ads

Sabtu, 11 Ogos 2012

11 di kuching sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di kuching sarawak - Google Blog Search


MaT KeDaH » Boarding Pass terakhir dari <b>Kuching</b>, <b>Sarawak</b>.

Posted: 02 Aug 2012 11:33 PM PDT

2012
08.03

Nampaknya impian untuk bertukar ke Semenanjung telah menjadi kenyataan. InsyaAllah aku akan mula menjalankan tugas di tempat baru di Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin dan meninggalkan kenangan indah di Politeknik Kuching Sarawak. Usaha permohonan pertukaran yang aku buat sejak mendapat first posting tidak pernah terhenti. Rasanya hampir 7 kali aku memohon pertukaran dan kali ini usaha aku tidak sia-sia. Mungkin berkat doa dari EMAK, ISTERI dan semua rakan-rakan kot. Syukur Alhamdulillah.

Masih di ingatan aku 3 tahun setengah yg lalu aku datang ke Kuching dengan harapan untuk menjadi seorang pendidik dan ketika itu aku terpaksa meninggalkan isteri seorang diri di semenanjung.

Gambar yang diambil di Penang International Airport ketika saat mula-mula nak ke Sarawak meninggalkan isteri seorang diri. Aku nampak happy (tapi sebenarnya AKU SEDIH sebab masa tu aku tak tahu apa yg akan aku hadapi di Kuching.. Kesian isteriku dan alhamdulillah beliau cekal dan tabah..) Cerita kat sini 

He he he he, masa ni pi layan free show kat Gazebo Waterfornt, Kuching, Perasaan sedih keseorangan di Kuching pun boleh hilang kalau selalu macam ni..

Bila dah dok Kuching (seberang laut katakan), banyak benda juga aku dah explore:-

Akhir kata, banyaklah sudah tiket aku yang tidak akan digunakan.. Adakah Encik Tony Fernandez akan menerima semula tiket aku tu..

Dan juga selamat tinggal kepada awek-awek AirAsia flight AK6505 dan AK6506 yang kerap aku gunakan. Aku naiki laaaa… bukan guna depa.. guna kapal terbang jer tau.. Terima kasih kerana d\sudi bergambar.. he he he he

Tak lupa juga kepada rakan-rakan pensyarah, staf-staf sokongan, ketua-ketua unit dan ketua jabatan dan tak lupa kepada bekas Pengarah dan Pengarah Politeknik Kuching Sarawak.. Saya nak ucapkan selamat MAJU JAYA kepada PKS dan MOHON MAAF dari SAYA sekiranya ada…

Anda mungkin berminat post ini juga:

Terima Kasih Adiharriman!!!!

Saham Felda Global Venture (FGV) melonjak 19% pada hari pertama penyenaraian

11 di betong sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di betong sarawak - Google Blog Search


IZZ HUZNIE IDRAQIE: SMK BELADIN,PUSA <b>BETONG SARAWAK</b>

Posted: 04 Aug 2012 03:56 PM PDT

23 may, mula mendaftarkan diri di Pearl Hotel, KL semua guru guru baharu berkumpul 2day1nite, diberi taklimat dan pembahagian daerah di sarawak
24 may, having breakfast before fly to KCH
thanks to abg nash my officer masa keje mas dulu sbb dia lepas bagasi saya seberat 38.5kg
 all my friends, we heading to gate for tkeoff

 meet my love bro arixx..he will b at smk(Agama)igan, Mukah area
 we r stayed 1nite at bhg teknologi pendidikan,kota samarahan before continue our journey to BETONG area ,25 may 2012
journey dari kota samarahan,kuching to BEtong mengambil masa selama 5jam untuk sampai.
kuching-samarahan-serian-sri aman-betong-pusa-beladin
byk daerah daerah kecil kami melepasi untuk nak smpai
 kc..shinobi..adik stopa..soiee lupe nama. we r same area tp lain lain skolah
 suprised!!!! to reach my schoolkena menyeberangi sungai. sungai ni batang saribas.kena naik ferry
 sungai yerrrk..bukan laut.hati hati ada crocodile

 25may 2012,  alhamdulillah, ptg kami selamat sampai ke destinasi.kami seramai 11org ditempatkan di SMK Beladin,Pusa Betong


SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN BELADIN,PUSA,
demi mendidik anak bangsa
pegawai perkhidmatan pendidikan siswazah
alhamdulillah sudah tiga bulan di bumi kenyalang dan dapt menyesuaikan diri disini
banyak cabaran dan dugaan di tempat baharu ini
terima kasih kepada lovely keluarga yang byk memberi kekuatan dan semngat disini 
kawan kawan seperjuangan 
..................................................
 

BLOG SARAWAK

Copyright 2010 All Rights Reserved