

SK Bayang terletak di Bahagian Mukah, Daro. Bandar terdekat ialah Bandar Sarikei dan pekan Belawai. Kawasan Pedalaman 2 yang tiada bekalan air dan elektrik. Penggunaan air hujan dan genset. Boleh di hubungi menggunakan pengangkutan air dengan menggunakan Bot Laju Maju Stalon dari Bandar Sarikei. Sebuah sekolah SKM A.Majoriti pelajar berbangsa Iban. Terletak di Tepi Sungai. Guru dan Staff sokongan seramai 19 orang. Kuaters yang tidak mencukupi dan perlu berkongsi. Pertanyaan lanjut boleh hubungi Cikgu Faizal - 019-8384492

11 di matu sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di matu sarawak - Google Blog Search


Kilang sagu <b>di Matu</b> Daro, <b>Sarawak</b>. Aku berke - 9W2LUD

Posted: 13 Oct 2010 08:45 AM PDT







Kilang sagu di Matu Daro, Sarawak.
Aku berkesematan singgah melawat kilang sagu di sebuah kampung di daerah Matu Daro, Sarawak semasa membuat 'site survey' untuk projek USP Fasa 3. Aku pergi ke sana dengan pegawai dari perpustakaan negeri Sarawak.
 

BLOG SARAWAK

Copyright 2010 All Rights Reserved