ads

Jumaat, 13 April 2012

11 di limbang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di limbang - Google Blog Search


Guru Maut Kemalangan <b>Di Limbang</b> | Kongsikan Dunia | Hidup Ada <b>...</b>

Posted: 12 Apr 2012 10:26 AM PDT


Dapatkan Berita dari Alziyadnews terus ke email anda. Sila klik link ini
Apa yang anda suka pasal internet? Jom VOTE...

Limbang, 11 April 2012 - Kemalangan melibatkan tiga buah kereta di Kampung Buluh Balui, Jalan Tedungan. Seorang guru lelaki Melayu, 27 tahun yang memandu Perodua Kancil maut manakala sahabatnya lelaki 32 tahun Melayu yang bersamanya cedera parah. Kedua-dua guru tersebut berasal dari Kelantan. Pemandu dan penumpang kenderaan Fortuna dan Camry tidak mengalami sebarang kecederaan.
Jenazah telah selamat dihantar ke pangkuan keluarga melalui penerbangan dari Miri ke Kuala Lumpur dan penerbangan ke Kelantan pada 12 April 2012. Manakala sahabatnya masih di hospital.






Kalau suka artikel ini sila tekan like kat bawah


kalau SUKA artikel ni jom la pakat klik-klik kat bawah ni. Share ngn kawan2...Jangan Lupa Komen Di bawah


Cabaran 1000 Follower... anda boleh tolong? Klik Sini

Categories

11 di kuching sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di kuching sarawak - Google Blog Search


Gambar Sekitar Pikom Pc Fair <b>di Kuching Sarawak</b> | PENGUMPUL <b>...</b>

Posted: 08 Apr 2012 03:07 AM PDT

Lokasi : BORNEO CONVENTION CENTRE KUCHING
Lokasi Pikom Pc Fair seterusnya di bahagian Sarawak adalah di Sibu pada 27 - 29 April 2012.
Jangan lepaskan peluang anda untuk menikmati promosi hebat ini!!!

11 di sri aman sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di sri aman sarawak - Google Blog Search


Jabu: Use tidal bore carnival to promote <b>Sri Aman</b> globally | Borneo <b>...</b>

Posted: 13 Apr 2012 01:28 AM PDT

SRI AMAN: The Sri Aman Tidal Bore Carnival, locally known as Pesta Benak, is a unique tourism product which can help boost Sri Aman as a famous tidal bore town not only nationwide but also globally, said Deputy Chief Minister Tan Sri Alfred Jabu.

He said the presence of international surfers proved that the Batang Lupar tidal bore could provide exciting adventure and experience to surfers as a fantastic extreme sport.

"I believe the Batang Lupar tidal bore is a tourism icon which has a very bright potential to be marketed worldwide, provided all quarters including the private sector and non-governmental organisations contribute positively including through active involvement," he said at the end of the three-day carnival here yesterday.

This year's carnival saw the participation of 10 surfers, comprising six international participants from France and England, three from Kuala Lumpur and one female surfer from Sri Aman.

The spectators who gathered by the river bank were also treated to thrills and spills from several experienced jet skiers riding their Waverunner jet skis on the Batang Lupar, besides racing with the benak waves.

As such, Jabu said, exciting events, including tidal bore surfing as well as regatta, food fair, culture and arts performances held to coincide with the natural phenomenon, would carve out a tourism niche.

He also called on the local community to grab the opportunity to generate income during such carnivals, adding: "Be smart in promoting and selling local products to the visitors to boost your socio-economic wellbeing."

All quarters should also work hand in hand to further promote the tourism industry in Sri Aman, in particular to realise the objectives of organising the Sri Aman Tidal Bore Carnival, he said.

Meanwhile, Tourism Deputy Minister Datuk Dr James Dawos urged academicians and universities to carry out scientific studies on the tidal bore phenomenon.

So far, he said, no detailed study on the phenomenon along the Batang Lupar had been carried out while written documents were insufficient to be used as reference for future generations.

Such efforts would enable the Batang Lupar tidal bore to be popularised among the world community, Dawos said.
Source: http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2012/4/9/sarawak/11071758&sec=sarawak

11 di lundu sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di lundu sarawak - Google Blog Search


Kursus <b>di Lundu</b>… « awgkhairul.net

Posted: 15 Jan 2012 04:38 AM PST

weekend tok tek aku spend hujung minggu aku di retreat training centre bersama-sama 39 org lagik rakan2 seopis ku…

IMG 0162

program duak setengah hari tok adalah memotivasikan kmk org menjadi lebih cemerlang dari apa kamek org kinek tok. nang pack ngan aktiviti lah. ada masok class & molah aktiviti luar juak.

lamak dah sik cerik rasa kuliah, kali tok lah salah satu rasa balit agik ke universiti eh. walaupun siklah semua nya mcm dalam kampus tapi aktiviti dipolah benar-benar kata urg dpt memberik ilham k aku utk jadi lebih bagus.

IMG 0266
maskot kmk org :)

IMG 0333
kursus sedang dijalankan :)

mun nak share pasal experience ya mmg sik pande abis lah. apa yg mengkagumkan aku juak adalah tempat nama retreat tok yang boleh kata baru juaklah.

difahamkan tempat tok baruk jak siap renovation, mun sapa-sapa biasa ke siar beach mmg tauk lah tempat tok sbb jalan masoknya ke dalam2 nun, sik sperti tempat lain yg amat mudah di lihat dari tepi jalan :)

tempat tok dimiliki mun ekot kat signboard nya lah SBEU, union sidak bank2. tempat nya resort+training centre so kira sesuai juaklah pakey riadah.

IMG 0165
lobby nya, luas & dioperasikan 100% oleh org tempatan :)

IMG 0221
Swimming pool pun ada…

IMG 0229

IMG 0319
Ada cafeteria juak disitok, jadi makan siklah sesusah ne…

IMG 0293
seaview juak kacak juak, tempat diam cun2 ngadap laut :)

letih memang letih tp dengan maklumat ngan ilham dimbak balit ya dah cukup utk meredakan keletihan tok..
BEST!

 

BLOG SARAWAK

Copyright 2010 All Rights Reserved