ads

Ahad, 27 Mei 2012

11 di lawas sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di lawas sarawak - Google Blog Search


FUUUYOOO... <b>LAWAS</b> DAN LIMBANG <b>SARAWAK</b>!

Posted: 27 May 2012 06:58 PM PDT

Kembali sekali lagi ye.. Tak lambat tak cepat update ok la tu ye... Kalau sebelum ini ku cerita apa yg ku buat sekitar Miri, Sarawak kali ini ayuh kita terbang ke Lawas dan Limbang..

Ini di Lapangan Terbang Miri.. 

Untuk ke Lawas, ku menaikin Twin Otter.. hohoh first time naik beb of course teruja dan menakutkan.. sebab apa menakutkan sebabnya...

betul-betul seat ku belakang pilot kot boleh nampaklah dia tekan punat n bercakap bagai..

Sah-sahlah tempat dia kecik kan dan tidak ada pramugara/pramugari..huhu

walaubagaimanapun ku tetap ceria (walaupun dalam hati dup dap dup dap) 

ini adalah 1 pengalaman menarik ok!

pandangan dari atas melintasi Brunei.. hoho

alahamdulilah sampai jua di Lapangan Terbang Lawas yang mengambil masa selama 45 minit

Inilah dia JPJ Lawas..

Di Lawas ku terjumpa seorang budak comel.. comel macam ku kan kan? haha

Oh ya di Lawas ku bermalam di Hotel Seri Malaysia hanya itu saja hotel yg "cantik" dan baru...

Udang-udang di sini segar dan sangat murah ok!

Opss! no no

Di Limbang pula ku menaiki ATR.. anda tau apakah itu ATR? ahaaa ini dia

Inilah dia ATR.. lebih besar dia macam Fire Fly.. ATR sangat selesa ok! Yang ini ada pramugara/pramugari.. hehe

Pemandangan dari udara

Sekitar Limbang..

Di Limbang ku bermalam di Purnama Hotel, hanya situ je hotel "5 star" haha.. sori tak banyak gambar di Limbang..huhu

Ini bukan telur pinang yang dari Johor tu tapi ini telur Sarawak.. Hanya itam tapi tak pahit macam agar-agar pun ada gak interesting ok!

Mee Kolok.. setiap tempat lain cara buatannya.. Yang paling terbaik ku pernah rasa adalah di Kuching..

Ini bukan teh ais.. ini adalah TC Special.. Mungkin orang KL panggil 3 layer kot tapi di Sarawak rasanya agak lain tau.. Gabungan teh, susu, gula merah..FUUUYOOO sedap! Boleh dikatakan setiap hari ku minum

Tahukah anda di Sarawak sudu dan garfu meka tidak balut dengan tisu tapi meka rendamkan dengan air panas.. Yes! itu sangat bagus ok baru kuman-kuman mati kan? hope di semenanjung dapat meniru perkara ini.. Baik untuk kebersihan dan kesihatan kita.. 

Update fb memang laju tapi update kat blog lambat sikit ngeeee...

SALAM FUUUYOOO~

bisik buzz: walupun penat tapi best~
" );

(function() {

var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript';    

nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js';    

var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling);

})();

11 di limbang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di limbang - Google Blog Search


FUUUYOOO... LAWAS DAN <b>LIMBANG</b> SARAWAK!

Posted: 27 May 2012 06:58 PM PDT

Kembali sekali lagi ye.. Tak lambat tak cepat update ok la tu ye... Kalau sebelum ini ku cerita apa yg ku buat sekitar Miri, Sarawak kali ini ayuh kita terbang ke Lawas dan Limbang..

Ini di Lapangan Terbang Miri.. 

Untuk ke Lawas, ku menaikin Twin Otter.. hohoh first time naik beb of course teruja dan menakutkan.. sebab apa menakutkan sebabnya...

betul-betul seat ku belakang pilot kot boleh nampaklah dia tekan punat n bercakap bagai..

Sah-sahlah tempat dia kecik kan dan tidak ada pramugara/pramugari..huhu

walaubagaimanapun ku tetap ceria (walaupun dalam hati dup dap dup dap) 

ini adalah 1 pengalaman menarik ok!

pandangan dari atas melintasi Brunei.. hoho

alahamdulilah sampai jua di Lapangan Terbang Lawas yang mengambil masa selama 45 minit

Inilah dia JPJ Lawas..

Di Lawas ku terjumpa seorang budak comel.. comel macam ku kan kan? haha

Oh ya di Lawas ku bermalam di Hotel Seri Malaysia hanya itu saja hotel yg "cantik" dan baru...

Udang-udang di sini segar dan sangat murah ok!

Opss! no no

Di Limbang pula ku menaiki ATR.. anda tau apakah itu ATR? ahaaa ini dia

Inilah dia ATR.. lebih besar dia macam Fire Fly.. ATR sangat selesa ok! Yang ini ada pramugara/pramugari.. hehe

Pemandangan dari udara

Sekitar Limbang..

Di Limbang ku bermalam di Purnama Hotel, hanya situ je hotel "5 star" haha.. sori tak banyak gambar di Limbang..huhu

Ini bukan telur pinang yang dari Johor tu tapi ini telur Sarawak.. Hanya itam tapi tak pahit macam agar-agar pun ada gak interesting ok!

Mee Kolok.. setiap tempat lain cara buatannya.. Yang paling terbaik ku pernah rasa adalah di Kuching..

Ini bukan teh ais.. ini adalah TC Special.. Mungkin orang KL panggil 3 layer kot tapi di Sarawak rasanya agak lain tau.. Gabungan teh, susu, gula merah..FUUUYOOO sedap! Boleh dikatakan setiap hari ku minum

Tahukah anda di Sarawak sudu dan garfu meka tidak balut dengan tisu tapi meka rendamkan dengan air panas.. Yes! itu sangat bagus ok baru kuman-kuman mati kan? hope di semenanjung dapat meniru perkara ini.. Baik untuk kebersihan dan kesihatan kita.. 

Update fb memang laju tapi update kat blog lambat sikit ngeeee...

SALAM FUUUYOOO~

bisik buzz: walupun penat tapi best~
" );

(function() {

var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript';    

nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js';    

var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling);

})();

11 di daro sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di daro sarawak - Google Blog Search


SK BAYANG <b>DARO SARAWAK</b>: Makan Malam <b>Di</b> Sea Food Court

Posted: 05 May 2012 12:00 AM PDT

Ratus ringgit juga makanan di situ..tapi sedappppp....
 

BLOG SARAWAK

Copyright 2010 All Rights Reserved