ads

Khamis, 31 Oktober 2013

11 di kuching sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di kuching sarawak - Google Blog Search


Blog Poyographer: INSTAGRAM: Jalan-Jalan <b>di Kuching</b>, <b>Sarawak</b>

Posted: 10 Sep 2013 12:31 AM PDT

Assalamualaikum kaki sekodeng kaki melungak kaki busy body ehekk.. Jangan marah gurau jer. Tetiba hari ni nak kecek standard BM plak. Maafkan saya di atas entry-entry bahasa in-ter-na-sio-nal iaitu bahasa Jerman darul Kenyalang baru-baru ini ehekk.. Semua gambar-gambar adalah 'petikan' dari koleksi instagram saya. Gambar adalah dirakam menggunakan iPhone 4. Entry ini ditujukan kepada mereka-mereka yang belum pernah menjejakkan kaki ke Kuching, Sarawak. Ceritanya simple, kami beli tiket on the spot, and then terus gi Kuching tanpa ada sebarang perancangan. Pergi naik MAS, balik naik Malindo Air. Saya dah tawar hati dengan Air Asia. Malindo, uols  memang best!
Sapa yang selalu mengikuti perkembangan Instagram saya yang upload gambar selaju 150km/j 24/7 pasti akan tau kegilaan saya. Mi kolok! Yezzaaaa! Sampai-sampai airport jam 12.30 tengah malam buta kitaorang terus pergi ke gerai-gerai makan yang terletak di Jalan Astana. Apalagi kalau bukan mi kolok! Orang Sarawak kata "nang nyaman sia" (memang sedap kat situ). Selepas melampiaskan nafsu perut, kami bertolak dan bermalam di rumah kawan iaitu rumah sahabat blogger terkenal dan pemos-amos Su Ijam (macamkenal.blogspot.com) dan juga rakan-rakan zaman ITM Semariang dahulu.
Keesokan harinya, memandangkan kebetulan musim hujan, maka kami disekolahkan dengan lawatan ala-ala pra-sekolah dengan melawat Muzium Sarawak dan Muzium Kucing di Petra Jaya. Bagi saya, pihak Muzium perlu mempertingkatkan lagi kualiti bahan pameran serta cara persembahan pameran. Dipendekkan cerita, pihak Muzium sendiri pernah mengutarakan isu ini kepada menteri yang berkenaan tetapi akibat kekangan kos, idea muzium untuk menjadikan muzium-muzium utama seluruh Malaysia seperti ala-ala Muzium di Taiwan dan Korea terpaksa ditangguhkan. InsyaAllah suatu hari nanti, muzium negara kita akan canggih-manggih.. Tungguuuu...
Kalau berkunjung ke Kuching, berikut adalah beberapa tempat menarik yang perlu korang lawati.
1. Kampung Budaya Sarawak - Ada rumah-rumah pelbagai kaum dan pertunjukkan kebudayaan Sarawak. (30-40 minit dari pusat bandar)
2. Damai Sentral - Kawasan riadah pantai yang cantik dan bersih dengan kemudahan ala-ala R&R gitu. (sebelah Kampung Budaya sahaja)
3. Muzium Kucing - Patung-patung, artifak dan gambar-gambar kucing dari seluruh dunia dan bangunan Dewan Bandaraya Kuching Utara yang tersergam indah di atas bukit di Semariang, Petra Jaya (20 minit dari pusat bandar)
dan banyak lagi tempat-tempat yang menarik di Kuching korang boleh tambah sendiri ehekk..
Di Kuching juga terdapat tempat-tempat menarik untuk menikmati makanan Sarawak. Menjejakkan kaki di Kuching tak sah kalau tak makan mi kolok atau mi sapi. Antara mi kolok yang terkenal ialah Mi Kolok Haji Salleh di Restoran Sepinang Sari di Jalan Satok, Kuching. Mi jawa special di Cafe Syn Wah Hui yang terletak bersebelahan Hotel Harbour View  di Tebingan Kuching. Jangan salah sangka, adalah pemandangan biasa sesetengah cafe-cafe kaum cina menyediakan stall makanan halal yang diusahakan oleh orang Melayu. Mi Jawa special tadi antara Mi Jawa yang legend di Kuching. Mi Belacan di Ida's Corner di Kampung No.5, pelbagai makanan Sarawak seperti sayur midin, manok pansuh, bubur pedas di Barok, Kampung Gersik (berdekatan dengan Kek Lapis Dayang Salhah / Mira Kek House) dan medan selera terbesar di Kuching iaitu di Kubah Ria.
Jika korang ada masa, cuba berkunjung pula ke bandar Serian mandi-manda di Air Terjun Ranchan, lebih kurang 40 minit perjalanan dari Kuching atau 40 minit - 1 jam ke Lundu untuk ke Pantai Siar atau air terjunnya. Dari Lundu boleh pula singgah di Sematan, pekan kecil penghujung negeri Sarawak (kalau dalam peta, yang belah hujung ekor peta negeri Sarawak). 
Kesimpulan: Bercuti-cuti ke Kuching, Sarawak bolehlah dikatakan sangat menarik jikalau anda adalah seorang yang cintakan alam semulajadi dan kaki gambar. Jika korang berminat untuk mendapatkan perkhidmatan kereta sewa yang berpatutan dari harga pasaran, bolehlah menghubungi sahabat-sahabat saya melalui telefon atau Whatsapp iaitu Max (atau encik Habibi) 019-8669971 atau Dedek (encik Khalik Faizal) 014-8763717. Nak diskaun? Sebut saja nama encik Onggon aka "Kayrol Sarawak" kikikiki...






Awas! Video ini mengandungi unsur-unsur18sx ehekk..

















11 di sri aman sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di sri aman sarawak - Google Blog Search


<b>Simanggang</b> Supporter enda tinggal ari nyukung Tim <b>Sarawak</b> <b>...</b>

Posted: 26 Oct 2013 09:31 AM PDT

Posted on October 27, 2013, Sunday

SRI AMAN: Urung 200 iku penyukung tim main bol Sarawak ke ngelarka diri 'Simanggang Supporter' deka begulai enggau beribu iku penyukung bukai ngisi Stadium Nengeri Sarawak, meri sukung ngagai tim Sarawak 'Ngap Sayot' ngelaban Pahang malam tu (demalam).

Tukang pengerembai berita Simanggang Supporter, Kamisita Wasli madahka, taja pan pekit nya semina baru naka semi- final main ti kedua Mangkuk Malaysia, bisi dipancharka terus nengah televisyen, tang sida tetap deka berami begulai enggau urung 20,000 iku penyukung bukai meri sukung ari segi peransang ngagai tim ari menua tu.

"Penatai kami begulai enggau urung 20,000 iku penyukung di Stadium Nengeri nyaup meri sukung sereta peransang ngagai tim ari menua tu ngambika sida ulih menang sereta nyingkang ngagai final ila.

"Kami mega arap endar ati, tim ari menua tu ulih masuk final sereta mai pulai Mangkuk Malaysia ke nengeri kitai tu," ku iya bejaku ba aum media sebedau ngelepaska Konvoi Supporter Simanggang, ke bekejang ngena 20 buah kerita di Taman Panorama Bena, Sri Aman tumu pagi kemari.

Ku iya baru, taja pan agi mayuh penyukung ke enda ulih enggau ketegal enda ampit tikit, tang sida ulih meda main nya ba televisyen di rumah.

Laban ke agi mayuh penyukung ti enda ulih ngagai Stadium Nengeri, sekeda ijinsi baka Komuniti Nembiak Sri Aman begempung enggau Gerempung Main Bol Bagi Menua Sri Aman, opis Residen Bagi Menua Sri Aman sereta Simanggang Benak Riders Club (SBRC) udah nyendiaka kain layar besai ba Tebing Sungai Batang Lupar, ngambika main nya ulih diped bebala mayuh, ku iya.

To enable your comment to be published, please refrain from vulgar language, insidious, seditious or slanderous remarks. This includes vulgar user names.

11 di miri sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di miri sarawak - Google Blog Search


JALAN JALAN <b>DI MIRI SARAWAK</b> - EZAN IDMA - Blogger

Posted: 25 Oct 2013 08:07 PM PDT

siapa nak baca part 1 & 2 tekan link bawah ni.
Hari last kitorang gerak ke Miri. Daripada gua niah dalam dua jam je kot. Miri bandar dia cantik dan banyak jugak tempat menarik. 
so sampai sana je terus check in hotel. Hotel ni aku search kat internet. Review pon ok so, aku pon book awal awal. Nama Hotel ni Dragon Inn. Terletak dekat je dengan bandar Miri. Harga dia aku tak berapa ingat. Tapi aku ambik 2 bilik untuk 4 orang dalam 200+ sekali deposit. 
So puas hati bilik dia. Then mula mula sekali kami pergi Canada Hill. Mula mula aku ingat apa mende la canada hill ni, rupanya dekat sini boleh tengok view bandar miri. 
View gambar kitorang dari atas Canada Hill tu. Disebabkan kami pergi waktu siang, so view dia takde la berlampu bagai. 
Then dekat sebelah Canada Hill ni terletaknya The Grand Old Lady. Telaga Minyak Pertama kat Miri. Juga merupakan tempat proses minyak yg bersejarah di Sarawak. Apa lagi kami pon bergambar la. hahaha
Dan dihadapan Grand Old Lady ni, ada Muzium Petroleum, tapi disebabkan kami datang hari Ahad, Muzium ni tutup. so Bergambar kat depan pon jadi la.
Lepas tu kitorang bergerak pulak ke Taman Buaya Miri. Yang ni aku rasa paling best kat Miri. Maybe sebab aku memang suka tengok binatang ni. Buaya berlambak lambak kat sini ok! Kira ni tempat Penginapan buaya buaya sedunia agaknye.  Nama je Taman Buaya Miri, tapi banyak gila binatang lain menghuni kat situ. 
kalau nak bagi makan buaya satu kupon RM10, dapat la 4 ketul potongan ayam.
Nampak tak kitorang berusaha nak pancing dia bagi makan. seronok gila weh bagi dia makan. Sebab dia tarik kayu pancing tu sekali sampai jatuh terus dalam kolam. wkakaka. Bengkek je abang yang jaga tu kayu pancing dia masuk dalam kolam :p
Selain tu, Kat miri ni dia punye trademark Kuda Laut, jadi kami pergi Pantai Marina Bay bergambar gambar sambil melompat lompat. Sangat Cantik tempat ni, tapi aku tengok mcm dah terbengkalai dah dia punye resort ke apa tah kat situ. Maybe tak dapat sambutan kot?
Dan malam tu acara banyak dihabiskan kat Bandar Miri je, jalan jalan lepak minum. Dekat dengan hotel kitorang stay tu, ada kedai makan Nasi lelapan. Aku tak ingat pulak nama kedainyeeeeeeeee. Biasa la aku kalau dah jumpe makanan, lantakla kedai tu nama apa pon yedak. hahahaa, orang ramai gila. Memang best la nasi Lelapan dia, ayam pon beso beso. Harga sepinggan dalam 12-15 kot. 
Nah gambar bagi korang terliur sikit. 

So far aku rasa macam nasi ayam penyet.  tapi sambal dia la yang menentukan kesedapan seketul lelapan tersebut. OhmyBM!
Disebabkan malam tu kami lepak lepak je dekat hotel , tetiba perut rasa lapar nak makan mcd. aku call la nak delivery, rupanya Mcd cuma buat penghantaran kat Kuching sahaja! tempat lain kat sarawak memang tak hantar,  Nak makan sila pergi sendiri, So malam tu kami pon guna la waze cari Mcd berdekatan dekat Hotel tu, dekat je tak sampai 5 min pon.
Esok nya pulak sebelum balik, flight pukul 7 pm tapi delayed pukul 9, kitorang pon menjalankan acara shopping cenderahati kraftangan dan Kek Lapis untuk orang orang semenanjung.
Nak cari tempat Handicraft kat miri ni aku rasa ada kat sini je kot. Tempat lain macam susah je
Disebabkan aku tekun carik souvenir jadi takde nak snap gambor pon, maka korang klik la link ni untuk tengok apa yang ada kat Miri Handicraft Centre ni LINK
Setelah pusing satu miri cari Kek Lapis yang sedap dan harga berbaloi, kami terjumpa satu kedai kek lapis ni tepi jalan je, Nama dia Embun Citra Kek Lapis, Kedai dia tepi sungai je, so agak agak nak terjun lepas makan kek tu ikut enkorang la, kakakaa, 
Kalau perisa biasa RM18. Tapi kalau ada coklat and special sikit dalam RM25. Aku nak cadbury tapi dah habis, jadi ambil je la kitkat. sedap jugakk
Ok lah itu sahaja la cerita pasal trip aku pergi Sarawak. Pengalaman yang power dengan kawan kawan haruslah jadik kenangan paling indah ye dak. so tahun depan ke mana pulak? 

11 di saratok sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di saratok sarawak - Google Blog Search


Penanggul suntuk ai <b>di Saratok</b> deka diputar - The Borneo Post Online

Posted: 19 Aug 2013 04:04 PM PDT

by Samuel Aubrey. Posted on August 20, 2013, Tuesday

MUTAR PENANGGUL: Mawan (tiga ari kiba) nyadi chairman maya aum begulai enggau ketuai raban bansa sereta ijinsi ti bekaul.

KUCHING: Penusah suntuk ai beresi di Saratok disadang ulih putar enda lama agi pengudah pengawa ngemanah tiga pam ti rusak di Palan Pemeresi Ai di Nanga Lichuk, dipejalai.

Ba sebengkah randau ti diatur ba opis pelilih mit Saratok Hari Minggu tu tadi, raban ketuai  dipadah, kontrektor udah mujur ngemanah dua iti pam lalu pam ke siti agi disadang ulih digaga manah lemai kemari.

Opis Kereja Raya (JKR) mega madahka penusah majak nambah pengudah gaya hari ti majak angat lalu ngarapka bisi ujan nyadi dalam kandang dua tiga hari tu ngambika penyampau tekat ai pulai baka selama.

Ba randau nya mega, raban ketuai dipadah dia atur bekal ai di kandang menua nya deka majak manah enti sebuah agi palan pemeresi ai di Kaki Wong tembu dalam timpuh lima bulan tu.

Kaban Parlimen Saratok Tan Sri William Mawan, Residen Betong Datu Romie Sigan Daniel sereta Pemesai Pelilih Saratok Abdul Hafiz Kipli bela datai ngulu randau nya.

Mawan ke mega Menteri Pemansang Rama minta ampun ngagai rayat ke kena bungkur penusah suntuk bekal ai beresi nya ke alai iya madah penanggul nya endang mar diputar ketegal JKR semina bisi tiga buah lori tangki ai.

"Ketegal kitai semina bisi tiga buah lori tangki ai, kandang endur ti amat begunaka ai baka sepital endang dikemeratka dulu. Aku mega udah ngansak JKR nyendia mayuh agi tangki ai 1Malaysia ungkup semua ti kena bungkur penusah," ku Mawan.

Urung 10,000 iku rayat Saratok nyengkaum sekeda di Kabong dituntung penusah suntuk bekal ai pengudah palan pemeresi ai di Nanga Lichuk napi penanggul nitihka riput media.

Penusah nya ngujungka rayat beambika ai ari sungai ke alai bisi mega sekeda bebelika ai butul mineral ngambika tau dikena nyumai.

Sekeda madahka penusah ke ditapi serak tu iya nya ke pemadu pedis kala disai ngelamatu.

Palan Pemersi Ai di Nanga Lichuk dibuka ba tengan taun 70-an lalu mekal ai ngagai pasar Saratok sereta sekeda genturung pendiau di Kalaka enggau Roban.

To enable your comment to be published, please refrain from vulgar language, insidious, seditious or slanderous remarks. This includes vulgar user names.

11 di lubok antu sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di lubok antu sarawak - Google Blog Search


BLOG SARAWAK: 11 <b>di lubok antu sarawak</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Aug 2013 07:26 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SARAWAK: 11 <b>di lubok antu sarawak</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jun 2013 07:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SARAWAK: 11 <b>di lubok antu sarawak</b> - Google Blog Search

Posted: 11 May 2013 07:07 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SARAWAK: 11 <b>di lubok antu sarawak</b> - Google Blog Search

Posted: 06 May 2013 07:01 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SARAWAK: 11 <b>di lubok antu sarawak</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Apr 2013 07:01 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SARAWAK: 11 <b>di lubok antu sarawak</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Mar 2013 07:29 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

SWP bedau netapka Larry bediri ba <b>Lubok Antu</b> – BorneoPost <b>...</b>

Posted: 26 Jan 2013 01:41 PM PST

by Chris Bishop. Posted on January 27, 2013, Sunday

Komiti pengawa bepilih parti betuaika George Lagong deka bejalaika pansik dulu

BEDAU TEMU: Larry (duduk tiga ari kiba) meri penerang ngagai pemberita tembu aum renggat tinggi SWP kemari.

KUCHING: Sarawak Worker Party (SWP) bedau netapka pemutus sekalika presiden Larry Sng deka bediri di sitak parlimen Lubok Antu ba pengawa bepilih besai ke-13 (PRU13).

Ku Larry, komiti pengawa bepilih SWP ti betuaika sapit presiden George Lagong deka bejalaika pansik dulu di Lubok Antu.

"Aku ngelempaika tanggungpengawa nya ngagai komiti pengawa bepilih SWP. Komiti tu deka ngadu pansik lalu meri buah runding ngagai aku.

"SWP deka netap sereta mansutka pemutus nya ba pengujung bulan Februari tu tauka pun bulan Mac. Tu nyengkaum lima agi lis chalun bukai ba lima sitak parlimen ke dipegai Parti Rayat Sarawak (PRS)," ku iya.

Kitai (SWP) mengkang enggau pemutus deka nganjung chalun ba enam sitak parlimen nya, tandu iya.

Iya mansutka jaku tu ba siti aum pengarang berita sepengudah ngulu aum ketuai renggat tinggi SWP ti diatur di indu opis parti nya ditu, kemari.

Lebuh ditanya sekalika iya rawan sepegudah ninga peneka rayat Lubok Antu ti semina deka nyukung peranak Lubok Antu enggau bansa Iban ngarika rayat di parlimen nya, Larry madah iya enggai nyimpul panjai lalu ngelempaika ngagai rayat netapka runding.

"Semua orang ngembuan hak mansutka penemu, aku pan bisi hak ba senentang pekara nya, taja pia aku ngelempaika ngagai rayat Lubok Antu ngaga pemutus," ku iya.

Iya mega madah rintai nama chalun SWP dipansutka tumu ngambika ulih meri awak ngagai parti bekimpin.

Ba kaul bukai, Larry madah SWP semampai nukangka pintu ngagai ketuai sereta raban Parti Kebangsaan Sarawak (SNAP) ke suba masuk parti nya.

Iya mega nyangkal dawa ti madah SWP ngembuan kaul dalam pengawa naburka berita di Radio Kenyalang (RK) ke alai riput polis udah digaga seraban orang nembiak ari parti PRS bedau lama tu tadi.

"Enti amat riput polis udah digaga, kitai patut meri awak ngagai polis bejalaika pansik sekalika pekara nya salah tauka enda.

"Radio Free Sarawak (RFS) ke sebaka enggau RK udah lama ditabur lalu nadai kala diukum, reti nya pengawa naburka RK mega enda salah," ku iya.

To enable your comment to be published, please refrain from vulgar language, insidious, seditious or slanderous remarks. This includes vulgar user names.

11 di matu sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di matu sarawak - Google Blog Search


BLOG SARAWAK: 11 <b>di matu sarawak</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Sep 2013 01:28 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Aidilfitri 2013 <b>di</b> kampung Muut, Sekaan Besar, <b>Matu</b>, <b>Sarawak</b>

Posted: 21 Aug 2013 08:29 PM PDT

Salam, tahun ini sambut aidilfitri di kampung nenek di matu. Selamat hari raya. :).

Sent from my Windows Phone

A photographer from Malaysia.

di negeri sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri sarawak - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Perkhidmatan Awam <b>Negeri Sarawak</b> Oktober <b>...</b>

Posted: 09 Oct 2013 02:27 AM PDT


Jawatan Kosong di Perkhidmatan Awam Negeri Sarawak Oktober 2013 Terkini :

  • Pekerja Awam Khas (Operator Pam)
  • Juruteknik (Awam)
  • Pembantu Pertanian
  • Pegawai Khidmat Pelanggan
  • Pekerja Awam (Penarik Rantai)
  • Penolong Pegawai Penilaian
  • Penolong Pegawai Penguatkuasa
  • Pemandu Kenderaan Bermotor
  • Pembantu Am Rendah
  • Pekerja Awam Khas (Operator Enjin)
  • Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi)
  • Pekerja Awam Khas (Operator Loji)
Tags : jawatan kosong score sarawak 2013khidmat pelangan di sarawakjawatan kosong company sarawak oktober 2013JAWATAN KOSONG OCTOBER 2013 SARAWAKjawatan kosong terkini di sarawaksarawak 13 oktober 2013jawatan kosong terkini lembaga getah sarawakjawatan kosong suruhanjaya perkhidmatan awam negeri sarawak oktoberjawatan kosong penolong pegawai jabatan pertanian oct 2013 sarawakjawatan kosong kerajaan negeri sarawak oktober 2013sarawak oktober 2013
Jawatan Kosong di Perkhidmatan Awam Negeri Sarawak Oktober 2013

Rabu, 30 Oktober 2013

11 di bau sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di bau sarawak - Google Blog Search


<b>Bau</b> deka nyadi sebengkah palan pengumbai temuai – BorneoPost <b>...</b>

Posted: 26 Oct 2013 09:32 AM PDT

by Chris Bishop. Posted on October 27, 2013, Sunday

DIPENYADI: Nansian ngempat riben lalu ngelepas gelembung kelai bejadi Pesta Jong Regatta 2013 di Tasik Biru, Bau kemari.

Bandar Bau ke tebilang dulu menya dikumbai Bandar Emas deka didirika genturung Hakka enggau muzium lumbung emas

BAU: Atur ngangkatka pelilih Bau nyadi palan dagang temuai bepelasarka main asal ke tebilang di menua tu deka chakah agi dipejalai, ku Kaban Kunsil Nengeri Tasik Biru Datuk Peter Nansian.

Iya ke mega Menteri Muda Tanggung Pengawa Raban Bansa madah juluk nya deka mudah dijapai ketegal Bau ngembuan mayuh macham pengerami bansa asal ti ngarika tiap pupu bansa.

"Pemayuh atur pengerami ti ngarika tiap pupu bansa deka meri pangka ti besai ba industri dagang temuai lalu enti ditusun enggau manah, Bau deka nyadi sebengkah palan dagang temuai main asal ti tebilang.

"Di Bau, kitai bisi Gawai Festival ti diintu ninting taun di palan REDEEM. Chap Goh Mei ke nyadi sebengkah pengerami bansa China mega diintu besai ditu.

"Kelimpah ari nya, Gua Angin enggau Gua Pari Pari tau matak raban temuai datai lalu Bau mega ngembuan mayuh bukit batu ti tau dikemansang nyadi kampung batu nyemaka menua China," ku iya.

Iya mansutka jaku tu ba sebengkah aum pengarang berita pengudah bejadi Pesta Jong Regatta 2013 di Tasik Biru, Bau kemari.

Ngeranchak perambu nya, Nansian netapka pesta nya deka digaga besai agi ba taun 2014 ke alai lumba rakit enggau perau langkan deka dipekit lalu disadang matak mayuh agi penyereta.

Ku iya, dalam taun 2014 pesta ke udah diatur kenyau ari taun 2009 nya deka diganti enggau nama "Pesta Jong and Rakit Regatta" lalu mayuh macham main enggau lumba deka ditambah ungkup ngerami pesta.

Nansian mega madah sebengkah perambu numbuhka Muzium genturung pendiau bansa Hakka ke datai ari menua China ketegal gawa ba lumbung emas Tasik Biru kelia benung ransing diperundingka diatu.

"Ba penemuai aku ngagai China bedau lama tu tadi, aku bisi ngelawa sebuah rumah asal bansa Hakka ti dikumbai 'Toulu'.

"Kitai merambu numbuhka sebuah rumah ke sama (Toulu) di Bau endur ngempuru main asal bansa Hakka ke udah lama nguan menua tu.

"Tembu ila, aku pechaya rumah nya ulih matak mayuh agi orang datai ngagai Bau lalu meretika pengidup bansa Hakka," ku iya seraya ti madah perambu nya setipak enggau jaku gerah Kepala Menteri tiga taun ke udah ti minta genap pelilih menua merambu program pemansang ungkup menua diri.

Perambu benung ditusun, kitai benung ngira ungkus lalu udah nya deka nentuka palan endur numbuhka Toulu, tandu iya.

To enable your comment to be published, please refrain from vulgar language, insidious, seditious or slanderous remarks. This includes vulgar user names.

11 di kuching sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di kuching sarawak - Google Blog Search


Koleksi FOTO Sambutan Hari Malaysia ke 50 <b>di Kuching</b>, <b>Sarawak</b> <b>...</b>

Posted: 16 Sep 2013 01:37 AM PDT

Khas untuk tatapan seluruh rakyat Malaysia, Sarawak Online memuatkan beberapa foto sambutan Perayaan Hari Malaysia ke 50 yang diadakan di Padang Merdeka, Kuching Sarawak seawal jam 7.30 pagi tadi, 16 September 2013.








Share untuk kenangan bersama!

11 di saratok sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di saratok sarawak - Google Blog Search


Kejohanan Petanque Beregu Terbuka <b>Saratok</b> 2-3 November <b>...</b>

Posted: 26 Oct 2013 09:19 AM PDT

Posted on October 27, 2013, Sunday

SARATOK: Peminat sukan petanque bakal menyak­sikan kejohanan tersebut apabila Persatuan Petanque Bahagian Betong dengan kerjasama Kawasan Rukun Tetangga (KRT) Pekan Sara­tok menganjurkan Kejohanan Petanque Beregu Terbuka Saratok 2/2013 di Gelanggang Petanque LAKIS di sini pada 2 dan 3 November depan.

Presidennya, Abang Sham­suddin Abang Ahmad berkata kejohanan tersebut mena­warkan hadiah berupa wang tunai berserta piala, terbuka kepada semua peminat dan kelab-kelab petanque di negeri ini termasuk Brunei dan Sabah.

"Penganjuran ini mem­pertanding kategori beregu sahaja iaitu acara Double Terbuka," katanya sambil memberitahu kejohanan itu merebut Piala Datuk Dr Az­man Samaon dengan yuran penyertaan sebanyak RM80 bagi setiap pasukan yang menyertai.

Tambahnya, taklimat pen­gurus pasukan dan cabutan undi diadakan pada 1 Novem­ber (Jumaat) jam 4.30 petang di Bilik Mesyuarat LAKIS.

Bagaimanapun, format ke­johanan akan dimaklumkan secara lengkap dan ditentu­kan pada mesyuarat bersama pengurus pasukan nanti.

"Selain itu, penentuan kumpulan akan ditentukan secara undian berdasarkan jumlah penyertaan yang di­terima sebelum atau pada tarikh tutup pendaftaran 31 Oktober ini.

"Pengesahan pendaftaran pasukan dan pemain hendak­lah dibuat sebelum cabutan undi dijalankan. Sekiranya tiada pengesahan, maka penyertaan meskipun telah dihantar akan dibatalkan," jelasnya.

Hadiah-hadiah menanti pemenang, juara bakal mem­bawa pulang hadiah wang tunai RM1,000 berserta piala diikuti naib juara menerima RM700 serta piala dan tempat ketiga RM500 serta piala.

Tempat keempat meraih wang tunai RM300 serta piala. Manakala pemenang di tempat kelima hingga ke­lapan dengan hadiah sagu hati berupa wang tunai RM100.

Tujuan pertandingan ini adalah bagi memperkenal sukan petanque dan mema­jukan sukan itu di negeri ini serta memupuk semangat kerjasama antara pemain selain mengeratkan hubun­gan silaturahim.

Borang penyertaan atau pertanyaan lsnjut boleh menghubungi Shamsud­din di talian 019-8475210 atau Setiausaha Persatuan, Mohammad Mirwan (019-4991983).

To enable your comment to be published, please refrain from vulgar language, insidious, seditious or slanderous remarks. This includes vulgar user names.

11 di lubok antu sarawak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

11 di lubok antu sarawak - Google Blog Search


BLOG SARAWAK: 11 <b>di lubok antu sarawak</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Oct 2013 07:01 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

DCF bisi sebuah rumah kedai <b>di Lubok Antu</b> - The Borneo Post Online

Posted: 16 Jul 2013 04:42 PM PDT

by Rengenyan Labang. Posted on July 17, 2013, Wednesday

TERIMA KASIH: Linggi (dua kiba) ngarika DCF nerima dokumen serah sebuah rumah kedai di Lubok Antu ari ASSAR ti diarika Bujang Nor (dua kanan), seraya dikemataka Jabu enggau Manyin (kiba). — Gambar Kong Jun Liung

KUCHING: Raban ASSAR baka ti ditetapka perintah nengeri, udah meri sebuah rumah kedai di Lubok Antu ngagai Yayasan Kebudayaan Dayak (DCF) kemari.

Pengawa nyerahka rumah kedai nya kemari disuaka Chairman ASSAR, Tan Sri Bujang Nor ngagai Managing of Trustee, DCF, Tan Sri Datuk Amar Leonard Linggi Jugah sereta dikemataka Sapit Kepala Menteri Datuk Patinggi Tan Sri Alfred Jabu Numpang.

Lebuh bejaku ba pengerami nya Jabu madahka diri temegah ati ngagai ASSAR ti meri sebuah rumah kedai ngagai DCK di Lubok Antu.

"Kitai (DCF) beterima kasih sereta temegah ati ngagai ASSAR laban ti meri peluang enggau ruang sebuah rumah kedai ngagai DCF di Lubok Antu, tu ulih mantu ngenyungkakka penatai pemisi DCF sereta komuniti Dayak di menua pesisir (Lubok Antu) dalam ekonomi enggau pelajar," ku iya ba pengerami nya ti diatur ba opis iya di Wisma Bapa Malaysia ditu kemari.

Permodalan ASSAR Sdn. Bhd nengah anak kompeni ASSAR Development (Sarawak) Sdn Bhd udah ngemansangka projek ngaga rumah kedai di Pekan Lubok Antu. Projek nya ti tembu taun 2011 nyengkaum ngaga 24 buah kedai dua ringkat.

Senipak enggau juluk perintah nengeri ti ngemeratka pemansang di kandang menua pesisir, Raban ASSAR sebengkah organisasi ti dipaduka perintah nengeri nyungkakka tikas ekonomi raban Bumiputera di Sarawak nengah Amanah Saham Sarawak ti enda ngelaungka peranak menua pesisir ari atur arus pemansang.

Kelimpah ari nya, Jabu ke mega Menteri Pemansang Menua Pesisir lebuh ditanya bekaul enggau projek ngaga indu opis Yayasan Kebudayaan Dayak (DCF), iya madah, langgur penemu palan endur ngaga indu opis DCF udah dikemendarka perintah.

Kediatu ku iya, DCF agi ngiga belanja dikena ngaga indu opis Yayasan nya, ti bepalan di Kota Samarahan.

Jabu ti nyadi chairman pengepun DCF madahka tanah endur ngaga indu opis nya udah diberi perintah nengeri ti bepalan di Kota Samarahan.

"Kitai agi begunaka timpuh endur ngaga pelin sereta agi begunaka penemu ari Unit Perancangan Negeri bekaul enggau atur belanja ngambika kitai (DCF) ulih ngatur nunda pemisi belanja," ku iya.

Tandu iya, langkar rumah indu opis DCF nya deka dipelin ti mungkur semua gaya raban bansa Dayak baka Iban, Orang Ulu enggau Bidayuh.

Menteri Besai Datauk Seri Najib Tun Razak madah ngungkupka sepenyampau RM5 juta dikena ngaga indu opis DCF di Kuching.

"Perintah ngemendarka ungkup belanja sepenyampau RM5 juta dikena ngaga indu opis Yayasan Kebudayaan Dayak di Kuching ti deka dipejalaika bererenggat," ku iya lebuh bejaku ba pengerami Ngabang Gawai Dayak 2012 di Dewan Sukan Tan Sri Datuk Amar Stephen Kalong Ningkan.

Sama datai ngagai pengerami nya kemari, Kaban Komiti Pengarah DCF, Dato Sri Michael Manyin Jawong enggau raban ari ASSAR sereta raban DCF kebukai.

To enable your comment to be published, please refrain from vulgar language, insidious, seditious or slanderous remarks. This includes vulgar user names.

BLOG SARAWAK: 11 <b>di lubok antu sarawak</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Aug 2013 07:26 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SARAWAK: 11 <b>di lubok antu sarawak</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jun 2013 07:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SARAWAK: 11 <b>di lubok antu sarawak</b> - Google Blog Search

Posted: 11 May 2013 07:07 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SARAWAK: 11 <b>di lubok antu sarawak</b> - Google Blog Search

Posted: 06 May 2013 07:01 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SARAWAK: 11 <b>di lubok antu sarawak</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Apr 2013 07:01 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SARAWAK: 11 <b>di lubok antu sarawak</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Mar 2013 07:29 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

SWP bedau netapka Larry bediri ba <b>Lubok Antu</b> – BorneoPost <b>...</b>

Posted: 26 Jan 2013 01:41 PM PST

by Chris Bishop. Posted on January 27, 2013, Sunday

Komiti pengawa bepilih parti betuaika George Lagong deka bejalaika pansik dulu

BEDAU TEMU: Larry (duduk tiga ari kiba) meri penerang ngagai pemberita tembu aum renggat tinggi SWP kemari.

KUCHING: Sarawak Worker Party (SWP) bedau netapka pemutus sekalika presiden Larry Sng deka bediri di sitak parlimen Lubok Antu ba pengawa bepilih besai ke-13 (PRU13).

Ku Larry, komiti pengawa bepilih SWP ti betuaika sapit presiden George Lagong deka bejalaika pansik dulu di Lubok Antu.

"Aku ngelempaika tanggungpengawa nya ngagai komiti pengawa bepilih SWP. Komiti tu deka ngadu pansik lalu meri buah runding ngagai aku.

"SWP deka netap sereta mansutka pemutus nya ba pengujung bulan Februari tu tauka pun bulan Mac. Tu nyengkaum lima agi lis chalun bukai ba lima sitak parlimen ke dipegai Parti Rayat Sarawak (PRS)," ku iya.

Kitai (SWP) mengkang enggau pemutus deka nganjung chalun ba enam sitak parlimen nya, tandu iya.

Iya mansutka jaku tu ba siti aum pengarang berita sepengudah ngulu aum ketuai renggat tinggi SWP ti diatur di indu opis parti nya ditu, kemari.

Lebuh ditanya sekalika iya rawan sepegudah ninga peneka rayat Lubok Antu ti semina deka nyukung peranak Lubok Antu enggau bansa Iban ngarika rayat di parlimen nya, Larry madah iya enggai nyimpul panjai lalu ngelempaika ngagai rayat netapka runding.

"Semua orang ngembuan hak mansutka penemu, aku pan bisi hak ba senentang pekara nya, taja pia aku ngelempaika ngagai rayat Lubok Antu ngaga pemutus," ku iya.

Iya mega madah rintai nama chalun SWP dipansutka tumu ngambika ulih meri awak ngagai parti bekimpin.

Ba kaul bukai, Larry madah SWP semampai nukangka pintu ngagai ketuai sereta raban Parti Kebangsaan Sarawak (SNAP) ke suba masuk parti nya.

Iya mega nyangkal dawa ti madah SWP ngembuan kaul dalam pengawa naburka berita di Radio Kenyalang (RK) ke alai riput polis udah digaga seraban orang nembiak ari parti PRS bedau lama tu tadi.

"Enti amat riput polis udah digaga, kitai patut meri awak ngagai polis bejalaika pansik sekalika pekara nya salah tauka enda.

"Radio Free Sarawak (RFS) ke sebaka enggau RK udah lama ditabur lalu nadai kala diukum, reti nya pengawa naburka RK mega enda salah," ku iya.

To enable your comment to be published, please refrain from vulgar language, insidious, seditious or slanderous remarks. This includes vulgar user names.

 

BLOG SARAWAK

Copyright 2010 All Rights Reserved